Η κετογονική δίαιτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στον έλεγχο της πολυκυστικής νεφρικής νόσου

Η κετογονική δίαιτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στον έλεγχο της πολυκυστικής νεφρικής νόσου

👉Η κετογονική δίαιτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στον έλεγχο της πολυκυστικής νεφρικής νόσου (PKD) στην πρώτη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή κετογονικής μεταβολικής θεραπείας για PKD.

"Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτά τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών", δήλωσε ο βιολόγος του UC Santa Barbara Thomas Weimbs, του οποίου το εργαστήριο ήταν μέρος μιας διεθνούς συνεργασίας για τη διερεύνηση της επίδρασης της απόκρισης νηστείας γνωστή ως κέτωση στις κύστεις που είναι το χαρακτηριστικό της νόσου. . «Τώρα έχουμε τα πρώτα στοιχεία σε ανθρώπους ότι οι κύστεις δεν τους αρέσει πραγματικά να βρίσκονται σε κέτωση και ότι δεν φαίνεται να μεγαλώνουν».

Η μελέτη των ερευνητών δημοσιεύεται στο περιοδικό Cell Reports Medicine .

Ανατροφή πάνω από τη φύση

Για τους ασθενείς με PKD, αυτά τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία να ελέγξουν μια γενετική ασθένεια που οδηγεί σε μια προοδευτική κατάσταση, προκαλώντας πόνο και κλέβοντας την ποιότητα ζωής τους και συχνά οδηγεί στην ανάγκη για αιμοκάθαρση και μεταμόσχευση νεφρού καθώς οι κύστεις καταστρέφουν τα νεφρά». ικανότητα να φιλτράρει αποτελεσματικά και να απομακρύνει τα απόβλητα από το σώμα.

"Εάν έχετε PKD, το δόγμα είναι ότι πρόκειται για γενετική ασθένεια", είπε ο Weimbs. «Και ό,τι κι αν κάνετε, προχωράτε σε νεφρική ανεπάρκεια και η διατροφή δεν κάνει καμία διαφορά, κάτι που δυστυχώς λένε στους περισσότερους ασθενείς μέχρι σήμερα».

Αυτή η επικρατούσα πεποίθηση ήταν αυτό που το Weimbs Lab και οι συνεργάτες του από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα στη Γερμανία θέλησαν να αμφισβητήσουν με τη δοκιμή τους. Εξήντα έξι ασθενείς με PKD στρατολογήθηκαν από τη γερμανική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον ερευνητή ιατρό Δρ. νηστεύει κάθε μήνα και μια τρίτη ομάδα που παρατήρησε μια κετογονική δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν στενά με αιμοληψίες και μαγνητικές τομογραφίες.

Στο τέλος της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενώ η ομάδα ελέγχου παρουσίασε την αναμενόμενη αύξηση του μεγέθους των νεφρών της, τα νεφρά των ασθενών με κετογονική δίαιτα σταμάτησαν να αναπτύσσονται και φάνηκαν να παρουσιάζουν μια τάση να συρρικνώνονται κάπως, αν και η Οι ερευνητές τόνισαν ότι η συρρίκνωση κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου των 90 ημερών απέτυχε να ανταποκριθεί στη στατιστική σημασία.

Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία προέκυψαν με τη μορφή μετρήσιμα βελτιωμένης νεφρικής λειτουργίας σε ασθενείς με κετογονική δίαιτα, η οποία ήταν στατιστικά σημαντική.

«Προς μεγάλη έκπληξη όλων, η λειτουργία των νεφρών βελτιώθηκε πραγματικά με την κετογονική δίαιτα», είπε ο Wiembs. Δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς, πρόσθεσε, εάν το PKD ήταν πραγματικά κάτι που θα μπορούσε μόνο να χειροτερέψει με την πάροδο του χρόνου. «Και αυτό ήταν ένα σκληρό αποτέλεσμα στατιστικής σημασίας».

Η νεφρική λειτουργία μετρήθηκε με τη συγκέντρωση μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται κυστατίνη C -- υψηλότερες από τις κανονικές συγκεντρώσεις αυτής της πρωτεΐνης στο αίμα υποδηλώνουν παραπαίους σύστημα διήθησης, ένα σύμπτωμα που επιδεινώθηκε στην ομάδα ελέγχου.

Η κετογονική δίαιτα βαθμολογήθηκε ως «πολύ εφικτή» από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της μελέτης, υποδεικνύοντας ισχυρό κίνητρο και ικανότητα ελέγχου της κατάστασής τους μόνο μέσω διατροφικών επιλογών. "Οι γιατροί συχνά υποθέτουν ότι οι ασθενείς τους δεν μπορούν να τηρήσουν μια δίαιτα ούτως ή άλλως, επομένως δεν προσπαθούν καν. Σαφώς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα άτομα με PKD έχουν πολύ κίνητρα να κάνουν κάτι για την κατάστασή τους", είπε.

Διαφορετικά είδη κετο

Ωστόσο, σύμφωνα με την Weimbs, δεν υπάρχει μία κετογονική δίαιτα που να ταιριάζει σε όλους. Για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη διατροφή τους, οι ασθενείς με PKD θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γιατρούς και τους διατροφολόγους τους καθώς απομακρύνονται από τις συνήθεις τυπικές δίαιτες με υδατάνθρακες και ζάχαρη που είναι διάχυτες στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες.

