Νίκολα Τέσλα: Το 1926 κατάφερε να προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκολα Τέσλα: Το 1926 κατάφερε να προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Ο Νίκολα Τέσλα, μια φωτεινή προσωπικότητα που διέσχισε το μωσαϊκό της επιστημονικής ιστορίας, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι με αποτελέσματα που αντηχούν πολύ πέρα από την εποχή του.

Ο μαέστρος του ηλεκτρισμού, ο Tesla διηύθυνε συμφωνίες ηλεκτρομαγνητικών θαυμάτων, αποκαλύπτοντας το εναλλασσόμενο ρεύμα που θα τροφοδοτούσε τον σύγχρονο κόσμο. Οι εφευρέσεις του, σαν φωτεινά ηφαίστεια, περιλάμβαναν το πηνίο Tesla, τους μετασχηματιστές συντονισμού και την ασύρματη μετάδοση ενέργειας, αποκαλύπτοντας ένα μυαλό σμιλεμένο με καλλιτεχνική φινέτσα.

Πέρα από τα πεδία της μηχανικής και της φυσικής, ο Τέσλα διέθετε μια σχεδόν αλχημική διορατικότητα στις αρμονίες του σύμπαντος. Οι προφητικές προβλέψεις του σε μια συνέντευξη στο Collier’s το 1926, όπου οραματιζόταν ηλεκτρικά αεροπλάνα και ασύρματη επικοινωνία, έδειχναν μια προφητική διαίσθηση που είχε απήχηση στις εποχές που θα ακολουθούσαν, όπως αναφέρει το lavart.gr

Ωστόσο, η αφήγηση του Tesla υπερβαίνει την απλή μηχανική της καινοτομίας- ενσαρκώνει ένα έπος αχαλίνωτης φαντασίας. Το ατομικό του ταλέντο, που μοιάζει με ένα σπάνιο σονέτο, ανακάτεψε τα πεδία της επιστημονικής οξυδέρκειας και του ποιητικού οράματος, καθιστώντας τον έναν ουράνιο ποιητή της προόδου.

Η προφητική συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το 1926 στο διάσημο αμερικανικό περιοδικό Collier’s, ο Νίκολα Τέσλα, που βρισκόταν τότε στο λυκόφως της καριέρας του, έκανε εξαιρετικά διορατικές προβλέψεις για το μέλλον. Ο Τέσλα οραματιζόταν ηλεκτρικά αεροπλάνα που θα διέσχιζαν από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες, προβλέποντας αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Επιπλέον, προφήτευσε ένα μέλλον όπου τα άτομα θα εμπλέκονται σε ασύρματη επικοινωνία σε τεράστιες αποστάσεις χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές αρκετά μικρές. ώστε να χωράνε στην τσέπη τους

«Όταν η ασύρματη τεχνολογία εφαρμοστεί τέλεια, όλη η γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο, αυτό που είναι δηλαδή πραγματικά, με όλα τα πράγματα να είναι απλώς κομμάτια ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου. Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον στιγμιαία, ανεξαρτήτου απόστασης.

Όχι μόνο αυτό αλλά μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία, θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τον άλλον, σαν να τον έχουμε μπροστά μας ακόμα και αν έχουμε χιλιάδες μίλια ανάμεσά σας.

Δείτε το βίντεο με τις προβλέψεις του


Πολλοί θα επικροτήσουν τις απόψεις του Tesla σχετικά με την πρόοδο των γυναικών, αν και στη συνέχεια η σκέψη του κάνει στροφή και ακούγεται πολύ προχωρημένη ακόμη και για την εποχή μας: «η κατάκτηση νέων πεδίων γνώσης και η ενασχόληση των γυναικών με την ηγεσία θα διαλύσει τις γυναικείες ευαισθησίες και θα πνίξει το μητρικό ένστικτο, με αποτέλεσμα ο γάμος και η μητρότητα να θεωρούνται αποτρόπαια και ο ανθρώπινος πολιτισμός να πλησιάσει τον τέλειο πολιτισμό των μελισσών. Είναι το πιο οργανωμένο και έξυπνα συντονισμένο ζωικό σύστημα, επομένως γιατί να μην αναδιαρθρώσουμε και τον ανθρώπινο πολιτισμό γύρω από μια βασίλισσα;»

