Επανάσταση στη φωτοενεργοποιήσιμη νανοϊατρική για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Επανάσταση στη φωτοενεργοποιήσιμη νανοϊατρική για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

👉Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα νανοφάρμακο προφαρμάκου που ενεργοποιείται από το φως για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD). Μέσω της ενδοφλέβιας έγχυσης του νανοφαρμάκου και της εφαρμογής ακτινοβολίας φωτός σε άρρωστα μάτια, μπορεί να ενεργοποιηθεί η αντι-αγγειογενετική και φωτοδυναμική συνδυαστική θεραπεία, προσφέροντας μια ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική για τη θεραπεία της AMD και άλλων οφθαλμικών διαταραχών που χαρακτηρίζονται από ανώμαλη ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων.

Ερευνητές στην Ιατρική Σχολή LKS του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKUMed) και συνεργάτες από το Οφθαλμικό Κέντρο Zhongshan του Πανεπιστημίου Sun Yat-sen, Guangzhou, ανέπτυξαν ένα νανοφάρμακο προφαρμάκου που ενεργοποιείται από το φως για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD). θεραπεία. Μέσω της ενδοφλέβιας έγχυσης του νανοφαρμάκου και της εφαρμογής ακτινοβολίας φωτός σε άρρωστα μάτια, μπορεί να ενεργοποιηθεί η αντιαγγειογενετική και φωτοδυναμική συνδυαστική θεραπεία, προσφέροντας μια ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική για τη θεραπεία της AMD και άλλων οφθαλμικών διαταραχών που χαρακτηρίζονται από ανώμαλη ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων. Η έρευνα έχει δημοσιευθεί στο Advanced Science και με βάση την έρευνα κατατέθηκε αίτηση για Συνθήκη 

Συνεργασίας Ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας ματιών του Χονγκ Κονγκ που δημοσιεύθηκαν το 2019, ο επιπολασμός της πρωιμής AMD μεταξύ ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω έφτασε το 7,5% στο Χονγκ Κονγκ 1 , καθιστώντας την AMD τη δεύτερη πιο κοινή αιτία διαταραχής όρασης και τύφλωσης στον ενήλικο πληθυσμό του Χονγκ Κονγκ. Επί του παρόντος, οι ενδοϋαλοειδικές ενέσεις αντισωμάτων κατά του αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα είναι η θεραπεία πρώτης γραμμής για την υγρή AMD.

Ωστόσο, αυτή η επεμβατική διαδικασία είναι άβολη για τους ασθενείς και ενέχει τον κίνδυνο σοβαρών οφθαλμικών επιπλοκών, όπως η ενδοφθαλμίτιδα και η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Επομένως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νέα σκευάσματα που χορηγείται η χορήγηση αντι-αγγειογενετικών παραγόντων στο μάτι χωρίς ενδοϋαλοειδική ένεση, όπως η ενδοφλέβια ένεση.

Επιπλέον, οι αντι-αγγειογόνοι παράγοντες έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα στην υποχώρηση της υπάρχουσας νεοαγγείωσης.

Η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) προσφέρει μια κλινική λύση με τη χρήση μη τοξικών φωτοευαισθητοποιητών που ενεργοποιούνται από συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός για τη δημιουργία αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (ROS), που μπορούν να βλάψουν και να εξαλείψουν τη νεοαγγείωση.

Η PDT χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της πολυποδικής χοριοειδικής αγγειοπάθειας, ενός κοινού υποτύπου της υγρής AMD στην Ασία.

Επομένως, ο συνδυασμός θεραπείας αντι-αγγειογένεσης με PDT μπορεί να προσφέρει μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση για τη θεραπεία της υγρής AMD, βοηθώντας έτσι στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου και στη βελτίωση της έκβασης της όρασης για τους ασθενείς.

Μέθοδοι έρευνας και ευρήματα

Η ερευνητική ομάδα σχεδίασε ένα νέο νανοσύστημα φωτοενεργοποιήσιμου προφαρμάκου.

