Σταύρος Πλουμιστός: Πως να διαγράψετε περιορισμούς και φόβους από το μυαλό σας

Σταύρος Πλουμιστός: Πως να διαγράψετε περιορισμούς και φόβους από το μυαλό σας

👉Στη περιπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, το μυαλό βρίσκεται ως το επίκεντρο των εμπειριών, των αντιλήψεων και των περιορισμών μας. Οι σκέψεις μας, καθοδηγούμενες από τα νευρωνικά δίκτυα μέσα στον εγκέφαλό μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πραγματικότητας που ζούμε. Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να ξαναγράψουμε τον κώδικα των νευρωνικών μας δικτύων, διαγράφοντας περιορισμούς και ξεκλειδώνοντας απεριόριστες δυνατότητες; 

Έπειτα από τόσα χρόνια μελέτης και εμπειρίας, παρουσιάζω σε όλο τον κόσμο μέσα από τα σεμινάρια μου αφύπνισης του νου, πως αλλάζοντας το νευρωνικό δίκτυο των σκέψεών μας, έχουμε τη δύναμη να αφαιρέσουμε κάθε περιορισμό στη ζωή μας.

Κατανόηση των νευρωνικών δικτύων και των προτύπων σκέψης

Μελετώντας την νευροεπιστήμη και τα παρακλάδια της από το 2005, ήταν βέβαιο ότι θα κατέληγα στο συμπέρασμα ότι τα νευρωνικά δίκτυα είναι πολύπλοκοι ιστοί διασυνδεδεμένων νευρώνων στον εγκέφαλο και αποτελούν τη βάση των σκέψεων, των συμπεριφορών και των συναισθημάτων μας. Τα μοτίβα σκέψης, οι επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες ιδεών και πεποιθήσεων, είναι το αποτέλεσμα αυτών των νευρωνικών δικτύων που πυροδοτούνται με συγκεκριμένους τρόπους.

Η νευροπλαστικότητα, η ικανότητα του εγκεφάλου να αναδιοργανώνεται δημιουργώντας νέες νευρικές συνδέσεις, μας επιτρέπει να αναδιαμορφώνουμε αυτά τα δίκτυα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Αυτή η ευκαμψία λοιπόν αποτελεί τη βάση για την ιδέα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα μοτίβα σκέψης μας για να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς. Αυτή η διαπίστωση μου μέσα από τις εθελοντικές καταγραφές των πελατών μου, διαμόρφωσε την τεχνική μου στην Ολιστική Συμβουλευτική Καθοδήγησης που εφαρμόζω.  


Οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι σαν αόρατες αλυσίδες που περιορίζουν τις δυνατότητές μας. Αυτές οι πεποιθήσεις προέρχονται από εμπειρίες, κοινωνικούς όρους ή αυτοεπιβαλλόμενες προσδοκίες. Ο εντοπισμός όμως αυτών των πεποιθήσεων είναι το πρώτο βήμα προς την ανασύνδεση των νευρωνικών δικτύων για θετική αλλαγή του ατόμου.

Ρωτήστε τον εαυτό σας
Ποιες πεποιθήσεις για τον εαυτό σας ή τον κόσμο γύρω σας σας κρατούν πίσω; Έχουν τις ρίζες τους στον φόβο, την αυτοαμφισβήτηση ή τις προηγούμενες αποτυχίες; Μόλις εντοπιστούν, αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και να αντικατασταθούν με ενδυναμωτικές σκέψεις. Φαίνεται εύκολο αλλά στην ουσία η κάθε αλλαγή χρειάζεται υποβοήθηση. Κι αυτό μπορεί να γίνει όχι με κόπο αλλά με έναν ειδικό τρόπο. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός με Voice Healing και σε συνδυασμό με την ολιστική συμβουλευτική καθοδήγησης, οι καταγραφές των εθελοντών πελατών μου, έδειξε ότι σε ποσοστό πάνω από 85% άλλαξαν το νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου τους με αποτέλεσμα να αλλάξει θετικά η ζωή τους.

Η δύναμη των θετικών πεποιθήσεων - επιβεβαιώσεων


Οι θετικές πεποιθήσεις - επιβεβαιώσεις που επιλέγονται προσεχτικά και ειδικά για το κάθε άτομο ξεχωριστά, χρησιμεύουν ως ισχυρά εργαλεία για την έναρξη της επανακαλωδίωσης νευρωνικών δικτύων ώστε να επισέλθουν ουσιαστικές αλλαγές και αποκολλήσεις από περιοριστικές πεποιθήσεις και συνήθειες. Επαναλαμβάνοντας συνειδητά τις νέες πεποιθήσεις που επιλέγονται για τον εαυτό τους, τα άτομα μπορούν να παρακάμψουν ή ακόμη και να διαγράψουν αρνητικά μοτίβα σκέψης. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση του "δεν μπορώ να το κάνω αυτό" με το "είμαι ικανός και ανθεκτικός" αναδιαμορφώνει σταδιακά τα νευρωνικά δίκτυα για να καλλιεργήσει μια πιο θετική νοοτροπία.

