Χαμός στον Καναδά με τα συμπληρώματα διατροφής – Οι νομοθεσίες που τα τελειώνουν!

Χαμός στον Καναδά με τα συμπληρώματα διατροφής – Οι νομοθεσίες που τα τελειώνουν!

👉Δεν σκοπεύουν να τα απαγορεύσουν άμεσα, αλλά να κάνουν "κόλαση" τη ζωή των επιχειρήσεων που τα παράγουν και τα διαθέτουν, ώστε να τις αναγκάσουν να βάλουν λουκέτο...

Στο πάρα πολύ σοβαρό video που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε το τι αναφέρεται ότι συμβαίνει με τα συμπληρώματα διατροφής, τόσο στον Καναδά, όσο και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αναφορές που θα δείτε πιο κάτω, δεν σκοπεύουν να “απαγορεύσουν” τα συμπληρώματα διατροφής γιατί δεν θέλουν να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μετατρέψουν σε “κόλαση” τη ζωή των επιχειρήσεων που τα παράγουν και τα διαθέτουν, να τις αναγκάσουν να κλείσουν και έτσι οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά…
Ειδικότερα στο video που ακολουθεί αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το υπουργείο Υγείας του Καναδά προχωράει μια πρωτοβουλία για να σταματήσει την πώληση όλων των φυσικών συμπληρωμάτων υγείας στον Καναδά! Αν είστε καταναλωτής δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα φυσικά συμπληρώματα διατροφής σας. Αυτά είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα θρεπτικά συστατικά, τα βότανα. Αν είστε φυσικοπαθητικός γιατρός, ένας ολιστικός γιατρός, ένας εναλλακτικός γιατρός αυτό σημαίνει ότι θα κλείσει η επιχείρησή σας!!! Έκανα μια βιντεοκλήση τις προάλλες με 3.000 άλλους φυσικοπαθητικούς γιατρούς στον Καναδά κι ο Shawn Buckley, ο οποίος είναι ένας δικηγόρος που πρόκειται να “κυνηγήσει” το Υπουργείο Υγείας του Καναδά, είπε ότι ουσιαστικά σε 2 χρόνια ο κλάδος της εναλλακτικής ιατρικής είναι τελειωμένος.”

Ενώ για το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Δεν μπορούν να βγουν δημόσια και να απαγορεύσουν τα συμπληρώματα. Αλλά όσο προχωράει ο χρόνος και όσο προχωράμε στο 2024, ειδικά με τον μεγαλύτερο “κακό” για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις θα δούμε έναν πόλεμο από τους φαρμακευτικούς κολοσσούς όπως δεν έχουμε δει ποτέ. Δεν θα απαγορεύσουν τα συμπληρώματα αλλά θα ανεβάσουν το κόστος και θα τα διαλύσουν με κανονισμούς (που θα επιβάλουν). Θα διεξαγάγουν εκστρατεία λασπολογίας για όλα αυτά και θα σας κάνουν να τα φοβάστε. Αν είστε γιατρός της ολιστικής ιατρικής θα καταστεί σχεδόν αδύνατο για εσάς να λάβετε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός σας. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν χωρίς να τα “απαγορεύσουν”. Και αυτό ήδη συμβαίνει στον Καναδά και μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι θα αρχίσει να συμβαίνει και εδώ επίσης...”

Θα πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι o Shawn Buckley είναι δικηγόρος στον Καναδά και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας των Φυσικών Προϊόντων Υγείας.

Σε έκθεση που δημοσίευσε ο Buckley τον Μάιο του 2023 (δείτε ΕΔΩ), προκειμένου να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος και να ενημερωθούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να αντιδράσουν στην επερχόμενη λαίλαπα κατά των φυσικών προϊόντων υγείας, αναφέρεται ότι:

Οι μικρές αλλά και πολλές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις φυσικών προϊόντων υγείας στον Καναδά, δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τις αλλαγές που έρχονται.

Τι σκοπεύουν να κάνουν οι αρχές στον Καναδά:
  • Θα χρεώσουν με νέα υψηλά τέλη τις επιχειρήσεις φυσικών προϊόντων υγείας
  • θα επιβάλουν νέους ρυθμιστικούς κανόνες επιβαρύνοντας τις επιχειρήσεις αυτές
  • Θα πάρουν δραματικά μεγάλη εξουσία πάνω στην κοινότητα φυσικών προϊόντων υγείας (παραγωγούς, καταναλωτές, εμπορικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες)
Αναφέρεται ακόμα ότι αν δεν γίνει κάτι να σταματήσει αυτό που σχεδιάζεται αυτό θα είναι το τέλος των μη φαρμακευτικών υπηρεσιών υγείας. Εξαιτίας των υψηλών τελών που θα επιβληθούν, πάρα πολλές επιχειρήσεις φυσικών προϊόντων υγείας θα κλείσουν και οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα θα μείνουν χωρίς δουλειά. Επιπλέον τονίζεται ότι με τα τέλη αυτά θα χρηματοδοτηθούν νέα προγράμματα επιθεώρησης και ελέγχου για να εποπτεύουν την εφαρμογή των ασφυκτικών κανόνων.

