Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Επειδή όσες φορές θελήσαμε να αναφέρουμε την αλήθεια μας, "κατέβασαν" το ploumistos.com ή μας έκαναν μη ορατούς** στα social media κι επειδή ο αλγόριθμος τους, δεν μας επιτρέπει να αναρτούμε άρθρα μη σύννομα με την φιλοσοφία που επικρατεί, χαρακτηρίζοντας μας ως "κοινωνικούς τρομοκράτες", αποφασίσαμε να σας ενημερώνουμε με αυτό το τρόπο, τον οποίο πιστεύουμε ότι θα στηρίξετε.

**Αν επιθυμείτε να εκφράσετε την γνώμη σας και παραλληλα να μαθαίνετε όλη την αλήθεια, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδας του γνωμοδοτικού φορέα "ΔΥΝΑΜΙΣ".

**Γίνε κι εσύ μέλος στην ομάδα του γνωμοδοτικού φορέα "ΔΥΝΑΜΙΣ" στην ομάδας μας στο Viber. Η διαδικασία είναι απλή. Κατέβασε την εφαρμογή Viber και πέρασε στις επαφές σου τον αριθμό του τηλεφώνου που βλέπεις στην φώτο. Κατόπιν στείλε μήνυμα ότι θέλεις να γίνεις μέλος μας. Αυτό ήταν. Θα σου έρθει μήνυμα με τον σύνδεσμο το οποίο θα πατήσεις και πλέον μπορείς να τα βλέπεις όλα.

"ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ"

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

==========================================================
Οι απαγορευμένες ειδήσεις για σήμερα ...
==========================================================
Φον ντερ Λάιεν: “Στη χρηματοδότηση για το κλίμα πρέπει να μετακινηθούμε από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια”
“Στη χρηματοδότηση για το κλίμα, πρέπει να μετακινηθούμε από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια. Για να φτάσουμε εκεί, χρειαζόμαστε νέες πηγές εσόδων. Νέες εισφορές, πράσινα ομόλογα και φυσικά – τιμολόγηση άνθρακα. Και χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, ισχυρές συνεργασίες, όπως με την Global Gateway.”


============================================================
«Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για την Νέα Τάξη Πραγμάτων»! «ΒΟΜΒΑ» μέσα στις Βρυξέλλες
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν ευρωβουλευτής, Γκι Φερχόφσταντ, έκρουσε τον συναγερμό στις Βρυξέλλες, αναρτώντας ομιλία του στο X, πρώην Twitter, και γράφοντας ξεκάθαρα:

«Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ούτε για την διεύρυνση…

Καιρός για μεταρρυθμίσεις: μια ισχυρότερη και πιο δημοκρατική ΕΕ, άρση του βέτο, καλύτερη επικουρικότητα, υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των αξιών της ΕΕ… Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο με ρεαλιστικό όραμα για μεταρρύθμιση. Ας ξεκινήσει μια Συνέλευση».



Μεταξύ άλλων ζητάει άρση του βέτο, προκειμένου να περνάνε όλα ευκολότερα, ενώ καταδίκασε την Ρωσία και τόνισε πως πρέπει να αποφύγουν πιθανή επανεκλογή του Τραμπ!!!

Δείτε το βίντεο:


==============================================
Αδιανόητο θράσος από τους Σκοπιανούς: «Κλαίτε για λίγα μάρμαρα ενώ μας αρπάξατε την Μακεδονία»!
Συνεχίζουν οι Σκοπιανοί να υποστηρίζουν τα ιστορικά τους ψεύση και με αφορμή την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα η εφημερίδα Nova Makedonija υποστηρίζει πως η Ελλάδα «δήμευσε» ολόκληρη την έκταση της Μακεδονίας «με τα μνημεία και τα ιστορικά στοιχεία για την ταυτότητά μας».

Μάλιστα αναφέρεται και στην παρουσία των Σλάβων στην Πελοπόννησο κατά των Μεσαίων, στην οποία όπως λένε έχουν και εκεί… ιστορικά δικαιώματα!

Με λίγα λόγια η εφημερίδα η οποία αποτελεί την «ναυαρχίδα» των ΜΜΕ του εθνικιστικού VMRO (το οποίο είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην εξουσία στο άμεσο μέλλον), υποστηρίζει ότι η Μακεδονία τους ανήκει και ότι πρέπει να τους «επιστραφεί»!