Το βίντεο βασίζεται και σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Liberty το 1937, η οποία περιλαμβάνει ακόμα πιο δυσάρεστες προβλέψεις: «Η μόνη μέθοδος που είναι συμβατή με τις αντιλήψεις μας για τον πολιτισμό και τη φυλή είναι να εμποδίσουμε την αναπαραγωγή των “ακατάλληλων” με στείρωση και στοχευμένη καθοδήγηση της διαδικασίας ζευγαρώματος», επιμένει ο Tesla. «Ο υπουργός Υγείας και πολιτισμού θα είναι πολύ πιο σημαντικός το έτος 2035 από τον Υπουργό Πολέμου», είπε. Ενώ μίλησε και για την σχέση των ανθρώπων με την υψηλή τεχνολογία: «Υποφέρουμε από τη διαταραχή του πολιτισμού μας επειδή δεν έχουμε ακόμη προσαρμοστεί πλήρως στην εποχή της μηχανής», ισχυρίζεται. «Η λύση των προβλημάτων μας δεν έγκειται στην καταστροφή αλλά στην κατάκτηση της μηχανής».

Οι 23 εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα που άλλαξαν τον κόσμο μας!

Ο Νίκολα Τέσλα με μια βαθιά κατανόηση του ηλεκτρισμού, εγκαινίασε μια νέα εποχή τεχνολογικής προόδου, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ταξίδι μας προς έναν φωτεινότερο, διασυνδεδεμένο κόσμο.

Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε το 1856 στο Smiljan, εντός της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, ο πρώιμος ενθουσιασμός του Σέρβου Τέσλα με τη φυσική και τον ηλεκτρισμό τον οδήγησε σε μια ανοδική πορεία. Αν και δεν απέκτησε ποτέ επίσημο πτυχίο, το ταξίδι του τον οδήγησε από τη Βουδαπέστη στο Παρίσι, όπου εργάστηκε για τον Τόμας Έντισον. Αυτή η επαγγελματική σχέση χάλασε, ωθώντας τον Τέσλα να ιδρύσει την Tesla Electric Company, όπου το λαμπρό μυαλό του ευδοκίμησε.

Το πρωτοποριακό έργο του Τέσλα με τα συστήματα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), ιδίως ο πολυφασικός επαγωγικός κινητήρας AC, αποτέλεσε σημείο καμπής στην ηλεκτρολογία. Οι καινοτομίες του τράβηξαν την προσοχή του George Westinghouse, οδηγώντας σε μια συνεργασία που έφερε επανάσταση στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι 23 εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα


1. Σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC): Ο Tesla ανέπτυξε και προώθησε τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας εναλλασσόμενου ρεύματος, η οποία έφερε επανάσταση στην παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Επαγωγικός κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος: Η δημιουργία από τον Tesla του πολυφασικού επαγωγικού κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος αποτέλεσε επανάσταση στην ηλεκτρική μηχανική, επιτρέποντας την αποτελεσματική παραγωγή και αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

3. Πηνίο Tesla: Αυτός ο μετασχηματιστής υψηλής συχνότητας είναι γνωστός για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, υψηλής συχνότητας εναλλασσόμενου ρεύματος και έχει βρει εφαρμογές σε διάφορους τομείς, όπως η ψυχαγωγία και η έρευνα.

4. Ράδιο τηλεχειρισμός: Το έργο του Tesla σχετικά με τα ραδιοκύματα και την τεχνολογία τηλεχειρισμού έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη ασύρματη επικοινωνία και τον αυτοματισμό.

5. Ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας: Ο Tesla οραματίστηκε την ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας και διεξήγαγε πειράματα στον τομέα αυτό, αν και δεν υλοποιήθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της ζωής του.

