Στ. Πλουμιστός: Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του; - Απατά αυτός εαυτόν... Αυταπατάται!

Στ. Πλουμιστός: Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του; - Απατά αυτός εαυτόν... Αυταπατάται!

👉Η προδοσία συχνά συνδέεται με πράξεις που διαπράττονται από άλλους, αλλά υπάρχει μια πιο ύπουλη μορφή προδοσίας που πρέπει να αναγνωρίσουμε - η αυτοπροδοσία. Ενώ μπορεί να σπεύσουμε να δείξουμε το δάχτυλο σε εξωτερικούς παράγοντες για τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις μας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι μπορούμε επίσης να είμαστε οι αρχιτέκτονες της δικής μας πτώσης. 

Πολλές φορές έπεσα σε αυτή την κατάσταση και μέσα από την εμπειρία μου ως σύμβουλος αφύπνισης, μοιράζομαι την έννοια της αυτοπροδοσίας, τις αιτίες της και τις εκτεταμένες συνέπειές της, παροτρύνοντας σας να αναλογιστείτε τις πράξεις σας και να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.


Η Φύση της Αυτοπροδοσίας

Η αυτοπροδοσία συμβαίνει όταν ενεργούμε ενάντια στις δικές μας αξίες, πεποιθήσεις και καλύτερα συμφέροντα. Εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, από την παραμέληση της αυτοφροντίδας και της προσωπικής ανάπτυξης μέχρι τη λήψη αποφάσεων που σαμποτάρουν τους μακροπρόθεσμους στόχους και την ευημερία μας. Συχνά προκύπτει από φόβο, αμφιβολία και έλλειψη αυτογνωσίας, που μας οδηγεί σε συμβιβασμούς της αυθεντικότητάς μας επιδιώκοντας την έγκριση ή τις προσωρινές απολαύσεις.

Αιτίες Αυτοπροδοσίας
 • Φόβος απόρριψης: Ο φόβος να μας κρίνουν, να μας απορρίψουν ή να μας εγκαταλείψουν οι άλλοι μπορεί να μας οδηγήσει να προδώσουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Μπορεί να καταπιέσουμε τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες μας να ενταχθούν στα κοινωνικά πρότυπα ή να αποφύγουμε την αντιπαράθεση.
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Η έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να μας οδηγήσει να προδώσουμε τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας, πιστεύοντας ότι δεν αξίζουμε επιτυχία ή ευτυχία.
 • Άμεση ικανοποίηση: Η αναζήτηση άμεσης ευχαρίστησης ή ανακούφισης από την ταλαιπωρία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προδοσία των μακροπρόθεσμων στόχων μας, όπως το να επιδοθούμε σε ανθυγιεινές συνήθειες ή να καθυστερήσουμε.
 • Εξωτερική επιβεβαίωσης: Το να βασιζόμαστε υπερβολικά στην εξωτερική επιβεβαίωση μπορεί να μας κάνει να προδώσουμε τις βασικές μας αξίες στην επιδίωξη της έγκρισης και του θαυμασμού από τους άλλους.
 • Τραύμα του παρελθόντος: Τα άλυτα τραύματα και οι αρνητικές εμπειρίες από το παρελθόν μπορεί να επηρεάσουν τις συμπεριφορές μας, οδηγώντας μας σε αυτο-δολιοφθορά σε μια προσπάθεια να προστατευτούμε από πιθανή βλάβη.
Συνέπειες της Αυτοπροδοσίας
 • Εσωτερική σύγκρουση: Η αυτοπροδοσία δημιουργεί εσωτερική ασυμφωνία, καθώς αγωνιζόμαστε να συμβιβάσουμε τις πράξεις μας με τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας.
 • Τύψεις και ενοχές: Η εμπλοκή σε αυτοπροδοσία συχνά οδηγεί σε συναισθήματα τύψεων και ενοχής, επηρεάζοντας περαιτέρω τη συναισθηματική μας ευημερία.
 • Καθοδική Ανάπτυξη: Όταν προδίδουμε τον εαυτό μας, εμποδίζουμε την προσωπική μας ανάπτυξη και περιορίζουμε τις δυνατότητές μας για αυτοβελτίωση.
 • Κατεστραμμένες σχέσεις: Η αυτοπροδοσία μπορεί να βλάψει τις σχέσεις με τους άλλους, καθώς μπορεί να μας εκλάβουν ως ασυνεπείς ή αναξιόπιστους.
 • Απώλεια της ταυτότητας του εαυτού μας: Η συνεχής αυτοπροδοσία μπορεί να διαβρώσει την αίσθηση του εαυτού μας, αφήνοντάς μας αποκομμένους από τον αυθεντικό μας εαυτό.
Σπάζοντας τον Κύκλο της Αυτοπροδοσίας
 • Αυτο-στοχασμός: Συμμετέχετε σε τακτικό αυτοστοχασμό για να εντοπίσετε πρότυπα αυτοπροδοσίας και να κατανοήσετε τους βαθύτερους λόγους πίσω από τις πράξεις σας. Σας προτείνω άμεσα τις ηχητικές συνεδρίες επαναπρογραμματισμού του Νου από το Voice Healing
 • Καλλιεργήστε την Αυτογνωσία: Αναπτύξτε μια βαθύτερη κατανόηση των αξιών, των δυνατών και των αδυναμιών σας για να λάβετε πιο συνειδητές αποφάσεις ευθυγραμμισμένες με τον αυθεντικό σας εαυτό.
 • Ασκήστε την αυτοσυμπόνια: Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να αναγνωρίσετε ότι όλοι κάνουν λάθη. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με την ίδια συμπόνια που θα προσφέρατε σε έναν φίλο.
 • Θέστε όρια: Μάθετε να λέτε όχι σε καταστάσεις και άτομα που θέτουν σε κίνδυνο τις αξίες ή την ευημερία σας.
 • Αναζητήστε υποστήριξη: Απευθυνθείτε στους φίλους, την οικογένεια ή έναν θεραπευτή για καθοδήγηση και ενθάρρυνση καθώς εργάζεστε για να σπάσετε τον κύκλο της αυτοπροδοσίας.
Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του;

