Σταύρος Πλουμιστός: Ξεπερνώντας την Αναβλητικότητα

Σταύρος Πλουμιστός: Ξεπερνώντας την Αναβλητικότητα

👉Η αναβλητικότητα, η πράξη της καθυστέρησης ή της αναβολής εργασιών, είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει την ανθρωπότητα από αμνημονεύτων χρόνων. Παρά τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρνητικές συνέπειές του, πολλοί άνθρωποι υποκύπτουν στην επιρροή της, οδηγώντας τον εαυτό τους συχνά σε άγχος και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

Η αναβλητικότητα είναι κάτι περισσότερο από τεμπελιά ή κακή διαχείριση του χρόνου. Είναι μια περίπλοκη ψυχολογική συμπεριφορά που έχει τις ρίζες της σε διάφορους παράγοντες όπως ο φόβος της αποτυχίας, η τελειομανία, η έλλειψη κινήτρων και η δυσκολία στη διαχείριση των συναισθημάτων. Στην ουσία της, η αναβλητικότητα περιλαμβάνει την αποφυγή εργασιών που εκλαμβάνονται ως δυσάρεστες, συντριπτικές ή προκαλούν άγχος, που συχνά καταλήγουν σε βραχυπρόθεσμη ανακούφιση αλλά μακροπρόθεσμες συνέπειες.


Η αναβλητικότητα όπως ξέρουμε, ακολουθεί συχνά ένα προβλέψιμο μοτίβο, γνωστό ως κύκλος αναβλητικότητας. Συνήθως ξεκινά με μια αρχική αποστροφή, όπου τα άτομα αισθάνονται δυσφορία ή άγχος στη σκέψη να αντιμετωπίσουν μια συγκεκριμένη σκέψη ή εργασία. Αυτή η αποστροφή πυροδοτεί συμπεριφορές αποφυγής διαχείρισης των προβλημάτων με διάφορες μορφές απόσπασης της προσοχής, οι οποίες παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τη δυσφορία που αισθάνονται. Καθώς πλησιάζει ο χρόνος τους πιέζει και ειδικά η χρονική προθεσμία, τα άτομα μπορεί να βιώσουν αυξημένο άγχος και ενοχές, ενισχύοντας περαιτέρω τον κύκλο της αναβλητικότητας.

Οι συνέπειες της αναβλητικότητας όμως εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τις χαμένες προθεσμίες, τα ημιτελή έργα ή τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Μπορεί να διαβρώσει την αυτοπεποίθηση, να μειώσει την παραγωγικότητα, να τεντώσει τις σχέσεις και να εμποδίσει την προσωπική ανάπτυξη. Επιπλέον, η χρόνια αναβλητικότητα μπορεί να συμβάλει σε ζητήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος, καθώς τα άτομα παλεύουν με αισθήματα ενοχής, ντροπής και ανεπάρκειας.

Στην εποχή των smartphone, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της συνεχούς συνδεσιμότητας, η αναβλητικότητα έχει βρει νέους δρόμους για να ευδοκιμήσει. Με ατελείωτες περισπασμούς στα χέρια μας, το να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στις επιθυμίες μας, στους στόχους και τις εργασίες γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Η περιβόητη ορμόνη ντοπαμίνη από την κύλιση στις ροές κοινωνικής δικτύωσης ή την παρακολούθηση βίντεο προσφέρει άμεση ικανοποίηση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό να αναβάλεις συνεχώς.

Ξεπερνώντας την Αναβλητικότητα

Αν και η υπέρβαση της αναβλητικότητας μπορεί να φαίνεται τρομακτική, δεν είναι μια ανυπέρβλητη πρόκληση. Κατανοώντας τις βασικές αιτίες της αναβλητικότητας και εφαρμόζοντας αποτελεσματική ψυχολογική διαχείριση, τα άτομα μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του χρόνου για τις επιθυμίες και την παραγωγικότητάς τους.

