Κοιτάξτε ψηλά το βράδυ: Υπερπανσέληνος - σήμερα 31/08/2023 το «μπλε φεγγάρι» - Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Κοιτάξτε ψηλά το βράδυ: Υπερπανσέληνος - σήμερα 31/08/2023 το «μπλε φεγγάρι» - Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

👉Σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου, τα βλέμματα όλων το βράδυ πρέπει να στραφούν ψηλά, καθώς θα «ανατείλει» ένα από τα μεγαλύτερα και φωτεινότερα φεγγάρια της χρονιάς.

Αυτή η πανσέληνος αναφέρεται ως Blue Moon («μπλε» φεγγάρι), ένας όρος που μπορεί να αντιπροσωπεύει δύο πράγματα: Είτε την τρίτη πανσέληνο σε μια εποχή που έχει τέσσερις πανσελήνους, είτε, συνηθέστερα, τη δεύτερη από τις δύο πανσελήνους που πέφτουν σε έναν ημερολογιακό μήνα.

Όπως και η προηγούμενη πανσέληνος την 1η Αυγούστου, αυτή η «Μπλε» Πανσέληνος θα είναι επίσης μια «υπερπανσέληνος», ένας δημοφιλής όρος για μια πανσέληνο που συμβαίνει όταν ο φυσικός μας δορυφόρος βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, κάνοντάς τον να φαίνεται λίγο μεγαλύτερος στον ουρανό.

Το φεγγάρι, πάντως, δεν θα είναι μπλε αλλά πορτοκαλί. Μια πρώτη γεύση με τις μοναδικές εικόνες από την υπερπανσέληνο πήραμε στις αρχές του μήνα, αλλά το «μπλε φεγγάρι» της 30ής προς 31η Αυγούστου υπόσχεται ακόμη πιο εντυπωσιακές εικόνες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Live Science υπάρχουν δύο τύποι μπλε φεγγαριού. Η μπλε υπερπανσέληνος του Αυγούστου ανήκει στην πρώτη κατηγορία («ημερολογιακό μπλε φεγγάρι»), όπου έχουμε δύο πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα. Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε δύο ή τρία χρόνια καθώς μια νέα πανσέληνος ανατέλλει κάθε 29,5 ημέρες.

Το επόμενο μπλε φεγγάρι θα το δούμε στις 31 Μαΐου 2026, σύμφωνα με τον ιστότοπο timeanddate.

Ο δεύτερος τύπος μπλε φεγγαριού, που ονομάζεται «εποχιακό μπλε φεγγάρι», περιγράφει την τρίτη πανσέληνο από τις τέσσερις κατά τη διάρκεια μιας αστρονομικής περιόδου.

Αυτό συμβαίνει όταν ένα ημερολογιακό έτος έχει 13 πανσέληνους αντί για 12. Το επόμενο εποχιακό μπλε φεγγάρι, το οποίο επίσης συμβαίνει κάθε δύο ή τρία χρόνια, θα ανατείλει στις 19 Αυγούστου 2024.

«Υπερπανσέληνο» έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς της γύρω από τη Γη. Η τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη είναι ελλειπτική, οπότε κάθε μήνα φτάνει σε ένα κοντινότερο σημείο (περίγειο) και ένα πιο μακρινό (απόγειο).

Το φεγγάρι που βρίσκεται στο περίγειο ή εντός 90% του περιγείου σε ένα δεδομένο μήνα, ονομάζεται υπερ-σελήνη, σύμφωνα με τον Φρεντ Έσπενακ, αστρονόμο και πρώην υπολογιστή εκλείψεων της NASA.

Η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου είναι η τρίτη και πλησιέστερη από τις τέσσερις υπερπανσέληνους του 2023. Σε απόσταση 357.344 χιλιομέτρων από τη Γη, θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνος του 2023.