6. Τουρμπίνα χωρίς πτερύγια: Ο Tesla σχεδίασε μια τουρμπίνα χωρίς πτερύγια που χρησιμοποιούσε την καύση για την περιστροφή των δίσκων και ήταν πιο αποδοτική σε καύσιμα από τις παραδοσιακές τουρμπίνες, αν και δεν είδε ποτέ ευρεία χρήση.

7. Ο μεγεθυντικός πομπός του Tesla: Ένα τεράστιο πηνίο, παρήγαγε υψηλές τάσεις και έπαιξε ρόλο στα πειράματά του για την ασύρματη μετάδοση ενέργειας.

8. Ταλαντωτής Tesla: Αυτή η μηχανική συσκευή παρήγαγε ταλαντώσεις και βρήκε εφαρμογές σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης σεισμών.

9. Βαλβίδα Tesla: Μια μονόδρομη βαλβίδα χωρίς κινούμενα μέρη, βελτίωσε τον έλεγχο της ροής των υγρών.

10. Τουρμπίνα Tesla: Μια τουρμπίνα χωρίς πτερύγια που κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1913, προσφέροντας πιθανές εφαρμογές στην παραγωγή ενέργειας και την πρόωση.

11. Αντλία Tesla: Ένας καινοτόμος σχεδιασμός αντλίας που χρησιμοποιούσε το φαινόμενο της οριακής στιβάδας για τη μεταφορά υγρών.

12. Το ραδιοελεγχόμενο σκάφος του Tesla: Ένα πρώιμο παράδειγμα τηλεχειριζόμενης τεχνολογίας, που χρησιμοποιήθηκε για να επιδείξει την ασύρματη μετάδοση.

13. Μετασχηματιστής Tesla: Ένας μετασχηματιστής σχεδιασμένος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και χαμηλού ρεύματος, που χρησιμοποιείται σε διάφορα ηλεκτρικά πειράματα.

14. Πειράματα ακτίνων Χ Tesla: Ο Tesla διεξήγαγε έρευνα για την τεχνολογία ακτίνων Χ και τις πιθανές ιατρικές εφαρμογές της.

15. Μηχανή σεισμού του Tesla: Ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε μια συσκευή που μπορούσε να δημιουργήσει μηχανικές δονήσεις για την προσομοίωση σεισμών για επιστημονική έρευνα.

16. Ο πύργος Wardenclyffe του Tesla: Ένα φιλόδοξο σχέδιο που αποσκοπούσε στην ασύρματη μετάδοση ενέργειας και επικοινωνίας, αν και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

17. Η ηλεκτρική άμαξα του Tesla: Ένα πρώιμο πρωτότυπο ηλεκτρικού οχήματος.

18. Το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο της Tesla: Μια εφεύρεση για την επίδειξη της τεχνολογίας τηλεχειρισμού.

19. Το όπλο δέσμης σωματιδίων του Tesla (ακτίνα θανάτου): Αν και δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ο Tesla είχε προτείνει ένα όπλο που χρησιμοποιούσε ακτίνες σωματιδίων για αμυντικούς σκοπούς.

20. Τηλεγεωδυναμική του Tesla: Μια ιδέα που σχετίζεται με τη μετάδοση μηχανικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις μέσω της Γης.

21. Ασύρματος φωτισμός του Tesla: Πειραματίστηκε με συστήματα ασύρματου φωτισμού, οραματιζόμενος τη δυνατότητα φωτισμού του κόσμου χωρίς καλώδια.

22. Ο ατμοκίνητος ταλαντωτής του Tesla: Μια πρώιμη εφεύρεση που κατέδειξε το ενδιαφέρον του για τη μηχανολογία.

23. Teleforce Weapon του Tesla: Μια ιδέα για ένα όπλο δέσμης σωματιδίων σχεδιασμένο για αμυντική στρατιωτική χρήση.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νίκολα Τέσλα: Το 1926 κατάφερε να προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)
Νίκολα Τέσλα: Το 1926 κατάφερε να προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)
Νίκολα Τέσλα: Το 1926 κατάφερε να προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)
https://mikropragmata-assets.lifo.gr/wp-content/uploads/2021/05/2-16.jpg
https://i.ytimg.com/vi/q81yDzD85lI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/01/1926.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/01/1926.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content