Σταύρος Πλουμιστός: Γνώση έναντι κατανόησης

Σταύρος Πλουμιστός: Γνώση έναντι κατανόησης

👉«Οποιοσδήποτε ανόητος μπορεί να ξέρει. Το θέμα είναι να καταλάβουμε».
- Albert Einstein
Υπάρχει συχνά ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στο να γνωρίζεις κάτι και στην κατανόηση του με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Ίσως γνωρίζετε ότι ο συνδυασμός του χημικού Χ με το χημικό Υ παράγει ένα μάλλον εκρηκτικό αποτέλεσμα, αλλά αυτή η γνώση ΔΕΝ είναι το ίδιο με το να έχετε πλήρη, λειτουργική κατανόηση του γιατί αυτά τα συγκεκριμένα χημικά αντιδρούν με τον τρόπο που αντιδρούν.

Η γνώση είναι επιφανειακή. βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρατήρηση και τη μνήμη. Η κατανόηση απαιτεί κάτι εντελώς βαθύτερο υπόβαθρο, μια διερευνητική φύση που προσπαθεί να εξηγήσει το γιατί.

Αυτός ο λόγος είναι ένα απολύτως ουσιαστικό μέρος της κατανόησης, καλεί τα πραγματικά έξυπνα μυαλά, καλώντας τους να ακολουθήσουν τις ενδείξεις για να το βρουν.


Οι ανακαλύψεις δεν γεννιούνται από τη γνώση. Προκύπτουν μέσα από την περιέργεια και το θάρρος να κάνουν άλματα πίστης στο σκοτεινό κενό του μυστηρίου. Θα ζούσαμε ακόμα σε σπηλιές αν οι πρόγονοί μας δεν είχαν εξερευνήσει και επεκτείνει τις δυνατότητές τους επιδιώκοντας την περίεργη φύση τους.

Η γνώση και η κατανόηση είναι έννοιες σχετικές, αλλά δεν είναι ίδιες. Αναφέρονται σε διαφορετικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με πληροφορίες και ιδέες.

Η γνώση
Η γνώση αναφέρεται στις πληροφορίες, τα γεγονότα, τα δεδομένα και τις έννοιες που έχει αποκτήσει ένα άτομο μέσω της μάθησης, της εκπαίδευσης ή της εμπειρίας. Είναι ουσιαστικά αυτό που ξέρεις.

Η γνώση μπορεί να είναι συγκεκριμένη και συγκεκριμένη, όπως η γνώση ιστορικών ημερομηνιών ή μαθηματικών τύπων, ή μπορεί να είναι πιο αφηρημένη, όπως η κατανόηση φιλοσοφικών εννοιών ή επιστημονικών θεωριών.

Η γνώση συχνά αποκτάται μέσω της ανάγνωσης, της μελέτης, της παρατήρησης και της απομνημόνευσης. Μπορεί να είναι πραγματικό και αντικειμενικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι υποκειμενικό και να βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες και προοπτικές.

Κατανόηση
Η κατανόηση υπερβαίνει την απλή γνώση. περιλαμβάνει την ικανότητα να κατανοήσετε το νόημα, τη σημασία και τις συνέπειες των πληροφοριών ή των εννοιών που έχετε μάθει.

Είναι η ικανότητα σύνδεσης και δημιουργίας συμφραζομένων της γνώσης, η προβολή των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών τμημάτων πληροφοριών και η σύνθεση ιδεών.

Η κατανόηση συχνά περιλαμβάνει κριτική σκέψη, ανάλυση και ικανότητα εφαρμογής της γνώσης σε διαφορετικά πλαίσια. Μπορεί να οδηγήσει σε ιδέες, δημιουργικότητα και ικανότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων.

Στην ουσία, η γνώση είναι η πρώτη ύλη, τα γεγονότα και οι πληροφορίες, ενώ η κατανόηση είναι η βαθύτερη κατανόηση και ενόραση που προέρχεται από την επεξεργασία και τη σύνθεση αυτής της γνώσης. Είναι δυνατό να έχεις γνώση χωρίς κατανόηση, αλλά η πραγματική γνώση ενός θέματος ή μιας έννοιας απαιτεί συνήθως γνώση και κατανόηση.


Για παράδειγμα, μπορείτε να απομνημονεύσετε μια λίστα ιστορικών γεγονότων, η οποία αντιπροσωπεύει τη γνώση. Ωστόσο, η κατανόηση της ιστορίας θα συνεπαγόταν την αναγνώριση των αιτιών και των αποτελεσμάτων αυτών των γεγονότων, του ευρύτερου ιστορικού πλαισίου και του αντίκτυπου που είχαν στην κοινωνία. Ομοίως, στα μαθηματικά, μπορείτε να απομνημονεύσετε τύπους, αλλά η αληθινή κατανόηση προέρχεται από το να γνωρίζετε πώς και πότε να εφαρμόσετε αυτούς τους τύπους για την επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Όπως αναφέρομαι προσωπικά στα βίντεο Αφύπνισης στο κανάλι μου (εδώ), η γνώση είναι αυτό που γνωρίζετε γιατί μειώνει την άγνοια, αλλά η κατανόηση αφορά το πόσο καλά μπορείτε να κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτά που γνωρίζετε. Και τα δύο είναι πολύτιμα, αλλά η κατανόηση συχνά αντιπροσωπεύει ένα υψηλότερο επίπεδο γνωστικής εμπλοκής και είναι ζωτικής σημασίας για την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Γνώση έναντι κατανόησης
Σταύρος Πλουμιστός: Γνώση έναντι κατανόησης
Σταύρος Πλουμιστός: Γνώση έναντι κατανόησης
https://img.freepik.com/premium-photo/knowledge-ideas-human-head_597582-503.jpg
https://i.ytimg.com/vi/duwBgK_lA6E/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/10/blog-post_86.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/10/blog-post_86.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content