Σταύρος Πλουμιστός: Είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο...

Σταύρος Πλουμιστός: Είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο...

👉Στα τόσα χρόνια της διαδρομής μου στάθηκα σκεπτικά στις βιωματικές εμπειρίες μου και κατέληξα στο τελικά είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο.... 

Έχετε σταματήσει ποτέ να σκέφτεστε πόσες φορές έχετε ξεκινήσει περιττές διαφωνίες και συγκρούσεις απλώς και μόνο επειδή θέλατε να υποστηρίξετε την άποψή σας ή να αποδείξετε ότι είχατε δίκιο; Μάλλον θα εκπλαγείτε πόσο μεγάλο μέρος της ζωής σας έχει αφιερώσει συζητώντας τέτοιου είδους πράγματα. Η τάση να θέλει κανείς να έχει δίκιο με κάθε κόστος φαίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Πολλοί άνθρωποι θυσιάζουν τις σχέσεις τους και την εσωτερική τους γαλήνη σε αυτή την απογοητευμένη αναζήτηση επικύρωσης του εγώ.


Συχνά συνδέουμε το να έχουμε δίκιο με κάτι θετικό για εμάς. Νομίζοντας ότι αυτό θα μας φέρει αναγνώριση, σεβασμό και ικανοποίηση. Ωστόσο, ενώ είναι σημαντικό να επιδιώξουμε να ενεργούμε δίκαια και ηθικά, είναι επίσης σημαντικό να μην διακυβεύουμε τη δική μας εσωτερική γαλήνη επιδιώκοντας να αποδείξουμε στους άλλους ότι ο δρόμος μας είναι ο πιο σωστός.

Κάθε άτομο έχει τη δική του οπτική και τρόπο ζωής λόγω του συστήματος των πεποιθήσεων του. Αυτό είναι το γνωστό. Ο κόσμος όμως είναι πολύπλοκος και ποικιλόμορφος και προσφέρει πλήθος αληθειών και αντιλήψεων. Αυτό που μας φαίνεται λογικό και έγκυρο μπορεί να μην ισχύει για τους άλλους. Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να μάθουμε να σεβόμαστε όλες τις απόψεις. Και όλες οι απόψεις, ακόμα κι αν διαφέρουν από τη δική μας.

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχει μόνο μία αλήθεια. Και μερικές φορές είναι απαραίτητο να διορθωθούν τα λάθη των άλλων. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στη συναισθηματική μας ηρεμία. Και να καθορίσουμε πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε για να ακουστεί η άποψή μας. Αν και το να έχεις δίκιο μπορεί να ανταμείβει, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εσωτερική γαλήνη.

Η ενέργεια και η δύναμή μας δεν πρέπει να ξοδεύονται για να αποδείξουμε την αξία μας στους άλλους. Αλλά μάλλον για να χτίσουμε μια υγιή ζωή για τον εαυτό μας. Μια ζωή που μας επιτρέπει να κοιμόμαστε κάθε βράδυ με καθαρή συνείδηση ​​και ανάλαφρη καρδιά.

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να μοιραστούμε την άποψή μας με τους άλλους. Εάν δεν είναι ανοιχτοί στο να δουν τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία, οι προσπάθειές μας συχνά θα είναι μάταιες. Πρέπει να κατανοήσουμε αυτήν την πραγματικότητα. Και να επιλέξουμε να κατευθύνουμε την ενέργειά μας σε ενέργειες που προάγουν τη δική μας ευημερία και των άλλων, αντί να εξαντλεί κανείς τον εαυτό του σε στείρες συζητήσεις και άχρηστες αντιπαραθέσεις.

Είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο...

Για τη διατήρηση των σχέσεων

Το να επιλέγετε την ειρήνη αντί να επιμένετε να έχετε δίκιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των σχέσεων με τους άλλους. Όταν είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο να αποδείξουμε την άποψή μας, μπορεί να οδηγήσει σε περιττές συγκρούσεις που βλάπτουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Δίνοντας προτεραιότητα στην ειρήνη, δείχνουμε την επιθυμία μας να διατηρήσουμε αρμονικές σχέσεις. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μερικές φορές υποχώρηση σε θέματα διαφωνίας.

Αφήνοντας την προσκόλλησή μας στο να έχουμε πάντα δίκιο
Όταν εγκαταλείπουμε την ανάγκη να έχουμε δίκιο, μειώνουμε τα επίπεδα του άγχους και της απογοήτευσής μας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία καλύτερης συναισθηματικής ισορροπίας, η οποία είναι απαραίτητη για τη συνολική μας ευημερία. Αφήνοντας την προσκόλλησή μας στο να έχουμε πάντα δίκιο, είμαστε πιο ικανοί να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας με υγιή και εποικοδομητικό τρόπο.

Για την αποδοχή της διαφορετικότητας απόψεων
Η επιλογή της ειρήνης μας βοηθά να αποδεχτούμε ότι οι άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές μας. Αυτό προάγει ένα πνεύμα διαφάνειας και ανεκτικότητας απέναντι σε διαφορετικές ιδέες και προοπτικές. Αναγνωρίζοντας την ποικιλία των απόψεων, εμπλουτίζουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο και προάγουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με σεβασμό.