Παρακάτω σας δίνω τα βήματα για να ξεκινήσετε να ξεπεράσετε την Αναβλητικότητα:
  1. Χωρίστε τις επιθυμίες και τις εργασίες σε μικρότερα βήματα: Μεγάλες προσδοκίες μέσω των επιθυμιών ή πιεστικές εργασίες μπορεί να είναι συντριπτικές για το μυαλό σας διότι αλλάζουν την χημεία του, οδηγώντας σε αναβλητικότητα. Η διαχωρισμός τους σε μικρότερα, διαχειρίσιμα βήματα θα τα κάνει πιο προσιτά και λιγότερο αγχωτικά.
  2. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες τροφοδοτούν την αναβλητικότητα. Θέστε εφικτούς στόχους και χρονοδιαγράμματα και ευχαριστηθείτε απαραιτήτως μικρές νίκες στην πορεία για να διατηρήσετε τη δυναμική σας.
  3. Διαχείριση περισπασμών: Προσδιορίστε και ελαχιστοποιήστε τους περισπασμούς στο περιβάλλον σας, είτε πρόκειται για άσκοπες συζητήσεις, είτε για την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων στο κινητό σας η τον αποκλεισμός ιστότοπων που αποσπούν την προσοχή. Αποφασίστε την διαχείριση χρόνου και την δημιουργία καθορισμένου χώρου εργασίας χωρίς διακοπές.
  4. Χρησιμοποιήστε τεχνικές διαχείρισης χρόνου: Τεχνικές όπως ο αποκλεισμός χρόνου και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εστίασης και της παραγωγικότητας δομώντας αποτελεσματικά τον χρόνο σας.
  5. Σταματήστε να μαστιγώνεται τον εαυτό σας και δείξτε του συμπόνια: Το να χτυπάτε τον εαυτό σας λόγω αναβλητικότητας απλώς επιδεινώνει το πρόβλημα. Εξασκηθείτε στη συμπόνια για τον εαυτό σας και αναγνωρίστε ότι οι αποτυχίες είναι ένα φυσικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας, αλλά μην κρύβεστε πίσω από αυτό.
  6. Αντιμετωπίστε τα υποκείμενα ζητήματα: Η αναβλητικότητα είναι συχνά ένα σύμπτωμα υποκείμενων ζητημάτων όπως ο φόβος της αποτυχίας, η τελειομανία ή η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων μέσω της συμβουλευτικής καθοδήγησης ή αυτοβελτίωσης θα βοηθήσει να σπάσει ο κύκλος της αναβλητικότητας.
  7. Αναζητήστε με υπευθυνότητα την καθοδήγηση: Αποφασίστε να μοιραστείτε τις επιθυμίες και τους στόχους σας με ένα σύμβουλο ή μέντορα που μπορούν να σας παρέχουν υποστήριξη και ανάλυση. Επίσης η συμμετοχή σας σε μια ομάδα μελέτης ή σεμιναρίων αυτοβελτίωσης μπορεί να σας βοηθήσει να παρακινηθείτε και να κάνετε τις πρώτες αλλαγές.
  8. Εξασκηθείτε στον καθοδηγούμενο διαλογισμό επαναπρογραμματισμού Voice Healing: Καλλιεργήστε την επίγνωση για να παραμείνετε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους που έχετε. Κάντε τις ηχητικές συνεδρίες στο voicehealing.gr για να ηρεμήσετε το μυαλό και να μειώσετε το άγχος.
Η αναβλητικότητα είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που ξεπερνά την απλή τεμπελιά ή την κακή διαχείριση του χρόνου. Οι ρίζες της βρίσκονται σε μια μυριάδα ψυχολογικών, συναισθηματικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, που μπορεί να κάνουν να μην ζεις τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής σου.

Η αναβλητικότητα μπορεί να φαίνεται σαν μια αβλαβής συνήθεια, αλλά τα ύπουλα αποτελέσματά της μπορούν να διαπεράσουν κάθε πτυχή της ζωής μας, στερώντας μας τις δυνατότητές μας και εμποδίζοντας την πρόοδό μας.

Ένα από τα σημαντικότερα κόστη της αναβλητικότητας είναι ο αντίκτυπός της στις σχέσεις μας. Όταν δίνουμε προτεραιότητα σε εργασίες ή υποχρεώσεις από το να περνάμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, χάνουμε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε ουσιαστικές συνδέσεις και να δημιουργήσουμε μόνιμες αναμνήσεις. Η αναβλητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα παραμέλησης, αγανάκτησης και απόστασης στις σχέσεις μας, καθώς τα αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να αισθάνονται ασήμαντα ή υποτιμημένα. Επιπλέον, όταν χρονοτριβούμε στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων ή στην αντιμετώπιση ζητημάτων στις σχέσεις μας, μπορεί να κλιμακωθούν με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας περαιτέρω ένταση και πολλά άλλα προβλήματα.


Η απελευθέρωση από την λαίλαπα της αναβλητικότητας απαιτεί συνειδητοποίηση. Κατανοώντας λοιπόν τις υποκείμενες αιτίες της και εφαρμόζοντας μια αποφασιστική διαχείριση για να την ξεπεράσουμε, μπορούμε να ανακτήσουμε το χρόνο, την παραγωγικότητα και την αίσθηση της ολοκλήρωσής μας. Θυμηθείτε, κάθε στιγμή που χάνεται στην αναβλητικότητα είναι μια αναστολή πιθανοτήτων – μια χαμένη ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Υιοθετήστε την απελευθέρωση από τα δεσμά της αναβλητικότητας και θα δείτε άμεσα τις απεριόριστες δυνατότητες που βρίσκονται μέσα σας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας. 

Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση. Έτσι, σε αυτήν την αναζήτηση να νιώσετε καλύτερα, οι καρδιές μπορούν να βρουν κομμάτια γαλήνης, κομμάτια ευτυχίας και τη βεβαιότητα ότι κάθε στιγμή προσφέρει μια νέα ευκαιρία να ανθίσουν.

Εδώ θα μάθετε για την μέθοδο μου https://voicehealing.gr/ 
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Ξεπερνώντας την Αναβλητικότητα
Σταύρος Πλουμιστός: Ξεπερνώντας την Αναβλητικότητα
Σταύρος Πλουμιστός: Ξεπερνώντας την Αναβλητικότητα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk20x1gjWopH3B5ixGHEbefSFEmrIW1UTm2cYy4rJdsQndvKDzcynbwvU7d7oYOYmj8X9v90UC4GUBsZc_3YyzkQSWyFE5an_lBHKVI9whKJ9Opb-pG4AirV19IxSJ3XvPac0vCRAwguyqHbyolzXf86iTtIBM_VFWUPkpu7VpPZIadApC8o2QKIcgmhzP/w400-h350/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%9E%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk20x1gjWopH3B5ixGHEbefSFEmrIW1UTm2cYy4rJdsQndvKDzcynbwvU7d7oYOYmj8X9v90UC4GUBsZc_3YyzkQSWyFE5an_lBHKVI9whKJ9Opb-pG4AirV19IxSJ3XvPac0vCRAwguyqHbyolzXf86iTtIBM_VFWUPkpu7VpPZIadApC8o2QKIcgmhzP/s72-w400-c-h350/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%9E%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/02/blog-post_61.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/02/blog-post_61.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content