Όλα αυτά πέρα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, θα οδηγήσουν και στην μεγάλη αύξηση του κόστους και άρα και της τιμές των φυσικών προϊόντων υγείας καθιστώντας τα απαγορευτικά με αυτό τον τρόπο για τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Αναφέρεται ότι θα αυξηθεί η λογοκρισία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εκείνοι που πωλούν φυσικά προϊόντα υγείας να εξηγήσουν στους καταναλωτές πού θα τους ωφελήσουν, κάτι που όπως είναι φυσικό θα μειώσει την κατανάλωσή τους.

Τα πρόστιμα για παραβιάσεις των αυστηρών κανονισμών, θα ανέβουν από maximum 5.000 δολάρια η κάθε παράβαση, σε maximum 5.000.000 δολάρια για κάθε μέρα παραβίασης! Οι διευθυντές των επιχειρήσεων και τα στελέχη θα είναι επίσης υπόχρεοι για αυτά τα πρόστιμα.
Και συνεχίζει η έκθεση αναφέροντας:

Αυτό είναι μόνον η αρχή. Περαιτέρω αλλαγές στο πλαίσιο αυτοφροντίδας που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνουν:
  • Περιορίζονται τα φυσικά προϊόντα υγείας/προϊόντα αυτοφροντίδας σε συνθήκες για τις οποίες ένα άτομο δεν θα ζητούσε συμβουλή από έναν αδειοδοτημένο επαγγελματία υγείας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα φυσικά προϊόντα υγείας μπορούν να εγκριθούν, ουσιαστικά εξαφανίζοντας τα επαγγελματικά προϊόντα.
  • Θα απαιτούνται τα ίδια επίπεδα αποδείξεων της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας όπως γίνεται και με τα χημικά φάρμακα που μπορούν να χορηγηθούν χωρίς ιατρική συνταγή.
Οι επίμαχες νομοθεσίες στον Καναδά και η “τρίπλα” με τον Προϋπολογισμό!!!

Όπως αναφέρεται στην ανωτέρω έκθεση, η Κυβέρνηση του Καναδά προσπάθησε να περάσει το 2008 το νομοσχέδιο C-51, το οποίο επιδίωκε να θεσμοθετήσει τις εξουσίες που αναφέρονται στην έκθεση, στα φάρμακα αλλά και στα φυσικά προϊόντα υγείας, όμως τότε η αντίδραση ήταν μεγάλη και δεν τα κατάφεραν. Το 2013 επανήλθαν με το νομοσχέδιο C-17, γνωστό και ως νόμος Vanessa. Με το νομοσχέδιο αυτό προχώρησαν τις αλλαγές που ήθελαν αλλά δεν συμπεριέλαβαν τα φυσικά προϊόντα υγείας. Μάλιστα με αυτό το νομοσχέδιο δημιούργησαν μια νέα κατηγορία προϊόντων στο Καναδικό Νόμο για τα Τρόφιμα και τα Φάρμακα (Food and Drugs Act), η οποία κατηγορία ονομαζόταν “θεραπευτικά προϊόντα” και αφορούσε τότε μόνον τα χημικά φάρμακα. Αυτό ήταν η αρχή.

Επειδή δεν μπορούσαν να επεκτείνουν τον ορισμό των “θεραπευτικών φαρμάκων” ώστε να συμπεριλαμβάνει και τα φυσικά προϊόντα υγείας χωρίς να δημιουργηθούν τεράστιες αντιδράσεις, έκαναν κάτι πολύ “ελληνικό”… Το πέρασαν μέσα από το νομοσχέδιο Προϋπολογισμού (ειδικότερα στις ενότητες 500 μέχρι 504 του νομοσχεδίου C-47, οπού ορίζουν μάλιστα και ποιες υποπεριπτώσεις εξαιρούνται προσωρινά και δεν θα θεωρούνται “θεραπευτικά προϊόντα” τα φυσικά προϊόντα υγείας). Έτσι, μέχρι να το καταλάβουν οι ενδιαφερόμενοι ο νόμος είχε ψηφιστεί. Ένα παράδειγμα του τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις φυσικών προϊόντων υγείας είναι ότι με τον νόμο αυτό, πλέον το πρόστιμο για κάθε μέρα παράβασης ανέβηκε σε maximum 5 εκατομμύρια δολάρια (από maximum 5.000 δολάρια) και δεν είναι υπόχρεη μόνον η εταιρία αλλά και τα στελέχη και οι διευθυντές!
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1072,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1240,ΒΙΝΤΕΟ,808,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1535,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6349,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Χαμός στον Καναδά με τα συμπληρώματα διατροφής – Οι νομοθεσίες που τα τελειώνουν!
Χαμός στον Καναδά με τα συμπληρώματα διατροφής – Οι νομοθεσίες που τα τελειώνουν!
Χαμός στον Καναδά με τα συμπληρώματα διατροφής – Οι νομοθεσίες που τα τελειώνουν!
https://media.licdn.com/dms/image/D5622AQERJNAGTvZxAg/feedshare-shrink_800/0/1686883255942?e=1691020800&v=beta&t=IPO-FqzIf3U3EcLV8L-tu1HhDLIsfeeZTNWAVYWUgWk
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_82.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_82.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content