Επιστημονικές μελέτες πλέον υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των θετικών επιβεβαιώσεων στην προώθηση της νευροπλαστικότητας. Η έρευνες επιπλέον έδειξαν ότι η επαναλαμβανόμενη φύση των επιβεβαιώσεων ενισχύει τη συνδεσιμότητα συγκεκριμένων νευρικών οδών που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοθεραπεία.

Τεχνικές Ενσυνειδητότητας για την αλλαγή η την διαγραφή 

Οι πρακτικές ενσυνειδητότητας, όπως ο καθοδηγούμενος διαλογισμός τύπου Voice Healing προσφέρουν την σύγχρονη μέθοδο για την αναγέννηση των νευρωνικών δικτύων. Η μέθοδος μου ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να παρατηρούν τις σκέψεις τους χωρίς κρίση, ενισχύοντας την επίγνωση και την απομάκρυνση από τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους. Με την τακτική επανάληψη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το άτομο μπορεί να απελευθερωθεί από τα αυτόματα αρνητικά μοτίβα σκέψης και να δημιουργήσει χώρο για θετική μεταμόρφωση.

Οι καταγραφές των πελατών μου για την νευροπλαστικότητα τους, έδειξαν πώς η πρακτική του Voice Healing για την άμεση ενσυνειδητότητα τους οδηγήσε σε δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο, ιδιαίτερα σε τομείς που σχετίζονταν με τη συναισθηματική ρύθμιση και την αυτογνωσία. Αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν σε μια πιο προσαρμόσιμη και ανθεκτική νοοτροπία, καταργώντας τα εμπόδια που επιβάλλουν οι περιοριστικές πεποιθήσεις.

Η Ολιστική Συμβουλευτική Καθοδήγηση ως  ενεργοποίηση της ΑυτοΘεραπείας 

Η  Ολιστική Συμβουλευτική Καθοδήγηση που εφαρμόζω, είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στην κατανόηση ότι οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές είναι αλληλένδετα. Η στοχευμένη συμβουλευτική μου, στοχεύει στον εντοπισμό και την τροποποίηση αρνητικών προτύπων σκέψης για την προώθηση θετικών αλλαγών συμπεριφοράς. 

Μέσω των καθοδηγούμενων ηχητικών συνεδριών που έχουν επινοηθεί αλλά και των συμβουλευτικών θεραπευτικών παρεμβάσεων, τα άτομα που υποβάλλονται σε ολιστική καθοδήγηση και σε συνδυασμό με Voice Healing, μπορούν να αναδιαμορφώσουν τις σκέψεις τους, αντικαθιστώντας τις παράλογες ή αρνητικές πεποιθήσεις με πιο εποικοδομητικές εναλλακτικές λύσεις. Αυτή η σκόπιμη αναδιάρθρωση των προτύπων σκέψης ευθυγραμμίζεται με την ιδέα της ανασύνδεσης των νευρωνικών δικτύων για την προσωπική αφύπνιση τους.

Επειδή το μυαλό είναι ένα ισχυρό όργανο, ικανό να επηρεάσει το σώμα και να διαμορφώσει τις εμπειρίες μας, η οπτικοποίηση και η νοητική πρόβα περιλαμβάνουν ζωηρή φαντασία των επιθυμητών αποτελεσμάτων, δημιουργώντας ένα νευρωνικό σχέδιο επιτυχίας. Οραματιζόμενοι επανειλημμένα τον εαυτό τους να ξεπερνούν τις προκλήσεις και να επιτυγχάνουν τους στόχους που μαζί τοποθετούμε, τα άτομα μπορούν να τονώσουν τα νευρωνικά δίκτυα που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη και την ικανότητα.

Η ενασχόληση μου με την εμψύχωση σε αθλητές ξεχωριστά αλλά και ομάδες, απόδειξε την αποτελεσματικότητα της οπτικοποίησης στη βελτίωση της απόδοσης τους. Οι αθλητές που κάνουν νοερά πρόβες των πράξεών τους ενεργοποιούν τις ίδιες νευρικές οδούς με εκείνους που ασκούνται σωματικά, ενισχύοντας την ιδέα ότι η επιρροή του νου εκτείνεται πέρα ​​από τα απλά μοτίβα σκέψης.