Μετά από μία μόνο ενδοφλέβια έγχυση των νανοσωματιδίων σε ένα μοντέλο ποντικιού χοριοειδούς νεοαγγείωσης, η ακτινοβολία με κόκκινο φως του ματιού του ποντικιού ενεργοποίησε τα νανοσωματίδια για να δημιουργήσουν ROS, το οποίο όχι μόνο προκαλεί την υποχώρηση της μη φυσιολογικής νεοαγγείωσης, αλλά προκαλεί επίσης την απελευθέρωση αντιαγγειογενετικών φαρμάκων από τα νανοσωματίδια για την αναστολή της ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων.

Αυτή η συνδυαστική θεραπεία έδειξε εξαιρετική θεραπευτική αποτελεσματικότητα χωρίς αξιοσημείωτες συστηματικές ή οφθαλμικές παρενέργειες.

Ερευνητική σημασία

Η μελέτη αντιπροσωπεύει την πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης ενός φωτοενεργοποιήσιμου αντι-αγγειογόνου παράγοντα με έναν φωτοευαισθητοποιητή σε ένα ενιαίο νανοσκεύασμα για θεραπεία AMD.

Η διαδικασία θεραπείας είναι απλή και ασφαλής, καθώς το θεραπευτικό αποτέλεσμα του αντι-αγγειογενετικού παράγοντα και του φωτοευαισθητοποιητή στις οφθαλμικές βλάβες μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ενδοφλέβιας χορήγησης νανοσωματιδίων και της ακτινοβολίας φωτός στο μάτι.

Αυτή η πρωτοποριακή έρευνα μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών για την AMD και άλλες νεοαγγειακές οφθαλμικές διαταραχές.

Το σκεύασμα χρησιμοποιεί θεραπευτικούς παράγοντες και έκδοχα εγκεκριμένους από το FDA των ΗΠΑ, γεγονός που το καθιστά πολλά υποσχόμενο για μελλοντική κλινική μετάφραση.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Δρ Wang Weiping, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ερευνητικού Κέντρου Dr Li Dak-Sum και του Τμήματος Φαρμακολογίας και Φαρμακευτικής, HKUMed, και Κύριος Ερευνητής του State Key Laboratory of Pharmaceutical Biotechnology, HKU.

Ο άλλος αντίστοιχος συγγραφέας ήταν ο καθηγητής Liang Xiaoling, Τμήμα Οφθαλμολογίας, Επαρχιακό Βασικό Εργαστήριο Οφθαλμολογίας και Οπτικής Επιστήμης του Γκουανγκντόνγκ, Κρατικό Εργαστήριο Οφθαλμολογίας, Sun Yat-Sen και Οφθαλμικό Κέντρο Zhongshan, Πανεπιστήμιο Sun Yat-sen.

Οι πρώτοι συγγραφείς ήταν ο Xu Shuting, υποψήφιος διδάκτορας, Τμήμα Φαρμακολογίας και Φαρμακευτικής, HKUMed, και ο Dr Cui Kaixuan, Μεταδιδακτορικός συνεργάτης, Τμήμα Οφθαλμολογίας, Οφθαλμικό Κέντρο Zhongshan, Πανεπιστήμιο Sun Yat-Sen.

Άλλοι ερευνητές ήταν ο Long Kaiqi, υποψήφιος διδάκτορας, Τμήμα Φαρμακολογίας και Φαρμακευτικής, HKUMed; Dr Li Jia και Dr Fan Ni, Μεταδιδακτορικοί υπότροφοι, Τμήμα Φαρμακολογίας και Φαρμακευτικής. και Καθηγητής Lam Wai-ching, Επικεφαλής και Κλινικός Καθηγητής του Τμήματος Οφθαλμολογίας, Γενικό Νοσοκομείο του Μπανκούβερ και Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, Καναδάς, και Επίτιμος Κλινικός Καθηγητής, Τμήμα Οφθαλμολογίας, Σχολή Κλινικής Ιατρικής, HKUMed.

Αυτή η εργασία υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας Excellent Young Scientists Fund.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Επανάσταση στη φωτοενεργοποιήσιμη νανοϊατρική για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Επανάσταση στη φωτοενεργοποιήσιμη νανοϊατρική για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Επανάσταση στη φωτοενεργοποιήσιμη νανοϊατρική για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
https://www.drchelvinsng.com/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_2087526148-min-scaled.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content