Σταύρος Πλουμιστός: Το να θέλεις να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους εν τέλει σε τιμωρεί - Πώς να το διορθώσεις

Σταύρος Πλουμιστός: Το να θέλεις να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους εν τέλει σε τιμωρεί - Πώς να το διορθώσεις

👉Το να προσπαθείς πάρα πολύ να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους μόνο σε τιμωρεί. Όλοι έχουμε βιώσει στιγμές που αφήνουμε στην άκρη τις δικές μας επιθυμίες. Και μερικές φορές ακόμη και τις ανάγκες μας, για να ικανοποιήσουμε κάποιον άλλο. Είναι ένας συμβιβασμός συχνά απαραίτητος σε περιόδους άγχους. Αλλά για κάποιους, γίνεται μια επίμονη συνήθεια, αναλαμβάνοντας τη ζωή τους.

Αν και η ιδέα να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους μπορεί να φαίνεται ευγενής με την πρώτη ματιά. Αλλά στην πραγματικότητα, το να ανησυχείς συνεχώς για την ευτυχία των άλλων έχει πολλά μειονεκτήματα.

Αυτή η συνήθεια εισχωρεί σε κάθε πτυχή της ζωής ενός ατόμου, με αποτέλεσμα να εξαντλείται και να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Γιατί θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια φυσική ανάγκη να ανήκουν. Και την αποδοχή εντός της κοινότητάς τους ή της κοινωνικής τους ομάδας. Το να ευχαριστείς τους άλλους μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος να κερδίσεις αυτή την αποδοχή και να αισθανθείς ότι περιλαμβάνεται.

Η ευχαρίστηση των ανθρώπων μπορεί μερικές φορές να είναι ένας τρόπος για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις ή οι διαπροσωπικές εντάσεις. Υποχωρώντας στις επιθυμίες τους ή αποφεύγοντας να πούμε όχι, ελπίζουμε συχνά να αποφύγουμε δυσάρεστες αντιπαραθέσεις. Το να λαμβάνετε επαίνους ή κομπλιμέντα από άλλους μπορεί να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Το να ευχαριστείς τους ανθρώπους μπορεί επομένως να είναι ένας τρόπος αναζήτησης προσωπικής επικύρωσης και αίσθησης αξίας.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ικανοποίηση των άλλων μπορεί να συνδεθεί με κοινωνικά οφέλη. Όπως η απόκτηση χάρης, υποστήριξης ή δικτύων υποστήριξης. Ο φόβος της απόρριψης ή του αποκλεισμού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να ευχαριστήσουν τους άλλους. Για να διατηρήσετε θετικές σχέσεις και να αποφύγετε τον παραγκωνισμό.

Αν συχνά βρίσκετε τον εαυτό σας να προσπαθεί σκληρά για να ευχαριστήσει τους άλλους σε βάρος της δικής σας ευημερίας.


Μάλλον είστε λάτρης της επιθυμίας να ευχαριστήσετε τους άλλους. Αν και είναι αξιέπαινο να επιδιώκεις να κάνεις τους γύρω σου χαρούμενους. Το να το κάνεις σε σημείο να παραμελείς τον εαυτό σου δεν είναι υγιές κι αυτό ονομάζεται συνεξάρτηση.

Το να ευχαριστείς τους άλλους δεν είναι αρνητικό. Όταν όμως αρχίσει να θυσιάζει τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσετε τον αντίκτυπό του στη ζωή σας. Αναγνωρίζοντας πώς η προσπάθεια να ευχαριστήσετε τους άλλους μπορεί να σας βλάψει . Μπορείτε να αρχίσετε να διορθώνετε την ανισορροπία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στη ζωή σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπερβολική επιθυμία να ευχαριστήσετε άλλους ή άλλους σας τιμωρεί. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Συνεχής εξάντληση

Το να παγιδεύεσαι στον κύκλο του να ευχαριστείς τους άλλους είναι σαν να τρέχεις έναν ατελείωτο μαραθώνιο χωρίς να βλέπεις τη γραμμή τερματισμού. Η εξάντληση που προκαλείται από τη συνεχή υπηρεσία στους άλλους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική σας ευεξία.

Αυτή η αδιάκοπη αναζήτηση για έγκριση και αποδοχή συχνά καταλήγει να σας αφήνει να νιώθετε κουρασμένοι. Ενώ ξοδεύετε όλη σας την ενέργεια καλύπτοντας τις ανάγκες των άλλων χωρίς να αφιερώνετε χρόνο για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Για να σπάσετε αυτό το μοτίβο, ξεκινήστε με την αναγνώριση των περιορισμών σας. Και παραδέξου ότι δεν μπορείς να είσαι ο σωτήρας όλων. Το να μάθετε να λέτε «όχι» ή «άσε με να το φροντίσω» μπορεί να είναι απελευθερωτικό και να σου επιτρέπει να ιεραρχήσεις τις δικές σου ανάγκες. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.

