Σταύρος Πλουμιστός: Δεν έχω αλλάξει - Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους δίνω σε κάθε άτομο την αξία που του αξίζει

Σταύρος Πλουμιστός: Δεν έχω αλλάξει - Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους δίνω σε κάθε άτομο την αξία που του αξίζει

👉Όχι, δεν έχω αλλάξει! Το να προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γύρω μας είναι ένα λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε δυστυχία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αγκαλιάσουμε την αυθεντικότητά μας, να διατηρήσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να δώσουμε προτεραιότητα σε σχέσεις που μας εμπλουτίζουν πραγματικά, ακόμη και με τον εαυτό μας.

Δεν έχω αλλάξει, παραμένω πιστός στον εαυτό μου.

Σε ένα ορισμένο σημείο της ζωής μου, συνειδητοποίησα τη σημασία του να δίνω σε κάθε άτομο την αξία που πραγματικά του αξίζει. Εάν, σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού σας, αισθάνεστε την ίδια ανάγκη, μη διστάσετε να ενεργήσετε χωρίς ενοχές: ο καθορισμός προτεραιοτήτων είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την εύρεση ισορροπίας και ευτυχίας.


Πολύ συχνά, οι άνθρωποι, στην επιθυμία τους να ευχαριστήσουν τους πάντες και να παρέχουν ομοιόμορφη μεταχείριση στους γύρω τους, αποτυγχάνουν να έχουν την ικανότητα ή το θάρρος να τερματίσουν σχέσεις που αντί να μας εμπλουτίζουν, είναι επιβλαβείς.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Claremont, το να ενεργούμε σύμφωνα με τις αξίες μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ωκυτοκίνης μας, προάγοντας έτσι την ευτυχία μας. 

Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για το να ακολουθούμε τα συναισθήματά μας και να ενεργούμε σύμφωνα με τις δικές μας αξίες. «Διατηρώ τη συνέπειά μου, αλλά από εδώ και στο εξής δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να σας παρέχω την ίδια στάση με πριν, γιατί αντίκειται στις αρχές μου.» Και παραμένω πιστός στις πεποιθήσεις μου.

Δεν έχω αλλάξει
Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους εκτιμώ κάθε άτομο όπως του αξίζει

1. Σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Αναγνωρίζω και σέβομαι την αξία κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά ή την κατάστασή του.

2. Ενσυναίσθηση
Η ικανότητά μου να βάζω τον εαυτό μου στη θέση των άλλων με ωθεί να αναγνωρίζω και να κατανοώ τις ποικίλες εμπειρίες και προοπτικές κάθε ατόμου.

3. Δικαιοσύνη και ισότητα
Δίνω σημασία στη δίκαιη μεταχείριση των ανθρώπων, αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματά τους και αποφεύγοντας κάθε προκατάληψη ή μεταχείριση που εισάγει διακρίσεις.

4. Πίστη στη διαφορετικότητα
Εκτιμώ τον πλούτο που φέρνει η διαφορετικότητα στην κοινωνία και αναγνωρίζω ότι κάθε άτομο έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει.

5. Να συμβάλλει σε ένα θετικό περιβάλλον
Εκτιμώντας κάθε άτομο, συμβάλλω στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι νιώθουν σεβασμό, αποδοχή και ενθάρρυνση, προωθώντας έτσι αρμονικές σχέσεις.

Το κλειδί της ευτυχίας δεν βρίσκεται ούτε στη συσσώρευση πλούτου ούτε στον αριθμό των φίλων που έχει κανείς. Δεν είναι να «μαζεύεις κόσμο» όπως κάποιος που καυχιέται ότι έχει χιλιάδες like σε μια φωτογραφία στα social media του.

Μάλλον, έχει να κάνει με ουσιαστικές σχέσεις, ανθρώπους που αξίζουν, άτομα που μας επιτρέπουν να είμαστε αυθεντικοί κάθε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε. Αν και αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε για αυτό.

Η κοινωνία μας συχνά υπαγορεύεται από την εμφάνιση και την επιθυμία να «ευαρεστήσει τους πάντες». Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όσοι έχουν εμμονή με το να ευχαριστούν τους πάντες δύσκολα μπορούν να βρουν την ευτυχία.

Ο καθένας περνά περιόδους στη ζωή του όπου η αναγνώριση γίνεται απαραίτητη.

Οι έφηβοι, για παράδειγμα, φιλοδοξούν να γίνουν αποδεκτοί από τους συνομηλίκους τους για να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται. Στην ενήλικη ζωή, αυτή η αναζήτηση για αναγνώριση συνεχίζεται, αυτή τη φορά από τους συνεργάτες μας.

Ωστόσο, όσοι επιδιώκουν συνεχώς να αρέσουν στους άλλους κινδυνεύουν να μην εκτιμήσουν τον εαυτό τους. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρείτε μια σωστή καθημερινή ισορροπία. Το θέμα δεν είναι να επιβάλλουμε όρια στον εαυτό μας κάθε στιγμή, αλλά μάλλον να ζούμε μαζί με σεβασμό, προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους.

