Σταύρος Πλουμιστός: Η τεχνική της οπτικοποίησης για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά που επιθυμείτε

Σταύρος Πλουμιστός: Η τεχνική της οπτικοποίησης για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά που επιθυμείτε

👉Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνειδητά την πραγματικότητά μας, να πετύχουμε τους στόχους μας, να έχουμε μια ικανοποιητική σχέση και τελικά να είμαστε ευτυχισμένοι , απλώς και μόνο με το να το φανταζόμαστε;

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική της οπτικοποίησης συνίσταται ακριβώς στη δημιουργία μιας ζωντανής εικόνας στο μυαλό μας για κάτι που δεν υπάρχει, για να ενθαρρύνουμε την εκδήλωσή του στην πραγματικότητα.

Η φαντασία και η οπτικοποίηση είναι δύο αξιοσημείωτες ικανότητες του ανθρώπινου μυαλού που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου μας. Δεν είναι απλές ιδιότροπες έννοιες αλλά ισχυρά εργαλεία που έχουν οδηγήσει την καινοτομία, την τέχνη, την επιστήμη και αμέτρητες άλλες πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ικανότητα να φανταζόμαστε και να οραματιζόμαστε μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να καινοτομούμε και να δημιουργούμε, και μέσα από αυτές τις διαδικασίες έχουμε επιτύχει μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα μας ως είδος. 


Με την μέθοδο που έχω δημιουργήσει, Voice Healing (ΕΔΩ) και που χιλιάδες άνθρωποι κάνουν, παρακάτω σας αναλύω τη βαθιά δημιουργική δύναμη της φαντασίας και της οπτικοποίησης, τον ρόλο τους στην ανθρώπινη πρόοδο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν την καινοτομία και να εμπνεύσουν μεγαλείο.

Η Φύση της Φαντασίας

Η φαντασία είναι η νοητική ικανότητα που μας δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσουμε νοητικές εικόνες, έννοιες ή ιδέες που δεν είναι παρούσες στις αισθήσεις μας. Είναι η ικανότητα να δημιουργείς κάτι νέο ή να οραματίζεσαι δυνατότητες πέρα ​​από αυτό που υπάρχει σήμερα. Η φαντασία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, που κυμαίνονται από την απλή ονειροπόληση έως την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Είναι αυτό που επιτρέπει σε ένα παιδί να επινοεί φανταστικούς κόσμους ενώ παίζει με παιχνίδια, σε έναν επιστήμονα να κάνει υποθέσεις για τη φύση του σύμπαντος και σε έναν καλλιτέχνη να μεταφράζει το εσωτερικό του όραμα σε έναν καμβά.

Η φαντασία δεν περιορίζεται από την πραγματικότητα ούτε περιορίζεται από τα όρια του γνωστού κόσμου. Είναι ένα απεριόριστο βασίλειο όπου η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει όρια. Η φαντασία υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από αμέτρητες καινοτομίες σε όλη την ιστορία. Για παράδειγμα, όταν οι αδελφοί Ράιτ φαντάστηκαν μια μηχανή που θα μπορούσε να αψηφά τη βαρύτητα και να πετάει σαν πουλί, άνοιξαν το δρόμο για την ανάπτυξη του αεροπλάνου, φέρνοντας επανάσταση στις μεταφορές και ανοίγοντας νέα σύνορα στην ανθρώπινη εξερεύνηση.

Η Δύναμη της Οπτικοποίησης

Η οπτικοποίηση είναι στενά συνυφασμένη με τη φαντασία. Είναι η διαδικασία δημιουργίας λεπτομερών νοητικών εικόνων για κάτι, συχνά με σκοπό να γίνουν αυτές οι νοητικές εικόνες πραγματικότητα. Η οπτικοποίηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποίησα, γιατί επιτρέπει στα άτομα να εστιάζουν τη φαντασία τους σε συγκεκριμένους στόχους, καθιστώντας τους πιο απτές και εφικτούς, όπως έχουμε διαπιστώσει από τις κλινικές εθελοντικές δοκιμές, σε 300 εθελοντές πελάτες μου. Χρησιμοποιείται συχνά σε τομείς όπως ο αθλητισμός, όπου οι αθλητές οραματίζονται τον εαυτό τους να πετυχαίνει στις προσπάθειές τους, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή τους. Στην επιχειρηματική και προσωπική ανάπτυξη, χρησιμοποιούνται τεχνικές οπτικοποίησης για να βοηθήσουν τα άτομα να θέσουν και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα οπτικοποίησης είναι το όραμα του Walt Disney για τη Disneyland. Η Disney δεν φανταζόταν απλώς ένα θεματικό πάρκο. Οραματίστηκε κάθε λεπτομέρεια, από τη διάταξη του πάρκου μέχρι τις εμπειρίες που θα είχαν οι επισκέπτες. Η ικανότητά του να οπτικοποιεί αυτό το όνειρο οδήγησε στη δημιουργία ενός από τους πιο εμβληματικούς και αγαπημένους προορισμούς διασκέδασης στον κόσμο.