Δεν αποδέχονται ούτε καν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία έτσι κι αλλιώς τους παραδίδει κληρονομικά και ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας. Αυτό σημαίνει πως όταν το VMRO επιστρέψει στην εξουσία το «Βόρεια Μακεδονία» θα τεθεί προς αμφισβήτηση προς όφελος του «Μακεδονία» σκέτο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα με την Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα.

«Η ελληνική πλευρά στη διπλωματική διαμάχη της για τα «αντικείμενα», όπως χαρακτηρίζει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ζητά δικαιοσύνη εδώ και δεκαετίες, ακόμη και αιώνες, προκειμένου να της επιστραφεί αυτό που θεωρεί ότι της ανήκει ως πολιτιστική κληρονομιά, πάνω στην οποία ορίζει και στηρίζει την εθνική της ταυτότητα», γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων, Nova Makedonija, (η εφημερίδα συνοδεύει το θέμα της με τη φωτογραφία, επάνω, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την κεντρική πλατεία των Σκοπίων).

Η εφημερίδα κάνει μια ιστορική αναδρομή στην υπόθεση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, την αρπαγή τους από τον Ελγιν και τον αγώνα διεκδίκησή τους από την Ελλάδα για να τονίσει:

«Φαίνεται όμως ότι μια τέτοια εμπειρία δεν δημιουργεί αρετή για την ελληνική πολιτική να μην επιφέρει αδικίες που σχετίζονται με την οικειοποίηση και τη δήμευση ξένης πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνικής ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Μακεδονίας και των Μακεδόνων».

Στη συνέχεια, παρουσιάζει τις δηλώσεις της αρχαιολόγου και πανεπιστημιακής καθηγήτριας αρχαίας ιστορίας, Νάντε Πρόεβα, η οποία λέει ότι η αδικία που συντελείται σε βάρος της «Μακεδονίας» είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή σε βάρος της Ελλάδας, με τα λίγα κλεμμένα αντικείμενα από την Ακρόπολη.

Η καθηγήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρει ότι από «τους ‘Μακεδόνες’ έχουν κλαπεί το έδαφός τους με όλα τα σημαντικά για την εθνική τους ταυτότητα αντικείμενα».

«Η αδικία είναι επώδυνη όταν σου αφαιρούν ό,τι σου ανήκει και πολύ περισσότερο όταν σου λένε ότι είναι για “το καλό σου”», προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Φυσικά, είναι αδικία για την Ελλάδα ότι τα αντικείμενα από την Ακρόπολη της Αθήνας έχουν κατασχεθεί και δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω από το Βρετανικό Εθνικό Μουσείο.

Αλλά ακόμη μεγαλύτερη αδικία είναι αυτό που έκανε η Ελλάδα στη Μακεδονία, δημεύοντας μια μεγάλη έκταση, με όλα τα μνημεία και τα ιστορικά στοιχεία για την ταυτότητά μας.

Εμάς, τους Μακεδόνες, μας έχουν κλέψει μια περιοχή από την Ελλάδα, σημαντική για την εθνική μας ταυτότητα, με όλα τα τεχνουργήματα, και όχι μόνο ένα μνημείο (όπως η Ακρόπολη).

Ακόμη, για την εθνοτική τους αποκλειστικότητα, προκειμένου ν’ αποδείξουν τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας, οι Έλληνες καταστρέφουν τα ίχνη της μετανάστευσης των Σλάβων στα Βαλκάνια, δηλαδή στη Μακεδονία.

Έτσι, οι Έλληνες αρχαιολόγοι πέταξαν και τα ευρήματα (κεραμικά) στη θάλασσα.

Σλαβική κεραμική που βρέθηκε σε ανασκαφές στην Πελοπόννησο, είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά από έναν συνάδελφο αρχαιολόγο από τη Γαλλία.

Σε περιόδους εντεινόμενης εθνικής αποκλειστικότητας, οι εικόνες κάηκαν και οι τοιχογραφίες με επιγραφές στη σλαβική γλώσσα καταστράφηκαν.

Αυτό γίνεται συστηματικά, επί σχεδόν εκατό χρόνια, μετά την ψήφιση του νόμου το 1926 για τη μετονομασία σλαβικών τοπωνυμίων και ονομάτων στην Ελλάδα.

Η απρέπεια Σούνακ (ένθετη φωτογραφία) με τα Γλυπτά του Παρθενώνα γίνεται αφορμή για τη Nova Makedonija προκειμένου να διεκδικήσει τη… Μακεδονία.

Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε στην επικράτεια της Μακεδονίας του Αιγαίου, όπου κυριαρχούσε ο σλαβικός πληθυσμός, αλλά και στην Πελοπόννησο, όπου ουσιαστικά έφτασαν οι Σλάβοι, και στην οποία έχουν απομείνει ακόμη σλαβικά τοπωνύμια.

»Η αδικία από θέση εξουσίας καλύπτεται με οιονεί επιχειρήματα: από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας με το “κρατώντας και φροντίζοντας τα τεχνουργήματα”, και από την πλευρά της Ελλάδας με την εμμονή της στον δήθεν “ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας”, που κατάφερε ν’ αλλάξει τ’ όνομά μας με τη δικαιολογία ότι είναι ελληνικό – παραμένει ακόμα η αδικία -», καταλήγει η Νάντι Προέβα.

Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθεται και δήλωση του πρώην πρεσβευτή και πολιτικού αναλυτή, Ιβιτσα Μποτσέφσκι, ο οποίος επισημαίνει ότι:

«Υπάρχει ένα ακόμη καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Και με θράσος λέει ότι «Η έκθεση των επονομαζόμενων ελγινείων μαρμάρων στο Βρετανικό Μουσείο είναι σαν να μετονομάζεις με τη βία μια χώρα σε “Βόρεια…”, ενάντια στη θέληση του λαού της.

»Τα μάρμαρα του Ελγιν ανήκουν στην Αθήνα, στο όμορφο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως τ’ όνομά μας είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας! Με τον καιρό θ’ αποδοθεί δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αλλά και στη Μακεδονία».

====================================================================
Ήρθαν και στην Ελλάδα οι πόλεις Masdar – Ποιό νησί είναι το «εκλεκτό»
Συμφωνία Ελλάδας – Masdar των ΗΑΕ για τον μετασχηματισμό του Πόρου στο επόμενο «GR-Eco Ιsland»

Συμφωνία για την χρηματοδότηση έργων με στόχο το μετασχηματισμό του νησιού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GR-Eco Islands υπέγραψαν σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Abu Dhabi Future Energy CompanyPJSC – Masdar στο ελληνικό περίπτερο της COP28 στο Ντουμπάϊ.

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, προέδρου της COP28 και προέδρου της Masdar, Dr Sultan Al Jaber.



Και οι δύο πλευρές, επανέλαβαν τη σταθερή δέσμευσή τους στην ανάληψη δράσεων για το κλίμα και τόνισαν τον κρίσιμο ρόλο της διεθνούς συνεργασίας στην επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Τα έργα υποδομής στον Πόρο, περιλαμβάνουν:Τοπικά αναπτυγμένα και εγκατεστημένα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Απαλλαγή των θαλάσσιων μεταφορών από τον άνθρακα, μέσω της εισαγωγής ενός νέου, πλήρως ηλεκτρικού πορθμείου και της μετατροπής των υφιστάμενων μικρών παραδοσιακών επιβατηγών σκαφών σε ηλεκτρικά σκάφη
«Πράσινο» μετασχηματισμό του στόλου οχημάτων του νησιού
Εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου μοντέλου «μηδενικών αποβλήτων», με έμφαση στη διαλογή στην πηγή που θα πετύχει εκτροπή αποβλήτων από την ταφή σε ποσοστό άνω του 90%, ώστε η διαχείριση αποβλήτων στον Πόρο να γίνεται στο εξής στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας, με επίτευξη των στόχων του εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων. Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ, τα δύο μέρη θα κινηθούν, άμεσα, για να καθορίσουν τις τεχνικές ιδιαιτερότητες των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, με στόχο να συμφωνήσουν το πλαίσιο για την εκτέλεση του έργου τους επόμενους μήνες. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Masdar, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “GR-Εco Islands“, συμβάλλει στη μετατροπή του Πόρου σε πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης. Γεγονός, που συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, περίπου 7MW, θα καλύψει μεγάλο μέρος των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του νησιού. Παράλληλα, με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πλοίο, με την μετατροπή μέσων μεταφοράς του νησιού (π.χ. παραδοσιακά σκάφη, λεωφορεία κ.λπ.) σε ηλεκτρικά, με τους έξυπνους φορτιστές οχημάτων, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε πράσινη και φθηνή ενέργεια για τις μετακινήσεις τους. Αυτή η εμβληματική πρωτοβουλία δίνει το στίγμα της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την αύξηση της καθαρής ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και την υλοποίηση δράσεων απανθρακοποίησης. Δεδομένου του αξιόλογου ηλιακού και αιολικού δυναμικού που διαθέτει η Ελλάδα, σκοπός μας είναι μέχρι το 2030 οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να αποτελούν την κύρια πηγή ηλεκτρισμού της χώρας».

