Oι ανατρεπτικές προβλέψεις της Saxo Bank για το 2024: «Ο καπιταλισμός τελείωσε – Θα έρθει νέα πανδημία λόγω της παχυσαρκίας»

Oι ανατρεπτικές προβλέψεις της Saxo Bank για το 2024: «Ο καπιταλισμός τελείωσε – Θα έρθει νέα πανδημία λόγω της παχυσαρκίας»

👉Εκπληκτικά ανατρεπτικές είναι οι προβλέψεις της Saxo Bank για το 2024, όπως το τέλος του καπιταλισμού, φορολόγηση 2% των Ευρωπαίων πλουσίων και η εμφάνιση νέας πανδημίας λόγω των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας!

Οι Ευρωπαίοι policymakers θα θέσουν μια σειρά από μακροπρόθεσμους στόχους, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης, αλλά και η ειρήνη στην Ουκρανία.

Για την επίτευξή τους, λέει ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Saxo Bank, Peter Garnry, θα επιβάλουν ένα φόρο πλούτου στο ύψος του 2%.

Κάτι τέτοιο, υπό τη σκιά πιθανής κοινωνικής αναταραχής, θα βοηθούσε να γίνει κατανοητό πόσο λίγα χρήματα πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι σε φόρους.

Αναφερόμενος στην Έκθεση για την Παγκόσμια Φοροδιαφυγή 2024, ο Garnry σημείωσε ότι, παρά την τεράστια φορολογική γραφειοκρατία σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, η ΕΕ έχει 499 δισεκατομμυριούχους (με όρους δολαρίων) που πληρώνουν σε ποσοστιαία βάση πολύ χαμηλότερο φόρο για την περιουσία τους σε σύγκριση με τους δισεκατομμυριούχους από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

«Οι δισεκατομμυριούχοι στη Γαλλία έχουν ποσοστό εισοδήματος προ φόρων ίσο με τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός πληρώνει φόρο επί των εισοδημάτων του που αγγίζει το 46-50%.

Αν μη τι άλλο, αυτό παραβιάζει τη βασική αρχή της αμοιβαιότητας.

Στην Ολλανδία, είναι ακόμα καλύτερο να είσαι δισεκατομμυριούχος, καθώς ο μέσος φορολογικός συντελεστής είναι χαμηλότερος από αυτό που πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ», σημείωσε ο Garnry.

Ένας φόρος περιουσίας 2% στους δισεκατομμυριούχους της ΕΕ θα απέφερε 42 δισεκατομμύρια ευρώ (45,5 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα συνέβαλε στη χρηματοδότηση βασικών στόχων πολιτικής.

Επίσης, ένας ευρύτερος φόρος 2% στους πολυεκατομμυριούχους θα μπορούσε να ανεβάσει τα φοροέσοδα στα 100-150 δισεκατομμύρια ευρώ, προέβλεψε ο Garnry.

«Ένας φόρος περιουσίας εκ μέρους του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μείωνε άμεσα τις προσδοκίες της αγοράς σε ό,τι αφορά τη ζήτηση προϊόντων πολυτελείας και ως εκ τούτου οι επενδυτές θα εγκατέλειπαν τις μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών που πωλούν προϊόντα πολυτελείας».

Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο θα έκανε τις μετοχές του γαλλικού κολοσσού LVMH, της δεύτερης ακριβότερης εταιρείας της Ευρώπης, να υποχωρήσουν κατά 40%, ενώ οι κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων όπως η Porsche και η Ferrari θα υποφέρουν επίσης, εικάζεται στην έκθεση.

Η επιτυχία των νέων φαρμάκων για την παχυσαρκία GLP-1 χαρακτηρίστηκε σπουδαίο επίτευγμα το 2023, με το εξαιρετικά δημοφιλές Wegovy να εκτοξεύει την κεφαλαιοποίηση της φαρμακευτικής Novo Nordisk στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκώς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη LVMH.