Εάν, στους πιο οικείους κύκλους μας, νιώθουμε συνεχώς την ανάγκη να φαινόμαστε διαφορετικοί από αυτό που πραγματικά είμαστε, ίσως είναι σκόπιμο να αλλάξουμε το πλαίσιο. Αυτή η παρατεταμένη κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε κρίση ταυτότητας και αυτοεκτίμησης.

Δεν έχω αλλάξει και δεν θα αφήσω κανέναν να αλλάξει αυτό που είμαι: Αποδέχομαι και αγαπώ τον εαυτό μου όπως είμαι σήμερα.

Το να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου χρειάστηκε σημαντική προσπάθεια, απάρνηση και ανταποδοτικές ανακαλύψεις. Υπάρχει ένα μικρό γενετικό στοιχείο στην προσωπικότητά μας, αλλά ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από τις εμπειρίες μας και τον τρόπο που τις ερμηνεύουμε.

Αυτό το ταξίδι είναι μακρύ, όπου κάθε πτυχή μετράει, και πάνω απ' όλα, όπου αναπτύσσουμε ένα σύστημα αξιών, πεποιθήσεων και συμπεριφορών που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε για τίποτα και κανέναν.

Το να εγκαταλείψουμε αυτό θα σήμαινε ότι χάνουμε την αυθεντικότητά μας.

Είναι κατανοητό να ξεκινάς μια ρομαντική σχέση και κάποια στιγμή να συνειδητοποιείς ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου και ότι δεν εκπληρώνεται. Είναι πιθανό ο άλλος να σας κατηγορήσει ξαφνικά ότι «αλλάξατε» από τη μια μέρα στην άλλη και αυτό που κάποτε σας άρεσε να μην σας αρέσει πια.

Μην δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτά τα σχόλια. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν υφίσταται ριζική μεταμόρφωση από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει τον κόπο να μας καταλάβουν πραγματικά.

Το κύριο στοιχείο είναι να διατηρήσουμε την αυτοεκτίμησή μας, την προσωπική μας εικόνα και το σύστημα αξιών μας. Το να είσαι σε μια σχέση, όπως το να μοιράζεσαι τη ζωή σου με άλλους, μερικές φορές περιλαμβάνει συμβιβασμούς.


Δεν έχω αλλάξει: Ωστόσο, αυτές οι παραχωρήσεις πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος μιας ανταλλαγής όπου όλοι κερδίζουν και κανείς δεν χάνει.

Είτε σε σχέση ζευγαριού, ως γονιός, παιδί, αδερφός ή φίλος, το κλειδί βρίσκεται στην ικανότητα ακρόασης και στη συνεχή εδραίωση της κατάλληλης αμοιβαιότητας.

Δεν είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνείτε σε όλα, να μοιράζεστε τις ίδιες προτιμήσεις, γούστα ή επιθυμίες. Το κύριο πράγμα είναι να έχουμε μια κοινή κλίμακα αξιών.

Είναι σημαντικό να μην αλλάζετε ποτέ ορισμένες πτυχές της προσωπικότητάς σας ή τα ενδιαφέροντά σας για να ευχαριστήσετε τους άλλους ή να αποφύγετε να τους απογοητεύσετε. Η συμμόρφωση με αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εμάς δημιουργεί προσωπική ασυμφωνία που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε δυστυχία.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι για να μην υποχωρήσετε, για να μην αφήσετε τον εαυτό σας να ελέγχεται από άλλους, είναι απαραίτητο να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Να έχετε πάντα κατά νου τα όριά σας και πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε χωρίς να διακυβεύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση που αξίζει τον κόπο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Δεν έχω αλλάξει - Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους δίνω σε κάθε άτομο την αξία που του αξίζει
Σταύρος Πλουμιστός: Δεν έχω αλλάξει - Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους δίνω σε κάθε άτομο την αξία που του αξίζει
Σταύρος Πλουμιστός: Δεν έχω αλλάξει - Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους δίνω σε κάθε άτομο την αξία που του αξίζει
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7wJCb-WOAN1OQ6Xh5IDO572Id1KwCee3kWMCcpxwQaWLPh0fjdQVS0ESH0GsUhYt5raR7B0VGq2hx31DDvZST1-2Sl9GzgSojx7gWLw72aIr1xj4Aih907mZxXBOV5tZj1PyFKfzF2EHp4DxFKelis0OuPgoZYMLQUnciYASGwxwfjoVxR0gevId2Igk0/w400-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%94%CE%B5%CE%BD%20%CE%AD%CF%87%CF%89%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%20%20%CE%95%CE%B4%CF%8E%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%205%20%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CF%89%20%CF%83%CE%B5%20%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%20%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7wJCb-WOAN1OQ6Xh5IDO572Id1KwCee3kWMCcpxwQaWLPh0fjdQVS0ESH0GsUhYt5raR7B0VGq2hx31DDvZST1-2Sl9GzgSojx7gWLw72aIr1xj4Aih907mZxXBOV5tZj1PyFKfzF2EHp4DxFKelis0OuPgoZYMLQUnciYASGwxwfjoVxR0gevId2Igk0/s72-w400-c-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%94%CE%B5%CE%BD%20%CE%AD%CF%87%CF%89%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%20%20%CE%95%CE%B4%CF%8E%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%205%20%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CF%89%20%CF%83%CE%B5%20%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%20%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/5_29.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/5_29.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content