Ο Δρ Sultan Al Jaber, υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, πρόεδρος της COP28 και πρόεδρος της Masdar, δήλωσε: «Η καινοτόμος πρωτοβουλία “GR-Eco Islands” αποδεικνύει ότι κάθε χώρα, περιοχή ή νησί μπορεί να συμβάλει στον τριπλασιασμό της παγκόσμιας δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Η Ελλάδα αποτελεί θετικό παράδειγμα για τον κόσμο όσον αφορά στη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων μέσω έργων πράσινης υποδομής και δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης».

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί πρωτοπόρος στη δράση για το κλίμα, υλοποιώντας καινοτόμα έργα, όπως ο βιώσιμος μετασχηματισμός μικρών νησιωτικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “GR-Eco Islands”. Το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο νησί ήταν η Αστυπάλαια, όπου το πρόγραμμα δοκιμάστηκε -με επιτυχία- σε πιλοτική βάση. Το νησί της Χάλκης ακολούθησε το παράδειγμά του, εγκαινιάζοντας επίσημα την Πρωτοβουλία. Και τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Masdar – χτίζοντας πάνω στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε πέρυσι – για να φέρουμε τον Πόρο στον κόσμο των “GR-Eco Islands”. Σε μια εποχή που η διεθνής συνεργασία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεργάζονται σε ένα έργο που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλα τα νησιωτικά έθνη. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η Masdar μοιράζεται το όραμά μας για το “πρασίνισμα” των ελληνικών νησιών, θέτοντας ένα αξιέπαινο παράδειγμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η χώρα μας έχει δεσμευτεί να επεκτείνει την πρωτοβουλία “GR-Eco Islands”, με στόχο την υλοποίησή της σε όλα τα ελληνικά νησιά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Masdar, Mohamed JameelAl Ramahi, σχολίασε: «Η Masdar είναι υπερήφανη που υποστηρίζει τους εταίρους μας στην Ελλάδα για την προώθηση των στόχων καθαρής ενέργειας της χώρας για τη διατήρηση και την προστασία του Πόρου, ενός “GR-Eco Island” εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Με 17 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας και την τεχνογνωσία μας στις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Masdar έχει ξεκινήσει πολλά έργα σε νησιωτικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να διαδραματίσουμε τον δικό μας, καίριο ρόλο, βοηθώντας τα ελληνικά νησιά να γίνουν πρότυπα βιωσιμότητας».

«Με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, η δράση “GR-Eco Islands” στοχεύει στη μετατροπή των νησιών της Ελλάδας σε πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.«Η ολοκληρωμένη στρατηγική επικεντρώνεται στην απανθρακοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των νησιών μέσω της ανάπτυξης έργων καθαρής ενέργειας, καθώς και στην υλοποίηση βασικών έργων υποδομής. Αυτή η πολύπλευρη προσέγγιση βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, διασφαλίζει τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα, αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των νησιών. Ως πρωταθλητής καθαρής ενέργειας των ΗΑΕ και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, η Masdarπροωθεί την ανάπτυξη τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πράσινου υδρογόνου για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων βιωσιμότητας. Η Masdar ιδρύθηκε το 2006 και έχει αναπτύξει έργα σε περισσότερες από 40 χώρες, βοηθώντας τις να επιτύχουν τους στόχους τους για καθαρή ενέργεια και να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη».


==============================================
Φορολογία: Οι 22 αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου και ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο.
Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται στην φορολογία το 2024, Η μεγαλύτερη αλλαγή συντελείται στον νέο τρόπο φορολόγησης των περίπου 730.000 ελευθέρων επαγγελματιών, η φορολόγηση των οποίων για τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος θα γίνει με τεκμαρτό τρόπο.

Επίσης πάνω 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν παιδιά θα δουν από τον τρέχοντα μήνα – αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι – και από τον επόμενο αν είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αύξηση στις αποδοχές τους χάρις στην αύξηση του αφορολόγητου, κατά 1.000 ευρώ, εξέλιξη που οδηγεί σε χαμηλότερη παρακράτηση φόρου.

