Σταύρος Πλουμιστός: Αν είχατε αυτές τις 8 εμπειρίες ζωής, είστε πολύ σοφότεροι από όσο νομίζετε

Σταύρος Πλουμιστός: Αν είχατε αυτές τις 8 εμπειρίες ζωής, είστε πολύ σοφότεροι από όσο νομίζετε

👉Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση «Ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς». Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα κλισέ, που έλεγαν συχνά οι παππούδες μας όταν ήμασταν παιδιά. Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι αυτή η πρόταση περιέχει μεγάλη δόση αλήθειας.

Μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, κάθε εμπειρία μας διαμορφώνει και μας διδάσκει κάτι. Έτσι μας κάνει λίγο πιο σοφούς, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε πάντα.

Είναι καιρός να αναγνωρίσετε την αξία των εμπειριών και της προσωπικής σας ανάπτυξης.


1) Ξεπέρασες την αποτυχία

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την αποτυχία τόσο πολύ που προτιμούν να μην ρισκάρουν καν, αποφεύγοντας έτσι πάση θυσία τον κίνδυνο. Ωστόσο, από την εμπειρία μου, δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος στη ζωή από την αποτυχία.

Η αποτυχία συνοδεύεται από αυξημένη ικανότητα προσαρμογής, ανθεκτικότητα και ενισχυμένη επιμονή. Όταν ξεκίνησα την πρώτη μου επιχείρηση το 2000, τα πράγματα αρχικά έμοιαζαν απίστευτα υποσχόμενα, σχεδόν ανησυχητικά. Παρά την μικρή εμπειρία μου, γνώρισα μετέωρη επιτυχία, νιώθοντας στην κορυφή του κόσμου ενώ αναπόφευκτα περίμενα μια αντιστροφή της τύχης.

Είχα την αίσθηση ότι αυτή η επιτυχία δεν μπορούσε να κρατήσει για πάντα. Πράγματι, λίγα χρόνια και αρκετές δύσκολες αποφάσεις, η επιχείρησή μου έπεσε απότομα, οδηγώντας με στην πιο αγχωτική περίοδο της ζωής μου, που σημαδεύτηκε από αδιάκοπες κινήσεις προσαρμογής στα νέα δεδομένα και με διαρκές άγχος.

Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω, όσο δύσκολη και σκληρή κι αν ήταν εκείνη η περίοδος, περιέργως δεν νιώθω άβολα. Οι πολλές γνώσεις και τα μαθήματα που πήρα από αυτή την εμπειρία με προετοίμασαν για το υπόλοιπο της ζωής μου. Έχω γίνει πιο δυνατός, σοφότερος και είμαι καλύτερος.

Απέκτησα μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μου και του κόσμου γύρω μου. Μια γνώση που δεν θα μπορούσα να είχα αποκτήσει κάτω από πιο άνετες συνθήκες.

2. Η εξερεύνηση διαφορετικών πολιτισμών και χωρών είναι μια εμπλουτιστική εμπειρία.

Για μένα, τίποτα δεν είναι πιο συγκινητικό από το να ανακαλύψω ένα νέο μέρος. Να γνωρίσω τους κατοίκους του και να παρατηρήσω τις πολιτισμικές διαφορές, τις πεποιθήσεις και τον τρόπο ζωής που το χαρακτηρίζουν.

Κάθε ταξίδι διευρύνει τον ορίζοντά μας. Είναι ένας παγκόσμιος κανόνας. Καθώς ταξιδεύουμε στον κόσμο, συνειδητοποιούμε πόσο διαφορετικοί άνθρωποι και έθιμα μπορεί να είναι από τα δικά μας. Αυτή η φυσική έκθεση ανοίγει την προοπτική μας, ενισχύει την ενσυναίσθηση και την ανεκτικότητά μας προς τους άλλους. Και τρέφει ένα πιο περιεκτικό και σοφό όραμα ζωής.

Έτσι, αν ποτέ παρουσιαστεί η ευκαιρία να ταξιδέψετε, απολαύστε τις ποικίλες τοπικές κουζίνες ή απλώς κάντε ένα οδικό ταξίδι σε ένα γειτονικό μέρος. Σας ενθαρρύνω να το εκμεταλλευτείτε με αποφασιστικότητα. Προσεγγίζοντας με ανοιχτό μυαλό, κάθε ταξίδι μπορεί να προκαλέσει μια βαθιά μεταμόρφωση.

Πάρτε το παράδειγμα του Anthony Bourdain: «Τα ταξίδια σε αλλάζουν. Καθώς ταξιδεύετε σε αυτή τη ζωή και τον κόσμο, κάνετε ανεπαίσθητες αλλαγές. Αφήνεις ίχνη, όσο μικρά κι αν είναι. Σε αντάλλαγμα, η ζωή – και το ταξίδι – αφήνουν τα δικά τους σημάδια πάνω σου.

3) Είσαι πολύ πιο σοφός από όσο νομίζεις αν έχεις χτίσει και χάσει σχέσεις

Η δημιουργία και η απώλεια σχέσεων είναι μια κοινή εμπειρία που όλοι αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Λέγεται συχνά ότι αν δεν χάσεις φίλους, δεν μεγαλώνεις, και θεωρώ ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή την ιδέα.

