Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Επειδή όσες φορές θελήσαμε να αναφέρουμε την αλήθεια μας, "κατέβασαν" το ploumistos.com ή μας έκαναν μη ορατούς** στα social media κι επειδή ο αλγόριθμος τους, δεν μας επιτρέπει να αναρτούμε άρθρα μη σύννομα με την φιλοσοφία που επικρατεί, χαρακτηρίζοντας μας ως "κοινωνικούς τρομοκράτες", αποφασίσαμε να σας ενημερώνουμε με αυτό το τρόπο, τον οποίο πιστεύουμε ότι θα στηρίξετε.

**Αν επιθυμείτε να εκφράσετε την γνώμη σας και παραλληλα να μαθαίνετε όλη την αλήθεια, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδας του γνωμοδοτικού φορέα "ΔΥΝΑΜΙΣ".

**Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος στην ομάδας του γνωμοδοτικού φορέα "ΔΥΝΑΜΙΣ" στην ομάδας μας στο Viber. Η διαδικασία είναι απλή. Κατέβασε την εφαρμογή Viber και πέρασε στις επαφές σου τον αριθμό του τηλεφώνου που βλέπεις στην φώτο. Κατόπιν στείλε μήνυμα ότι θέλεις να γίνεις μέλος μας. Αυτό ήταν. Θα σου έρθει μήνυμα με τον σύνδεσμο το οποίο θα πατήσεις και πλέον μπορείς να τα βλέπεις όλα.

"ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ"

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

==========================================================
Οι απαγορευμένες ειδήσεις για σήμερα ...
==========================================================
Ο κόσμος του 2028: Τι “τρόμαξε” τον Χαράρι; «Αυτό θα είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας»

«Αυτά δεν συμβαίνουν εδώ», εξακολουθούν να λένε κάποιοι...

Στο Economist μίλησαν οι Yuval Noah Harari και Mustafa Suleyman σχετικά με τη μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση της εποχής μας:

Την «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στις ζωές μας.

Οι δυο τους συζήτησαν τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας και πώς μπορεί να ελεγχθεί.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνητής νοημοσύνης που είναι συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής της εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης στην εταιρεία, DeepMind (η οποία εξαγοράστηκε από την Google), Mustafa Suleyman, απάντησε τα εξής στην ερώτηση “πώς θα μοιάζει ο κόσμος το 2028“:

«Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια οι πρωτοπόρες εταιρείες θα εκπαιδεύουμε μοντέλα που θα είναι πάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερα από αυτά που βλέπετε σήμερα. Αντί να παράγει κείμενο μονομιάς, το μοντέλο θα είναι ικανό να παράγει μία αλληλουχία ενεργειών προοδευτικά. Αυτός θα είναι ο χαρακτήρας της ΑΙ που θα δούμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Τεχνητές νοημοσύνες που δεν θα μπορούν απλά να πουν πράγματα, αλλά και να κάνουν πράγματα!».

Ο «προφήτης» του WEF και του Great Reset, Χαράρι, αποκρίθηκε με τη σειρά του:

«Όταν το ακούω αυτό ως ιστορικός, για μένα, αυτό που μόλις άκουσα, αυτό είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας! Όχι το τέλος της ιστορίας! Το τέλος της ιστορίας όπου οι άνθρωποι είναι κυρίαρχοι. Η ιστορία θα συνεχίσει με κάποιον άλλον να έχει τον έλεγχο!!

Σε 5 χρόνια θα υπάρχει μία τεχνολογία που θα λαμβάνει αποφάσεις αυτόνομα και θα μπορεί να δημιουργεί νέες ιδέες αυτόνομα!! Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αντιμετωπίζουμε κάτι σαν αυτό»:


======================================================================
Τα «κολλητάρια του σκότους»! ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο με Σβαμπ, Κίσινγκερ και Ροκφέλερ

Ορκισμένοι εδώ και δεκαετίες να εδραιώσουν την παγκόσμια χούντα.

Κλάους Σβαμπ, Χένρυ Κίσινγκερ και οικογένεια Ροκφέλερ.

