Σταύρος Πλουμιστός: Σπάσιμο της αλυσίδας - Διαχείριση του φόβου που βασίζεται στη σκέψη

Σταύρος Πλουμιστός: Σπάσιμο της αλυσίδας - Διαχείριση του φόβου που βασίζεται στη σκέψη

👉Αν έχω εμπεδώσει κάτι, σιγουρά από τις εμπειρίες μου καθώς και από την μελέτη των πελατών μου, είναι ότι ο φόβος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογική ελευθερία. 

Η ψυχολογική ελευθερία αναφέρεται στην κατάσταση του νου όπου τα άτομα αισθάνονται την εξουσία να εκφράζονται, να κάνουν επιλογές και να επιδιώκουν τους στόχους τους χωρίς να παρεμποδίζονται από συναισθηματικούς ή ψυχικούς περιορισμούς. 

Ο φόβος, από την άλλη πλευρά, είναι μια έντονη συναισθηματική απάντηση σε πιθανές απειλές ή κινδύνους. Όταν ο φόβος επικρατεί, μπορεί να περιορίσει την ικανότητα κάποιου να συμμετέχει πλήρως στη ζωή και να κάνει επιλογές με βάση τις προσωπικές επιθυμίες και όχι την αποφυγή των αντιληπτών απειλών.

Δείτε πώς ο φόβος μπορεί να εμποδίσει την ψυχολογική ελευθερία

Λήψη αποφάσεων 
Ο φόβος μπορεί να οδηγήσει σε δισταγμό ή αποφυγή κατά τη λήψη αποφάσεων. Οι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν ασφαλέστερες ή πιο συμβατικές επιλογές αντί να αναλαμβάνουν κινδύνους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσωπική ανάπτυξη ή ολοκλήρωση.

Έκφραση 
Ο φόβος της κρίσης, της απόρριψης ή της κριτικής μπορεί να εμποδίσει τα άτομα να εκφράσουν τις αληθινές τους σκέψεις, συναισθήματα και απόψεις. Αυτή η αυτολογοκρισία περιορίζει την αυθεντική αυτοέκφραση και τη σύνδεση με τους άλλους.

Εξερεύνηση 
Ο φόβος για το άγνωστο ή η αποτυχία μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες, να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες ή να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την προσωπική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις 
Ο φόβος συχνά τροφοδοτεί την αρνητική αυτοσυζήτηση και τις αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να αμφιβάλλουν για τις δυνατότητές τους, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις προκλήσεις και να συμβιβάζονται με λιγότερα από αυτά που μπορούν να επιτύχουν.

Άγχος 
Ο επίμονος φόβος μπορεί να κλιμακωθεί σε άγχος, το οποίο είναι μια κατάσταση χρόνιας ανησυχίας και ανησυχίας. Το άγχος μπορεί να καταναλώσει ψυχική ενέργεια και να δυσκολέψει την εστίαση σε προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες.

Κοινωνική απομόνωση 
Ο φόβος των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων ή της απόρριψης μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση, περιορισμό των ευκαιριών για κοινωνική σύνδεση, συνεργασία και δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων.

Στασιμότητα 
Ο φόβος της αλλαγής ή του μέλλοντος μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση στασιμότητας, όπου τα άτομα αντιστέκονται στην προσωπική ανάπτυξη και προσκολλώνται σε γνωστές ρουτίνες, ακόμη κι αν δεν εκπληρώνουν.

Για την υπέρβαση του φόβου και το ξεκλείδωμα της ψυχολογικής ελευθερίας, προτείνω: 
  • Επίγνωση: Η αναγνώριση και η αναγνώριση των φόβων σας είναι το πρώτο βήμα. Κατανοήστε τους συγκεκριμένους φόβους που σας κρατούν πίσω.
  • Voice Healing: Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε προσγειωμένοι στην παρούσα στιγμή, μειώνοντας την υπερβολική ανησυχία για το μέλλον ή το παρελθόν.
  • Προκλητικές πεποιθήσεις - φοβοθέτηση: Αμφισβητήστε και αμφισβητήστε αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις που έχουν τις ρίζες τους στον φόβο. Αντικαταστήστε τα με πιο ενδυναμωτικές και ρεαλιστικές σκέψεις.
  • Σταδιακή έκθεση: Εάν ο φόβος συνδέεται με συγκεκριμένες καταστάσεις, η σταδιακή έκθεση σε αυτές τις καταστάσεις με διαχειρίσιμα βήματα μπορεί να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση της απάντησής σας.
  • Αναζητώντας υποστήριξη: Η συζήτηση με φίλους, την οικογένεια, έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ή σύμβουλο καθοδήγησης μπορεί να προσφέρει πολύτιμες προοπτικές, καθοδήγηση και συναισθηματική υποστήριξη.
  • Θετική Οπτικοποίηση με Voice Healing: Η οπτικοποίηση των επιτυχημένων αποτελεσμάτων και η εστίαση στις θετικές πτυχές της ανάληψης δράσης μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του φόβου.
  • Ανάληψη δράσης: Το να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και να κάνετε μικρά βήματα προς τους στόχους σας, ακόμα κι αν αισθάνονται άβολα στην αρχή, μπορεί σταδιακά να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση και να μειώσει τη λαβή του φόβου.
Θυμηθείτε, η υπέρβαση του φόβου και η επίτευξη ψυχολογικής ελευθερίας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί υπομονή, συμπόνοια και συνεχή προσπάθεια.

