Έρχεται νέα λιτότητα: Ικανοποίηση της ΕΕ για την κατάργηση των ενεργειακών μέτρων στήριξης – «Να μειωθούν τα κρατικά ελλείμματα»

Έρχεται νέα λιτότητα: Ικανοποίηση της ΕΕ για την κατάργηση των ενεργειακών μέτρων στήριξης – «Να μειωθούν τα κρατικά ελλείμματα»

👉Στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την συμφωνία κατάργησης των μέτρων ενεργειακής στήριξης και της χρήσης των αποταμιεύσεων «για την μείωση των κρατικών ελλειμμάτων» την στιγμή που η ελληνική κοινωνία έχει γονατίσει από την ακρίβεια και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τα… χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος!

Με λίγα λόγια συμφωνήθηκε το τέλος των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα φτωχά νοικοκυριά και επιστρέφουν για άλλη μία φορά οι πολιτικές λιτότητας.

Λιτότητα εν μέσω ακρίβειας που σημαίνει ότι αυξάνει τις πιθανότητες για δημιουργία στασιμοπληθωρισμού (για όποιον δεν γνωρίζει ο στασιμοπληθωρισμός είναι ένα οικονομικό φαινόμενο που συνδυάζει την οικονομική ύφεση με τον πληθωρισμό).

Βέβαια, από τη στιγμή που η ΕΕ ζητάει κατεπειγόντως μείωση των κρατικών ελλειμμάτων αυτό σημαίνει πως δεν έχεις σκοπό να συνεχίσει την στήριξη προς την Ουκρανία.

Γιατί αν το κάνει οι προϋπολογισμοί θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται. Οι νέες πολιτικές λιτότητας που προαναγγέλλει η ΕΕ δείχνουν πως στο παρασκήνιο Ουκρανία πλέον πιέζεται για να συνθηκολογήσει.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε μια περαιτέρω «σύσφιξη» στα δημοσιονομικά των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. «Περαιτέρω σύσφιξη του δημοσιονομικού προσανατολισμού της ζώνης του ευρώ αναμένεται για το 2024, μετά τη σταδιακή κατάργηση των περισσότερων μέτρων ενεργειακής στήριξης», τονίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι το ενδεχόμενο μέγεθος της συσταλτικής επίδρασης θα μπορούσε να επηρεαστεί από τα μέτρα που έλαβε η Γερμανία, ως απάντηση στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της.

«Ενώ οι πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες ενόψει της επικρατούσας αβεβαιότητας, ενδείκνυται μια συνολική περιοριστική δημοσιονομική στάση στη ζώνη του ευρώ για το 2024, προκειμένου να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και να αποφευχθεί η τροφοδότηση πληθωριστικών πιέσεων», τονίζουν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν στη ζώνη του ευρώ. Παράλληλα υπογραμμίζουν τη σημασία της αποτελεσματικής απορρόφησης των πόρων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλων κεφαλαίων της Ε.Ε.

Το Eurogroup «χαιρετίζει το γεγονός ότι τα περισσότερα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ σχεδιάζουν να τερματίσουν τα μέτρα ενεργειακής στήριξης, απουσία νέων κραδασμών στις τιμές της ενέργειας και καλούν τα κράτη μέλη που αναμένεται να έχουν σημαντικά μέτρα ακόμη σε ισχύ για τη σταδιακή κατάργησή τους το συντομότερο δυνατό το 2024.

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις σχετικές αποταμιεύσεις, για να μειώσουν τα κρατικά ελλείμματα», με την Επιτροπή να σημειώνει, επίσης, την πρόθεση της να προτείνει στο Συμβούλιο το άνοιγμα διαδικασιών υπερβολικού ελλείμματος, με βάση το έλλειμμα την άνοιξη του 2024.

«Ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη με ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ ενθαρρύνονται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες (Eurogroup), με δήλωσή τους χαιρετίζουν, επίσης, το γεγονός ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας και άλλων έξι χωρών της Ευρωζώνης (Κύπρος, Εσθονία, Ισπανία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Σλοβενία), καθώς επίσης της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας και της Σλοβενίας είναι εναρμονισμένα με τις δημοσιονομικές συστάσεις του Συμβουλίου, με βάση την αξιολόγηση της Επιτροπής.

Όσον αφορά δε στα προσχέδια προϋπολογισμού της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Λετονίας, της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβακίας το Eurogroup σημειώνει ότι ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις δημοσιονομικές συστάσεις του Συμβουλίου και καλεί τα συγκεκριμένα κράτη-μέλη να είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση όπως απαιτείται. Ειδικά όσον αφορά στην περίπτωση της Γερμανίας, ενδέχεται, σύμφωνα με το Eurogroup, να χρειαστούν προσαρμογές στα δημοσιονομικά της σχέδια.

Με βάση, εξάλλου, την αξιολόγηση της Επιτροπής, τα προσχέδια προϋπολογισμού του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Γαλλίας και της Κροατίας κινδυνεύουν να μην ευθυγραμμιστούν με τη δημοσιονομική σύσταση του Συμβουλίου.

Το Eurogroup καλεί τα εν λόγω κράτη-μέλη να εξετάσουν εγκαίρως και όπως είναι απαραίτητο να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εντόπισε η Επιτροπή, ώστε να διασφαλιστεί ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η δημοσιονομική πολιτική στο Βέλγιο και τη Γαλλία προβλέπεται να είναι «συσταλτική».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1562,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρχεται νέα λιτότητα: Ικανοποίηση της ΕΕ για την κατάργηση των ενεργειακών μέτρων στήριξης – «Να μειωθούν τα κρατικά ελλείμματα»
Έρχεται νέα λιτότητα: Ικανοποίηση της ΕΕ για την κατάργηση των ενεργειακών μέτρων στήριξης – «Να μειωθούν τα κρατικά ελλείμματα»
Έρχεται νέα λιτότητα: Ικανοποίηση της ΕΕ για την κατάργηση των ενεργειακών μέτρων στήριξης – «Να μειωθούν τα κρατικά ελλείμματα»
https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/d41f1da657f4b7f765de67574534f865_XL.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content