Gold Switzerland: «Θα “σκάσει” χρηματοπιστωτική “βόμβα” ύψους 2 τετράκις δολαρίων»!

Gold Switzerland: «Θα “σκάσει” χρηματοπιστωτική “βόμβα” ύψους 2 τετράκις δολαρίων»!

👉Προειδοποίηση για χρηματοπιστωτική «βόμβα» ύψους 2 τετράκις δολαρίων, στην αγορά των παραγώγων, εξέδωσε με έκθεσή του ο ελβετικός οίκος Gold Switzerland.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, για το 99,5% των χρηματοπιστωτικών αξιών που δεν είναι ακόμη συνδεδεμένα με τον χρυσό, το ασήμι ή άλλα πολύτιμα μέταλλα έχει έρθει η ώρα για μία τεράστια κρίση.

Όσοι ανήκουν στο 0,5% που έχουν ήδη επενδύσει στον χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα, έχουν καταλάβει τι έρχεται.

Όπως έχει επισημάνει ξανά η Gold Switzerland αυτός ο τομέας θα γνωρίσει την ταχύτερη ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες καθώς η Δύση σταδιακά υποχωρεί/καταρρέει υπό το βάρος των δικών της ελλειμμάτων και του χρέους της, από κοινού με την πολιτική και ηθική φθορά.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov μόλις ανακοίνωσε ότι το Ιράν θα ενταχθεί στο SCO της Σανγκάης στις 4 Ιουλίου και ότι η Λευκορωσία επίσης θα γίνει πλήρες μέλος. Θα γίνει μια τηλε-διάσκεψη της SCO στις 4 Ιουλίου υπό την προεδρία της Ινδίας.

Φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από σύμπτωση το ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ!

Η συνάντηση των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ πραγματοποιείται στις 22-24 Αυγούστου.
Σε κάποιο σημείο μαζί και με την Ευρασιατική Ένωση αυτές οι τρεις ομάδες μπορεί να συγχωνευθούν σε μία, με τον χρυσό να παίζει κεντρικό ρόλο.

Οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους το δολάριο δεν έχει ακόμη πεθάνει είναι ότι σχεδόν όλα τα άλλα νομίσματα έχουν υποχωρήσει κατά παρόμοια ποσοστά.

Επίσης, η έξυπνη εισαγωγή του πετροδολαρίου το 1973-4, το πνευματικό τέκνο του υπουργού Εξωτερικών του Nixon, Henry Kissinger, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πείσει τη Σαουδική Αραβία (τον κυρίαρχο παραγωγό πετρελαίου εκείνη την εποχή) να πουλήσει πετρέλαιο σε δολάρια έναντι ενός πακέτου αμερικανικών όπλων και προστασία.
Καθώς η Δύση βυθίζεται σε τέλμα χρέους, διαφθοράς και παρακμής, ο κόσμος θα βιώσει μια τεκτονική μετατόπιση από το fiat/ψεύτικο χρήμα με μηδενική εγγενή αξία σε νομίσματα που υποστηρίζονται από εμπορεύματα, με τον χρυσό να παίζει κεντρικό ρόλο.

Όπως προειπώθηκε, δεν είναι μόνο η παρακμή της Δύσης, αλλά και η εμφάνιση μιας εξαιρετικά ισχυρής συμμαχίας 40 πλέον χωρών που θα επιφέρει μια παγκόσμια επέκταση βασισμένη στα εμπορεύματα σε κλίμακα που δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία.

Πάρτε για παράδειγμα τη Ρωσία. Με αποθέματα φυσικών πόρων ύψους 85 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, εφόσον η χώρα διατηρηθεί πολιτικά ενωμένη.

Πώς λοιπόν οι απλοί επενδυτές στη Δύση θα μπορέσουν να προστατεύσουν και να ενισχύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, σε έναν κόσμο που βρίσκεται στο κατώφλι μεγάλων αλλαγών οικονομικών τε και πολιτικών;

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι θέμα μεγιστοποίησης των αποδόσεων αλλά ελαχιστοποίησης του κινδύνου.

Μετά τη μεγαλύτερη παγκόσμια φούσκα περιουσιακών στοιχείων στην ιστορία, η κατάρρευση των πάντων θα είναι επώδυνη και θα μηδενίσει πολλές επενδύσεις που θεωρούνταν ασφαλείς όπως το δημόσιο χρέος.

Πάρτε για παράδειγμα τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα ή άλλα κρατικά ομόλογα, που έχουν ξεπεράσει τα 320 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πρόσθετα 2+ τετράκις δισεκατομμύρια δολάρια οιονεί χρέους ή υποχρεώσεις με τη μορφή παραγώγων.
Έχει υποστηριχθεί πολλές φορές ότι μεγάλο μέρος αυτών των παραγώγων είναι πιθανό να γίνει χρέος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες δημιουργούν ρευστότητα για να σώσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα από μια έκρηξη αυτών των χρηματοπιστωτικών μέσων μαζικής καταστροφής, όπως τα αποκαλεί ο Warren Buffett.

Σε αυτό το πλαίσιο, λέει η Gold Switzerland, η κατοχή δυτικού δημόσιου χρέους είναι οικονομική αυτοκτονία.

Τον τελευταίο καιρό, ορισμένα μεγάλα ονόματα λένε το ίδιο:
Είτε πρόκειται για τον Jamie Dimon της JP Morgan – «Don’t touch US bonds» – ή για τον Ray Dalio.

Πρώτον, είτε αφορά τη Fed είτε την ΕΚΤ, οι ισολογισμοί τους είναι αφερέγγυοι και κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει πίσω πραγματικά χρήματα.

Καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες πιέζουν για υψηλότερα επιτόκια, αναρωτιέται κανείς αν γνωρίζουν τις συνέπειες.

Επειδή σε έναν κόσμο γεμάτο χρέη, τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν υψηλό κίνδυνο αθέτησης υποχρεώσεων, τόσο ιδιωτικών όσο και κρατικών.

Το να κρατάς δολάρια ή ευρώ σημαίνει ότι παραδίδεις τον πλούτο σου στο κράτος που είναι πιθανό είτε να τον υποτιμήσει, είτε να τον χάσει, να τον ξοδέψει, να τον κατασχέσει ή να τον ιδιοποιηθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Η εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και το δολάριο φτάνει πλέον στο τέλος της μετά τη δήμευση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Ποιος θα ήθελε να κρατήσει τα περιουσιακά του στοιχεία υπό τον έλεγχο μιας κυβέρνησης που μπορεί απλώς να τα κλέψει.

Άρα δεν αντιμετωπίζουμε κρίση δολαρίου. Αντίθετα, το δολάριο και ο εκδότης του είναι η κρίση.

Κανείς ορθολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, που ανησυχεί για τη διατήρηση του πλούτου του, δεν θα σκεφτόταν ποτέ να κρατήσει ένα νόμισμα κρίσης, που ελέγχεται από μια κυβέρνηση κρίσης.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Gold Switzerland: «Θα “σκάσει” χρηματοπιστωτική “βόμβα” ύψους 2 τετράκις δολαρίων»!
Gold Switzerland: «Θα “σκάσει” χρηματοπιστωτική “βόμβα” ύψους 2 τετράκις δολαρίων»!
Gold Switzerland: «Θα “σκάσει” χρηματοπιστωτική “βόμβα” ύψους 2 τετράκις δολαρίων»!
https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/0f/0f7e7b7eec8147f5b7e2f94c1b2ae3c6.jpg
https://i.ytimg.com/vi/kevYgd_YWCo/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/gold-switzerland-2.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/gold-switzerland-2.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content