Αλλά οι αναλυτές της Saxo προβαίνουν σε μια αξιοπρόσεκτη πρόβλεψη:

Όπως είπαν, τέτοιους είδους φάρμακα θα ενισχύσουν τις εξαρτήσεις.
Οι άνθρωποι δεν θα νιώθουν πλέον την ανάγκη να γυμναστούν ώστε να παραμείνουν υγιείς ενώ μοιραία θα αυξηθεί η κατανάλωση fast food…

Αν στα παραπάνω συμπεριλάβουμε το ότι οι κυβερνήσεις αλλά και οι ασφαλιστικές θεωρούν τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας ως πιθανούς εξοικονομητές κόστους, η ζήτηση θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα ύψη ξεπερνώντας κατά πολύ την προσφορά, αφήνοντας όσους έχουν ξεκινήσει θεραπεία εκτεθειμένους σε μια σειρά από κινδύνους που σχετίζονται με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

«Τα παγκόσμια ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ των ενηλίκων έχουν αυξηθεί από το σημερινό 39% σε 45% το 2024, γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Μια σειρά από άλλες παρενέργειες, όπως αύξηση της συχνότητας εμφάνισης διαβήτη ή ακόμη και αύξηση των καρδιακών παθήσεων, τραυματισμοί λόγω μειωμένης μυϊκής δύναμης και γενικά μείωση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυτικές κοινωνίες.

Οι αυξημένες ασθένειες και οι ημέρες ασθενείας θα μειώσουν την παγκόσμια παραγωγικότητα», προέβαλαν στην έκθεση τους ο Garnry και ο συνεργάτης του Charu Chanana.

Εν μέσω ενός ολοένα και πιο αβέβαιου γεωπολιτικού σκηνικού, η Saxo Senior Fixed Income Strategist, Althea Spinozzi, υπέθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πιθανόν να αναγκαστεί να αυξήσει περαιτέρω τις αμυντικές δαπάνες, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) μπορεί να χρειαστεί να συσφίξει τη νομισματική πολιτική της έτι περαιτέρω, εν μέσω ενός δεύτερου κύματος πληθωρισμού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή, το Κογκρέσο θα αναγκαστεί να αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες, οδηγώντας το έλλειμμα του προϋπολογισμού πάνω από το 10% του ΑΕΠ – κάτι το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τη ζήτηση για αμερικανικά ομόλογα επειγόντως.

«Η προσοχή στρέφεται στο χρηματιστήριο, όπου οι Magnificent Seven (οι 7 μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ) έχουν γίνει πλέον δώδεκα, χάρη σε μια χαμένη… ύφεση και τα προγράμματα κρατικής υποστήριξης που απευθύνονται σε τράπεζες και ιδιοκτήτες κατοικιών», αναφέρει η Saxo Bank.

Το group επί του παρόντος περιλαμβάνει τις Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia και Tesla, ενώ στο κλαμπ θα ενταχθούν ακόμη οι Eli Lilly, Novo Nordisk, JPMorgan Chase, LVMH και ASML.

Καθώς όμως «Οι δώδεκα Τιτάνες θα πολλαπλασιάσουν τις αποτιμήσεις τους μέσα σε λίγους μήνες, η ανισότητα μεταξύ επενδυτών και μη επενδυτών θα αυξηθεί».

Κατανοώντας ότι η πολιτική σταθερότητα εξαρτάται από την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τα τεράστια ελλείμματά της μέσω της έκδοσης ομολόγων, η αμερικανική κυβέρνηση θα αυξήσει την ελκυστικότητα των εγχώριων ομολόγων έναντι των μετοχών.

Mε λίγα λόγια ο κόσμος θα στραφεί προς το κράτος και όχι στην ιδιωτική οικονομία.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Oι ανατρεπτικές προβλέψεις της Saxo Bank για το 2024: «Ο καπιταλισμός τελείωσε – Θα έρθει νέα πανδημία λόγω της παχυσαρκίας»
Oι ανατρεπτικές προβλέψεις της Saxo Bank για το 2024: «Ο καπιταλισμός τελείωσε – Θα έρθει νέα πανδημία λόγω της παχυσαρκίας»
Oι ανατρεπτικές προβλέψεις της Saxo Bank για το 2024: «Ο καπιταλισμός τελείωσε – Θα έρθει νέα πανδημία λόγω της παχυσαρκίας»
https://www.privatebankerinternational.com/wp-content/uploads/sites/5/2023/12/saxo-image.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/o-saxo-bank-2024.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/o-saxo-bank-2024.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content