Μην προσπαθείτε να έχετε δίκιο όταν εστιάζετε στις προτεραιότητές σας
Αφήνοντας στην άκρη την ανάγκη να έχουμε δίκιο, μπορούμε να επικεντρώσουμε την ενέργειά μας σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Αυτό περιλαμβάνει την αφύπνιση , την επιδίωξη προσωπικής ανάπτυξης, την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων και την επίτευξη των στόχων μας.

Επιλέγοντας την ειρήνη, αποφεύγουμε να σπαταλάμε την ενέργειά μας σε μάταιους καυγάδες. Και αντ' αυτού επενδύουμε σε αυτό που πραγματικά συμβάλλει στην προσωπική μας βελτίωση.

Για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων
Αντί να προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψή μας. Η επιλογή της ειρήνης προωθεί την αναζήτηση ειρηνικών λύσεων στις συγκρούσεις.

Αντί να προσπαθείς να έχεις δίκιο, μαθαίνεις να προωθείς την ανοιχτή επικοινωνία, την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία κατανόηση. Αυτό μας επιτρέπει να επιλύουμε τις διαφορές μας σε χαμηλές δονήσεις, χωρίς να διακυβεύουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Για να αποφύγεις τις τύψεις
Εστιάζοντας στην ειρήνη και όχι στην ανάγκη να έχουμε δίκιο, αποφεύγουμε τις μεταγενέστερες τύψεις. Τα επιχειρήματα που τροφοδοτούνται από το εγώ μπορούν να οδηγήσουν σε προσβλητικά λόγια και πράξεις που μπορεί αργότερα να μετανιώσουμε. Δίνοντας προτεραιότητα στην ειρήνη, ενεργούμε με περισσότερη συμπόνια και σοφία. Κάτι που μειώνει τον κίνδυνο μελλοντικών τύψεων επειδή στην ουσία μας είμαστε ενσυναισθηματικοί.

Να δίνεις θετικό παράδειγμα στους άλλους
Επιλέγοντας την ειρήνη, γινόμαστε άτομα θετική αντίληψης και έμπνευσης για τους άλλους. Η ικανότητά μας να παραμερίζουμε το εγώ μας και να δίνουμε προτεραιότητα στην αρμονία εμπνέει και άλλους να κάνουν το ίδιο επειδή γνωρίζουμε πόσο μεταδοτική είναι αυτή η εσωτερική μας δόνηση. Ενεργώντας με καλοσύνη και ανεκτικότητα, βοηθάμε στη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού περιβάλλοντος, το οποίο ωφελεί πρώτα εμάς και μετά τους γύρω μας.

Για την ευημερία και την ευτυχία μας είναι πολύ πιο ωφέλιμο να σταματήσεις να θέλεις να έχεις δίκιο ή να θέλεις συνεχώς να αποδεικνύεις κάτι στους άλλους. Το να αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε πάντα να πείσουμε τους πάντες για την άποψή μας, μας απαλλάσσει από το περιττό ψυχικό υποσυνείδητο βάρος. 

Το κλειδί για να πετύχουμε τη ζωή που θέλουμε είναι να βάζουμε τον εαυτό μας πρώτο και να μην αφήσουμε την ψυχική μας ηρεμία να διαταραχθεί από καταστάσεις που δεν μπορούμε εν τέλει να ελέγξουμε. Επιλέγοντας την εσωτερική γαλήνη παρά την ανάγκη να έχουμε δίκιο προφυλάσσουμε τη συναισθηματική μας ισορροπία και ανοίγουμε τον εαυτό μας σε μια πιο πνευματική αντίληψη για την ζωή μας.

Επενδύοντας στη δική μας πνευματική αφύπνιση και την προσωπική βελτίωση, μεταλλάσσουμε αρνητικά φορτία σκέψεων σε θετική αντίληψη. Ανακαλύπτουμε μια διαρκή εσωτερική γαλήνη που υπερβαίνει κατά πολύ το να είναι απλώς σωστό στα μάτια των άλλων.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο...
Σταύρος Πλουμιστός: Είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο...
Σταύρος Πλουμιστός: Είναι καλύτερο να έχεις μέσα σου ειρήνη παρά να έχεις δίκιο...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfYD3Lbg5HID7lCRB-tYGpZ7RaZL20DwD1NaXfBssC8eJDyVEgLcUw3KId1wU5FRAfL9j14b_woY1Z02qQp6i_hyJIfROqkciElwkdCQcMW1C9oTAhIcJXOfPvZjqYf_DOsTH55Cl_IFtkjDSbDprCLnasjYZJ5dxW1cQF_X_ptpD-JegTYkPg0inXc0Bz/w400-h300/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%95%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1%20%CF%83%CE%BF%CF%85%20%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BF....png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfYD3Lbg5HID7lCRB-tYGpZ7RaZL20DwD1NaXfBssC8eJDyVEgLcUw3KId1wU5FRAfL9j14b_woY1Z02qQp6i_hyJIfROqkciElwkdCQcMW1C9oTAhIcJXOfPvZjqYf_DOsTH55Cl_IFtkjDSbDprCLnasjYZJ5dxW1cQF_X_ptpD-JegTYkPg0inXc0Bz/s72-w400-c-h300/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%95%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1%20%CF%83%CE%BF%CF%85%20%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BF....png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/03/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/03/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content