Σταύρος Πλουμιστός: Τι κάνω όταν έχω λογισμούς, ενώ προσεύχομαι;

Σταύρος Πλουμιστός: Τι κάνω όταν έχω λογισμούς, ενώ προσεύχομαι;

👉Στο ήσυχο ιερό της προσευχής, όπου κάποιος αναζητά παρηγοριά και κοινωνία με το θείο, εμφανίζεται συχνά ένας οικείος αντίπαλος - οι σκέψεις. Αυτές οι διανοητικές εισβολές, που κυμαίνονται από εγκόσμιους λογισμούς έως παρατεταμένες ανησυχίες, μπορούν να διαταράξουν την ηρεμία της προσευχής και να εμποδίσουν το βάθος της πνευματικής σύνδεσης. Η κατανόηση του ψυχολογικού και πνευματικού αντίκτυπου αυτών των σκέψεων είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκτηση του ιερού χώρου της προσευχής και την καλλιέργεια μιας πιο βαθιάς πνευματικής εμπειρίας.


Η ψυχολογία των παρεμβατικών σκέψεων

Οι ενοχλητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της προσευχής είναι σύνηθες φαινόμενο στον σύγχρονο, γρήγορο κόσμο μας. Το μυαλό μας βομβαρδίζεται συνεχώς με ερεθίσματα, από το αδιάκοπο βουητό των ειδοποιήσεων μέχρι τις ατελείωτες λίστες υποχρεώσεων. Ως αποτέλεσμα, είναι φυσικό αυτές οι νοητικές διεργασίες να επιμένουν ακόμη και σε στιγμές ήρεμης περισυλλογής.

Από τον υπολογισμό των επερχόμενων δαπανών μέχρι τις διανοητικές πρόβες συνομιλιών, οι ενοχλητικές σκέψεις μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές. Διαταράσσουν τη ροή της προσευχής, κατακερματίζοντας την προσοχή και τραβώντας την εστίαση μακριά από την παρούσα στιγμή. Ψυχολογικά, αυτές οι διακοπές μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα απογοήτευσης, ενοχής και ανεπάρκειας. Τα άτομα μπορεί να αυτοτιμωρούνται για την αδυναμία τους να συγκεντρωθούν ή να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα των πνευματικών τους εμπειριών.

Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες εμπειρίες ενοχλητικών σκέψεων κατά τη διάρκεια της προσευχής μπορούν να επιδεινώσουν το υποκείμενο στρες και το άγχος. Αντί να βρίσκουν παρηγοριά στην προσευχή, τα άτομα μπορεί να βρεθούν παγιδευμένα σε έναν κύκλο ανακύκλωσης των αρνητικών εικόνων, ανίκανοι να ξεφύγουν από τη λαβή των σκέψεών τους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση απογοήτευσης και αποσύνδεσης από την πνευματική του αφύπνιση.

Οι πνευματικές διακλαδώσεις

Πέρα από τις ψυχολογικές τους επιπτώσεις, οι παρεμβατικές σκέψεις κατά την προσευχή έχουν επίσης βαθιές πνευματικές προεκτάσεις. Η προσευχή είναι μια ιερή πράξη, ένα μέσο επικοινωνίας με το θείο και αναζήτησης καθοδήγησης, παρηγοριάς και ανακούφισης της ψυχής. Ωστόσο, όταν ο νους είναι απασχολημένος με εγκόσμιες ανησυχίες, γίνεται δύσκολο να καλλιεργηθεί η βαθιά αίσθηση παρουσίας και ευλάβειας που απαιτεί η προσευχή.

Οι παρεμβατικές σκέψεις και ειδικά οι σεξουαλικές επιθυμίες ή οι εικόνες του νου, δημιουργούν ένα φράγμα μεταξύ του ατόμου και του θείου, εμποδίζοντας τη ροή της πνευματικής ενέργειας και εμποδίζοντας τη λήψη ευλογιών. Αντί να βιώνουν μια βαθιά αίσθηση σύνδεσης, τα άτομα  αισθάνονται απομακρυσμένα και αποσυνδεδεμένα από τη θεϊκή παρουσία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα πνευματικού κενού, καθώς η ψυχή λαχταρά για βαθύτερη κοινωνία.

Επιπλέον, οι ενοχλητικές σκέψεις μπορούν να διαταράξουν τη διαδικασία παράδοσης και υποταγής που είναι το ζητούμενο στην προσευχή. Αντί να εγκαταλείψουν τον έλεγχο και να ανοίξουν τον εαυτό τους στη θεϊκή καθοδήγηση, τα άτομα μπορεί να προσκολλώνται στις ανησυχίες και τις σαρκικές επιθυμίες τους, ανίκανα να τα παρατήσουν. Αυτό αναστέλλει τη μεταμορφωτική δύναμη της προσευχής, εμποδίζοντας τα άτομα να βιώσουν αληθινή πνευματική ανάπτυξη και φώτιση.

