Απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης: Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις τραπεζικές κάρτες; - Δείτε το video

Απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης: Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις τραπεζικές κάρτες; - Δείτε το video

👉Η διαδικασία είναι απλή, αν και αιματηρή, και αφήνει στους πελάτες ένα μικρό ράμμα κάτω από τον καρπό. Μόλις τοποθετηθεί το τσιπ, οι χρήστες δεν χρειάζεται, πλέον, να ασχολούνται με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες

Ο Βρετανο-Πολωνός επιχειρηματίας, Wojtek Paprota, είναι ιδρυτής της «Walletmor», η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που πουλάει τσιπ ανέπαφων τραπεζικών καρτών που μπορούν να εμφυτευτούν σε ανθρώπους, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Η διαδικασία είναι απλή, αν και αιματηρή, και αφήνει στους πελάτες ένα μικρό ράμμα κάτω από τον καρπό. Μόλις τοποθετηθεί το τσιπ, οι χρήστες δεν χρειάζεται, πλέον, να ασχολούνται με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Για να πραγματοποιήσουν μια αγορά μπορούν να κουνήσουν το χέρι τους πάνω από έναν «αναγνώστη» ανέπαφων συναλλαγών. Μπορεί να ακούγεται σαν δυστοπική φαντασίωση, αλλά η «Walletmor» είναι απόδειξη του πόσο γρήγορα εξελίσσεται ο κλάδος των πληρωμών.

Από τα εμφυτεύματα τσιπ μέχρι το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στο κινητό σας, αυτή η νέα τεχνολογία στοχεύει να βάλει τα μετρητά και τις τραπεζικές κάρτες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ωστόσο, η εταιρεία, σύμφωνα με τη «Daily Mail», η οποία έχει παρουσιαστεί τόσο στο BBC όσο και στο Forbes, φαίνεται ότι παραπλάνησε τους πελάτες της και βρίσκεται σε διένεξη με άλλες εταιρείες.
 
Ο κ. Paprota είχε επαναχρησιμοποιήσει τσιπ από έναν τρίτο προμηθευτή, τη «MuchBetter», η οποία συνδέεται με τη Mastercard. Μόλις ειδοποιήθηκαν για τις ενέργειες της «Walletmor« και οι δύο εταιρείες τράβηξαν την πρίζα, επικαλούμενες «ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια». Εν μια νυκτί οι λογαριασμοί των πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν!

Το αποτέλεσμα; Ορισμένοι έμειναν με εντελώς περιττά τσιπ κάτω από το δέρμα τους. Η μόνη τους επιλογή προς το παρόν είναι να τα αφαιρέσουν, αν και η «Walletmor» επιμένει ότι εξετάζει τρόπους επαναπρογραμματισμού των ήδη εμφυτευμένων τσιπ για μελλοντική χρήση.

Ένα μικροτσίπ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο το 1998. Ο καθηγητής Kevin Warwick, γνωστός ως Captain Cyborg, έκανε την επέμβαση για να συνδέσει το νευρικό του σύστημα με έναν υπολογιστή, στο πλαίσιο ενός πειράματος.

Η συσκευή έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και κοστίζει 200 ευρώ (169 λίρες). «Το εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσετε για ένα ποτό στην παραλία του Ρίο, έναν καφέ στη Νέα Υόρκη, ένα κούρεμα στο Παρίσι ή στο τοπικό σας παντοπωλείο», δήλωσε ο κ. Paprota στο BBC νωρίτερα φέτος.

Όμως, σε μια ομάδα του Facebook ,αφιερωμένη στους 434 «πρεσβευτές» της Walletmor, οι πελάτες δημοσίευαν τακτικά βίντεο με μηχανήματα καρτών που δυσκολεύονταν να διαβάσουν τις μάρκες τους.

Ο Gary Prince, επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας λογισμικού «SimplyPayMe», λέει: «Είναι μια συναρπαστική ιδέα, αλλά για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι πρέπει να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Ποιο είναι το όφελος του να πληρώνεις με το χέρι σου; Αν μπορούσε να φορτωθεί και με έγγραφα ταυτοποίησης, αυτό θα ήταν μια διαφορετική ιστορία. Αλλά αυτό θα άνοιγε, επίσης, μια μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από την προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Το ενδιαφέρον για τις βιομετρικές λύσεις πληρωμών, οι οποίες χρησιμοποιούν φυσικά χαρακτηριστικά για την ταυτοποίηση ενός πελάτη και την έγκριση μιας συναλλαγής, αυξάνεται σταθερά.