Μπορεί επίσης να επηρεάσει το μυαλό σας

Η συνεξάρτηση, δηλαδή η συνεχής προσπάθεια να ευχαριστήσετε τους άλλους μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική σας ευεξία. Το να θυσιάζεις συνεχώς τις δικές σου ανάγκες δημιουργεί ψυχικό στρες, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εξελιχθεί σε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως άγχος ή κατάθλιψη.

Η επιθυμία να είσαι αρεστός σε όλους μπορεί να σε παγιδεύσει σε έναν αέναο κύκλο αυτοπαραμέλησης. Εκεί που οι δικές σας ανάγκες γίνονται ουσιαστικά μη ακουστές μπροστά στις αδιάκοπες προσδοκίες των άλλων.

Αυτή είναι μια επιπλέον πτυχή που μπορεί να μετριαστεί μαθαίνοντας να λέμε όχι ευγενικά αλλά και σταθερά. Με αυτόν τον τρόπο, υψώνετε ένα προστατευτικό φράγμα που προστατεύει την ψυχική σας υγεία από τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερδέσμευσης. Και έλλειψη προσοχής στον εαυτό σας. Μακροπρόθεσμα, αυτό σας επιτρέπει να βοηθάτε τους άλλους με ανθεκτικότητα και όχι από υποχρέωση.

Μπορεί να αισθάνεστε χαμένοι

Το να προσπαθείτε συνεχώς να ευχαριστείτε τους άλλους και να παραμερίζετε τις δικές σας ανάγκες μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια κατεύθυνσης όπου οι προσωπικές σας αξίες και η ταυτότητά σας γίνονται θολές. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η κατάσταση μπορεί να σας απομακρύνει από την αληθινή σας ουσία, καθώς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αυτού που πιστεύετε αληθινά και αυτού που εκπροσωπείτε για να ευχαριστείτε τους άλλους γίνονται όλο και πιο θολές.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια του εαυτού. Είναι απαραίτητο να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια για να επανασυνδεθείτε με τις αξίες σας και να παραμείνετε πιστοί στην ταυτότητά σας. Ασχοληθείτε με την ενδοσκόπηση, κατανοήστε τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς και εμμείνετε σε αυτές τις αρχές.

Προσδιορίστε τις στιγμές που αισθάνεστε πιο αυθεντικοί και αναζητήστε περισσότερες από αυτές τις εμπειρίες. Μην αφήνετε την ανησυχία σας για τους άλλους να συσκοτίζει τη δική σας ουσία.

Οι σχέσεις σας είναι ανισόρροπες

Όταν προτιμάς να ευχαριστείς τους άλλους. Οι σχέσεις σας μπορεί να μετατραπούν σε μονόδρομο όπου σταδιακά χάνεται η δική σας αυθεντικότητα. Θα μπορούσατε να γίνετε ο πυλώνας στον οποίο στηρίζονται οι άλλοι. Πάντα έτοιμος να προσφέρει προσεκτική ακρόαση ή ένα χέρι βοήθειας. Αλλά αν δεν μοιράζεστε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ανισορροπία που υπονομεύει τα θεμέλια της αληθινής σύνδεσης.

Για να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση, αρχίστε να επικοινωνείτε ειλικρινά με τον κοινωνικό σας κύκλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσετε ξαφνικά μια συγκρουσιακή στάση ή να παραμελήσετε τις ανάγκες των άλλων. Αλλά μάλλον φροντίστε να ακουστεί η φωνή σας και να ληφθεί επίσης υπόψη η ευημερία σας. Να θυμάστε ότι ενώ το να ευχαριστείς τους άλλους μπορεί να φαίνεται ωφέλιμο στην επιφάνεια. Είναι η ειλικρινής έκφραση της αληθινής σας φύσης που θα θρέψει και θα διατηρήσει ισχυρές σχέσεις.

