Οι 3 κορυφαίες συμβουλές για την ενδυνάμωση των «μυών της ψυχής»

Οι 3 κορυφαίες συμβουλές για την ενδυνάμωση των «μυών της ψυχής»

👉Η έρευνα δείχνει ότι η πνευματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ευημερία και τη μακροζωία ενός ατόμου. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο David DeSteno, καθηγητή στο Northeastern University: «Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ενασχόληση με πνευματικές πρακτικές οδηγεί τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και πιο ευτυχισμένοι».

Ο καθηγητής DeSteno ειδικεύεται στην επιστημονική μελέτη των θρησκευτικών πρακτικών και των επιπτώσεών τους στην ευημερία μας. Επιδιώκει να κατανοήσει πώς αυτές οι πρακτικές μπορούν να ωφελήσουν την ευημερία και τη μακροζωία μας. Υιοθετεί έναν ευρύ ορισμό της πνευματικότητας, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να παρακολουθεί κανείς συγκεκριμένες θρησκευτικές λειτουργίες για να αποκομίσει τα ισόβια οφέλη.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες συνήθειες που υιοθετείτε καθημερινά μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τους «μύες της ψυχής» σας. Δείτε τις κορυφαίες συμβουλές του καθηγητή DeSeno:

1. Άσκηση σε ομάδα

«Οι άνθρωποι λένε συχνά ότι το σώμα είναι ένας ναός. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζετε το σώμα σας – πρέπει να το αντιμετωπίζετε με σεβασμό, πρέπει να ασκείτε…» λέει ο καθηγητής DeSteno. «Αλλά το σώμα είναι επίσης ένα όχημα πνευματικότητας και μπορεί επίσης να είναι ναός με αυτόν τον τρόπο. »

Η άσκηση σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με το σώμα σας, να καθαρίσετε το μυαλό και να καλλιεργήσετε την αίσθηση της κοινότητας. Πράγματι, όταν κάνουμε σωματική δραστηριότητα, απελευθερώνει ενδορφίνες, υπεύθυνες για το αίσθημα ευφορίας στους δρομείς, αλλά και ενδοκανναβινοειδή . Αυτά τα ενδοκανναβινοειδή προάγουν τους κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των ατόμων.

Έρευνα από την καθηγήτρια Emma Cohen , από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δείχνει επίσης ότι η ομαδική άσκηση ενισχύει τις κοινωνικές συνδέσεις. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι μεταξύ τους, μπορούν ακόμη και να βιώσουν πνευματική έκσταση όταν το επίπεδο δέσμευσης είναι το βέλτιστο.

2. Προσθέστε μικρές δόσεις ευγνωμοσύνης

Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να καλλιεργήσετε την πνευματικότητά σας και ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή DeSteno, οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης τους στο τέλος της ημέρας, που σημαίνει ότι νιώθουν ευγνωμοσύνη για μόλις 20 λεπτά πριν πάνε για ύπνο.

Εάν θέλετε η ευγνωμοσύνη να επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες και αλληλεπιδράσεις, είναι καλύτερο να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας νωρίτερα. Ο DeSteno αναφέρεται σε μια πρακτική στον Ιουδαϊσμό που ονομάζεται "Nisim B'chol Yom" (καθημερινά θαύματα), όπου οι άνθρωποι εκφράζουν συχνά ευγνωμοσύνη όλη την ημέρα.

Περιλαμβάνει σύντομες ευλογίες για διάφορα πράγματα, όπως ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, την υγεία σας, ένα όμορφο έργο τέχνης ή έναν καλό ύπνο. Αυτή η προσέγγιση σάς επιτρέπει να προσθέτετε μικρές δόσεις ευγνωμοσύνης όλη την ημέρα.

Ο καθηγητής DeSteno διεξάγει επί του παρόντος μια μελέτη , που πιθανότατα θα δημοσιευθεί αργότερα αυτό το έτος, για να καθορίσει εάν αυτή η προσέγγιση "μικροδοσολογίας" στην ευγνωμοσύνη είναι πιο αποτελεσματική από την άσκηση της ευγνωμοσύνης ακριβώς πριν τον ύπνο. Προς το παρόν, συνιστά να εστιάσετε στην ευγνωμοσύνη όλη την ημέρα, γιατί τότε αυτά τα συναισθήματα μπορούν πραγματικά να σας επηρεάσουν.

3. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός συνδέεται με πολλά σωματικά οφέλη. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης και να αυξήσει τα επίπεδα ντοπαμίνης , οδηγώντας σε βελτίωση της ψυχικής ευεξίας και της μνήμης. Οι επαγγελματίες διαλογισμού βιώνουν επίσης υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης, προάγοντας τον ποιοτικό ύπνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή DeSteno, ο διαλογισμός δεν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό της απόκτησης αυτών των πλεονεκτημάτων ευεξίας. Ο αρχικός του στόχος ήταν να μειώσει τον πόνο στον κόσμο, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους.

Επιπλέον, οι άνθρωποι που διαλογίζονται τείνουν να επιδεικνύουν μια πιο συμπονετική απάντηση στο βάσανο.

Ο καθηγητής DeSteno διεξήγαγε μια μελέτη στην οποία μια ομάδα ανθρώπων εξασκούσε διαλογισμό καθημερινά για οκτώ εβδομάδες. Στη συνέχεια, προσκάλεσε αυτούς τους συμμετέχοντες πίσω στο εργαστήριο και προσέλαβε έναν ηθοποιό να χωλαίνει στην αίθουσα αναμονής με ένα σωρό αντικείμενα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν διαλογισμό για οκτώ εβδομάδες είχαν περισσότερες πιθανότητες να σηκωθούν και να βοηθήσουν το άτομο αυτό να ανακουφίσει τον πόνο του.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1053,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1221,ΒΙΝΤΕΟ,789,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1516,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,887,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι 3 κορυφαίες συμβουλές για την ενδυνάμωση των «μυών της ψυχής»
Οι 3 κορυφαίες συμβουλές για την ενδυνάμωση των «μυών της ψυχής»
Οι 3 κορυφαίες συμβουλές για την ενδυνάμωση των «μυών της ψυχής»
https://www.espritsciencemetaphysiques.com/wp-content/uploads/2022/05/meditation-gbd316932f_1280-1024x672.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/02/3.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/02/3.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content