Η σκέψη είναι η αρχή του φόβου

Ο φόβος, ένα πρωταρχικό και παγκόσμιο ανθρώπινο συναίσθημα, έχει διαμορφώσει τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις μας εδώ και χιλιετίες. Λειτουργεί ως μηχανισμός για να μας προστατεύει από τον κίνδυνο, αλλά μπορεί επίσης να γίνει μια παραλυτική δύναμη που περιορίζει τις δυνατότητές μας και εμποδίζει την ανάπτυξή μας. Στην καρδιά του φόβου βρίσκεται η σκέψη – η περίπλοκη διανοητική διαδικασία που προκαλεί τις αντιλήψεις, τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες μας. Η εμβάθυνση στη βαθιά αλληλεπίδραση μεταξύ σκέψης και φόβου αποκαλύπτει τους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους το μυαλό μας κατασκευάζει και ενισχύει τους φόβους μας.

Η Γένεση του φόβου: Από τη σκέψη στο συναίσθημα

Ο φόβος δεν είναι έμφυτο ένστικτο. μάλλον, αναδύεται από τον περίπλοκο ιστό των σκέψεων που υφαίνει το μυαλό μας. Οι σκέψεις μας, επηρεασμένες από τις εμπειρίες, την ανατροφή και το πολιτισμικό μας υπόβαθρο, αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται ο φόβος. Σκεφτείτε ένα παιδί που συναντά για πρώτη φορά ένα σκοτεινό δωμάτιο. Η σκέψη του αγνώστου πυροδοτεί μια σειρά από ευφάνταστα σενάρια, που συχνά περιλαμβάνουν πιθανούς κινδύνους που παραμονεύουν στο σκοτάδι. Στη συνέχεια, αυτές οι σκέψεις κλιμακώνονται σε φόβο, που εκδηλώνεται ως επιταχυνόμενος καρδιακός ρυθμός, κολλώδεις παλάμες και μια αυξημένη κατάσταση εγρήγορσης.

Η Δύναμη της Προσμονής

Ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν τη σκέψη πρόδρομο του φόβου είναι η προσμονή. Το μυαλό μας είναι εξαιρετικά ικανό να προβάλλει μελλοντικά σενάρια που βασίζονται σε προηγούμενες εμπειρίες και παρούσες συνθήκες. Αυτές οι προκαταρκτικές σκέψεις μπορούν είτε να χρησιμεύσουν ως πρακτικό εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου είτε να εξελιχθούν σε έναν αδυσώπητο κύκλο υπερβολικής σκέψης που γεννά φόβο. Φανταστείτε μια συνέντευξη για δουλειά – η σκέψη της κακής απόδοσης μπορεί να οδηγήσει σε μια χιονοστιβάδα ανησυχιών σχετικά με την απόρριψη, την οικονομική αστάθεια και την προσωπική ανεπάρκεια. Αυτός ο καταρράκτης σκέψεων μεταμορφώνει ένα συνηθισμένο γεγονός σε μια δοκιμασία που προκαλεί φόβο.

Ο ρόλος της φαντασίας

Η φαντασία, μια βασική πτυχή της ανθρώπινης γνώσης, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σχέση μεταξύ σκέψης και φόβου. Το μυαλό μας έχει μια έμφυτη ικανότητα να δημιουργεί ζωντανές νοητικές προσομοιώσεις, θετικές και αρνητικές. Ενώ η φαντασία τροφοδοτεί την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει τους φόβους μας επινοώντας οδυνηρά σενάρια που φαίνονται ανησυχητικά αληθινά. Σκεφτείτε τον φόβο της πτήσης: οι σκέψεις ενός ατόμου μπορεί να οραματιστούν καταστροφικά αεροπορικά δυστυχήματα, παρόλο που στατιστικά, η πτήση είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς. Η φαντασία, όταν αξιοποιηθεί εποικοδομητικά, μπορεί να μας ενδυναμώσει, αλλά όταν αφεθεί να ξεφύγει, γίνεται καταλύτης για αβάσιμους φόβους.