Φαντασία και Επιστήμη

Η φαντασία και η οπτικοποίηση δεν περιορίζονται στις σφαίρες της τέχνης και της καινοτομίας. παίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην επιστημονική ανακάλυψη. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν συχνά τη φαντασία τους για να διατυπώσουν υποθέσεις και θεωρίες για τον φυσικό κόσμο. Για παράδειγμα, η θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της σύγχρονης φυσικής, ήταν το αποτέλεσμα πειραμάτων σκέψης και ευφάνταστου στοχασμού σχετικά με τη φύση του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας.

Επιπλέον, η οπτικοποίηση παίζει κρίσιμο ρόλο στην επιστημονική έρευνα. Πολύπλοκες επιστημονικές έννοιες συχνά αναπαρίστανται μέσω διαγραμμάτων, μοντέλων και προσομοιώσεων, επιτρέποντας στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα και να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους. Εργαλεία οπτικοποίησης όπως ηλεκτρονικά μικροσκόπια, προσομοιώσεις υπολογιστή και τρισδιάστατα μοντέλα έχουν φέρει επανάσταση στην κατανόησή μας για τον μικροσκοπικό κόσμο, το σύμπαν και όλα τα ενδιάμεσα.

Φαντασία και Τέχνη

Η τέχνη είναι ίσως η πιο άμεση εκδήλωση της δημιουργικής δύναμης της φαντασίας και της οπτικοποίησης. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να μεταφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο σε καμβά, χαρτί ή άλλα μέσα. Είτε είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα γλυπτό, ένα μυθιστόρημα ή ένα μουσικό κομμάτι, η τέχνη είναι μια απόδειξη της ανθρώπινης ικανότητας για δημιουργική έκφραση.

Οι κυβιστικοί πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, για παράδειγμα, ήταν μια απόκλιση από τις παραδοσιακές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις και προέκυψαν από την ικανότητά του να οπτικοποιεί αντικείμενα από πολλαπλές οπτικές γωνίες ταυτόχρονα. Το σουρεαλιστικό κίνημα, με επικεφαλής καλλιτέχνες όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί, προσπάθησε να εξερευνήσει τα βάθη του υποσυνείδητου μέσω ονειρικών και φανταστικών εικόνων, επιδεικνύοντας τη δύναμη της φαντασίας για να αξιοποιήσει τα κρυμμένα βασίλεια της δημιουργικότητας.

Αξιοποιώντας τη φαντασία και την οπτικοποίηση

Η αξιοποίηση της δημιουργικής δύναμης της φαντασίας και της οπτικοποίησης δεν περιορίζεται σε καλλιτέχνες και επιστήμονες. Είναι μια δεξιότητα που μπορεί να ωφελήσει οποιονδήποτε. 

Η μέθοδος που σου προτείνω, είναι ο συνδυασμός της φωνής μου με ειδικά μουσικά ακούσματα (πιστοποιημένες μουσικές - hz) και συγκεκριμένο λεκτικό περιεχόμενο, για να συμβεί με την προπονηση του νου (επανάληψη), μια νοερή απεικόνιση που φέρνει το αποτέλεσμα που επιθυμείς στην ζωή σου.

Η νοερή απεικόνιση είναι μια διαδικασία που επιστρατεύει την έμφυτη δύναμη της φαντασίας έτσι ώστε να αποκτήσεις μια ολιστική θέαση της ζωής σου, να εντοπίσεις τον ανασταλτικό παράγοντα που την έχει οδηγήσει σε νόσο ή σε προκλήσεις που αντιμετωπίζεις και αμέσως να βάλει τον Νου σου στη διαδικασία για την αντιστροφή ή την αλλαγή που χρειάζεσαι.

