Σταύρος Πλουμιστός: Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο σε αυτή τη ζωή

Σταύρος Πλουμιστός: Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο σε αυτή τη ζωή

👉Ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανότητά μας να βρίσκουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματά μας. Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, είναι φυσικό να αμφιβάλλουμε για τη δύναμή μας να τις ξεπεράσουμε.

Ωστόσο, ο χρόνος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος. Ακόμη και εν μέσω προκλήσεων και αβεβαιότητας, συνεχίζουμε να προχωράμε στη ζωή μας. Στη συνέχεια, μερικές φορές, όταν δεν το περιμένουμε, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται πιο εύκολα. Ξυπνάμε με ανανεωμένη ευτυχία και βρίσκουμε το κίνητρο να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια. Είναι σε αυτές τις στιγμές που συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις και να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να ζήσουμε όπως πραγματικά επιθυμούμε.

Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας στην εξεύρεση των καταλληλότερων λύσεων στα προβλήματά μας.

Μετά από κάθε δύσκολη περίοδο, μια νέα μέρα ξημερώνει, νιώθουνε την ηλιοφάνεια μέσα μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι το σημαντικό είναι να ζούμε την παρούσα στιγμή, χωρίς να βιαζόμαστε και να απολαμβάνουμε πλήρως κάθε στιγμή της ζωής.

Συνηθίζω να λέω στους μαθητές μου στα σεμινάρια αφύπνισης, ότι τα θετικά πράγματα χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν, αλλά πάντα συμβαίνουν τελικά. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η υπομονή είναι μια βασική αρετή και ότι οι ανταμοιβές της είναι ανεκτίμητες.

Πρέπει να μάθουμε να καλλιεργούμε την προσδοκία, να κατευθύνουμε την ενέργεια της σκέψης μας γιατί τα πράγματα δεν συμβαίνουν ποτέ ακαριαία. Με την υπομονή βρίσκουμε τη γλυκύτητα των αποτελεσμάτων που τόσο ελπίζουμε.

Ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερά μπορεί να φαίνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν δεν βλέπετε τρόπο να απελευθερωθείτε, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την ελπίδα και να περιμένετε. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι για εκείνους που ξέρουν να κάνουν υπομονή χωρίς να χάσουν την πίστη τους.

Οι πιο ικανοποιητικές εμπειρίες στη ζωή είναι συχνά αυτές που περιμένουμε με ανυπομονησία. Στο ταξίδι μας, πρέπει να μάθουμε να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είτε πρόκειται για σχέση, καριέρα, φιλία ή υλικά αγαθά, τα πράγματα που επιθυμούμε και επιδιώκουμε τελικά κατατάσσονται ψηλά στη λίστα των προσωπικών μας προτεραιοτήτων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ισορροπία στις ενέργειές μας. Αν παρασυρθούμε από την ανυπομονησία και την εμμονή, κινδυνεύουμε να χάσουμε τον εαυτό μας και να μετατρέψουμε τις ελπίδες μας σε σκοτάδι. Είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την πίστη και να δείξουμε επιμονή περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες μας.

Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο σε αυτή τη ζωή.

Όλα αλλάζουν συνεχώς.

Όλα τα πράγματα που επιθυμούμε, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται στη ζωή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όλα είναι προσωρινά, συμπεριλαμβανομένων των πόνων και των δοκιμασιών μας. Κανένας πόνος δεν μπορεί να παραμείνει για πάντα. Αυτοί που επιμένουν είναι εκείνοι που τελικά πετυχαίνουν τους στόχους τους γιατί καταλαβαίνουν ότι η ζωή είναι ένας αέναος κύκλος αλλαγών. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να κρατάμε υπό έλεγχο τις προσδοκίες μας.

Πρέπει να αγκαλιάσουμε τη μεταβαλλόμενη φύση της ζωής και να προσαρμοστούμε στους διαφορετικούς κύκλους που έρχονται στο δρόμο μας. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, εποχές ανάπτυξης και περίοδοι παρακμής. Κατανοώντας αυτό, μπορούμε να προχωρήσουμε με περισσότερη σοφία, επίγνωση και υπομονή στις αντιξοότητες της ζωής.

Να ξέρετε ότι κάθε εμπειρία, είτε θετική είτε αρνητική, έχει ένα τέλος. Μπορούμε να περάσουμε δύσκολες στιγμές με την κατανόηση ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα (πεποίθηση) και ότι αναπόφευκτα θα παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες και νέες χαρές.

Κατακτώντας τις προσδοκίες μας και αγκαλιάζοντας τη συνεχή ροή της ζωής, βρίσκουμε γαλήνη και την ικανότητα να εκτιμούμε πλήρως κάθε στιγμή, όποια κι αν είναι αυτή.

Σας προτείνω μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτή την αίσθηση του επείγοντος μέσα σας:

1. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για προβληματισμό και ανακούφιση (κάντε ενα κρύο ντούζ) δουλεύοντας συνειδητά την αναπνοή σας. Πάρτε βαθιές ανάσες και επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή, αφήνοντας εντάσεις και ανησυχίες.

