Εθισμένος στο τηλέφωνό σας; Μέτρησαν την υπερβολική χρήση ψηφιακών μέσων

Εθισμένος στο τηλέφωνό σας; Μέτρησαν την υπερβολική χρήση ψηφιακών μέσων

👉Η ταχέως εξελισσόμενη φύση των ψηφιακών μέσων αποτελεί πρόκληση για όσους μελετούν τον ψηφιακό εθισμό -- τα κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok και τα βιντεοπαιχνίδια όπως το Fortnite μπορεί να είναι δημοφιλή τώρα, αλλά θα μπορούσαν να είναι άσχετα σε λίγα χρόνια. Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Binghamton University, State University of New York θα διευκολύνει τους κλινικούς ιατρούς και τους ερευνητές να μετρήσουν τον εθισμό στα ψηφιακά μέσα καθώς εμφανίζονται νέες τεχνολογίες.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο που θα ήταν άμεσα χρήσιμο στην κλινική και το εργαστήριο, που να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες αντιλήψεις σχετικά με το πώς λειτουργεί ο ψηφιακός εθισμός, το οποίο δεν θα παρωχήσει μόλις έρθει η επόμενη μεγάλη αλλαγή τεχνολογίας», δήλωσε ο Daniel Hipp. , ο οποίος ήταν συνεπικεφαλής. η μελέτη. Ο Hipp αποφοίτησε με το διδακτορικό του από το εργαστήριο Infant and Child Studies του Πανεπιστημίου Binghamton το 2015 και έκτοτε συνέχισε να συνεργάζεται με τον πρώην σύμβουλο διδακτορικό του και καθηγητή Ψυχολογίας, Peter Gerhardstein.

Τα τρέχοντα εργαλεία για τη μέτρηση της σχέσης μεταξύ ψυχολογίας και τεχνολογίας δεν είναι μόνο ξεπερασμένα στον τρόπο που μιλούν για την τεχνολογία. Επίσης συχνά γράφονται με συγκεκριμένες ερωτήσεις απαρχαιωμένης τεχνολογίας στο μυαλό. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το μειονέκτημα, οι Hipp και Gerhardstein, μαζί με το Digital Media Treatment and Education Center στο Boulder, Colo., ανέπτυξαν την Κλίμακα Υπερχρησιμοποίηση Ψηφιακών Μέσων ή dMOS.

Οι κλινικοί γιατροί και οι ερευνητές που χρησιμοποιούν το εργαλείο μπορούν να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις έρευνες τους όσο ευρύτερα (δηλαδή μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ή όσο αναλυτικές (π.χ. Instagram) θέλουν τη συγκεκριμένη χρήση τους.

«Αντί να εστιάσουμε στην τεχνολογία, ενσωματώσαμε στην κλίμακα ένα σύνολο «σκελετικών» ερωτήσεων που εστιάζουν στην ψυχολογία», δήλωσε ο Hipp, τώρα σύμβουλος έρευνας στο Digital Media Treatment and Education Center.

Για να δοκιμάσετε την Κλίμακα Υπερχρησιμοποίηση Ψηφιακών Μέσων, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια ανώνυμη έρευνα με περισσότερους από 1.000 φοιτητές για να διερευνήσουν κλινικές σχετικές συμπεριφορές και στάσεις που σχετίζονται με πέντε τομείς ψηφιακών μέσων: γενική χρήση smartphone, κατανάλωση βίντεο στο Διαδίκτυο, χρήση κοινωνικών μέσων, gaming και χρήση πορνογραφίας.

Βρήκαν τα εξής:
  • Η πλειοψηφία των μαθητών εμφανίζει λίγους δείκτες εθισμού ή υπερβολικής χρήσης
  • Τα μοτίβα χρήσης ήταν ιδιαίτερα στοχευμένα σε συγκεκριμένους τομείς για συγκεκριμένους χρήστες.
  • Ένα επιλεγμένο σύνολο απαντήσεων των μαθητών υπέδειξε στάσεις και συμπεριφορές σχετικά με τη χρήση ψηφιακών μέσων που, εάν προέρχονταν από χρήση ναρκωτικών ή σεξ, θα θεωρούνταν κλινικά προβληματικές.
«Συνολικά, το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η υπερβολική χρήση δεν είναι κάτι γενικό· οι ερωτηθέντες ανέφεραν συνήθως υπερβολική χρήση μόνο σε έναν ή λίγους τομείς, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο Gerhardstein.

«Ευρύτερα, τα δεδομένα δίνουν μια εικόνα ενός πληθυσμού που ουσιαστικά τα ψηφιακά μέσα, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα, σε επίπεδο που αυξάνει την ανησυχία σχετικά με ζητήματα υπερβολικής χρήσης».

Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι η Κλίμακα Υπερχρησιμοποίηση Ψηφιακών Μέσων είναι αξιόπιστος, έγκυρος και επεκτάσιμος κλινικός οργανισμός ικανός να παρέχει κλινικές σχετικές βαθμολογίες εντός και μεταξύ των τομέων ψηφιακών μέσων, έγραψαν οι ερευνητές.

Η ομάδα επεκτείνει αυτήν τη στιγμή την κλίμακα σε δύο νέους τομείς τεχνολογίας σε μια μελέτη παρακολούθησης που διεξάγει το εργαστήριο του Gerhardstein σε συνεχή συνεργασία με το Digital Media Treatment and Education Center.

Ξεκινούν επίσης συνεργασίες με άλλους ερευνητές με στόχο τη βελτίωση της συλλογικής μας κατανόησης για το πώς η ανθρώπινη ψυχολογία σχετίζεται με το ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο των ψηφιακών μέσων.

Η εργασία, "The Digital Media Overuse Scale (dMOS): A Modular and Extendible Questionnaire for Indexing Digital Media Overuse," δημοσιεύτηκε σε ειδική έκδοση του Technology, Mind, and Behavior.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Εθισμένος στο τηλέφωνό σας; Μέτρησαν την υπερβολική χρήση ψηφιακών μέσων
Εθισμένος στο τηλέφωνό σας; Μέτρησαν την υπερβολική χρήση ψηφιακών μέσων
Εθισμένος στο τηλέφωνό σας; Μέτρησαν την υπερβολική χρήση ψηφιακών μέσων
https://iphoneislam.com/wp-content/uploads/2015/01/Smartphone-Addict.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content