«Μια κετοδίαιτα σημαίνει απλώς πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες», επεσήμανε. Υπάρχουν πολλές κύριες εφαρμογές αυτής της δίαιτας που είναι δημοφιλής για απώλεια βάρους. Αν και μια δημοφιλής εκδοχή της κετογονικής δίαιτας είναι βαριά στο κρέας, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλα τα άτομα με νεφρική νόσο. Διατίθενται επίσης περισσότερες κετογονικές δίαιτες εστιασμένες στα φυτά, όπως η δίαιτα Ren.Nu που αναπτύχθηκε από τη Weimbs σε συνεργασία με διαιτολόγους νεφρών ειδικά για άτομα με PKD και είναι διαθέσιμη στο κοινό εδώ και δύο χρόνια.

Ακολουθούν περισσότερες δοκιμές

Αυτά τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ορόσημο για το Weimbs Lab, το οποίο για περισσότερες από δύο δεκαετίες ερευνά τους κυτταρικούς μηχανισμούς που αποτελούν τη βάση της PKD και άλλων νεφρικών παθήσεων. Μια τυχαία ανακάλυψη που έγινε από ερευνητές στο εργαστήριο --οι νεφρικές κύστεις είχαν συρρικνωθεί δραματικά σε μοντέλα ποντικών που είχαν υποστεί θερμιδικό περιορισμό -- τους οδήγησε να συνεχίσουν την ιδέα ότι η απόκριση νηστείας γνωστή ως κέτωση μπορεί να έχει κάποιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της φαινομενικά γλυκόζης -εξαρτώμενες κύστεις.

Ωστόσο, όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε επιστήμονας, χρειάζεται κανείς στέρεες αποδείξεις για να υποστηρίξει τυχόν ισχυρισμούς περί ιατρικού οφέλους για τον άνθρωπο. Χρειάζεστε κλινικές δοκιμές.

«Αν κάνετε μια ανακάλυψη σε ζώα, αλλά δεν την ελέγξετε σε πραγματικούς ανθρώπους, δεν θα μάθετε ποτέ αν θα έχει νόημα», είπε ο Weimbs. «Πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία και οι άνθρωποι θα λένε ότι τα πειράματα σε ζώα δεν μεταφράζονται πάντα σε ανθρώπους». Τα χρήματα για τη χρηματοδότηση αυτών των δοκιμών έγιναν πρόκληση, χάρη στην επικρατούσα αντίληψη ότι η PKD ήταν αδυσώπητη λόγω της γενετικής της προέλευσης.

«Και, φυσικά, είναι πάντα δύσκολο να βρούμε χρηματοδότηση για διατροφικές παρεμβάσεις, γιατί κανείς δεν θέλει να χρηματοδοτήσει δίαιτες· θέλει να χρηματοδοτήσει την έρευνα για τα φάρμακα», πρόσθεσε ο Weimbs. Οι εταιρείες φαρμάκων, που χρηματοδοτούν τις περισσότερες κλινικές δοκιμές, δεν ενδιαφέρονται για μια δίαιτα, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Weimbs, μαζί με τον Dr. Müller, μπόρεσαν να συγκεντρώσουν πρόσθετη χρηματοδότηση από το PKD Foundation για τη διεξαγωγή της κλινικής δοκιμής στη Γερμανία.

«Ο Δρ Müller μπόρεσε να το συμπληρώσει με κάποια άλλη χρηματοδότηση που είχε, και ουσιαστικά σχεδιάσαμε αυτή τη δοκιμή μαζί με βάση τα αποτελέσματα των ζώων», είπε ο Weimbs. "Αλλά πραγματικά ολόκληρη η δοκιμή διεξήχθη από την ομάδα του, οπότε τους αξίζουν όλα τα εύσημα και έκαναν φανταστική δουλειά. Έκαναν τα πάντα παρά τις προκλήσεις του COVID."

Με αυτά τα αποτελέσματα, ο Weimbs και η ομάδα του προσβλέπουν σε περαιτέρω κλινικές δοκιμές που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος, μία στο Τορόντο και μία στο Τόκιο, για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα μιας ιατρικής τροφής που ανέπτυξαν ειδικά για να βοηθήσουν τους ασθενείς με PKD να φτάσουν στην κέτωση. . Ονομάζεται KetoCitra και διατίθεται μέσω της spinoff εταιρείας Santa Barbara Nutrients του Weimbs Lab, είναι ένα σκεύασμα της βήτα-υδροξυ-βουτυρικής κετόνης (BHB) που παράγεται κατά τη διάρκεια της νηστείας, χωρίς τα άλλα συστατικά και πληρωτικά που μπορεί να υπάρχουν στις εκδόσεις του BHB στα φαρμακεία. Οι μελέτες θα περιλαμβάνουν περισσότερα άτομα -- 80 στο Τορόντο και 200 ​​στο Τόκιο -- και θα παρακολουθούν ασθενείς για ένα χρόνο. Αυτές οι δοκιμές θα διερευνήσουν την αποτελεσματικότητα της κετογονικής δίαιτας Ren.Nu που εστιάζεται στα φυτά σε συνδυασμό με το KetoCitra.

«Θέλουμε να διερευνήσουμε τις πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», είπε ο Weimbs. «Εάν ισχύει αυτή η τάση αλλαγής του όγκου των νεφρών που είδαμε στην τρίμηνη μελέτη, θα περιμέναμε να δούμε μια μεγαλύτερη και στατιστικά σημαντική διαφορά και εκεί.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η κετογονική δίαιτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στον έλεγχο της πολυκυστικής νεφρικής νόσου
Η κετογονική δίαιτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στον έλεγχο της πολυκυστικής νεφρικής νόσου
Η κετογονική δίαιτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στον έλεγχο της πολυκυστικής νεφρικής νόσου
https://cdn.onmmd.gr/img/1200/675/85/2020/11/12/ketogoniki.jpg?t=IwW9R2nIoNgc0a8mwedv9g
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content