2. Προσδιορίστε τι προκαλεί το άγχος σας περισσότερο και οργανώστε ξανά τη ζωή σας σύμφωνα με τις προτεραιότητές σας. Μάθετε να ελέγχετε τις προσδοκίες σας (έλεγχος πιεστικών πεποιθήσεων) και να μην κατακλύζεστε από περιττές απαιτήσεις. Εστιάστε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς.

3. Κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε τον ρόλο των προσδοκιών στη ζωή σας.
Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς επηρεάζουν τα συναισθήματά σας και την ευημερία σας. Μερικές φορές οι προσδοκίες μας μπορεί να μας κάνουν πιο ανήσυχους και να μας εμποδίσουν να απολαύσετε πλήρως το παρόν. Μάθετε να αποσπάτε τις προσδοκίες σας και υιοθετήστε μια πιο ανοιχτή και ευέλικτη στάση, (υιοθετήστε αντίβαρο στην πίεση με νέες πεποιθήσεις).

4. Εξασκηθείτε στην αποδοχή.
Καταλάβετε ότι η ζωή δεν θα εξελίσσεται πάντα όπως θέλετε, αλλά πάντα προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη επειδή έχετε πάντα νέες επιδιώξεις. Αποδεχτείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε και επικεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε. Αφήστε την ανάγκη να ελέγχετε τα πάντα και μάθετε να εμπιστεύεστε τη διαδικασία της ζωής.

Υιοθετώντας αυτές τις πρακτικές, μπορείτε να αναπτύξετε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης και του άγχους, καλλιεργώντας την εσωτερική γαλήνη και επιτρέποντας στον εαυτό σας να βιώνει πλήρως κάθε στιγμή.

Η υπομονή και η εμπιστοσύνη είναι βασικές αρετές όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ή προκλήσεις στη ζωή.

Μαθαίνοντας να είμαστε υπομονετικοί σημαίνει να αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος που μας δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας με σοφό και ώριμο τρόπο.

Όταν κάνουμε υπομονή, αποφεύγουμε να βιαζόμαστε ή να παίρνουμε παρορμητικές αποφάσεις. Αντίθετα, αφιερώνουμε χρόνο για να προβληματιστούμε, να αναλύσουμε και να βρούμε μόνιμες λύσεις. Κατανοούμε ότι κάποια πράγματα χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν και να μεταμορφωθούν και ότι κάθε κατάσταση εξελίσσεται με τον δικό της ρυθμό.

Η καλλιέργεια των ελπίδων μας είναι επίσης απαραίτητη. Είναι η πίστη μας σε ένα πιο λαμπρό μέλλον και στην ικανότητα της ζωής να μεταμορφωθεί για το καλύτερο μας καλό που μας δίνει τη δύναμη και το κίνητρο να συνεχίσουμε να προχωράμε. Καλλιεργώντας τις ελπίδες μας, δημιουργούμε μια θετική και ανοιχτή στάση που μας επιτρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.


Ο νόμος της ζωής είναι ότι όλα αλλάζουν συνεχώς.

Τίποτα δεν είναι σταθερό, και αυτό περιλαμβάνει τα προβλήματα και τις δυσκολίες μας. Έχοντας αυτό κατά νου, μπορούμε να προσεγγίσουμε τις προκλήσεις μας με μια ευρύτερη προοπτική, γνωρίζοντας ότι κάθε εμπειρία μας προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχθούμε, να μάθουμε και να μεταμορφωθούμε.

Έτσι, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα, θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί και να εμπιστεύεστε τη διαδικασία. Καλλιεργήστε τις ελπίδες σας, πιστέψτε στην ικανότητά σας να ξεπερνάτε τα εμπόδια και να ξέρετε ότι ο χρόνος είναι σύμμαχός σας. Η μεταμόρφωση και η ευημερία σας περιμένουν στο τέλος του δρόμου αρκεί να μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος προσφέρει γλυκές λύσεις στα πιο πικρά προβλήματά μας.

     ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ 
 Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
 Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
         (Life Helth Care)
   Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο σε αυτή τη ζωή
Σταύρος Πλουμιστός: Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο σε αυτή τη ζωή
Σταύρος Πλουμιστός: Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο σε αυτή τη ζωή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghLLo9mOmSDYKsVkd22b7rqYXfG9lwtQDZFaSwyLgjTeB4x3zyTPRP9cUuvbvBS9GYmSzkV4XhpTkhp60Nyo9abVmd1DdJCL-P0J1y9Tcyv0Jh2LuBU1WmK2jIw52gutgTYXZYqJjTvOzADkbT_vpzjQKmgu6gXKeXI7Kjqc6mW20Ri-JvW7_AGjB4JaDL/w400-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%20%CE%B4%CE%B5%CE%BD%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%20%CE%B6%CF%89%CE%AE.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghLLo9mOmSDYKsVkd22b7rqYXfG9lwtQDZFaSwyLgjTeB4x3zyTPRP9cUuvbvBS9GYmSzkV4XhpTkhp60Nyo9abVmd1DdJCL-P0J1y9Tcyv0Jh2LuBU1WmK2jIw52gutgTYXZYqJjTvOzADkbT_vpzjQKmgu6gXKeXI7Kjqc6mW20Ri-JvW7_AGjB4JaDL/s72-w400-c-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%20%CE%B4%CE%B5%CE%BD%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%20%CE%B6%CF%89%CE%AE.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_64.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_64.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content