Τα κοινά τους τόσα πολλά. Κυρίως ως προς τους στόχους και τις μεθόδους με τις οποίες -σαν καλά τσικάρια- θέλουν να φέρουν δραστική μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού και να εδραιώσουν την παγκόσμια χούντα.

Αυτά τα μηδενικής αντιλήψεως άτομα, προωθώντας απλά τα σχέδια των αφεντικών τους, θέλουν να φέρουν τον απόλυτο έλεγχο και καταναγκασμό στις ζωές των ανθρώπων.

Δείτε παρακάτω πως ο ένας «νίβει το χέρι» του άλλου σε ένα πολύ παλιό, όμως “χρυσό” βίντεο.

Αφιερωμένο σε όσους επέμεναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι…«δεν υπάρχουν συνωμοσίες»:


=======================================================================
Μητσοτάκης για νέες ταυτότητες: «Θα είναι μονόδρομος για ΟΛΟΥΣ από το 2026»

Μετά από 1μιση ώρα και πάρα πολλούς δημοσιογράφους που πέρασαν, ο πρωθυπουργός ερωτήθη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, με τα δύο τσιπάκια και την τεχνολογία RFID.

Τόνισε πως αυτές θα γίνουν μονόδρομος για όλους τους πολίτες από το 2026.

Αναλυτικά:

«Είμαι πάντα ανοικτός και υπομονετικός στο να εξηγώ τις πρωτοβουλίες μας. Δεν μπορώ να συνομιλώ με το παράλογο.

Μία τόσο παλιά ταυτότητα δεν μπορεί να επιβιώσει στο σύγχρονο πλαίσιο της Ευρώπης. Έχουν δοθεί όλες οι εξηγήσεις. Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα προχωρήσει.

Δεν είναι μαζικό το κίνημα κατά των νέων ταυτοτήτων. Σε όσους όμως σπεύδουν ότι θα εκδώσουν ταυτότητες τώρα, τους λέω κατηγορηματικά ότι οι παλιές ταυτότητες θα πάψουν να ισχύουν το καλοκαίρι του 2026. Οπότε τζάμπα μπαίνουν στον κόπο.

Οι ταυτότητες οι καινούργιες θα τεθούν σε κυκλοφορία και θα είναι μονόδρομος να τις έχει κάποιος από το καλοκαίρι του 2026».

======================================================================
Ούτε η φύση, ούτε η «κλιματική κρίση» του Μητσοτάκη. Το υπέρ όπλο HAARP προκαλεί τα τελευταία καταστροφικά φαινόμενα...

12.000 ΚΕΡΑΥΝΟΙ , αυτούς δεν τους προκάλεσε η φύση, ούτε η κλιματική κρίση του Μητσοτάκη ,αλλά το γamημένο υπέρ όπλο τους, που ονομάζεται HAARP, και πού προκαλεί Τυφώνες, Σεισμούς, Τσουνάμι, Πυρκαγιές…τα πάντα, μόνο για να σε καταστρέψει!!!

Ενώ ο Tesla το ξεκίνησε για το καλό της ανθρωπότητας, για να χαρίσει δηλαδή δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στον Πλανήτη μας αυτοί το μετέτρεψαν σαν όπλο εξαφάνιση μας !!!!!

Τωρα γνωρίζεις πως το έχουν σε πλήρη δράση , και θα το δούμε πολλές φορές από αυτήν την στιγμή σε αδιανόητες για τον άνθρωπο καταστάσεις !!!!

Τα πρωτόγνωρα φαινόμενα για την εποχή μας σε Έβρο , Λάρισα , Βόλο , Κρήτη , Θεσσαλονίκη ,Χαλκιδική Πελοπόννησος πλημμύρες, στην Ελασσόνα χιόνια , στον Έβρο φωτιές είναι δικό του δημιούργημα και δεν θέλουν να το γνωρίζεις γιαυτο και θα φροντίσουν να την εξαφανίσουν αυτήν την ανάρτηση !!!!!


Αυτό που κάνει αυτό το σύστημα επιστημονικά , είναι να εξετάζει συνεχώς την ιονόσφαιρα με σκοπό την κατανόηση και παρακολούθησή της.

