Σταύρος Πλουμιστός: Τα βήματα για την επίτευξη και τη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας

Σταύρος Πλουμιστός: Τα βήματα για την επίτευξη και τη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας

👉Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να βιώσετε την ευτυχία χωρίς να νιώθετε εσωτερική γαλήνη, τόσο προς τον εαυτό σας όσο και προς το περιβάλλον σας; Η ψυχική ηρεμία προέρχεται από την αρμονία με το «είναι» – τόσο τη δική μας ύπαρξη όσο και όλων των πραγμάτων και των ανθρώπων γύρω μας.

Περιλαμβάνει την αποδοχή του εαυτού μας και των καταστάσεων που σημαδεύουν την ύπαρξή μας, επιτρέποντας σε όλους να είναι αυθεντικοί. Χωρίς περιττές επιβαρύνσεις, προάγει την εσωτερική και εξωτερική ευεξία, απαιτώντας τη διαχείριση των αδυναμιών μας ενώ εκμεταλλευόμαστε τα δυνατά μας σημεία.

Αν νιώθετε μακριά από αυτή την πραγματικότητα, να είστε σίγουροι. Η ειρήνη δεν είναι προνόμιο όσων έχουν γεννηθεί με αυτήν, ούτε προορίζεται για όσους κάνουν μια απλή ζωή ή έχουν ένα άγνωστο μυστικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν γαλήνη δουλεύοντας ενεργά με τον εαυτό τους και καλλιεργώντας την σε καθημερινή βάση. Έχετε και εσείς την ευκαιρία να κατακτήσετε τη δική σας γαλήνη.

Πώς να επιτύχετε και να διατηρήσετε την ψυχική ηρεμία;

Η επίτευξη της ψυχικής ηρεμίας είναι μια προσωπική αναζήτηση, αλλά είναι ικανοποιητικό να ακούς, να παρατηρείς και να μαθαίνεις από τις εμπειρίες των άλλων, ειδικά όταν αισθάνεσαι χαμένος.

Οι δέκα παρακάτω προτάσεις προέρχονται από το δικό μου ταξίδι μέσα από αυτήν την έρευνα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν να αποκατασταθεί η ψυχική μου ηρεμία, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Σας παραθέτω την εμπειρία μου με τα 10 βήματα για την επίτευξη και τη διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας σας.

1. Εργαστείτε για την αποδοχή, την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη

Καλλιεργήστε την αποδοχή της παρούσας στιγμής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποφύγετε να το κάνετε περίπλοκο ή να το αρνηθείτε και απλώς αποδεχτείτε το όπως είναι. Μόλις επιτευχθεί αυτή η αποδοχή, θα βρείτε την ηρεμία να κάνετε αλλαγές εάν το επιθυμείτε.

Γιορτάστε τα θετικά και να είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε και ποιοι είστε. Παρόλο που μπορεί να φιλοδοξείτε περισσότερα, συνειδητοποιήστε πρώτα τον πλούτο αυτού που ήδη έχετε.

2. Για να επιτύχετε την ηρεμία, κόψτε τη συνήθεια να βιάζεστε

Η βιασύνη είναι εμπόδιο στην ψυχική ηρεμία. Μερικές φορές η βιασύνη είναι αναπόφευκτη, αλλά συχνά γίνεται συνήθεια. Πηδάμε από το κρεβάτι, τρώμε γρήγορα, περπατάμε γρήγορα χωρίς συγκεκριμένο λόγο... αυτή η περιττή βιασύνη είναι επιζήμια για την ευημερία μας.

Αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε πώς πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Κάθε φορά που το σκέφτεστε, προσπαθήστε να επιβραδύνετε τον ρυθμό και φυσικά θα παρατηρήσετε αυξημένη χαλάρωση, με συχνά καλύτερα αποτελέσματα.

3. Μην περιμένετε έγκριση ή διεκδικείτε το δικαίωμα να εγκρίνετε άλλους

Φυσικά, μερικές φορές είναι καλή ιδέα να ζητάτε συμβουλές όταν έχετε αμφιβολίες, αλλά μόλις είστε σίγουροι για τις επιλογές σας, μην βασίζεστε στην έγκριση των άλλων για να προχωρήσετε. Ομοίως, εγκαταλείψτε την ιδέα να έχετε το δικαίωμα να κυβερνάτε τις ζωές των άλλων. Το να εμπιστεύεστε την ύπαρξή σας σε κάποιον άλλο ή να ισχυρίζεστε ότι έχετε το δικαίωμα να υπαγορεύετε τη ζωή των άλλων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εσωτερική σας γαλήνη και αυτή των άλλων.

4. Απελευθερωθείτε από ό,τι δεν σας ωφελεί

Αφήστε πίσω προβλήματα του παρελθόντος, πληγές, λάθη, περιττές κριτικές και τύψεις. Εστιάστε στο ποιοι είστε σήμερα και τι κάνετε.

Μεταφέρετε μόνο ό,τι είναι θετικό και ωφέλιμο για εσάς. Επανεξετάστε τις αρνητικές σκέψεις για τελευταία φορά και μετά αποφασίστε να τις απελευθερώσετε και αφήστε τις να φύγουν.