Το 2016 η «Apple Pay» εισήγαγε το «selfie pay», το οποίο επέτρεπε στους πελάτες να εγκρίνουν τις συναλλαγές με τη λήψη μιας φωτογραφίας του προσώπου τους.

Την επόμενη χρονιά η «Santander» έγινε η πρώτη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο που εισήγαγε την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Και το 2019, η «Barclays» εισήγαγε «σαρωτές δακτύλου» που μπορούν να αναγνωρίζουν τους πελάτες από τα δάχτυλά τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Ρωτήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη (chat.openai.com) Είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο τα εμφυτεύματα τσιπ με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε κινητό τηλέφωνο; και διαβάστε τι απάντησε...

Η χρήση εμφυτευμάτων τσιπ με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε κινητά τηλέφωνα, ή οποιασδήποτε τεχνολογίας που περιλαμβάνει εμφυτεύσιμα μικροτσίπ για αναγνώριση και παρακολούθηση, εγείρει διάφορα ζητήματα δεοντολογίας, ιδιωτικότητας και υγείας. Οι πιθανοί κίνδυνοι ή κίνδυνοι που συνδέονται με μια τέτοια τεχνολογία μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

Προβλήματα απορρήτου και ασφάλειας
  • Παραβίαση του απορρήτου: Τα εμφυτεύσιμα τσιπ με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις του απορρήτου.
  • Ασφάλεια δεδομένων: Η αποθήκευση προσωπικών βιομετρικών δεδομένων σε ένα εμφυτεύσιμο τσιπ θα μπορούσε να το καταστήσει επιρρεπές σε πειρατεία, οδηγώντας σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.
Ηθικές ανησυχίες
  • Συναίνεση: Η εμφύτευση τσιπ σε άτομα χωρίς την ενημερωμένη και εκούσια συγκατάθεσή τους εγείρει σημαντικά ηθικά ερωτήματα σχετικά με τη σωματική αυτονομία και τη συναίνεση σε μια τέτοια τεχνολογία.
  • Δυνατότητα κακής χρήσης: Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, όταν συνδυάζεται με εμφυτεύσιμα τσιπ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά για επιτήρηση, διάκριση και έλεγχο, εγείροντας ηθικές ανησυχίες σχετικά με τις εφαρμογές της.
Ρίσκα υγείας
  • Διαδικασία εμφύτευσης: Η διαδικασία εμφύτευσης μικροτσίπ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, όπως μόλυνση, αλλεργικές αντιδράσεις ή επιπλοκές, ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται και τα εμπλεκόμενα υλικά.
  • Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις: Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από την ύπαρξη ενός εμφυτεύσιμου τσιπ δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές, καθώς η τεχνολογία είναι σχετικά νέα και οι μακροπρόθεσμες μελέτες είναι περιορισμένες.
Ψυχολογικός και κοινωνικός αντίκτυπος
  • Ψυχολογικός αντίκτυπος: Η συνεχής παρακολούθηση ή η γνώση της παρακολούθησης μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στα άτομα, οδηγώντας σε στρες και άγχος.
  • Κοινωνικές επιπτώσεις: Η ευρεία χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνιών, με πιθανές επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.
Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανά περιοχή και χώρα. Πολλά μέρη έχουν θεσπίσει ή εξετάζουν το ενδεχόμενο νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της χρήσης αυτών των τεχνολογιών και των πιθανών κινδύνων τους.

Τελικά, οι πιθανοί κίνδυνοι και οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα εμφυτεύσιμα τσιπ με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε κινητά τηλέφωνα θα εξαρτηθούν από παράγοντες όπως ο τρόπος εφαρμογής της τεχνολογίας, το ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα και οι νομικές και ηθικές δικλείδες ασφαλείας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης: Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις τραπεζικές κάρτες; - Δείτε το video
Απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης: Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις τραπεζικές κάρτες; - Δείτε το video
Απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης: Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις τραπεζικές κάρτες; - Δείτε το video
https://www.skai.gr/sites/default/files/styles/inline_image/public/shutterstock_chipimplants2.jpg?itok=0rL5WmHc
https://i.ytimg.com/vi/saTmxksjc4c/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/11/video.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/11/video.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content