Η επίσημη θέση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι ότι τους βοηθάει στην ανίχνευση αγνώστων αντικειμένων στην ατμόσφαιρα (π.χ. αναγνώριση εχθρικών πυραύλων)…. Μaκaκίες !!!!!

Οι εγκαταστάσεις του HAARP βρίσκονται στην Αλάσκα ,και φυλάσσονται με δρακόντια μέτρα ασφαλείας !!!!

Οι τεράστιες εγκαταστάσεις του HARP που βρίσκονται στην Αλάσκα, και φωτογραφίες των μηχανημάτων που το αποτελούνε, δεν έχουν δημοσιευτεί Ποτέ !!!

Ωστόσο, το HAARP έχει κατηγορηθεί ότι έχει πυροδοτήσει διάφορα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα κατά καιρούς, όπως πλημύρες, τυφώνες, καταιγίδες και σεισμούς !!!

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ 

========================================================================
Bόμβα από έρευνα του CDC: Τα εμβόλια Covid Pfizer, Moderna, αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας περισσότερο από 13.200%

Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα αναφοράς VAERS του CDC, τα οποία διασταυρώθηκαν για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας του CDC.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδειξε ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA κατά του COVID είναι περίπου 133 φορές μεγαλύτερος από τον ιστορικό κίνδυνο στον πληθυσμό σύμφωνα με το Daily Expose.

Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 αυξάνει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μια αυτοάνοση νόσο που προκαλεί φλεγμονή της καρδιάς, κατά 13.200%.



Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, καθώς και από αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία που εξέτασαν τις επιπτώσεις του εμβολιασμού με προϊόντα που κατασκευάζονται από την Pfizer- BioNTech και τη Moderna.

Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα αναφοράς VAERS του CDC, τα οποία διασταυρώθηκαν για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας του CDC.

Σημείωσαν επίσης ότι δεδομένης της παθητικής φύσης του συστήματος VAERS, ο αριθμός των αναφερόμενων περιστατικών είναι πιθανό να υποτιμά την έκταση του φαινομένου.

Μελετήθηκαν 1626 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το προϊόν Pfizer-BioNTech συσχετίστηκε περισσότερο με υψηλότερο κίνδυνο, με 105,9 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις μετά το δεύτερο εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 16 έως 17 ετών για άνδρες και 70,7 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη βολή στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών για άνδρες.



Οι άνδρες πιο επιρρεπείς

Η ηλικιακή ομάδα ανδρών 18 έως 24 ετών παρουσίασε επίσης σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μυοκαρδίτιδας για τα προϊόντα της Pfizer και της Moderna (52,4 και 56,3 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχα).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο διάμεσος χρόνος για την εμφάνιση των συμπτωμάτων ήταν δύο ημέρες και ότι το 82% των περιπτώσεων ήταν σε άνδρες, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες.


Περίπου το 96% των προσβεβλημένων ατόμων νοσηλεύτηκαν, με τους περισσότερους να λαμβάνουν θεραπεία με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Το 87% όσων νοσηλεύτηκαν είχαν υποχώρηση των συμπτωμάτων μέχρι την έξοδο τους.

Κατά τη στιγμή της ανασκόπησης των δεδομένων, δύο αναφορές θανάτου σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών με πιθανή μυοκαρδίτιδα παρέμεναν ακόμη υπό διερεύνηση και δεν συμπεριλήφθηκαν στις καταμετρήσεις των κρουσμάτων.

Μεταξύ των συμπτωμάτων που αναφέρθηκαν ήταν: πόνος στο στήθος, πίεση ή δυσφορία (89%), δύσπνοια (30%), μη φυσιολογικά αποτελέσματα ΗΚΓ (72%) και μη φυσιολογικά ευρήματα καρδιακής μαγνητικής τομογραφίας (72%).

Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό φάνηκε να υποχωρεί πιο γρήγορα από ό,τι σε τυπικές ιογενείς περιπτώσεις.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός δεν θεωρείται πλέον αξιόπιστος τρόπος για την αποφυγή της λοίμωξης από τον COVID, δεν είναι σαφές εάν αυτό έχει κάποια συγκεκριμένη σχέση με την ανάλυση κόστους-οφέλους του εμβολιασμού κατά του COVID, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τον χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών μετά τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο για καρδιακές επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό.

Δεδομένης της πληθώρας μελετών που επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ εμβολιασμού και μυοκαρδίτιδας, το CDC έχει ξεκινήσει ενεργή παρακολούθηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων για να παρακολουθεί την πρόοδό τους μετά από περιστατικά που σχετίζονται με την καρδιά ακολούθως του εμβολιασμού.

Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα στοιχεία για τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Στο μεταξύ, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας συμβουλεύουν ότι τα άτομα με μυοκαρδίτιδα θα πρέπει να απέχουν από τα ανταγωνιστικά αθλήματα για τρεις έως έξι μήνες και να συνεχίσουν την έντονη άσκηση μόνο αφού ληφθούν φυσιολογικά αποτελέσματα ΗΚΓ και άλλων εξετάσεων.

Επιπλέον, συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να αναβληθούν περαιτέρω δόσεις εμβολίου mRNA.



Στη μελέτη, οι συγγραφείς καταλήγουν ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA αυξήθηκε σε πολλαπλά στρώματα ηλικίας και φύλου και ήταν υψηλότερος μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού σε εφήβους και νεαρούς άνδρες και ότι αυτός ο κίνδυνος θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πλαίσιο των οφελών του εμβολιασμού κατά του COVID-19.

========================================================================
Η κυβέρνηση «τελειώνει» τους επιστήμονες που την εξέθεσαν για τις καταστροφές!

«Θα υπάγονται σε εμάς»

ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας!

Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους επιστήμονες και την κυβέρνηση τις προηγούμενες εβδομάδες, με αφορμή τα όσα έλεγαν οι ειδικοί για τις καταστροφές που υπέστη η χώρα μας και την αδράνεια της, έληξε!

Πώς; Απλά! Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ότι Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ΕΜΥ θα υπάγονται πλέον στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι προτού βγάλουν κάποια ανακοίνωση θα ρωτούν την ίδια την κυβέρνηση.

«Πρώτες πρωτοβουλίες είναι η μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που δέχθηκε, ότι δεν αποδέχεται τα στοιχεία της επιστήμης, με αφορμή τα όσα έγιναν με την πυρκαγιά στον Έβρο, τότε που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έλεγε ότι ήταν η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της ΕΕ και η κυβέρνηση διαφωνούσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν επισκέφτηκε τον Έβρο είδε από κοντά ότι η καταστροφή ήταν μικρότερη, απ’ αυτή που νόμιζαν αρχικά.

Να θυμίσουμε ότι τότε η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, είχε μιλήσει για «προπαγάνδας αριθμών», σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει τα δεδομένα της έρευνας, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο να δίνει αποστομωτική απάντηση.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο του κράτους, τόνιζε ότι εδώ και 181 χρόνια «θεραπεύει πλήθος επιστημονικών θεματικών» και παρακολουθεί μετρητικούς σταθμούς και δορυφορικά δεδομένα σε όλη τη χώρα.

«Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, σε μια εποχή ανοιχτών δεδομένων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι υποχρέωση της Επιστήμης γενικότερα και των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων ειδικότερα, να ενημερώνουν την Κοινωνία και την Πολιτεία για τα αποτελέσματα των επιστημονικών δραστηριοτήτων τους αλλά και για τις φυσικές συνθήκες που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών. Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της επιστημονικής γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας» τόνιζαν στην απάντησή τους προς τα στελέχη της κυβέρνησης που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να καλύψουν τις ευθύνες τους.