Αλλαγές έρχονται και στο φορολογικό καθεστώς εκείνων που διαχειρίζονται ακίνητα τα οποία διαθέτουν για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Εκείνοι οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές που έχουν στην κατοχή τους, πάνω από 3 ακίνητα, θεωρούνται από την Εφορία επιχειρηματίες και θα πρέπει να ανοίξουν βιβλία.

Μία άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον όλες οι αγοραπωλησίες ακινήτων θα πρέπει να γίνονται μέσα από το τραπεζικό σύστημα και όχι με μετρητά. Παράλληλα ελάφρυνση 10% θα έχουν όλοι εκείνοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι θα τις ασφαλίζουν για φυσικές καταστροφές. Επίσης όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένοι να διαβιβάζουν τα έσοδα και τα έξοδα τους στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Ας δούμε τις βασικότερες αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα από την 1.1.2024:

1. Η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων θα γίνει το 2024, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2023, με τεκμαρτό τρόπο. Ωστόσο προβλέπονται εξαιρέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων εστιάζονται στους νέους επαγγελματίες, σε όσους έχουν δραστηριότητα σε περιοχές με μικρό πληθυσμό, τους πολύτεκνους κ.λπ.

Το ανώτερο τεκμαρτό εισόδημα καθορίζεται στις 50.000 ευρώ. Παράλληλα προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από το τεκμήριο όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως ασθένεια, εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, φυσικές καταστροφές, λόγοι ανωτέρας βίας κ.λπ., για τους αυτοαπασχολούμενους με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) έως 3 εργοδότες, ενώ η απαλλαγή αφορά και τους αγρότες. Βασικό κριτήριο για το ύψους του τεκμηρίου είναι ο βασικός μισθός. Το τεκμήριο μεταβάλλεται ανάλογα με τα χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητας, το σύνολο της μισθοδοσίας και το ύψος του τζίρου της επιχείρησης σε σχέση με το μέσο όρο του κλάδου.

2. Οριζόντια μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος που σήμερα είναι 650 ευρώ και πλέον θα διαμορφωθεί στα 325 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες. Για κάθε επιπλέον υποκατάστημα το Τέλος μειώνεται στα 300 ευρώ από 600 ευρώ.

3. Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με παιδιά. Σε ετήσια βάση η ελάφρυνση κυμαίνεται από 90 ευρώ έως 220 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

4. Οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά με την χρήση τραπεζικών εργαλείων. Κάθε συμβόλαιο που καταγράφει προκαταβολή, μερική ή ολική εξόφληση με μετρητά θα θεωρείται άκυρο και θα απαγορεύεται η μεταγραφή του.

5. Η καταβολή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας) θα γίνεται πλέον αποκλειστικά με χρεωστική κάρτα.

6. Αυξάνεται το πρόστιμο για συναλλαγές με μετρητά. Για αγορές αξίας πάνω από 500 ευρώ με μετρητά, από 100 ευρώ που είναι σήμερα, θα διαμορφωθεί στο διπλάσιο της αξίας της απόδειξης.

7. Υποχρεωτική διαβίβαση στην πλατφόρμα myDATA, όλων των εσόδων και εξόδων. Τα έσοδα που θα δηλώνονται από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα μπορεί να είναι μικρότερα από τα έσοδα που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα. Επίσης, οι δαπάνες μιας επιχείρησης που δεν έχουν διαβιβαστεί δεν θα εκπίπτουν.

8. Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις υποχρεώνονται πλέον σε ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων.

9. Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS τον Μάρτιο του 2024

10. Επέκταση των POS στους υπόλοιπους κλάδους της λιανικής αγοράς που σήμερα δεν έχουν.

11. Ενεργοποίηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής, πιλοτικά από τις αρχές του 2024 και πλήρως έως το τέλος του έτους.

12. Αμοιβή από 100 μέχρι 3.000 ευρώ στους πολίτες που καταγγέλλουν, μέσω της εφαρμογής «Appodixi», περιστατικά εκδόσεως αποδείξεων από παραποιημένες ή παραβιασμένες ταμειακές μηχανές.

13. Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε μεταφορές, τουριστικό πακέτο, γυμναστήρια, σχολές χορού, εισιτήρια στους κινηματογράφους, τα θέατρα και ζωολογικούς κήπους, αγαθά σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία. Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2024 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στον καφέ και τα ροφήματα στην εστίαση καθώς και στα κόμιστρα στα ταξί. Από την 1η Ιανουαρίου 2024 επανέρχεται στο 24% ο συντελεστής ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, μπύρες χωρίς αλκοόλ, αεριούχα νερά).

14. Μεγαλύτερη θα είναι στο εξής η μείωση φόρου για ανακαίνιση ακινήτων. Οι δαπάνες για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, μειώνουν, ισόποσα κατανεμημένες σε περίοδο πέντε ετών, τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων, μέχρι του αναλογούντος για κάθε έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο δαπάνης τις 16.000 ευρώ. Οι δαπάνες για υλικά λαμβάνονται υπόψη μέχρι ποσού που αντιστοιχεί στο 1/3 του ποσού για δαπάνες υπηρεσιών. Όλες οι δαπάνες θα πρέπει να προκύπτουν από τιμολόγια τα οποία έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ από τον προμηθευτή μέσω του συστήματος myDATA.

15. Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις από τους συζύγους θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και αυτές θα είναι δεσμευτικές και για τους δύο και δεν θα μπορούν να αναιρεθούν μετά το πέρας της εν λόγω ημερομηνίας.

16. Αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των μακροχρόνιων μισθώσεων, με τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν τρία ή περισσότερα ακίνητα σε βραχυχρόνια μίσθωση θα υποχρεούνται να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία. Επίσης όπως είναι φυσικό για όλους τους επιτηδευματίες θα επιβαρύνονται με τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος και ΦΠΑ από το πρώτο ακίνητο.

17. Καταργείται ο φόρος διαμονής και επιβάλλεται «τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση» το οποίο θα επιβαρύνει επιπλέον και όλες τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με 1,5 ευρώ την ημέρα.

18. Επεκτείνεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων, που είναι 0,5 % επί των εσόδων.

19. Αύξηση προστίμων για μη εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης: Τα πρόστιμο για μη εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, το οποίο σήμερα είναι οριζόντιο, ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και επιβάλλεται στον διαχειριστή, είτε είναι κύριος ή επικαρπωτής ή τρίτος, θα ορίζεται πλέον στο 50% των ακαθαρίστων εσόδων του εκάστοτε τελευταίου φορολογικού έτους και κατ’ ελάχιστο στα 5.000 ευρώ.

20. Θέσπιση ανώτατου ορίου διάρκειας 60 ημερών σε κάθε βραχυχρόνια μίσθωση: Το όριο των 60 ημερών αφορά στη διάρκεια κάθε μίσθωσης ξεχωριστά.

21. Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για νοθεία, λαθρεμπόριο καυσίμων ή παρεμπόδιση του ελέγχου: προβλέπεται σφράγιση της εγκατάστασης για δύο χρόνια, ενώ ορίζεται ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα των οποίων η εγκατάσταση σφραγίστηκε, δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν στη διακίνηση ενεργειακών προϊόντων επίσης για δύο χρόνια από τη διαπίστωση της παράβασης.

22. Μειώνονται οι φόροι συγκέντρωσης κεφαλαίου (από 0,5% σε 0,2%) και χρηματιστηριακών συναλλαγών κατά 50%, σε 1 τοις χιλίοις.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)
Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)
Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd4t9h1ux59zPJBHgM9e8pJtBuD9i0dzrlYkLLP075nAdGiHljYn8ZG7jaf6hrVpJVQlx4qYCytYTEEfUvVL1zciBmoOGcEJD9_hu-D5FZ8Ul-cKwY7yM2FwdvLsneOgCeyOuJ9tWB1TFjmOele1yuYBxHna7EThc8GZhqiMoWgTmAi_Sr6xhB5V9CHQZE/w400-h240/APAGOREYMENES%20EIDHSEIS%20-%20PLOUMISTOS+.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd4t9h1ux59zPJBHgM9e8pJtBuD9i0dzrlYkLLP075nAdGiHljYn8ZG7jaf6hrVpJVQlx4qYCytYTEEfUvVL1zciBmoOGcEJD9_hu-D5FZ8Ul-cKwY7yM2FwdvLsneOgCeyOuJ9tWB1TFjmOele1yuYBxHna7EThc8GZhqiMoWgTmAi_Sr6xhB5V9CHQZE/s72-w400-c-h240/APAGOREYMENES%20EIDHSEIS%20-%20PLOUMISTOS+.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_78.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_78.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content