Ο περιορισμός του κοινωνικού σας κύκλου στα ίδια άτομα με τα οποία κάνατε παρέα, μπορεί να περιορίσει την προσωπική σας ανάπτυξη. Η οικοδόμηση και η διατήρηση ουσιαστικών σχέσεων, ενώ αντιμετωπίζετε τον πόνο της απώλειας τους, μπορεί να σας διδάξει ανεκτίμητα μαθήματα για την αγάπη, την απώλεια, την ενσυναίσθηση και τη σημασία της σύνδεσης στη ζωή μας.

Αυτά τα μαθήματα ισχύουν για φιλίες καθώς και για ρομαντικές σχέσεις. Ένας χωρισμός μπορεί να είναι αποκαρδιωτικός, αλλά προσφέρει επίσης μια ευκαιρία να γίνετε ένα σοφότερο, πιο ανθεκτικό άτομο. Γιατί κάθε σχέση, είτε πλατωνική είτε ρομαντική, συμβάλλει στην προσωπική μας ανάπτυξη και στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας.

4) Αντιμετώπισες κρίση υγείας

Η αντιμετώπιση μιας κρίσης υγείας μπορεί να είναι μια βαθιά μεταμορφωτική εμπειρία. Αφού έχεις αντιμετωπίσει από κοντά τη δική σου θνητότητα. Αλλάζει ριζικά την οπτική σας για τη ζωή.

Εάν έχετε περάσει και αναρρώσει από μια σοβαρή ασθένεια, μπορεί να είναι μια διαδικασία που ανοίγει τα μάτια. Σας διδάσκει την αξία της ανθεκτικότητας. Να φροντίζεις το σώμα και το μυαλό σου και απλά να απολαμβάνεις την παρούσα στιγμή .

Οι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει σοβαρές ασθένειες έχουν συχνά διαφορετική άποψη για τις προτεραιότητες της ζωής. Καταλαβαίνουν ότι οι ασήμαντες ανησυχίες που μαστίζουν τόσους πολλούς από εμάς δεν έχουν πραγματικά σημασία τελικά. Έμαθαν να ζουν με την αίσθηση του σκοπού και να εκτιμούν την κάθε στιγμή, έχοντας επίγνωση της ευθραυστότητας της ζωής.

5) Είσαι πολύ πιο σοφός από όσο νομίζεις αν έχεις μάθει να συγχωρείς

Το να μάθουμε να συγχωρούμε ειλικρινά αυτούς που μας πλήγωσαν δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Είναι ένα μονοπάτι που απαιτεί ταπεινοφροσύνη, προβληματισμό και ενσυναίσθηση – χαρακτηριστικά που μερικές φορές μπορούν να μας διαφύγουν.

Ας είμαστε ειλικρινείς: είναι εύκολο να κατακλυζόμαστε από μικροπρέπεια και υπερηφάνεια. Ωστόσο, όταν είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συγχώρεσης. Είτε προς τον εαυτό μας είτε προς τους άλλους, μας ανοίγει σε μια βαθύτερη κατανόηση της συμπόνιας, της πολυπλοκότητας των ανθρώπινων συναισθημάτων και της δύναμης της απελευθέρωσης.

Ξέρω ανθρώπους που έχουν κουβαλήσει το βάρος της αγανάκτησης για δεκαετίες – η ζωή τους φαίνεται να επισκιάζεται συνεχώς από αυτή την εμμονή. Έτσι, όταν σπάσετε αυτόν τον κύκλο, αφήστε αυτές τις μνησικακίες και επιλέξτε τη συγχώρεση. Συχνά έχετε πρόσβαση στη μεγάλη σοφία.

6) Πέτυχες έναν στόχο για τον οποίο δούλεψες σκληρά

Υπάρχουν λίγα πιο ικανοποιητικά συναισθήματα στη ζωή από το να πετύχεις κάτι στο οποίο έχεις βάλει τα πάντα.

Είτε ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση, είτε αποκτάτε κάτι, είτε αγοράζετε (ή χτίζετε) ένα σπίτι. Αυτό το αίσθημα ολοκλήρωσης συνοδεύεται από ένα πολύτιμο μάθημα ζωής. Τίποτα πραγματικά πολύτιμο σε αυτόν τον κόσμο δεν έρχεται εύκολα. Είναι ένα μάθημα που διδάσκει την αξία της σκληρής δουλειάς και της επιμονής.

Έτσι, εάν έχετε ξεκινήσει ποτέ ένα ταξίδι προς έναν φιλόδοξο στόχο, ειδικά έναν που απαιτεί σημαντική προσπάθεια. Αναπόφευκτα αποκτήσατε σοφία. Έχετε ενσωματώσει στο είναι σας αξίες όπως η πειθαρχία και η ικανοποίηση των επιτευγμάτων.