Ο ρόλος της μάθησης και της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση είναι ακρογωνιαίος λίθος της προσωπικής ανάπτυξης και βασικός παράγοντας στην αναγέννηση των νευρωνικών δικτύων. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, η απόκτηση γνώσεων και η έκθεση σε διαφορετικές προοπτικές διεγείρουν την νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου. Η συνεχής μάθηση όχι μόνο διευρύνει τους ορίζοντές τους, αλλά επίσης επανασυνδέει τα νευρωνικά δίκτυα δημιουργώντας νέες συνδέσεις ή ενισχύοντας θετικά τις υπάρχουσες.

Η νοοτροπία ανάπτυξης που έχω δημιουργήσει αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για μάθηση και πιστεύει στην ικανότητα για βελτίωση. Καλλιεργώντας μια τέτοια νοοτροπία, τα άτομα μπορούν να προωθήσουν προσαρμογές νευρωνικών δικτύων που ενθαρρύνουν την ανθεκτικότητα, την επιμονή και το πάθος για μάθηση.

Επειδή ως ανθρώπινα όντα είμαστε κοινωνικά πλάσματα και οι σχέσεις που δημιουργούμε με τους άλλους επηρεάζουν βαθιά τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας, το να περιβάλλει κανείς τον εαυτό του με θετικά, υποστηρικτικά άτομα μπορεί να συμβάλει στην θετική αναγέννηση των νευρωνικών δικτύων. Η ανταλλαγή ιδεών, η ενθάρρυνση και οι κοινές εμπειρίες δημιουργούν ένα περιβάλλον που ευνοεί την προσωπική ανάπτυξη.

Αντίθετα, οι τοξικές σχέσεις και οι αρνητικές επιρροές μπορούν να ενισχύσουν τις περιοριστικές πεποιθήσεις. Η αναγνώριση του αντίκτυπου των κοινωνικών συνδέσεων στα νευρωνικά δίκτυα υπογραμμίζει τη σημασία της καλλιέργειας υγιών σχέσεων που ανυψώνουν και εμπνέουν.



Η ιδέα ότι αλλάζοντας το νευρωνικό δίκτυο των σκέψεών μας, μπορούμε να αφαιρέσουμε κάθε περιορισμό στη ζωή μας δεν είναι μια απλή αφαίρεση αλλά μια βαθιά αλήθεια που έχει τις ρίζες της στη νευροεπιστήμη, την ψυχολογία και την προσωπική αφύπνιση. Μέσω των λειτουργιών που σας ανάλυσα τα άτομα μπορούν να αξιοποιήσουν την νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου για να αναδιαμορφώσουν την πραγματικότητά τους.

Το ταξίδι της αναγέννησης των νευρωνικών δικτύων απαιτεί υπομονή, συνέπεια και δέσμευση για αυτο-ανακάλυψη. Καθώς αμφισβητούμε και μεταμορφώνουμε περιοριστικές πεποιθήσεις, ανοίγουμε το δρόμο για μια ζωή αδέσμευτη από τους περιορισμούς που κάποτε μας κρατούσαν δέσμιους. Η δύναμη να ξεκλειδώνουμε το απεριόριστο δυναμικό βρίσκεται στις περίπλοκες πτυχές του μυαλού μας, που περιμένουν να αξιοποιηθούν από εκείνους που είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν το μετασχηματιστικό ταξίδι της αναγέννησης τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Πως να διαγράψετε περιορισμούς και φόβους από το μυαλό σας
Σταύρος Πλουμιστός: Πως να διαγράψετε περιορισμούς και φόβους από το μυαλό σας
Σταύρος Πλουμιστός: Πως να διαγράψετε περιορισμούς και φόβους από το μυαλό σας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjFDJ3yFADsf02z2di4iD_9Ky6NcUB25_heNqfnLswN2CyuLqcLEypaN9QWZIXTiv3GpeNd_ZtGF4m00rTH61vA-8s9RYYIX-US88LWaGFBk_uATF4T-Kw0JmFdZS4LwkMvY1fJ0_D3CkklsOaWzvw3pjqHhAgQAedZe0I0K74GGYM40r8ot7JKoVTJMSs/w400-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%A0%CF%89%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%84%CE%BF%20%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C%20%CF%83%CE%B1%CF%82.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjFDJ3yFADsf02z2di4iD_9Ky6NcUB25_heNqfnLswN2CyuLqcLEypaN9QWZIXTiv3GpeNd_ZtGF4m00rTH61vA-8s9RYYIX-US88LWaGFBk_uATF4T-Kw0JmFdZS4LwkMvY1fJ0_D3CkklsOaWzvw3pjqHhAgQAedZe0I0K74GGYM40r8ot7JKoVTJMSs/s72-w400-c-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%A0%CF%89%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%84%CE%BF%20%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C%20%CF%83%CE%B1%CF%82.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/01/blog-post_21.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/01/blog-post_21.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content