Θεσσαλία: Χωρίς τέλος η τραγωδία με 10 νεκρούς! – «Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο» – Ανατριχιαστικές εικόνες στη Καρδίτσα

Χωρίς τέλος η τραγωδία: Στους 10 οι νεκροί! – «Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο» – Ανατριχιαστικές εικόνες στη Καρδίτσα

👉Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Θεσσαλία, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, αφού ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται τέσσερις. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν πληροφορίες για ένδεκα νεκρούς, αλλά διαψεύδονται.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής στην επίσημη ενημέρωσή του υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δέκα είναι μέχρι αυτή την ώρα οι -επίσημα καταγεγραμμένοι- νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία, προσθέτοντας πως οι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή είναι τέσσερις.
Συγκεκριμένα δύο εντοπίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ πριν από λίγο εντοπίστηκε η σορός γυναίκας στην παραλία Θεοτόκου, κοντά στην περιοχή Λυρή, στο Νότιο Πήλιο.

Η σορός περισυνελέγη από στελέχη της Πυροσβεστικής και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Από εκεί θα διακομιστεί στο «Αχιλλοπούλειο».

Σε ενημέρωση για την κακοκαιρία, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει σε φράγμα και πρόσθεσε: «Προσοχή στα fake news».

«Η εικόνα στον Πηνειό ποταμό μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν», είπε ο κ. Κικίλιας.
Εικόνες που σοκάρουν στον Παλαμά

«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Είναι σίγουρο, δεν είναι εικασία, γιατί πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Πολύζος, ενώ στο σπίτι του στον Παλαμά Καρδίτσας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 50 άτομα εγκλωβισμένα.

«Στο σπίτι μου έχουμε 50 άτομα εγκλωβισμένα, δεν έχει έρθει κάνεις να μας δώσει νερό ακόμη, ό,τι έκαναν το έκαναν τα παιδιά από το χωριό, ούτε φαγητό. Και φαγητό τα παιδιά αυτά το έφεραν με βάρκες. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν τη γυναίκα με το βρέφος και την έγκυο που ήταν εδώ» είπε.

Όπως προσέθεσε γύρω στα 200 άτομα από το χωριό κατέφτασαν στο σπίτι του και στη διπλανή καφετέρια για να γλυτώσουν.
Αναλυτικά τα στοιχεία για τους 10 νεκρούς:

Στις 5-09-2023 άνδρας 51 ετών που παρασύρθηκε στον Άγια Αικατερίνη Βόλου
Στις 6-09-2023 γυναίκα 87 ετών στο Πάλτση Πηλίου
Στις 6-09-2923 άνδρας 82 ετών στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας
Στις 7-09-2023 51 ετών στο Πετρωτό Δομοκού
Στις 7-9-2023 2 ηλικιωμένες (75 και 85) από οικία στην Αστρίτσα
Στις 8-09-2023 μια ηλικιωμένη στη Μαραθέα από οικία
Στις 8-09-2023 δυο γυναίκες από δύο διαφορετικές οικίες στον Παλαμά, η μια πνιγμένη και η άλλη καταπλακωμένη
Στις 8-09-2023, μια γυναίκα από την παραλία Θεοτόκος πλησίον του οικισμού Λυρή στο νοτιοανατολικό Πήλιο. Τη δικογραφία ανέλαβε το Λιμενικό επειδή εντοπίστηκε στην παραλιακή περιοχή. Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αργαλαστής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Βόλου.

Νύχτα αγωνίας στη Λάρισα

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στη Λάρισα καθώς σπάνε αναχώματα του Πηνειού με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν συνοικίες ενώ εκκενώνονται συνεχώς χωριά. Λίγο πριν τις 19:00 εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Ιπποκράτης προς Αλκαζάρ και κέντρο της πόλης. Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση των περιοχών Άγιος Θωμάς, Γιάννουλη, ενώ εκκενώθηκαν και οι εργατικές κατοικίες. Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα «ασύλληπτο» φαινόμενο, σχολιάζει ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στην πόλη.

«Δέκα μέτρα ο Πηνειός στην εξωτερική του κοίτη, δεν το έχει ξαναδεί στην ιστορία του» είπε και εξέφρασε τον φόβο του πως «αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν πέσει η στάθμη του νερού ο κίνδυνος υπάρχει για την πόλη, κυρίως για τις παραπήνειες συνοικίες» και μάλιστα «σε μια πόλη που έχει τέλειο αποχετευτικό σύστημα».

