Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη ΣΟΚ

Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη ΣΟΚ

👉«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες θα προκαλέσει κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν θα μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός (ψηφιακού) αρχείου στο μέλλον»!

Έτσι σχολιάζεται, επόμενη νομοθετική δημοσίευση στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Θα αφορά την διασύνδεση – ουσιαστικά, την συγκέντρωση (και την εξ αποστάσεως πρόσβαση) – υγειονομικών δεδομένων του καθενός, βασική προϋπόθεση αυτού που έχει πλέον αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας (EHDS). Το επικείμενο νομοσχέδιο έχει υποστηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) και θα προταθεί, αν όχι επιβληθεί, σε όλα τα κράτη-μέλη!

Έτσι το σύστημα, η παγκόσμια διακυβέρνηση, θα γνωρίζει τα πάντα για την Υγεία του καθενός, αν έχει εμβολιαστεί ή όχι, και όλα τα σχετικά και θα πράττει αναλόγως!!!

Ο ευρωβουλευτής και δικηγόρος Πάτρικ Μπρέιερ, επικριτής αυτού του είδους πολιτικής, εξηγεί ότι το EHDS – το οποίο καταψήφισε – θα «συνενώσει πληροφορίες για όλες τις ιατρικές θεραπείες που λαμβάνουν οι πολίτες».

Οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλουν περιλήψεις των θεραπειών που παρέχουν στον «νέο χώρο δεδομένων» – με την αρχική πρόταση να μην περιέχει διατάξεις που θα επέτρεπαν αντιρρήσεις ή εξαιρέσεις ασθενών. Και ενώ η πρόσβαση μπορεί να περιοριστεί εάν το επιθυμεί ένας ασθενής, η δημιουργία της βάσης δεδομένων δεν μπορεί να αποτραπεί. ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ και, λογικά θα συνδέονται με την ψηφιακή ταυτ’οτητα-πορτοφόλι του καθενός!!!!

«Αυτό μπορεί να αφορά μερικές από τις πιο ευαίσθητες προσωπικές ιατρικές πληροφορίες: ψυχικές διαταραχές, σεξουαλικές ασθένειες και διαταραχές όπως η ανικανότητα ή η στειρότητα, ο HIV ή οι θεραπείες κατάχρησης ναρκωτικών», γράφει ο Breyer.

«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες συνεπάγεται ανεύθυνους κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός αρχείου στο μέλλον», προειδοποίησε περαιτέρω ο Γερμανός ευρωβουλευτής, κατηγορώντας την ιδέα ως το τέλος του ιατρικού απορρήτου στην ΕΕ.

Επιπλέον, ο σχεδιαζόμενος νέος νόμος φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με τα καθιερωμένα διεθνή πρότυπα που απαιτούν (πλήρως ενημερωμένη) συγκατάθεση για την «κοινοποίηση» των ιατρικών πληροφοριών των ασθενών – και ο Breyer παραπέμπει στον Διεθνή Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης και την Διακήρυξη του Ελσίνκι για τις Ηθικές Αρχές για την Ιατρική Έρευνα.

Το ΕΚ θα ψηφίσει τον Δεκέμβριο επί αυτής της προτεινόμενης νομοθεσίας, όταν θα εξεταστούν και οι τροπολογίες. Αυτήν τη στιγμή, οι άνθρωποι που ερωτήθηκαν για το θέμα στο 44% των περιπτώσεων ανησυχούν για κλοπή δεδομένων υγείας, ενώ το 40% φοβάται μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη ΣΟΚ
Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη ΣΟΚ
Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη ΣΟΚ
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2023/12/GIATROS_nwo.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_39.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_39.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content