Και φυσικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δεν είχε αναφερθεί μόνο στις πυρκαγιές, καθώς και στις πλημμύρες με ανακοίνωσή του είχε τονίσει ότι είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση, το meteo.gr έκανε λόγο για τρεις διαφορετικές προειδοποιητικές ανακοινώσεις σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που θα ακολουθούσαν, οι οποίες προφανώς αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η απάντηση στον Κυρ. Μητσοτάκη για την ένταξη στην Πολιτική Προστασία

«Η επιστήμη και η ερευνητική διαδικασία απαιτούν ελεύθερο ακαδημαϊκό περιβάλλον για να πραγματωθεί», απαντά ο διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής Μανώλης Πλειώνης, στην απόφαση του πρωθυπουργού να το εντάξει μαζί με την ΕΜΥ στην Πολιτική Προστασία.

Ο καθηγητής Μανώλης Πλειώνης επισημαίνει πως συμφωνεί ότι «στην προσπάθεια να προφυλάξουμε τις ζωές και περιουσίες των συνανθρώπων μας, το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την οικονομία πρέπει να συστρατευθούμε όλοι», τονίζει ωστόσο πως «ο κάθε φορέας όμως από το δικό του μετερίζι, με σεβασμό στις θεμελιώδεις διαφορές και στις ιδιαιτερότητες του, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της αποστολής του, αλλιώς είναι πιθανό να οδηγηθούμε πάλι σε αναποτελεσματικότητα, ανεξάρτητα από τις προθέσεις».

Αναφέρει μάλιστα πως θα επιδιώξει να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το συντομότερο.

Ολόκληρη η ανάρτηση στο Facebook:

Άκουσα με προσοχή τη συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και συμφωνώ ότι στην προσπάθεια να προφυλάξουμε τις ζωές και περιουσίες των συνανθρώπων μας, το περιβάλλον, την βιοποικιλότητα και την οικονομία πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, Πολιτεία, Επιστήμη, Τοπική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Κοινωνία Πολιτών, όπως έχω επισημάνει επανειλημμένα και με αρθρογραφία μου στον ημερήσιο και περιοδικό Tύπο. Ο κάθε φορέας όμως από το δικό του μετερίζι, με σεβασμό στις θεμελιώδεις διαφορές και στις ιδιαιτερότητες του, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της αποστολής του, αλλιώς είναι πιθανό να οδηγηθούμε πάλι σε αναποτελεσματικότητα, ανεξάρτητα από τις προθέσεις.

Η βασική και θεμελιώδης αποστολή του ΕΑΑ, ως Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο (μάλιστα το 1ο της νεώτερης Ελλάδας), είναι η εκπόνηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα επιστημονικών τομέων, δηλαδή η παραγωγή νέας γνώσης αλλά και η μεταλαμπάδευση της στη κοινωνία. Θα ήταν κοινοτοπία να αναφέρω την κατάκτηση του Δυτικού Πολιτισμού ότι η επιστήμη και η ερευνητική διαδικασία απαιτεί ελεύθερο ακαδημαϊκό περιβάλλον για να πραγματωθεί.

Σημειώνω επίσης, ότι μέρος μόνο του πλούτου της γνώσης που παράγεται στο ΕΑΑ μετουσιώνεται σε καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, ορισμένα εκ των οποίων αφορούν στην Πολιτική Προστασία. Όσον αφορά αυτό το σκέλος της δραστηριότητας του ΕΑΑ, ήταν και είναι στόχος μας η στενή συνεργασία, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παλαιότερα και προσφάτως με το Υπουργείο ΚΚ & ΠΠ. Αυτό μπορεί να γίνει με προγραμματική συμφωνία ή/και με Μνημόνιο Συνεργασίας, όπως συστηματικά κάνουν και άλλα Ερευνητικά Κέντρα με αντίστοιχα υπουργεία της θεματικής τους συνάφειας (πχ. το ΕΛΚΕΘΕ με το Υπ. Ναυτιλίας).

