Σταύρος Πλουμιστός: Είμαστε όντα εντυπώσεων - Το αποτύπωμα της εμπειρίας

Σταύρος Πλουμιστός: Είμαστε όντα εντυπώσεων - Το αποτύπωμα της εμπειρίας

👉Από τη στιγμή της γεννήσεως μας, διαμορφωνόμαστε αδυσώπητα από τις εντυπώσεις των εμπειριών μας. Κάθε συνάντηση, συναίσθημα και αλληλεπίδραση αφήνει ένα ανεξίτηλο σημάδι στον καμβά της συνείδησής μας, διαμορφώνοντάς μας στα μοναδικά άτομα που γινόμαστε. 

Σε αυτή την ζωή, θα ζήσουμε την πολύπλευρη φύση των ανθρώπινων εντυπώσεων, στην περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ γενετικής, περιβάλλοντος και προσωπικής ιστορίας στη διαμόρφωση των ταυτοτήτων, των πεποιθήσεων και των συμπεριφορών μας.


Στην αυγή της ζωής, ο καθένας μας είναι προικισμένος με ένα γενετικό σχέδιο (η επονομαζόμενη προδιαγραφή) - ένα περίπλοκο σύστημα κληρονομικών χαρακτηριστικών, προδιαθέσεων και δυνατοτήτων. Από το χρώμα των ματιών μας μέχρι την τάση μας για ορισμένες ασθένειες, η γενετική μας σύνθεση ασκεί βαθιά επίδραση στην τροχιά της ζωής μας. Ωστόσο, ακόμη και μέσα στα όρια της γενετικής μας κληρονομιάς, υπάρχει ένα τεράστιο τοπίο μεταβλητότητας και δυνατότητας, που διαμορφώνεται από τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ φύσης και νόησης.

Καθώς αναδυόμαστε στον κόσμο, αρχίζουμε να βιώνουμε μια πλούσια διαδρομή περιβαλλοντικών ερεθισμάτων που χρησιμεύουν για να σμιλεύσουν τις αναδυόμενες ταυτότητές μας. Από την ανατροφή των οικογενειακών δεσμών μέχρι το διαμορφωτικό πλαίσιο των πολιτιστικών κανόνων και των κοινωνικών προσδοκιών, το περιβάλλον μας ασκεί ισχυρή επιρροή στην ανάπτυξη των πεποιθήσεων, των αξιών και της κοσμοθεωρίας μας. Επιπλέον, η ποιότητα των σχέσεών μας, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο της ανατροφής μας και οι κυρίαρχες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις αφήνουν όλα ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στο περίγραμμα της συνείδησής μας.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη χρονική περίοδο στη διαμόρφωση του ψυχολογικού μας τοπίου, καθώς προχωράμε σε νοητικά σταυροδρόμια, μεταξύ εξάρτησης και αυτονομίας, ασφάλειας και εξερεύνησης. Η θεωρία της προσκόλλησης υποστηρίζει ότι η ποιότητα των πρώιμων σχέσεών μας με τους φροντιστές μας διαμορφώνει βαθιά τη συναισθηματική μας ανάπτυξη, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα αποτελέσματα της ψυχικής μας υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Επιπλέον, οι εμπειρίες τραύματος, παραμέλησης ή αντιξοότητας της παιδικής ηλικίας μπορεί να έχουν διαρκείς επιπτώσεις, να αποτυπώνουν μοτίβα συμπεριφοράς, γνώσης και συναισθηματικής ρύθμισης που επιμένουν και στην ενήλικη ζωή.

Όμως στην καρδιά του ανθρώπινου αποτυπώματος βρίσκεται η αρχή της προετοιμασίας - ένας θεμελιώδης μηχανισμός με τον οποίο διαμορφώνονται οι συμπεριφορές, οι στάσεις και οι πεποιθήσεις μας μέσω της επανειλημμένης έκθεσης σε ερεθίσματα που διαμορφώνουν με την σειρά τους την αντίληψη μας. Η έρευνα έχει αποσαφηνίσει τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους διαμορφώνονται οι συμπεριφορές μας από την αλληλεπίδραση μεταξύ ερεθισμάτων, αποκρίσεων και συνεπειών. Επιπλέον, η διάχυτη επιρροή της νέας ζωής, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, υπογραμμίζει τη βαθιά επίδραση της κοινωνικής προετοιμασίας στη διαμόρφωση των καταναλωτικών προτιμήσεων, των επιλογών του τρόπου ζωής και των πολιτιστικών κανόνων μας.

Με τις έρευνες της σύγχρονης νευροεπιστήμης ήρθε η επανάσταση στην κατανόησή μας για την αξιοσημείωτη ικανότητα του εγκεφάλου για προσαρμογή και αλλαγή - που ονομάζεται νευροπλαστικότητα η οποία καθημερινά διαμορφώνει την αντίληψη μας. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής, ο εγκέφαλός μας παραμένει εξαιρετικά εύπλαστος, ικανός να σφυρηλατήσει νέα νευρωνικά μονοπάτια, να επανασυνδέσει τις υπάρχουσες συνδέσεις και να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Από την απόκτηση νέων δεξιοτήτων έως την ανάρρωση από τραυματισμό ή ακόμη και ψυχικό τραύμα, η νευροπλαστικότητα υπογραμμίζει τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ εμπειρίας και δομής/λειτουργίας του εγκεφάλου, φωτίζοντας τους βαθείς τρόπους με τους οποίους είμαστε πλάσματα εντυπωσιασμού. 