Κοιτάζοντας προς τους άλλους

Στην προσπάθειά τους να εκτιμηθούν και να συμπεριληφθούν. Εκείνοι που επιδιώκουν να ευχαριστήσουν τους άλλους συχνά βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν καταστροφικό κύκλο συνεχούς αναζήτησης εξωτερικής επικύρωσης. Ωστόσο, η ικανοποίηση που προέρχεται από την εξωτερική έγκριση είναι φευγαλέα. Αφήνοντάς τους να κολλήσουν σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο φοβούνται να ξεσπάσουν από φόβο μήπως χάσουν οποιαδήποτε μορφή θετικής προσοχής. Μόλις σταματήσουν οι έπαινοι, η αυτοεκτίμησή τους πέφτει κατακόρυφα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε μια αίσθηση αυτοεκτίμησης ανεξάρτητα από την κρίση των άλλων. Η αναγνώριση και ο εορτασμός των επιτευγμάτων σας, όσο μικρά κι αν είναι, βοηθά στη δημιουργία ενός εσωτερικού συστήματος επικύρωσης στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε.

Πώς ξέρετε αν θέλετε να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους πάρα πολύ ή άλλους;

Συμπεριφορές που στοχεύουν να ευχαριστήσουν τους άλλους μπορεί να ριζώσουν τόσο βαθιά που φαίνεται να είναι ο κανόνας. Αλλά υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεσμεύεστε υπερβολικά, λέγοντας ναι όταν εννοούσατε όχι . Ή μπορεί να αντιμετωπίσετε χρόνια κόπωση. Επιπλέον, η δυσαρέσκεια ή το αίσθημα ότι θεωρείσαι δεδομένο αφού ευχαριστείς συνεχώς τους άλλους είναι σαφής ένδειξη αυτού του προβλήματος.

Για να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση, κάντε ένα βήμα πίσω και εξετάστε τις πρόσφατες αλληλεπιδράσεις σας. Αμφισβητήστε τα κίνητρά σας για συμμετοχή σε σχέσεις και δραστηριότητες: το κάνετε από επιλογή ή από υποχρέωση; Αν συνειδητοποιήσεις ότι υπερδεσμεύεσαι. Ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε πώς διαχειρίζεστε τις σχέσεις σας και να αξιολογήσετε το επίπεδο αμοιβαιότητας που υπάρχει μέσα τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να θέλετε να ευχαριστείτε πολύ τους ανθρώπους;

Σταθείτε για τον εαυτό σας


Ο καθορισμός ορίων είναι το πιο σημαντικό θεμέλιο. Να περάσουμε από έναν τρόπο ζωής που επικεντρώνεται στην ευχαρίστηση των άλλων σε έναν πιο ισορροπημένο και σέβεται τον εαυτό του τρόπο ζωής. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή, που απαιτεί τόσο θάρρος όσο και σαφήνεια. Θέτοντας ξεκάθαρα όρια. Επικοινωνείτε τι είναι αποδεκτό για εσάς και πώς θέλετε να σας συμπεριφέρονται, επιτρέποντάς σας να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας μπορεί να φαίνεται τρομακτική, ειδικά αν φοβάστε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο, η εσωτερική γαλήνη που προέρχεται από το σεβασμό των αξιών και των ορίων σας είναι πολύ πιο πολύτιμη από τυχόν αρνητικές αντιδράσεις. Ο καθορισμός ορίων δεν είναι ένα γεγονός που γίνεται μία φορά. Αλλά μάλλον μια συνεχής διαδικασία που οδηγεί σε μια πιο ικανοποιητική και λιγότερο αγχωτική ζωή.

Ελευθερώσου

Το ταξίδι της μεταμόρφωσης περιλαμβάνει τον επαναπροσδιορισμό της αυτοεκτίμησής σας . Εντοπίζοντας τα πρότυπα που σας οδήγησαν να δώσετε προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων έναντι των δικών σας, έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη αυτονομία.

Ωστόσο, η εγκατάλειψη της συνήθειας της ευχαρίστησης των ανθρώπων δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μια σταδιακή διαδικασία αυτοανακάλυψης και οικοδόμησης αυτοπεποίθησης. Χρειάζεται υπομονή, ανθεκτικότητα και συχνά την υποστήριξη όσων εμπιστεύεστε. Από αυτούς που επιθυμούν την εκπλήρωσή σου. Είναι ένα ταξίδι που αξίζει να κάνετε. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να ζεις μια αυθεντική ζωή πιστή στην αληθινή σου φύση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1243,ΒΙΝΤΕΟ,813,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1544,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Το να θέλεις να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους εν τέλει σε τιμωρεί - Πώς να το διορθώσεις
Σταύρος Πλουμιστός: Το να θέλεις να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους εν τέλει σε τιμωρεί - Πώς να το διορθώσεις
Σταύρος Πλουμιστός: Το να θέλεις να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους εν τέλει σε τιμωρεί - Πώς να το διορθώσεις
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2018/06/an-prospatheis-na-toys-eycharistiseis-oloys-den-tha-vreis-pote-ayto-poy-anazitas.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content