Πέρα ή πίσω από το προσωπείο, τις προφάσεις και τα προσχήματα, ο άνθρωπος αναζητεί ό,τι είναι ανθρώπινο. Αλλά το ανθρώπινο δεν είναι πάντοτε αξιοπρεπές και ενάρετο και ευγενές.

Η συμφιλίωσή μας με μια πραγματικότητα τόσο εσωτερική και συγχρόνως τόσο αρνητική, όσο είναι το «ειδεχθές» και το «δυσώδες» περιεχόμενο του εαυτοί μας, είναι ασφαλώς δύσκολο έργο. 

Συνήθως προτιμούμε να σκεπτόμαστε για τον εαυτό μας με το προσωπείο του, σαν πολυδύναμος ψυχοπνευματικός μηχανισμός, αναλαμβάνει να εμπνεύσει την «ιδεατή» μας εικόνα και να μας δίνει αποδείξεις της ηθικής μας ανωτερότητας, και γιατί όχι, της πνευματικής μας ολοκληρίας. Είναι φαίνεται στη φύση του ανθρώπου να κατασκευάζει μια εικόνα του εαυτού του που είναι συνήθως άρτια από κάθε πλευρά και που γι’ αυτό το λόγο δεν δέχεται να την θίξει κανείς από καμιά της πλευρά. Αλλά η ιδιόμορφη αυτή αντίδραση του εαυτού μας στην εικόνα του εαυτού του, ισοδυναμεί με μια προδοσία και με μια απάτη και παραπλάνηση. Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του. Απατά αυτός εαυ-τόν. Αυταπατάται! Ζει και δρα μέσα σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες...


Προτείνω λοιπόν την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της αυτοπροδοσίας να είναι ένα κρίσιμο βήμα για μια πιο γεμάτη και αυθεντική ζωή. Κατανοώντας τις αιτίες και τις συνέπειές του, μπορούμε να λάβουμε συνειδητά βήματα για να απελευθερωθούμε από τη λαβή της αυτο-δολιοφθοράς και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη σύνδεση με τον αληθινό μας εαυτό. Το να αγκαλιάζουμε την αυτογνωσία, τη συμπόνια για τον εαυτό μας και την προθυμία για αλλαγή, μας δίνει τη δυνατότητα να βαδίσουμε στη ζωή με ακεραιότητα και σκοπό.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του; - Απατά αυτός εαυτόν... Αυταπατάται!
Στ. Πλουμιστός: Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του; - Απατά αυτός εαυτόν... Αυταπατάται!
Στ. Πλουμιστός: Προδίδεται ο εαυτός μας από τον εαυτό του; - Απατά αυτός εαυτόν... Αυταπατάται!
https://www.infinityprogress.it/wp-content/uploads/2018/07/ferita4tradimento_controllore2.jpg
https://i.ytimg.com/vi/delAMODwhCA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_83.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_83.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content