Σταύρος Πλουμιστός: Η σκέψη της πίστης, μέσω προσευχής ή διαλογισμού κάνει τους ανθρώπους να κάνουν άλματα στην ζωή τους

Σταύρος Πλουμιστός: Η σκέψη της πίστης, μέσω προσευχής ή διαλογισμού κάνει τους ανθρώπους να κάνουν άλματα στην ζωή τους

👉Η πίστη, μια περίπλοκη σκέψη στο φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης, υπήρξε εδώ και καιρό πηγή έμπνευσης, παρηγοριάς και κινήτρου για άτομα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνίες. Για πολλούς, η πίστη υπερβαίνει την απλή θρησκευτική ανάγκη και επεκτείνεται για να συμπεριλάβει μια βαθιά πίστη σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του. 

Στο διάβα των ετών οι διαπιστώσεις μέσα από τις έρευνες μου και την συμβουλευτική καθοδήγηση σε ενδιαφερόμενους και μαθητές μου, μου έδειξαν την βαθιά σύνδεση μεταξύ της σκέψης για την πίστη και τα μεταμορφωτικά άλματα που κάνουν τα θρησκευόμενα άτομα στη ζωή τους.

Η φύση της πίστης

Πριν εμβαθύνω στις μεταμορφωτικές πτυχές της πίστης, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την πολύπλευρη φύση αυτής της βαθιάς προσωπικής και συχνά άυλης έννοιας. Η πίστη, με την ευρεία της έννοια, μπορεί να οριστεί ως μια ισχυρή πίστη ή εμπιστοσύνη σε κάτι πέρα ​​από τη σφαίρα των εμπειρικών αποδείξεων. Είναι μια δύναμη που ωθεί τα άτομα να αναζητήσουν νόημα, σκοπό και σύνδεση στη ζωή τους.


Η θρησκευτική πίστη, ριζωμένη στις παραδόσεις και τις διδασκαλίες διαφόρων συστημάτων πεποιθήσεων, έχει αποδείξει με συνέπεια την ικανότητά της να ωθεί τα άτομα προς τη θετική αλλαγή. Όταν τα άτομα συλλογίζονται ενεργά την πίστη τους, εμπλέκονται σε βαθιά ενδοσκόπηση και εξέταση των πνευματικών τους πεποιθήσεων, ένας ισχυρός καταλύτης για την προσωπική ανάπτυξη τίθεται συχνά σε κίνηση.

Η σκέψη για τη θρησκευτική πίστη ωθεί τα άτομα να αναλογιστούν τις ηθικές αρχές που είναι εγγενείς στα συστήματα πεποιθήσεών τους. Πολλές θρησκευτικές παραδόσεις παρέχουν ένα ηθικό πλαίσιο που καθοδηγεί τους οπαδούς στη λήψη ηθικών αποφάσεων. Η ενατένιση αυτών των αρχών ενθαρρύνει τους πιστούς να ευθυγραμμίσουν τις πράξεις τους με τις πνευματικές τους αξίες, ενισχύοντας την προσωπική ανάπτυξη σε αρετή και ακεραιότητα.

Η πίστη χρησιμεύει ως πηγή δύναμης σε δύσκολες στιγμές. Όταν τα άτομα παλεύουν με αντιξοότητες, η ενατένιση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων μπορεί να προσφέρει παρηγοριά και αίσθηση του σκοπού. Η ανθεκτικότητα που προέρχεται από την πίστη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη αντοχή, οδηγώντας σε προσωπική και πνευματική ανάπτυξη.

Η θρησκευτική πίστη τονίζει την σημασία της κοινότητας και της συμπόνιας. Τα άτομα που αναλογίζονται την πίστη τους μπορεί να αισθάνονται την κλήση να εμπλακούν με τις θρησκευτικές τους κοινότητες σε πράξεις υπηρεσίας και αμοιβαίας υποστήριξης. Αυτή η κοινοτική συμμετοχή όχι μόνο ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς, αλλά προωθεί επίσης την προσωπική ανάπτυξη μέσω της πρακτικής ενσυναίσθησης και αλτρουισμού.

Ο στοχασμός της πίστης οδηγεί τα άτομα να επαναξιολογήσουν τις επιλογές και τις προτεραιότητές τους στη ζωή. Αυτή η ενδοσκόπηση μπορεί να οδηγήσει σε μετασχηματιστικές αποφάσεις, όπως η επιδίωξη νέων επαγγελματικών μονοπατιών, η προώθηση πιο υγιών σχέσεων ή η αλλαγή του τρόπου ζωής που ευθυγραμμίζονται με τις πνευματικές πεποιθήσεις κάποιου.

Πέρα από τη σφαίρα των προσωπικών ανέκδοτων, η επιστημονική έρευνα στις γνωστικές πτυχές της πίστης παρέχει πρόσθετες γνώσεις για τη μεταμορφωτική δύναμη του θρησκευτικού στοχασμού. Νευροεπιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η ενασχόληση με θρησκευτικές πρακτικές και ο στοχασμός της πίστης μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας περιοχές που σχετίζονται με τη συναισθηματική ρύθμιση, την ενσυναίσθηση και την ανθεκτικότητα.

Τι έδειξε η μελέτη

Η νέα μελέτη από τη Σχολή Υγείας του Πανεπιστημίου του York  που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 και μελέτησα λέει ότι οι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να κάνουν άλματα στην ζωή τους όταν σκέφτονταν τον Θεό ως καλοπροαίρετο προστάτη.

"Ενώ η θεωρητική σύνδεση μεταξύ της πίστης στον Θεό και της ανάληψης ρίσκου υπήρχε εδώ και καιρό, οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν προηγούμενες μελέτες για να το ελέγξουν αυτό δεν ήταν οι ισχυρότερες, με βάση τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές". λέει ο επικεφαλής συγγραφέας Cindel White, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας.

