Νέα μελέτη: Η μουσική προκαλεί παρόμοια συναισθήματα και σωματικές αισθήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς

Νέα μελέτη: Η μουσική προκαλεί παρόμοια συναισθήματα και σωματικές αισθήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς

👉Η μουσική μπορεί να γίνει αισθητή απευθείας στο σώμα. Όταν ακούμε το αγαπημένο μας πιασάρικο τραγούδι, μας κυριεύει η παρόρμηση να προχωρήσουμε στη μουσική. Η μουσική μπορεί να ενεργοποιήσει το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα και ακόμη και να προκαλέσει ρίγη στη σπονδυλική στήλη. Μια νέα μελέτη από το Turku PET Center στη Φινλανδία δείχνει πώς η συναισθηματική μουσική προκαλεί παρόμοιες σωματικές αισθήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

«Η μουσική που προκαλούσε διαφορετικά συναισθήματα, όπως ευτυχία, λύπη ή φόβο, προκάλεσε διαφορετικές σωματικές αισθήσεις στη μελέτη μας. " εξηγεί η ερευνήτρια της Ακαδημίας Vesa Putkinen.

Τα συναισθήματα και οι σωματικές αισθήσεις που προκαλούν η μουσική ήταν παρόμοια σε δυτικούς και ασιάτες ακροατές. Οι σωματικές αισθήσεις συνδέθηκαν επίσης με τα συναισθήματα που προκαλούνται από τη μουσική.

"Ορισμένα ακουστικά χαρακτηριστικά της μουσικής συνδέθηκαν με παρόμοια συναισθήματα τόσο στους δυτικούς όσο και στους Ασιάτες ακροατές. Η μουσική με καθαρό ρυθμό βρέθηκε χαρούμενη και χορευτική ενώ η παραφωνία στη μουσική συνδέθηκε με επιθετικότητα. Δεδομένου ότι αυτές οι αισθήσεις είναι παρόμοιες σε διαφορετικούς πολιτισμούς, τα συναισθήματα που προκαλούνται από τη μουσική είναι πιθανότατα ανεξάρτητα από τον πολιτισμό και τη μάθηση και βασίζονται σε κληρονομικούς βιολογικούς μηχανισμούς», λέει ο καθηγητής Lauri Nummenmaa.

"Η επιρροή της μουσικής στο σώμα είναι καθολική. Οι άνθρωποι κινούνται προς τη μουσική σε όλους τους πολιτισμούς και οι συγχρονισμένες στάσεις, οι κινήσεις και οι φωνές είναι ένα καθολικό σημάδι ένταξης. Η μουσική μπορεί να εμφανίστηκε κατά την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους για να προωθήσει την κοινωνική αλληλεπίδραση και την αίσθηση της κοινότητας μέσω συγχρονισμού τα σώματα και τα συναισθήματα των ακροατών», συνεχίζει ο Πούτκινεν.

Η μελέτη διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Aalto από τη Φινλανδία και το Πανεπιστήμιο Ηλεκτρονικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (UESTC) ως διαδικτυακή έρευνα ερωτηματολογίου. Συνολικά 1.500 Δυτικοί και Ασιάτες συμμετέχοντες βαθμολόγησαν τα συναισθήματα και τις σωματικές αισθήσεις που προκαλούν τα δυτικά και ασιατικά τραγούδια.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Έρευνας της Φινλανδίας. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2024 στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences .

Πηγή μελέτης 

Πως βοηθάει ο ήχος να σχηματίσεις θετικές εικόνες το μυαλό και να αλλάξεις τις αρνητικές σκέψεις σου

Ο ήχος έχει ισχυρή επίδραση στο ανθρώπινο μυαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία θετικών εικόνων που μπορούν να ωφελήσουν την ψυχική μας υγεία και ευημερία. Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας που μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας και μπορεί να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε θετικές εικόνες στο μυαλό μας που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας, να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν τη συνολική μας αίσθηση ευεξίας.

Ένας τρόπος με τον οποίο ο ήχος μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να σχηματίσει θετικές εικόνες είναι μέσω της μουσικής. Η μουσική έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για να βελτιώσει τη διάθεση και να προωθήσει τη χαλάρωση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακρόαση μουσικής μαζί με με φωνή και ειδικές φράσεις, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να αυξήσει τα συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας. 

Η μέθοδος μου  Voice healing (ΕΔΩ)

Όταν κάνουμε ηχητική συνεδρία καθοδηγούμενου διαλογισμού voice healing, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή. Αυτό δημιουργεί μια θετική συσχέτιση μεταξύ του voice healing και της διάθεσής μας, καθιστώντας μας ευκολότερο να σχηματίσουμε θετικές εικόνες στο μυαλό μας όταν θα ακούσουμε ξανά την ηχητική συνεδρία που έχουμε επιλέξει.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το voice healing μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να σχηματίσει θετικές εικόνες είναι μέσω των ήχων που ακούει ο ενδιαφερόμενος. Για παράδειγμα ο ήχος των πουλιών που κελαηδούν, τα κύματα που πέφτουν ή η βροχή μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης και να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο. Οι ήχοι στο voice healing μπορούν επίσης να προκαλέσουν θετικές αναμνήσεις και συνειρμούς, όπως ήρεμες διακοπές ή μια ευχάριστη υπαίθρια εμπειρία. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε θετικές εικόνες στο μυαλό μας που μπορούν να μειώσουν το στρες και το άγχος και να βελτιώσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

Πολλές ηχητικές συνεδρίες του voice healing περιλαμβάνουν εστίαση στην αναπνοή ή σε μια φράση – πεποίθηση. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε το μυαλό μας και να σχηματίσουμε θετικές εικόνες που προάγουν τη χαλάρωση και την εσωτερική γαλήνη.

Το voice healing έχει ισχυρή επίδραση στο μυαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχηματίσει θετικές εικόνες που ωφελούν την ψυχική μας υγεία και ευημερία. Μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος, να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και να προάγουμε την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Ενσωματώνοντας το στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τον εαυτό μας, να ανεβάσουμε τη δύναμή μας και να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

   ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ 
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
    (Life Helth Care)
 Εναλλακτικές Θεραπείες

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας. 

Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση. 
Έτσι, σε αυτήν την αναζήτηση να νιώσετε καλύτερα, οι καρδιές μπορούν να βρουν κομμάτια γαλήνης, κομμάτια ευτυχίας και τη βεβαιότητα ότι κάθε στιγμή προσφέρει μια νέα ευκαιρία να ανθίσουν.

Εδώ θα μάθετε για την μέθοδο μου https://voicehealing.gr/ 
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέα μελέτη: Η μουσική προκαλεί παρόμοια συναισθήματα και σωματικές αισθήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς
Νέα μελέτη: Η μουσική προκαλεί παρόμοια συναισθήματα και σωματικές αισθήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς
Νέα μελέτη: Η μουσική προκαλεί παρόμοια συναισθήματα και σωματικές αισθήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς
https://cff2.earth.com/uploads/2024/01/30144104/music_evokes_similar-emotions_bodily-responses_1m-960x640.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/02/blog-post_23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/02/blog-post_23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content