Σταύρος Πλουμιστός: Ο μυστικός κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις" φιλοξενεί τη λανθάνουσα ουσία του αυθεντικού εαυτού μας

Σταύρος Πλουμιστός: Ο μυστικός κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις" φιλοξενεί τη λανθάνουσα ουσία του αυθεντικού εαυτού μας

👉Στην περίπλοκη ανθρώπινη ύπαρξη, διάφορα συστήματα πεποιθήσεων και πνευματικές πρακτικές εμβαθύνουν στην εξερεύνηση του αληθινού εαυτού ενός ατόμου. Μια ενδιαφέρουσα πτυχή που κερδίζει την προσοχή είναι η έννοια του κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις". Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες το συμπέρασμα μου είναι ένας μοναδικός κώδικας ενσωματωμένος μέσα σε κάθε άτομο και πιστεύεται ότι φιλοξενεί τη λανθάνουσα ουσία του αυθεντικού εαυτού κάποιου.

Θέλοντας να σας αφυπνίσω, θα σας αναλύσω το μυστήριο γύρω από τον Κώδικα Σώματος "Άρτεμις" και θα σας αναλύσω πώς η κατανόηση και το ξεκλείδωμα αυτού του κώδικα μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθιά αφύπνιση του αληθινού εαυτού.


Σημειολογική ανάλυση

Η μελέτη σημείων και συμβόλων και η ερμηνεία του κώδικα, παρέχει έναν συναρπαστικό δρόμο μέσα από τον οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε την έννοια του. Διαβάστε γιατί:

Η Άρτεμις (λατινικά Diana) είναι μια από τις παλαιότερες, πιο περίπλοκες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου. Κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων, και θεά του φεγγαριού.

Από τη θεά Άρτεμις = Άρτυω που σημαίνει διακονώ παρασκευάζω. Επίσης έχει κοινή ρίζα με το αραρίσκω που σημαίνει συνδέω.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της γέννησής της η Άρτεμις παίρνει πρωτοβουλίες. Αν και νεογέννητο βρέφος, βοηθά την εξουθενωμένη μητέρα της να ξεγεννήσει και το δεύτερο της παιδί, τον Απόλλωνα, και ταυτίζεται με τον τρόπο αυτόν με την Ειλείθυια, από το ελεύθω+υιός, δηλαδή μαμμή, και άρα τη θεά του τοκετού.

Η Άρτεμις, χρησιμεύει ως ισχυρό σύμβολο στον κώδικα που σας αναλύω. Ως θεά που συνδέεται με τις αδάμαστες, άγριες πτυχές της φύσης, η Άρτεμις ενσαρκώνει την ανέγγιχτη και αυθεντική ουσία μέσα σε κάθε άτομο. Με σημειωτικούς όρους, η Άρτεμις γίνεται μια σημαντικότητα - μια οπτική αναπαράσταση που δείχνει προς τα βαθύτερα νοήματα της αχαλίνωτης αυθεντικότητας.

Ανάμεσα στα στοιχεία του χαρακτήρα της είναι η σχέση της με τη φύση και το κυνήγι, με την πόλη και τον πόλεμο, τον χορό και το τραγούδι, η παρθενία της σε συνδυασμό με την ιδιότητά της ως γονιμοποιού δύναμης, καθώς και η ιδιαίτερη σχέση της με τους νέους.

Η Άρτεμη είχε στενή σχέση με τους νέους και είναι γνωστός ο ρόλος της ως Κουροτρόφος, ως προστάτιδας δηλαδή των εφήβων. Αναλαμβάνει την ανατροφή των νέων και τους οδηγεί ως το κατώφλι της εφηβείας, όπου οι ίδιοι, αφήνοντας την παιδική ηλικία, οφείλουν να εξελιχθούν σε ώριμους ενήλικες και να ενταχθούν πλήρως στην κοινωνία. Η λατρεία της σχετίζεται με τελετές μετάβασης των νέων, τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών, από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Ακόμη, στην Άρτεμη δίνεται η ιδιότητα της γονιμοποιού δύναμης, η οποία δίνει ευφορία και πολλαπλασιάζει τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους. Αν και η ίδια, ως παρθένος, απορρίπτει κάθε ερωτική επαφή, ταυτόχρονα λατρεύεται ως προστάτιδα των τοκετών. Και είναι αυτή που βοηθά τις γυναίκες στους πόνους των τοκετών, καθώς είναι το τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης των κοριτσιών, για την οποία είναι υπεύθυνη η θεά. Επίσης, η γέννα, με τις κραυγές και τις οδύνες που τη συνοδεύουν, όπως συμβαίνει και στα ζώα, εκφράζει τη ζωώδη πλευρά της θηλυκότητας, η οποία απομακρύνεται από την πολιτισμένη εικόνα της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα, ως ενάρετης συζύγου και μητέρας. Η Άρτεμις, λοιπόν, είναι η φύλακας σε κάθε στάδιο της αναπαραγωγικής διαδικασίας: ακριβώς πριν την εφηβεία, την παραμονή του γάμου, μεταξύ του γάμου και της πρώτης εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και κατά τον τοκετό. Θεωρήθηκε θεά σεληνιακή και με την ιδιότητα αυτή η Άρτεμη ταυτίστηκε με τη Σελήνη πιθανότατα από τα κλασικά χρόνια. Η Σελήνη, ως γνωστόν, είναι συνδεδεμένη ανέκαθεν με τον γυναικολογικό κύκλο και την έμμηνο ρύση, επομένως με τη μητρότητα και τη γονιμότητα στις γυναίκες.