Τι σας προτείνω για την υπέρβαση των παρεμβατικών σκέψεων

Ενώ οι ενοχλητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της προσευχής μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, υπάρχουν αρκετές πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άτομα για να ανακτήσουν τον ιερό χώρο της προσευχής και να εμβαθύνουν την πνευματική τους εμπειρία:
  1. Καθοδηγούμενος Διαλογισμός ενσυνειδητότητας: Ασκηθείτε στον διαλογισμό ενσυνειδητότητας με το voice healing (εδώ) για να καλλιεργήσετε την επίγνωση της παρούσας στιγμής και να αναπτύξετε την ικανότητα να αυτοσυγκεντρώνεστε προς την κατεύθυνση του Θείου. Μαθαίνοντας να αποσπώνται από τις παρεμβατικές σκέψεις, τα άτομα μπορούν να τα αποτρέψουν από το να κλέψουν την εμπειρία της προσευχής.
  2. Καθιερώστε συνήθειες προετοιμασίας: Δημιουργήστε συνήθειες προετοιμασίας πριν από την προσευχή για να σηματοδοτήσετε τη μετάβαση από την πολυάσχολη καθημερινότητα στον ιερό χώρο της προσευχής. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το άναμμα κεριών, την αναπαραγωγή ήρεμης μουσικής συγκέντρωσης τύπου voice healing ή την απαγγελία μιας συγκεκριμένης προφορικής δήλωσης για να επικεντρωθεί το μυαλό και το σώμα.
  3. Καθορίστε τις προθέσεις: Πριν ξεκινήσετε την προσευχή, βάλτε ξεκάθαρες προθέσεις να εστιάσετε στα θεϊκά και να απελευθερώσετε περισπασμούς ή ανησυχίες. Δηλώσεις όπως «παραδίδομαι στη θεϊκή παρουσία» μπορούν να βοηθήσουν στην ανακατεύθυνση της προσοχής μακριά από ενοχλητικές σκέψεις.
  4. Δημιουργήστε έναν Ιερό Χώρο: Ορίστε έναν ήσυχο, χωρίς ακαταστασία χώρο ή ένα εικόνισμα για προσευχή, χωρίς περισπασμούς. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια γωνιά ενός δωματίου που να μην έχεις φως ή ένα γαλήνιο υπαίθριο περιβάλλον όπου μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τη φύση και το θείο.
  5. Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη: Καλλιεργήστε μια στάση ευγνωμοσύνης στοχαζόμενοι τις ευλογίες και εκφράζοντας ευχαριστίες κατά τη διάρκεια της προσευχής. Η ευγνωμοσύνη μετατοπίζει την εστίαση από τις ανησυχίες στην αφθονία των ευλογιών στη ζωή κάποιου, καλλιεργώντας μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης με το θείο.
  6. Αναζητήστε υποστήριξη: Απευθυνθείτε σε πνευματικούς ταπεινούς πατέρες ή μέντορες πνευματικής αφύπνισης ή συμβούλους υποστήριξης για καθοδήγηση και ενθάρρυνση. Η ανταλλαγή αγώνων με ενοχλητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της προσευχής μπορεί να προσφέρει επικύρωση και επιβεβαίωση, υπενθυμίζοντας στα άτομα ότι δεν είναι μόνοι στο ταξίδι τους.
  7. Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι: Το να ξεπεράσετε τις ενοχλητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της προσευχής είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να αναγνωρίσετε ότι οι αποτυχίες είναι ένα φυσικό μέρος του ταξιδιού. Με επιμονή και αφοσίωση, τα άτομα μπορούν σταδιακά να ανακτήσουν τον ιερό χώρο της προσευχής και να εμβαθύνουν την πνευματική τους σύνδεση.
Στα τόσα χρόνια ως σύμβουλος πνευματικής αφύπνισης οι παρεμβατικές σκέψεις κατά την προσευχή είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην πνευματική πορεία ενός ατόμου, διαταράσσοντας τη ροή της σύνδεσης με το θείο και εμποδίζοντας το βάθος της πνευματικής εμπειρίας. Κατανοώντας τις ψυχολογικές και πνευματικές επιδράσεις αυτών των σκέψεων και εφαρμόζοντας τις προτάσεις μου για να τις ξεπεράσουν, τα άτομα μπορούν να ανακτήσουν την ιερότητα της προσευχής και να καλλιεργήσουν μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης με το θείο.


Να θυμάστε: η προσευχή δεν είναι απλώς μια τελετουργία, αλλά μια βαθιά ευκαιρία για πνευματική ανάπτυξη, μεταμόρφωση και κοινωνία με τη θεία παρουσία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1243,ΒΙΝΤΕΟ,813,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1544,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τι κάνω όταν έχω λογισμούς, ενώ προσεύχομαι;
Σταύρος Πλουμιστός: Τι κάνω όταν έχω λογισμούς, ενώ προσεύχομαι;
Σταύρος Πλουμιστός: Τι κάνω όταν έχω λογισμούς, ενώ προσεύχομαι;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcuPKIGyOoqtSmncYcLhyphenhyphenPIdM5bRB_t34c7xlUhn7FEn5h08rVCrN10pGogktQFXflHwof-D1R4IAJQHg9u-VGABzDQyRnH9TAuzCqJhzfrxbog_AGkAa_aJb1PQMibKDAS378qvQ06OBS3J5DfMoP5Fi8Fz1iKoY61dQ7WcTm07tLDXHnw-4Ij28bPwwv/w400-h286/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%B9%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89%20%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%20%CE%AD%CF%87%CF%89%20%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82,%20%CE%B5%CE%BD%CF%8E%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9;%20.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcuPKIGyOoqtSmncYcLhyphenhyphenPIdM5bRB_t34c7xlUhn7FEn5h08rVCrN10pGogktQFXflHwof-D1R4IAJQHg9u-VGABzDQyRnH9TAuzCqJhzfrxbog_AGkAa_aJb1PQMibKDAS378qvQ06OBS3J5DfMoP5Fi8Fz1iKoY61dQ7WcTm07tLDXHnw-4Ij28bPwwv/s72-w400-c-h286/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%B9%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89%20%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%20%CE%AD%CF%87%CF%89%20%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82,%20%CE%B5%CE%BD%CF%8E%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9;%20.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content