Σταύρος Πλουμιστός: Με αυτό το επίτευγμα, γινόμαστε πανίσχυροι

Σταύρος Πλουμιστός: Με αυτό το επίτευγμα, γινόμαστε πανίσχυροι

👉Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Reading Agency ένα στα πέντε παιδιά στην Αγγλία δεν μπορεί να διαβάσει σωστά μέχρι την ηλικία των 11, ενώ το 50% των Αμερικανών ενηλίκων δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε ένα μεσαίου μεγέθους κλασικό μυθιστόρημα. Και ενώ αυτά τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, είναι αληθινά και συμβαίνουν εκτός των άλλων, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του διαδικτυακού κόσμου στη ζωή μας ακόμα και από πολύ τρυφερή ηλικία.

Η ιστοσελίδα Reading Agency αναφέρει επίσης ότι οι άνεργοι είναι δύο φορές πιθανότερο να έχουν χαμηλότερα επίπεδα αλφαβητισμού από τους ήδη εργαζόμενους, ενώ μια έρευνα έχει επίσης δείξει ότι τα δύο τρίτα των μαθητών που δεν μπορούν να διαβάσουν σε ένα επαρκές επίπεδο θα καταλήξουν στη φυλακή ή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

Προσωπικά, όταν ήμουν μικρό παιδί, μισούσα το διάβασμα. Το έβρισκα βαρετό και δεν μου άρεσε η ύλη και τα θέματα που αναγκαζόμουν να διαβάσω στο σχολείο. Ωστόσο, μόλις βρήκα τις προτιμήσεις μου στη λογοτεχνία, γοητεύτηκα από αυτό και δεν σταμάτησα ποτέ να διαβάζω. Τώρα ένας ολόκληρος τοίχος στο υπνοδωμάτιο μου είναι καλυμμένος από μια τεράστια βιβλιοθήκη την οποία και συνέχεια εμπλουτίζω. Και το πιο καταπληκτικό από όλα αυτά είναι τα οφέλη που αποκόμισα κατά τη διάρκεια της ζωής μου εξαιτίας αυτής της συναρπαστικής ανακάλυψης του πάθους που έχω για τα βιβλία. Μερικά από τα αμέτρητα οφέλη του διαβάσματος είναι τα ακόλουθα:

– Στατιστικά στοιχεία από το Statistics Brain δείχνουν ότι αν διαβάζουμε μόνο για 15 λεπτά κάθε μέρα, θα έχουμε διαβάσει συνολικά ένα εκατομμύριο λέξεις κάθε χρόνο. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός και επιβεβαιώνει το πώς το διάβασμα μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τις δεξιότητες μας στο γραπτό λόγο και στην ποικιλία του λεξιλογίου μας. Όσο διαβάζουμε και συναντάμε νέες λέξεις, επιλέγουμε υποσυνείδητα και αποθηκεύουμε στον εγκέφαλο μας εκείνες που μας τραβούν περισσότερο την προσοχή και έτσι επεκτείνουμε τις λεξιλογικές μας γνώσεις. Πολλές φορές μάλιστα αποκτούμε την ικανότητα να προσαρμόζουμε το στυλ γραφής και έκφρασης μας ανάλογα με το κοινό και τους ανθρώπους στους οποίους απευθυνόμαστε, κάτι που αποτελεί μεγάλο ατού.

– Το διάβασμα έχει επίσης σπουδαία οφέλη στη σωματική και πνευματική μας υγεία, με τις έρευνες να δείχνουν ότι βοηθά στην πρόληψη από τη νόσο του Alzheimer και άλλες διαταραχές, οι οποίες συνδέονται με τη γήρανση του εγκεφάλου.

– Έχει αποδειχτεί ότι το συχνό διάβασμα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης με τις στατιστικές να δείχνουν ότι 16% περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης, ένα ποσοστό που ανήκει σε μη αναγνώστες. Προσωπικά, θεωρώ το διάβασμα μια μαγική απόδραση από το στρες της καθημερινότητας. Όταν νιώθω θλιμμένη ή απλά θέλω για λίγη ώρα να αποδράσω από την πραγματικότητα, έχω βρει ότι η ανάγνωση ενός αγαπημένου βιβλίου αποτελεί μια εξαιρετική στρατηγική. Επίσης αποτελεί μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για τις φορές που θέλουμε απλά να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα με έναν υγιή τρόπο, να «βρεθούμε» κάπου αλλού.

– Τα βιβλία αποτελούν επίσης και εξαιρετικά θέματα συζήτησης, είτε μιλάς με κάποιον που γνωρίζεις, είτε μ’ έναν ξένο, ή έναν πιθανό συνεργάτη/εργοδότη που θες να εντυπωσιάσεις. Τα βιβλία μας χαρίζουν γνώση για μια τεράστια γκάμα θεμάτων και μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε νέα μέρη και γεγονότα που ίσως ποτέ δεν θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε στη ζωή μας.

– Το διάβασμα σου επιτρέπει να αποκτήσεις μια εντελώς νέα οπτική για ένα θέμα και μπορεί να σου αποσαφηνίσει με καθαρότητα ένα θέμα για το οποίο είχες θολή εικόνα και ελλιπή πληροφόρηση. Στο παρελθόν γινόμουν συχνά δέκτης πληροφοριών που αφορούσαν στη προστασία της άγριας ζωής και οι οποίες με έκαναν να νιώθω αβέβαιη για το αν θα έπρεπε να εμπιστευτώ την πηγή η οποία μου τις μετέφερε. Γι’ αυτό και διάβασα μια σειρά διαφορετικών βιβλίων πάνω στο ζήτημα, από διαφορετικές δεκαετίες και πλαίσια. Αυτό με βοήθησε να αποκτήσω μια πληρέστερη κατανόηση του ζητήματος και μου παρείχε πληροφορίες με τις οποίες διαμόρφωσα την δική μου ολοκληρωμένη άποψη.

– Και τέλος, πιστεύω ακράδαντα ότι η γνώση είναι δύναμη. Οποιοδήποτε θέμα ανατρέξετε για να διαβάσετε θα σας χαρίσει περισσότερη γνώση και θα σας βοηθήσει σε βάθος χρόνου να παίρνετε πιο ολοκληρωμένες αποφάσεις και να αποκτήσετε μια πληρέστερη οπτική, ένα πλουσιότερο λεξιλόγιο και έναν υγιέστερο εγκέφαλο!

Και όπως τα περισσότερα είδη στο ζωικό βασίλειο, έτσι και εμείς μαθαίνουμε μέσω των μεγαλύτερων, μόνο που στη δική μας περίπτωση αυτό συμβαίνει μέσω της τέχνης της γραφής. Και με αυτό το επίτευγμα, γινόμαστε πανίσχυροι.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,820,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1553,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,905,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Με αυτό το επίτευγμα, γινόμαστε πανίσχυροι
Σταύρος Πλουμιστός: Με αυτό το επίτευγμα, γινόμαστε πανίσχυροι
Σταύρος Πλουμιστός: Με αυτό το επίτευγμα, γινόμαστε πανίσχυροι
https://www.2045.gr/wp-content/uploads/2022/02/book-at-the-internet-age_01.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_25.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_25.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content