"Η προσεκτικά σχεδιασμένη μελέτη μας επιβεβαίωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι ο Θεός θα τους προστατεύσει από αρνητικές συνέπειες θα αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την επιδίωξη δυνητικά επικίνδυνων ή αβέβαιων δραστηριοτήτων λόγω ενός αντιληπτού δίχτυ ασφαλείας."

Η μελέτη, Οι υπενθυμίσεις του Θεού αυξάνουν την προθυμία για ανάληψη κινδύνων;

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Social Psychology και γράφτηκε από τον White και τους συνεργάτες του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, Chloe Dean και η Kristin Laurin -- εξέτασαν συγκεκριμένα τους Χριστιανούς Αμερικανούς, οι οποίοι είναι γνωστό ότι πιστεύουν σε έναν Θεό που τους προστατεύει από το κακό.

Η White εστίασε επίσης συγκεκριμένα σε αυτό που αναφέρει ως "ηθικά ουδέτερο"; κινδύνους.

"Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι οι θρησκευόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο διατεθειμένοι να αναλαμβάνουν κινδύνους που έχουν υλιστικές καταχρήσεις, όπως η χρήση ναρκωτικών, και γνωρίζουμε επίσης ότι οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται περισσότερη ενθάρρυνση από τον Θεό να αναλάβουν κινδύνους που είναι ηθικά θετικοί, όπως η βοήθεια ένα άτομο που έχει ανάγκη".

Αντίθετα, οι ερευνητές εστίασαν σε σενάρια που περιλαμβάνουν ψυχαγωγικούς κινδύνους όπως η αναρρίχηση στο βουνό και κοινωνικούς κινδύνους και κινδύνους που βασίζονται στην καριέρα, όπως η μετακίνηση σε ένα νέο μέρος για να αναζητήσουν μια νέα ευκαιρία εργασίας, να βρουν έναν αξιόπιστο σύνδεσμο ή να κάνουν άλματα στην ζωή τους.

Ο White λέει ότι τα ευρήματα δείχνουν μια αίσθηση ασφάλειας που παρέχει μια πίστη στον Θεό.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το επιχείρημα ότι καθώς οι πιστοί διανύουν την καθημερινή τους ζωή, αυτές οι πεποιθήσεις για τον Θεό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τους κάνουν να αισθάνονται καλύτερα εάν επιλέξουν να ακολουθήσουν έναν κίνδυνο. Είναι λογικό ότι αυτή η σχέση μεταξύ των πεποιθήσεων για τον Θεό και της επικίνδυνης συμπεριφοράς είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου θρησκευτικών πεποιθήσεων που βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα, τον φόβο και τους στρεσογόνους παράγοντες στην καθημερινή ζωή και τους βοηθούν να δουν τη ζωή τους με πιο θετικό τρόπο. να τους κάνει να επιδιώξουν ευκαιρίες που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποφύγουν."



Η σκέψη της πίστης, μέσω προσευχής ή διαλογισμού κάνει τους ανθρώπους να κάνουν άλματα στην ζωή τους 

Η σκέψη για την πίστη, είτε μέσω προσευχής ή διαλογισμού, είναι ένας ισχυρός καταλύτης για μεταμορφωτικά άλματα στη ζωή των θρησκευόμενων ατόμων. Η διασταύρωση της πεποίθησης, της ενδοσκόπησης και της δράσης δημιουργεί μια δυναμική συνέργεια που προωθεί την προσωπική ανάπτυξη, την ηθική ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα. Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε την περίπλοκη σχέση μεταξύ πίστης και προσωπικής μεταμόρφωσης, γίνεται φανερό ότι η ενατένιση των πεποιθήσεων κάποιου είναι μια ισχυρή δύναμη ικανή να ωθήσει τα άτομα προς τη θετική αλλαγή και τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό 
σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Η σκέψη της πίστης, μέσω προσευχής ή διαλογισμού κάνει τους ανθρώπους να κάνουν άλματα στην ζωή τους
Σταύρος Πλουμιστός: Η σκέψη της πίστης, μέσω προσευχής ή διαλογισμού κάνει τους ανθρώπους να κάνουν άλματα στην ζωή τους
Σταύρος Πλουμιστός: Η σκέψη της πίστης, μέσω προσευχής ή διαλογισμού κάνει τους ανθρώπους να κάνουν άλματα στην ζωή τους
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6l1ZbxoQbeTe8RcwKARmjfXJ4AurALEH-adlCFnWyi1S7edKqb_q5iev1ASviF0HYyFJPE6F3FDkYG55Dqb95_qXq9ZmV7Tj2UWMSnOIgSMlBerjGR27N0GTz96UGx_t0BCPmsTyJ9vX0dlSWTgbH6qyOMK1a-ZRlVkJKTNkg4mFzGaettA3nyw5IHE1Q/w400-h266/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%97%20%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82,%20%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82%20%CE%AE%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B6%CF%89%CE%AE%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6l1ZbxoQbeTe8RcwKARmjfXJ4AurALEH-adlCFnWyi1S7edKqb_q5iev1ASviF0HYyFJPE6F3FDkYG55Dqb95_qXq9ZmV7Tj2UWMSnOIgSMlBerjGR27N0GTz96UGx_t0BCPmsTyJ9vX0dlSWTgbH6qyOMK1a-ZRlVkJKTNkg4mFzGaettA3nyw5IHE1Q/s72-w400-c-h266/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%97%20%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82,%20%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82%20%CE%AE%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B6%CF%89%CE%AE%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_92.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_92.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content