Το Voice Healing (εδώ) βασίζεται στο μοντέλο της ηχο-φαινομενολογίας και στην άποψη ότι οι σκέψεις, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας αποτυπώνονται στο νου μέσω των συναισθημάτων και των αισθήσεων με τη μορφή εικόνων. Αυτές οι εικόνες απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο έξω μας και μέσα μας. Οι εικόνες που επιλέγουμε να παραμένουν στη ψυχοσύνθεσή μας, εκούσια ή ακούσια, επιδρούν στη ψυχοφυσιολογία μας. Έρευνες με εγκεφαλογραφήματα έχουν δείξει ότι οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται με αυτό που θεωρείται «κανονική» αντίληψη ενεργοποιούνται και με τη νοερή απεικόνιση.

Το Voice Healing ενισχύει στο τετραπλάσιο την ένταση της νοερής απεικόνισης που λειτουργεί ταυτόχρονα διαγνωστικά, καθώς οι εικόνες καθρεφτίζουν τη σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική πτυχή της ύπαρξής μας που χρήζουν εξερεύνησης και ίασης, και θεραπευτικά καθώς αποκαλύπτει έναν ενεργό θησαυρό θεραπευτικών συμβόλων που συγκροτούν το κλειδί της λύσης πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας σου.


Η τεχνική της οπτικοποίησης

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην εκκαθάριση του μυαλού και να δημιουργήσουν ένα χώρο για να ανθίσει η φαντασία. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός που προτελινω με το Voice Healing (εδώ) μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εστιασμένη οπτικοποίηση, βοηθώντας τα άτομα να εργαστούν για συγκεκριμένους στόχους ή να αντιμετωπίσουν προσωπικές προκλήσεις.

Η οπτικοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της απόδοσης σε διάφορους τομείς. Οι αθλητές, για παράδειγμα, μπορούν να οραματιστούν την τέλεια απόδοσή τους, ενώ τα άτομα που αναζητούν προσωπική ανάπτυξη μπορούν να οραματιστούν τα επιθυμητά τους αποτελέσματα.

Η ενθάρρυνση επίσης της διεπιστημονικής σκέψης μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες της φαντασίας κάποιου. Η εξερεύνηση πεδίων εκτός της τεχνογνωσίας κάποιου μπορεί να οδηγήσει σε νέες προοπτικές και καινοτόμες ιδέες.

Καταλήγω στο προτροπή μου να κατανοήσετε ότι η φαντασία και η οπτικοποίηση είναι θεμελιώδεις για την ανθρώπινη εμπειρία. Είναι οι κινητήρες της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της προόδου. Σε όλη την ιστορία, άτομα που τόλμησαν να φανταστούν το αδύνατο και να οραματιστούν το αδιανόητο, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία, διαμορφώνοντας τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Αξιοποιώντας αυτές τις αξιοσημείωτες ικανότητες, όχι μόνο ξεκλειδώνουμε τις δικές μας δυνατότητες, αλλά συμβάλλουμε στη συνεχή εξέλιξη της ανθρωπότητας, πιέζοντας τα όρια του δυνατού και συνεχίζοντας να ονειρευόμαστε, να καινοτομούμε και να δημιουργούμε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Η τεχνική της οπτικοποίησης για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά που επιθυμείτε
Σταύρος Πλουμιστός: Η τεχνική της οπτικοποίησης για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά που επιθυμείτε
Σταύρος Πλουμιστός: Η τεχνική της οπτικοποίησης για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά που επιθυμείτε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii6LyOb_nQ1OtODIyROlQp6U8-eYbcETJlg3WsnR9eHXrzZa9AbUzhbU9hcKetzJDkaLofptLHRa99skUBmdyPpL8HFqPgUTL_L4tiEdtgIQ8gDYKdvWAjpuaf8cLHRtwmpVU89Va87903ligIf9NL-gu8scxwsdIVALxXZs0gtYgXef5Y3LkQOmYxJp7A/w400-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%97%20%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AC%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii6LyOb_nQ1OtODIyROlQp6U8-eYbcETJlg3WsnR9eHXrzZa9AbUzhbU9hcKetzJDkaLofptLHRa99skUBmdyPpL8HFqPgUTL_L4tiEdtgIQ8gDYKdvWAjpuaf8cLHRtwmpVU89Va87903ligIf9NL-gu8scxwsdIVALxXZs0gtYgXef5Y3LkQOmYxJp7A/s72-w400-c-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%97%20%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AC%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/09/blog-post_57.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/09/blog-post_57.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content