Ο όρος λοιπόν «Κώδικας σώματος» εισάγει την έννοια του σώματος ως συμβολική σημασία. Στη σημειολογία, το σώμα είναι το κείμενο προδιαγραφής, με κάθε σημάδι ή χαρακτηριστικό έχει σημασία. Ο κώδικας λοιπόν, γίνεται μια συλλογή από σύμβολα χαραγμένα σε αυτόν τον ζωντανό καμβά, που περιμένουν ερμηνεία και κυρίως αποκάλυψη από το άτομο που τον φέρει μέσα του.

Επίπεδα κωδικοποίησης

Η έννοια του λανθάνοντος αληθινού εαυτού υποδηλώνει επίπεδα κωδικοποίησης μέσα στον Κώδικα Σώματος Άρτεμις. Αυτά τα επίπεδα μπορεί να είναι πολιτιστικά, κοινωνικά ή προσωπικά και το καθένα φέρει το δικό του σύνολο συμβόλων. Η ανάλυση αυτών των συμβόλων περιλαμβάνει την αποκρυπτογράφηση των αποτυπωμάτων των εξωτερικών επιρροών - της κοινωνίας, του πολιτισμού και των προσωπικών εμπειριών - που έχουν διαμορφώσει την αντιληπτή ταυτότητα ενός ατόμου.

Ξεκλείδωμα αυθεντικότητας

Η ανάλυση του Κώδικα Σώματος Άρτεμις ενθαρρύνει τα άτομα να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία αποκωδικοποίησης, ξεφλουδίζοντας τα στρώματα του συμβολισμού για να ξεκλειδώσουν τον αυθεντικό τους εαυτό. Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση και την κατανόηση των σημείων που έχουν συμβάλει στην κατασκευή της ταυτότητας κάποιου. Η πράξη του ξεκλειδώματος της αυθεντικότητας μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημειολογικό ταξίδι, όπου τα άτομα ερμηνεύουν εκ νέου τα σύμβολα για να ευθυγραμμιστούν με την αυθεντική τους φύση.

Μεταφορές και συμβολικές πρακτικές

Οι μεταφορές παίζουν σημαντικό ρόλο στη σημειολογία και ο Κώδικας Σώματος Άρτεμις είναι πλούσιος σε αυτές. Η αδάμαστη ερημιά που σχετίζεται με την Άρτεμη χρησιμεύει ως μεταφορά για τις ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού. Πρακτικές όπως ο αυτοστοχασμός, η ευαλωτότητα και η αποσύνδεση από τα πάθη γίνονται συμβολικές πράξεις, παρόμοιες με την αποκρυπτογράφηση των μεταφορών που κωδικοποιούνται μέσα στο σώμα.

Κώδικας σώματος 

Ο Κώδικας Σώματος "Άρτεμις" είναι μια συμβολική αναπαράσταση των βαθιών αληθειών που βρίσκονται μέσα σε ένα άτομο. Όπως μια κρυπτογραφημένη γλώσσα, αυτός ο κώδικας κρατά το σχέδιο της γνήσιας φύσης κάποιου, που δεν αμαυρώνεται από εξωτερικές επιρροές ή κοινωνικές προσδοκίες. Το ίδιο το όνομα, Άρτεμις, παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία, όπου η Άρτεμις ήταν θεά, κόρη του Δια και της Λητούς, δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, προστάτιδα των γεννήσεων και των μικρών παιδιών, που συνδέθηκε με τις αδάμαστες, άγριες πτυχές της φύσης - μια κατάλληλη μεταφορά για την ανέγγιχτη αυθεντικότητα που κατοικεί μέσα μας.