Σπάσιμο της αλυσίδας: Διαχείριση του φόβου που βασίζεται στη σκέψη

Η αναγνώριση ότι η σκέψη είναι η γένεση του φόβου παρέχει μια κρίσιμη εικόνα για τη διαχείριση και την υπέρβαση των φόβων μας. Παρόλο που δεν μπορούμε να εξαλείψουμε εντελώς τον φόβο από τη ζωή μας – ούτε θα πρέπει, καθώς λειτουργεί ως πολύτιμος μηχανισμός επιβίωσης – μπορούμε να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τη λαβή του στο μυαλό μας. 

Σας προτείνω να λάβετε υπόψη για να απελευθερωθείτε από τον φόβο 
  • Ενσυνειδητότητα και Επίγνωση: Η ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας μας επιτρέπει να παρατηρούμε τις σκέψεις μας χωρίς να μπλέκουμε σε αυτές. Αυτή η προοπτική μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε πότε οι σκέψεις μας κινούνται σε μοτίβα που προκαλούν φόβο.
  • Επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου με Voice Healing: Αμφισβητήστε τα αρνητικά πρότυπα σκέψης εξετάζοντας την εγκυρότητά τους και αντικαθιστώντας τα με πιο ισορροπημένες, ορθολογικές εναλλακτικές. Αυτή η τεχνική βοηθά στην πρόληψη της κλιμάκωσης των σκέψεων σε συντριπτικό φόβο.
  • Μείνετε στο παρόν: Οι φόβοι αναδύονται συχνά από σκέψεις για το μέλλον. Η γείωση του εαυτού μας στην παρούσα στιγμή μέσω πρακτικών ενσυνειδητότητας ή αισθητηριακών εμπειριών μπορεί να ανακουφίσει το άγχος της πρόβλεψης.
  • Περιορισμός της καταστροφικής σκέψης: Αποφύγετε συνειδητά την καταστροφολογία – την τάση να μεταπηδάτε στα χειρότερα σενάρια. Αντίθετα, εστιάστε σε αξιολογήσεις πιθανών αποτελεσμάτων βάσει στοιχείων.
  • Έκθεση και Απευαισθητοποίηση: Η σταδιακή έκθεση σε καταστάσεις φόβου μπορεί να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση της αντίδρασης του μυαλού στα ερεθίσματα, αποδυναμώνοντας σταδιακά τη σχέση μεταξύ σκέψης και φόβου.


Τι έμαθα όλα αυτά τα χρόνια ως σύμβουλος καθοδήγησης για τον φόβο

Ο φόβος, ριζωμένος στις σκέψεις μας, έχει την ικανότητα είτε να μας ωθεί μπροστά είτε να μας κρατά πίσω. Η αναγνώριση του κεντρικού ρόλου της σκέψης στη γένεση του φόβου μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε τον έλεγχο του νοητικού μας τοπίου. Συμμετέχοντας σε συνειδητή αυτογνωσία, αμφισβητώντας παράλογες σκέψεις και αγκαλιάζοντας μια πιο υγιή σχέση με τη φαντασία, μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε τις απαντήσεις μας στον φόβο. 

Στο τεράστιο συμπαντικό πάζλ της ανθρώπινης εμπειρίας, η σκέψη παραμένει ο αργαλειός πάνω στον οποίο υφαίνεται ο φόβος – αλλά είναι επίσης το εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξετυλίξουμε τα περιοριστικά νήματα του και να καλλιεργήσουμε μια πιο ανθεκτική, θαρραλέα και ενδυναμωμένη νοοτροπία.

Ξεπέρασε τον!!!

Σταύρος Πλουμιστός
Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
 
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Σπάσιμο της αλυσίδας - Διαχείριση του φόβου που βασίζεται στη σκέψη
Σταύρος Πλουμιστός: Σπάσιμο της αλυσίδας - Διαχείριση του φόβου που βασίζεται στη σκέψη
Σταύρος Πλουμιστός: Σπάσιμο της αλυσίδας - Διαχείριση του φόβου που βασίζεται στη σκέψη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgus4tvr-NVyBYc00vO2jDnBs1r-mqER-wk31DQppCtXwM-Ucw4ipAv8jE5X6NkRwnQjU4As2JZGmj7hww3yGhGeFpbAiYfF55VktNaEImLzKh_u9fbxS_mbg80WLdocjb82BLZ8aeb0kwaFp8FTKfhKQMv5DhPu7F9FRDOGXCVzichDOZXFmWLRWj-MmrW/w400-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A3%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82%20%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CF%83%CF%84%CE%B7%20%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgus4tvr-NVyBYc00vO2jDnBs1r-mqER-wk31DQppCtXwM-Ucw4ipAv8jE5X6NkRwnQjU4As2JZGmj7hww3yGhGeFpbAiYfF55VktNaEImLzKh_u9fbxS_mbg80WLdocjb82BLZ8aeb0kwaFp8FTKfhKQMv5DhPu7F9FRDOGXCVzichDOZXFmWLRWj-MmrW/s72-w400-c-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A3%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82%20%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CF%83%CF%84%CE%B7%20%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content