Στην καρδιά της ανθρώπινης εμπειρίας βρίσκεται η αναζήτηση για νόημα, σκοπό και κατανόηση - ένα ταξίδι που εκτυλίσσεται στο πλαίσιο των εξελισσόμενων συστημάτων πεποιθήσεών μας. Από τις πνευματικές παραδόσεις των αρχαίων πολιτισμών έως τα επιστημονικά παραδείγματα της σύγχρονης εποχής, οι πεποιθήσεις μας χρησιμεύουν ως οδηγοί που μας προσανατολίζουν μέσα στην απέραντη έκταση της ύπαρξης. Ωστόσο, οι πεποιθήσεις δεν είναι στατικές κατασκευές αλλά δυναμικές διαδικασίες που εξελίσσονται ως απάντηση σε νέες πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες. Επιπλέον, το κοινωνικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο στο οποίο είμαστε ενσωματωμένοι διαμορφώνει βαθιά το περίγραμμα των συστημάτων πεποιθήσεών μας, επηρεάζοντας τα πάντα, από τις ηθικές μας αξίες έως τις πολιτικές μας ιδεολογίες.

Η συνεχιζόμενη εξέλιξη ενός ανθρώπου (αφύπνιση) μπορεί να προσφέρει απίστευτες δυνατότητες και ικανότητες, μέσω της νόησης του:
  1. Αφύπνιση (πρέπει να είναι σε συνεχή ροή μέχρι το τέλος της ύπαρξης μας)
  2. Αυτοβελτίωση (η προπόνηση του νου να βελτιώσουμε τον χαρακτήρα μας)
  3. Αυτογνωσία (η γνώση που προέρχεται από την αυτοβελτίωση μας, μειώνει την άγνοια                         μας για τις ικανότητες μας)
  4. Ενσυναίσθηση (η ικανότητα μας να συνδεόμαστε με όλα τα έμβια όντα και να είμαστε                               εναρμονισμένοι με την δημιουργία της φύσης )
  5. Ευχαρίστηση (η αίσθηση να νιώθεις ότι είσαι εναρμονισμένος με τον εαυτό σου και με                             αυτό που επιλέγεις να κάνεις)
  6. Πληρότητα (όλα μέσα σου συνδέονται απόλυτα με τον εσωτερικό σκοπό σου) 
  7. Ευτυχία (το ταξίδι της ζωής σου και κάθε εμπειρία σου είναι δώρο για την ύπαρξη σου)
  8. Φώτιση (η σύνδεση σου με την ενέργεια του δημιουργού ή της ανώτερης δύναμης ή το                 σύμπαν, είναι ευλογία - αισθάνεσαι ότι ακόμη και το λίγο είναι πολύ για εσένα)
Σε τελική ανάλυση, το ταξίδι της ζωής είναι τελικά μια αναζήτηση για αυτοπραγμάτωση - ένα ταξίδι προς την υλοποίηση του μέγιστου δυνατού μας και την εκπλήρωση των βαθύτερων φιλοδοξιών μας. Ωστόσο, αυτό το ταξίδι δεν είναι μια μοναχική προσπάθεια αλλά μια συλλογική οδύσσεια, που διαμορφώνεται από τις μυριάδες εντυπώσεις της κοινής μας ανθρώπινης εμπειρίας. 

Ας αγκαλιάσουμε τη βαθιά αλήθεια ότι είμαστε πλάσματα εντυπωσιασμού, που διαμορφώνονται από την αλληλεπίδραση της γενετικής, του περιβάλλοντος και της προσωπικής εμπειρίας που επιλέγουμε να ζήσουμε. Η ευχή είναι να καλλιεργήσουμε μέσω της αφύπνισης την αυτοβελτίωση μας για μεγαλύτερη επίγνωση, ενσυναίσθηση και ευχαρίστηση για τον εαυτό μας και τους άλλους, αναγνωρίζοντας την πληρότητα ως διασύνδεση όλης της ζωής με τις απεριόριστες δυνατότητες για την ευχτυχία, την θεραπεία και εν τέλει την μεταμόρφωση για την φώτιση μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Είμαστε όντα εντυπώσεων - Το αποτύπωμα της εμπειρίας
Σταύρος Πλουμιστός: Είμαστε όντα εντυπώσεων - Το αποτύπωμα της εμπειρίας
Σταύρος Πλουμιστός: Είμαστε όντα εντυπώσεων - Το αποτύπωμα της εμπειρίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNMLGVZfMJgW2DSWmlGGvNTcFXVB-qyICK4bRGHjIyC55OrTWe7bdGb54HYldvbw01WBcQOHA9LA0U2m9zum87PIeHPOraVeYI0f-pJTInrwOi7yghyphenhyphen8Jz1ZZw1y4syL4CMgTQxudU1c5224-t7WnO_THzHDQGTxNMZRNEWeH-BUHa6czMR48gls8qz-Hk/w400-h350/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1%20%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20-%20%CE%A4%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82%20.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNMLGVZfMJgW2DSWmlGGvNTcFXVB-qyICK4bRGHjIyC55OrTWe7bdGb54HYldvbw01WBcQOHA9LA0U2m9zum87PIeHPOraVeYI0f-pJTInrwOi7yghyphenhyphen8Jz1ZZw1y4syL4CMgTQxudU1c5224-t7WnO_THzHDQGTxNMZRNEWeH-BUHa6czMR48gls8qz-Hk/s72-w400-c-h350/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1%20%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20-%20%CE%A4%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82%20.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/02/blog-post_82.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/02/blog-post_82.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content