Η δύσκολη επιρροή του Κρόνου

Οι Πανσέληνοι πάντα σχετίζονται με την κορύφωση και το τέλος κάποιων καταστάσεων και οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση, οπότε αυτό το φεγγάρι μας καλεί να τελειώσουμε, να απελευθερωθούμε από ό,τι μας κρατά πίσω και να προχωρήσουμε. Όχι όμως να ονειροβατούμε και να αντιδρούμε σπασμωδικά και συναισθηματικά, αλλά να κινούμαστε με γνώμονα την ωριμότητα και τα όρια. Βλέπετε η Πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο που δεν συγχωρεί τα λάθη και τις παρορμήσεις. Αυτή η όψη θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τα πεπραγμένα μας και για τα επόμενα βήματά μας. Ενώ η ενέργεια των Ιχθύων τείνει να παραδίδεται στη ροή των πραγμάτων και να αφήνεται στη φαντασία και στο όνειρο, η παρουσία του Κρόνου είναι καταλυτική και μας τονίζει την ανάγκη για υπεύθυνη δράση. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να είμαστε ρεαλιστές, να έχουμε επίγνωση των καταστάσεων και να μην επιτρέπουμε στους φόβους ή στους ευσεβείς πόθους να μας οδηγούν. Το φεγγάρι μας ωθεί να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να βάλουμε τα πράγματα σε σωστές βάσεις και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον. Αν, για παράδειγμα, έχουμε εξιδανικεύσει πρόσωπα και καταστάσεις ή αν κινούμαστε σε θολά νερά, η Πανσέληνος σε συνεργασία με τον Κρόνο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και η αληθινή υπόσταση των πραγμάτων θα βγει μπροστά μας και μπορεί να σοκαριστούμε και να αγχωθούμε πολύ. Αν επιλέξουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, τότε σίγουρα δεν θα είναι προς όφελός μας. Αν όμως λειτουργήσουμε υπεύθυνα, αν αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο που μας βυθίζει, έστω και με ψυχικό κόστος θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Επίσης, η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Κρόνο μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς, θλίψη, μελαγχολία και δυσφορία. Έτσι ίσως νιώσουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, εσωστρεφείς, πεισματάρηδες και ανειλικρινείς και η αποξένωση από τα άτομα που αγαπάμε μπορεί να μας κοστίσει μια σημαντική σχέση. Το αίσθημα της μοναξιάς ίσως είναι πολύ έντονο και μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις και κινήσεις. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και λογική. Ο Κρόνος δεν είναι τιμωρός, αλλά θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και οτιδήποτε μας προβληματίζει. Θέλει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας λύσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη και όχι να το παίζουμε θύματα… Ο Κρόνος επίσης λατρεύει τα όρια, οπότε το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να θέσουμε με αυτήν την Πανσέληνο είτε στους άλλους είτε και στον εαυτό μας. Κανένα από τα ζητούμενα του Κρόνου δεν είναι εύκολα, όμως είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε σε υγιείς βάσεις και όχι σε ουτοπικά σενάρια. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος που βρίσκεται στους Ιχθύς είναι σε ανάδρομη πορεία και τα παρελθοντικά μας λάθη έρχονται και ζητούν λύσεις.

Σε… ανάδρομο κλοιό

Εκτός από τον Κρόνο, υπάρχουν και άλλοι πλανήτες που είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και αυτό έχει τη σημασία του. Με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία φαίνεται ότι το βλέμμα μας είναι περισσότερο στραμμένο στο παρελθόν και αυτό μας καθυστερεί από το να κάνουμε βήματα μπροστά. Μπορεί να υπάρχουν έντονες καθυστερήσεις, προβλήματα στην επικοινωνία, εμπόδια και ατυχίες που να μας κάνουν να νιώθουμε αβεβαιότητα. Ίσως αισθανόμαστε ότι κάνουμε κύκλους, ότι κυνηγάμε την ουρά μας και δεν θα είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και για το τι ακολουθεί. Όμως, αυτή είναι μια περίοδος που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε για προβληματισμό. Να κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση, να βρούμε τι πήγε στραβά και τι δεν λειτουργεί, να πάρουμε αποφάσεις και να ξαναβρούμε την πυξίδα μας. Επίσης, επειδή η διαίσθηση μας θα είναι έντονη με αυτή την Πανσέληνο, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα «σημάδια» που θα μας οδηγήσουν στην κάθαρση και στην απελευθέρωση.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Πάντα όταν έχουμε Πανσέληνο τα φώτα σχηματίζουν αντίθεση, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο και στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ο Ήλιος βρίσκεται στην Παρθένο και η Σελήνη στους Ιχθύς. Η Πανσέληνος επηρεάζει όλα τα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς το καθένα, αλλά η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 7 μοίρες και 25 λεπτά των Ιχθύων θα έχει έντονη επιρροή στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή στους Διδύμους, στους Παρθένους, στους Τοξότες και στους Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από τις 4 έως τις 10 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κοιτάξτε ψηλά το βράδυ: Υπερπανσέληνος - σήμερα 31/08/2023 το «μπλε φεγγάρι» - Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
Κοιτάξτε ψηλά το βράδυ: Υπερπανσέληνος - σήμερα 31/08/2023 το «μπλε φεγγάρι» - Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
Κοιτάξτε ψηλά το βράδυ: Υπερπανσέληνος - σήμερα 31/08/2023 το «μπλε φεγγάρι» - Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
https://trikalaenimerosi.gr/Media/Default/_Profiles/fd49780c/bff63536/sea-g183a92e98_1280-1.jpg?v=638285943180006211
https://i.ytimg.com/vi/SjL6Lf70Jco/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/08/31082023.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/08/31082023.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content