7) Βοηθήσατε άλλους σε δύσκολες στιγμές

Πολλοί νέοι είναι εγωκεντρικοί. Οι ανησυχίες τους περιστρέφονται γύρω από τις μάρκες ρούχων, τα προϊόντα ομορφιάς και τη δημόσια εικόνα τους.

Η δική μου οπτική για τη ζωή έχει αλλάξει σημαντικά. Αντί να επικεντρώνομαι μόνο στις δικές μου ανάγκες, συνειδητοποιώ καθημερινά ότι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από το δικό μου σύμπαν. Έμαθα ότι το να απλώσω το χέρι για να βοηθήσω τους άλλους είναι μια πολύ πιο ικανοποιητική προσπάθεια από το να κολλήσω στις επιπολαίες σκέψεις του πρόσκαιρου.

Κοιτάζοντας πίσω, καταλαβαίνω τώρα ότι η υποστήριξη άλλων, είτε αγαπημένων είτε αγνώστων, στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα για την ανθρώπινη φύση, για την ενσυναίσθηση και για τη διασύνδεσή μας με τους άλλους.

8. Είστε πολύ πιο σοφοί από όσο νομίζετε αν ξεπεράσατε την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή αποτυχία

Η αποτυχία , είτε επαγγελματική είτε ακαδημαϊκή, μπορεί να είναι μια καταστροφική εμπειρία. Ωστόσο, είναι επίσης μια απίστευτη ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Όταν αντιμετωπίζετε την αποτυχία, αναγκάζεστε να επαναξιολογήσετε τις προσεγγίσεις σας, να ανακαλύψετε τις αδυναμίες σας και να αναπτύξετε νέες δεξιότητες.

Αυτή η εμπειρία σας διδάσκει τη σημασία της επιμονής, της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικότητας. Τελικά, το να ξεπεράσεις την αποτυχία σε κάνει πιο δυνατό, πιο σοφό και πιο έτοιμο να αντιμετωπίσεις τις μελλοντικές προκλήσεις.


Ο δρόμος προς τη σοφία περιλαμβάνει την έξοδο από τη ζώνη άνεσής σας.

Εάν φιλοδοξείτε να αποκτήσετε σοφία, πρέπει να ρισκάρετε και να ενεργήσετε με τόλμη, υπερβαίνοντας τα συνηθισμένα σας όρια.

Η ίδια η ιδέα της αποτυχίας δεν πρέπει να είναι πηγή αποθάρρυνσης, αλλά μάλλον πηγή κινήτρων. Όπως έχουμε εξερευνήσει, η αποτυχία είναι ένας ανεκτίμητος δάσκαλος στο ταξίδι της ζωής μας.

Εάν οι κοινές εμπειρίες σας έχουν ήδη απήχηση, τότε έχετε ήδη κάνει πολύ δρόμο προς τη σοφία. Συνεχίστε σε αυτό το μονοπάτι, γιατί η ζωή είναι μια συνεχής περιπέτεια, γεμάτη μαθήματα που θα ανακαλύψετε σε κάθε στιγμή.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας. 

Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση. Σε αυτήν την αναζήτηση μαζί μου, θα νιώσετε πληρότητα, η καρδιά βρίσκει κομμάτια γαλήνης, κομμάτια ευτυχίας και τη βεβαιότητα ότι κάθε στιγμή προσφέρει μια νέα ευκαιρία να ανθίσει.

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Αν είχατε αυτές τις 8 εμπειρίες ζωής, είστε πολύ σοφότεροι από όσο νομίζετε
Σταύρος Πλουμιστός: Αν είχατε αυτές τις 8 εμπειρίες ζωής, είστε πολύ σοφότεροι από όσο νομίζετε
Σταύρος Πλουμιστός: Αν είχατε αυτές τις 8 εμπειρίες ζωής, είστε πολύ σοφότεροι από όσο νομίζετε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUxIxlk-WeXR0vjTIboTeH4zH-4LeglNj7rBQg624AM_uNG5wvj0mlbzJOcE2XNvZV8Ua5TSvEBlNcJpz_oBjT7yPZHHex5AhdiGIqZR8iXNciWEE9o735aZqa9PUvF24DWd0-gx5LgOTgMwnPQP7XfeAxov0WMe31Q52RlJObN0BNwGtB7OCyqQL9i7WX/w400-h300/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%91%CE%BD%20%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82%20%CF%84%CE%B9%CF%82%208%20%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82,%20%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%20%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%8C%CF%83%CE%BF%20%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B5.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUxIxlk-WeXR0vjTIboTeH4zH-4LeglNj7rBQg624AM_uNG5wvj0mlbzJOcE2XNvZV8Ua5TSvEBlNcJpz_oBjT7yPZHHex5AhdiGIqZR8iXNciWEE9o735aZqa9PUvF24DWd0-gx5LgOTgMwnPQP7XfeAxov0WMe31Q52RlJObN0BNwGtB7OCyqQL9i7WX/s72-w400-c-h300/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%91%CE%BD%20%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82%20%CF%84%CE%B9%CF%82%208%20%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82,%20%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%20%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%8C%CF%83%CE%BF%20%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B5.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/03/8_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/03/8_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content