Η λανθάνουσα ουσία

Πίσω από τον Κώδικα Σώματος "Άρτεμις" κατανοούμε ότι, σε όλη τη διάρκεια της ζωής, πολλά άτομα βρίσκουν τον εαυτό τους να απομακρύνεται από τον αυθεντικό εαυτό τους. Η κοινωνία, ο πολιτισμός και οι προσωπικές εμπειρίες διαμορφώνουν τα άτομα, οδηγώντας τα να υιοθετούν ρόλους και πρόσωπα που μπορεί να μην έχουν απήχηση στο βασικό τους είναι. Ως αποτέλεσμα, ο αληθινός εαυτός παίρνει άλλο μονοπάτι σκέψης, επισκιασμένος από στρώματα συμμόρφωσης και προσαρμογής.

Ξεκλείδωμα του αληθινού εαυτού

Για να ξεκλειδώσετε τη λανθάνουσα ουσία που κωδικοποιείται στον Κώδικα Σώματος "Άρτεμις", τα άτομα ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης και ενδοσκόπησης. Αυτό περιλαμβάνει το ξεφλούδισμα των στρωμάτων της προετοιμασίας και των κοινωνικών προσδοκιών για να αποκαλυφθεί ο αυθεντικός πυρήνας που περίμενε να αναγνωριστεί. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται πνευματική αφύπνιση και είναι ο μόνος πνευματικό δρόμος για άτομο αν καταλάβει οτι θα ανακαλύψει τον αληθινό ευατό του.

Πως γίνετε η αποκωδικοποίηση

Αυτοστοχασμός: Συμμετέχετε σε τακτικό αυτοαναστοχασμό για να προσδιορίσετε σκέψεις, συμπεριφορές και πεποιθήσεις που μπορεί να είναι ασυμβίβαστες με τον πραγματικό σας εαυτό. Το ημερολόγιο, ο διαλογισμός και οι πρακτικές ενσυνειδητότητας μπορούν να είναι πολύτιμα εργαλεία σε αυτή τη διαδικασία.

Αγκαλιάζοντας την ευαλωτότητα: Αποδεχτείτε την ευαλωτότητα ως δύναμη και όχι ως αδυναμία. Το άνοιγμα και η έκφραση γνήσιων συναισθημάτων ενθαρρύνει μια βαθύτερη σύνδεση με τον αληθινό εαυτό, επιτρέποντάς του να βγει στην επιφάνεια και να αναγνωριστεί.

Επανασύνδεση με πάθη: Προσδιορίστε και εμπλακείτε σε δραστηριότητες που φέρνουν πραγματικά χαρά και πληρότητα. Συχνά, ο αληθινός εαυτός αντανακλάται στα πάθη, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά μας που μπορεί να έχουν παραμεληθεί με την πάροδο του χρόνου.

Αυθεντικές σχέσεις: Καλλιεργήστε αυθεντικές σχέσεις με άλλους που εκτιμούν και υποστηρίζουν τον πραγματικό σας εαυτό. Το να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με άτομα που μοιάζουν με το ίδιο πνεύμα ενθαρρύνει ένα περιβάλλον όπου η αυθεντικότητα μπορεί να ευδοκιμήσει.



Στην αναζήτηση για αυτο-ανακάλυψη και πνευματική αφύπνιση, η εξερεύνηση του κώδικα  προσφέρει μια συναρπαστική προοπτική. Ενθαρρύνει τα άτομα να ξεφλουδίσουν τα στρώματα της κοινωνικής προετοιμασίας και να επανασυνδεθούν με τον πραγματικό τους εαυτό. Η υιοθέτηση της αυθεντικότητας που κωδικοποιείται στον Κώδικα Σώματος Άρτεμις μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική και στοχευμένη ζωή, όπου τα άτομα ζουν σε ευθυγράμμιση με τις βασικές τους αξίες και τη γνήσια φύση τους. 

Οι μεταφορές και οι συμβολικές πρακτικές που σχετίζονται με τον κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις" προσφέρουν έναν οδικό χάρτη για την αποκάλυψη των βαθιών νοημάτων μέσα τους, καθοδηγώντας τα άτομα προς μια βαθύτερη κατανόηση του αληθινού τους εαυτού.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Ο μυστικός κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις" φιλοξενεί τη λανθάνουσα ουσία του αυθεντικού εαυτού μας
Σταύρος Πλουμιστός: Ο μυστικός κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις" φιλοξενεί τη λανθάνουσα ουσία του αυθεντικού εαυτού μας
Σταύρος Πλουμιστός: Ο μυστικός κώδικα του σώματος μας "Άρτεμις" φιλοξενεί τη λανθάνουσα ουσία του αυθεντικού εαυτού μας
https://fiverr-res.cloudinary.com/t_main1,q_auto,f_auto/gigs3/352452357/original/2135c6dd576467e0682c84e182a3549b4d07a032.jpg
https://i.ytimg.com/vi/YnV3LvCOKmM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/01/blog-post_80.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/01/blog-post_80.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content