«Γονάτισε» η χώρα από την καταστροφή στην Θεσσαλία: 2 δισ. ευρώ το κόστος – Οι επιπτώσεις στην επάρκεια τροφίμων

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Θεσσαλία ξεπερνούν κατά πολύ τις αντοχές του προϋπολογισμού και με ρεαλιστικούς υπολογισμούς υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ σε άμεσο κόστος!

Αυτό είναι το οικονομικό κόστος. Δεν υπολογίζεται μέσα σε αυτό το κόστος των ανθρώπινων ζωών που έχουν χαθεί και η καταστροφή που έχει επέλθει σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που σημαίνει ότι το χειμώνα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια τροφίμων.

Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε δει να θίγεται ιδιαίτερα από κανένα ΜΜΕ.

Εάν τα τρόφιμα είχαν γίνει ένα είδος πολυτελείας για τους Έλληνες πολίτες πριν τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, τρομάζουμε στην σκέψη για το πόσο ακριβά θα γίνουν μετά από αυτή την τεράστια καταστροφή.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν πως θα λάβουν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλύψουν τις ζημιές και για να εξευμενίσουν την οργή της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πρόσφατο, άλλωστε, το παράδειγμα της Σλοβενίας που επλήγη προ εβδομάδων από καταστροφικές πυρκαγιές και έτυχε ευρωπαϊκής στήριξης τόσο για την τρέχουσα όσο και για την επόμενη χρονιά.

Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου διευρευνούν τις προοπτικές ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, τη βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε., αλλά και την άντληση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα έργα υποδομής.

Έτσι λοιπόν, η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπροστά της δύο μεγάλα «αγκάθια» που θα απαιτήσουν τεράστιους πόρους και πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθούν, την ανάταξη του Έβρου, αλλά και την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας,.

Μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας προέρχεται από τον κάμπο, και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα ράφια και στους πάγκους της λαϊκής, τροφοδοτώντας το σπιράλ της ακρίβειας.

Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση δεν θεωρείται αξιόπιστη, γιατί αυτά που έχει υποσχεθεί στους πληγέντες, τα έχει υποσχεθεί ξανά.
Ακριβώς τα ίδια πράγματα για τα οποία έχει δεσμευτεί το 2020, όταν η κακοκαιρία «Ιανός» σφυροκοπούσε ανελέητα τις περιοχές, αφήνοντας πίσω ανυπολόγιστες ζημιές, τα υποσχέθηκε και χθες.

Τότε είχε πει: «Θέλω όταν ξαναέρθω στην Καρδίτσα ο θυμός και η απογοήτευση να έχουν δώσει θέση στην ανακούφιση! Γιατί έχουμε δείξει ως κυβέρνηση.. αποτελεσματικότητα».

Τώρα τρία χρόνια μετά επανέρχεται σε μία νέα καταστροφή ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν του 2020 για να πει ότι καταλαβαίνει την οργή και τον θυμό των κατοίκων και τους υποσχέθηκε τα ίδια έργα, και τις ίδιες αποκαταστάσεις των περιουσιών τους, ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί και τότε!

Οι πολίτες τον πίστεψαν κατά το πέρας της πρώτης τετραετίας, ότι θα πραγματοποιήσει αυτά που δεν έκανε, τώρα όμως δεν θα έχει ξανά άλλη ευκαιρία.

Εδώ τίθεται και ένα ζήτημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σίγουρα στην Θεσσαλία το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους είναι οι εκλογές.

Πάντως αν ψηφίσουν, μάλλον θα ψηφίσουν με θυμό και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό και υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσουν με θυμό κι άλλοι πολίτες από άλλες περιοχές όπως ο Έβρος και η Ρόδος.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Θεσσαλία: Χωρίς τέλος η τραγωδία με 10 νεκρούς! – «Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο» – Ανατριχιαστικές εικόνες στη Καρδίτσα
Θεσσαλία: Χωρίς τέλος η τραγωδία με 10 νεκρούς! – «Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο» – Ανατριχιαστικές εικόνες στη Καρδίτσα
Χωρίς τέλος η τραγωδία: Στους 10 οι νεκροί! – «Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο» – Ανατριχιαστικές εικόνες στη Καρδίτσα
https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/daniel_karditsa_ape_0709_.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ttKHIZWHwoA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/09/10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/09/10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content