5. Μείνετε σιωπηλοί τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για 10 λεπτα


Ιδιαίτερα σημαντικό εάν ζείτε σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον ή περνάτε πολύ χρόνο σε θορυβώδη μέρη. Όλοι χρειάζονται ήσυχο χρόνο για να χαλαρώσουν, να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και να προβληματιστούν. Η άσκηση της σιωπής, όπως συχνά προτείνω στους μαθητές μου, προάγει την εσωτερική γαλήνη. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά κάθε μέρα στη σιωπή, θα ενισχύσετε τη σύνδεσή σας με την ηρεμία. (δείτε εδώ)

6. Για να επιτύχετε ψυχική ηρεμία, επιλέξτε τις σκέψεις σας συνειδητά

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά με την εξάσκηση μπορείτε να αναπτύξετε την ικανότητα να παρατηρείτε συνειδητά και να επιλέγετε τις σκέψεις σας. Ασκηθείτε στην αυτοπαρατήρηση, αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε προσεκτικά τις σκέψεις και τις αντιδράσεις σας, να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να αναζητάτε πάντα τη θετική και αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Ακόμα κι αν σας φαίνεται περιοριστικό στην αρχή, κάντε μια προσπάθεια να κατευθύνετε το μυαλό σας προς το θετικό, σπάζοντας έτσι το μοτίβο της αρνητικότητας και προχωρώντας προς μια πιο θετική στάση.

7. Φροντίστε καλά ό,τι είναι σημαντικό για εσάς

Είτε πρόκειται για την οικογένειά σας, τους στενούς σας φίλους, το σπίτι σας, τις φιλοδοξίες σας ή την καριέρα σας, πώς θα αντιμετωπίζατε τα στοιχεία που θεωρείτε απαραίτητα; Προσεγγίστε τους με τρυφερότητα, αγάπη και αφοσίωση. Η πραγματική εσωτερική γαλήνη είναι δύσκολο να επιτευχθεί όταν οι διαφωνίες επιμένουν με τις θεμελιώδεις πτυχές και τους ανθρώπους της ζωής σας.

8. Προσοχή στην υπερβολή

Είτε όσον αφορά τις πληροφορίες, τις δραστηριότητες, τους εθισμούς, τις σκέψεις ή την εργασία, οποιαδήποτε υπερβολή μπορεί να προκαλέσει άγχος και να είναι επιβλαβής.

Διατηρήστε μια ευεργετική ισορροπία και κάθε φορά που αισθάνεστε απώλεια κατεύθυνσης, άγχος ή αίσθημα υπερβολικής δόσης, ελέγξτε αν υπάρχουν στοιχεία στη ζωή σας που υπερβαίνουν τα όρια αυτής της ισορροπίας. Αν ναι, προσαρμοστείτε ανάλογα.


9. Προσδιορίστε τι σας φέρνει ειρήνη

Αντί να εστιάσετε μόνο σε ό,τι διαταράσσει την ηρεμία σας – για να το αποφύγετε ή να απομακρυνθείτε από αυτό – εστιάστε στο να συμπεριλάβετε στη ζωή σας ό,τι προωθεί την ειρήνη. Εξερευνήστε δραστηριότητες, μέρη, ανθρώπους και καταστάσεις που σας ταιριάζουν. Θα απέχω από συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς αυτό που με ηρεμεί μπορεί να διαφέρει από αυτό που ηρεμεί εσάς. Το κύριο πράγμα είναι να το ανακαλύψετε.

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ηρεμία ακούγοντας κλασική μουσική, ενώ άλλοι προτιμούν το heavy metal. Κάποιοι επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους στη φύση, άλλοι νιώθουν ήσυχοι χορεύοντας σε πάρτι για να ανακουφίσουν το άγχος. Πειραματιστείτε, δοκιμάστε νέα πράγματα, ανακαλύψτε τι λειτουργεί για εσάς και χρησιμοποιήστε αυτές τις ανακαλύψεις για να βελτιώσετε την ψυχική σας ηρεμία.

10. Για να επιτύχετε την ηρεμία, δώστε στον εαυτό σας άδεια

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει λάθη, να αλλάξει γνώμη, να κάνει πίσω, να διασκεδάζει, να είναι γελοίος, να αυτοσαρκάζετε, να εκφράζεται και να είναι αυθεντικός.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ανησυχείς συνεχώς για τις απόψεις των άλλων.

Σταύρος Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τα βήματα για την επίτευξη και τη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας
Σταύρος Πλουμιστός: Τα βήματα για την επίτευξη και τη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας
Σταύρος Πλουμιστός: Τα βήματα για την επίτευξη και τη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHN-8plXyIciKRxj8YbwUJ4Pko6IMmJzNfPHBOK5ho3ywDmEeB0Ry_8IXX0FP7iuwSO3WC3SwFtX3Kh0jKHNT_URoNsL3hLhIUvMqrvYhyphenhyphenxXAevtdztIBloO57308QbbUMbec8HbwT_WqLtT-t0TotaPJHOKMtPeycSCZN7pphf1FHlePgA42JRr9bRInF/w400-h400/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%B1%20%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CF%83%CE%B1%CF%82%20%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHN-8plXyIciKRxj8YbwUJ4Pko6IMmJzNfPHBOK5ho3ywDmEeB0Ry_8IXX0FP7iuwSO3WC3SwFtX3Kh0jKHNT_URoNsL3hLhIUvMqrvYhyphenhyphenxXAevtdztIBloO57308QbbUMbec8HbwT_WqLtT-t0TotaPJHOKMtPeycSCZN7pphf1FHlePgA42JRr9bRInF/s72-w400-c-h400/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%B1%20%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CF%83%CE%B1%CF%82%20%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/11/blog-post_12.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/11/blog-post_12.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content