Θα επιδιώξω να συναντηθώ με τον κ. Πρωθυπουργό το ταχύτερο δυνατόν, καθότι βρίσκομαι σε υπερατλαντικό επαγγελματικό ταξίδι, για να τον ενημερώσω για τις επανειλημμένες προσπάθειές μου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ήδη από τις αρχές του 2022, και να του εκθέσω τις απόψεις μου για το πως θα μπορούσε η ενεργοποίηση του άρθρου 41 του Ν.4662/2020 (νόμος για την Πολιτική Προστασία) και του άρθρου 25 του Ν.4936/2022 (Κλιματικός νόμος) να αποτελέσει την απαραίτητη θεσμική βάση για ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των επιστημονικών φορέων, και του ΕΑΑ φυσικά, με το Υπουργείο ΚΚ&ΠΠ, χωρίς να χρειάζεται η υπαγωγή του ΕΑΑ στο υπουργείο αυτό».

Σφοδρές αντιδράσεις για την ένταξη τους στην Πολιτική Προστασία

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ όπου ανέφερε ότι η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα ενταχθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής: «Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση του καλοκαιριού. Δεν είναι η ώρα να μιλήσω για αυτά. Θα μιλήσω για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα, για να γίνουμε πιο αποτελεσματική. Στην περίπτωση των πλημμυρών δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει στην Πολιτική Προστασία τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Πρώτες πρωτοβουλίες είναι η μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία».

Η δήλωση αυτή σχολιάστηκε εντόνως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για «φίμωση» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ όπου κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών και των πλημμυρών «διέλυαν» τα κυβερνητικά αφηγήματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους.Μία από τις πλέον ιστορικές και επικές ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έλαβε την δημοσιότητα που θα έπρεπε.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία γίνεται μια φορά τουλάχιστον κάθε 300 χρόνια και πάντα γράφεται στην ιστορία. Με άλλες μορφές αντίδρασης βέβαια, όχι τόσο μειλίχιες όσο αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν να υπάγει την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πολιτική Προστασία, είναι μία πραγματική τομή με την υπογραφή του ορωθυπουργού μας.

Επιτέλους, βρέθηκε ένας ηγέτης με το ανάλογο σθένος για να συγκρουστεί επιτέλους με την επιστημονική κοινότητα η οποία νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Επιστήμονες μάλιστα από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς του σύγχρονου Μωυσή, θεοπέμπτου Κυριάκου, αναφορικά με τις πρόσφατες θεομηνίες και καταστροφές!

Θα πρέπει λοιπόν επιτέλους οι επιστήμονες να κατανοήσουν ότι είναι απλοί θνητοί, μπροστά στον παντοδύναμο κυβερνήτη μας!

Θα πρέπει επίσης να είναι ευγνώμονες, που απλώς καταπίνονται από το επιτελικό κράτος του Κυριάκου και δεν καίγονται στην πυρά. Οι οποίοι, δεν έμειναν καν στην ιστορία, σε αντίθεση με τον Γαλιλαίο που την γλίτωσε.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)
Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)
Απαγορευμένες ειδήσεις & βίντεο - Διαβάστε και δείτε ότι δεν αναφέρουν οι "υποταγμένοι" (ΒΙΝΤΕΟ)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd4t9h1ux59zPJBHgM9e8pJtBuD9i0dzrlYkLLP075nAdGiHljYn8ZG7jaf6hrVpJVQlx4qYCytYTEEfUvVL1zciBmoOGcEJD9_hu-D5FZ8Ul-cKwY7yM2FwdvLsneOgCeyOuJ9tWB1TFjmOele1yuYBxHna7EThc8GZhqiMoWgTmAi_Sr6xhB5V9CHQZE/w400-h240/APAGOREYMENES%20EIDHSEIS%20-%20PLOUMISTOS+.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd4t9h1ux59zPJBHgM9e8pJtBuD9i0dzrlYkLLP075nAdGiHljYn8ZG7jaf6hrVpJVQlx4qYCytYTEEfUvVL1zciBmoOGcEJD9_hu-D5FZ8Ul-cKwY7yM2FwdvLsneOgCeyOuJ9tWB1TFjmOele1yuYBxHna7EThc8GZhqiMoWgTmAi_Sr6xhB5V9CHQZE/s72-w400-c-h240/APAGOREYMENES%20EIDHSEIS%20-%20PLOUMISTOS+.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/09/blog-post_18.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/09/blog-post_18.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content