Στ. Πλουμιστός: Η κατάργηση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό μας

Στ. Πλουμιστός: Η κατάργηση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό μας

👉Στη ζωή, συναντάμε συχνά προκλήσεις που φαίνονται ανυπέρβλητες, όνειρα που φαίνονται απρόσιτα και στόχους που αισθανόμαστε αδύνατο να επιτευχθούν. Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών που οι περιοριστικές πεποιθήσεις μας μπορούν να επικρατήσουν, ψιθυρίζοντας στα αυτιά μας ότι η επιτυχία είναι πέρα ​​από την αντίληψή μας. Ωστόσο, η ιστορία μας έχει δείξει ξανά και ξανά ότι αξιοσημείωτα επιτεύγματα αναδύονται συχνά από τους σπόρους της αδυναμίας. 

Το άρθρο μου, θα σου εξηγήσει τη δύναμη της προσπάθειας, όταν αντιμετωπίζετε φαινομενικά ανυπέρβλητες πιθανότητες, επισημαίνοντας παραδείγματα από διαφορετικούς τομείς που καταδεικνύουν τον θρίαμβο της αποφασιστικότητας, της επιμονής και της άρνησης αποδοχής περιορισμών.


Μερικά παραδείγματα που θα σου δείξουν την δύναμη της υπέρβασης των περιοριστικών πεποιθήσεων

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πτήση θεωρούνταν φαντασία, όνειρο ανέφικτο. Ωστόσο, ο Orville και ο Wilbur Wright, δύο αδέρφια με πάθος για την αεροπορία, αμφισβήτησαν αυτή την πεποίθηση. Παρά τις πολυάριθμες αποτυχίες και τις αποτυχίες, επέμειναν στην επιδίωξή τους, πειραματιζόμενοι ακούραστα έως ότου πέτυχαν την πρώτη πτήση με κινητήρα στην ιστορία. Απορρίπτοντας την έννοια της αδυναμίας, οι αδελφοί Ράιτ αναμόρφωσαν τον κόσμο και άνοιξαν το δρόμο για τη σύγχρονη αεροπορία.

Για χρόνια, τα τέσσερα λεπτά μίλι θεωρούνταν ανυπέρβλητο εμπόδιο στον κόσμο του στίβου. Ωστόσο, το 1954, ο Roger Bannister, ένας Βρετανός δρομέας μεσαίων αποστάσεων, διέλυσε αυτή την πεποίθηση. Με ακατάπαυστη εκπαίδευση και ακλόνητη αποφασιστικότητα, ο Μπάνιστερ ολοκλήρωσε το μίλι σε 3 λεπτά και 59,4 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας για πάντα τον μύθο του άθραυτου φράγματος. Το επίτευγμά του ενέπνευσε αμέτρητους άλλους να αγωνιστούν για το μεγαλείο, αποδεικνύοντας ότι το αδύνατο είναι συχνά απλώς μια κατάσταση του νου.

Σε μια εποχή που οι γυναίκες αποθαρρύνονταν από το να ακολουθήσουν επιστημονικές σταδιοδρομίες, η Μαρία Κιουρί αψήφησε τις προσδοκίες και έγινε μια από τις επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία. Παρά τις κοινωνικές προκαταλήψεις, τους οικονομικούς περιορισμούς και τις εγγενείς προκλήσεις της επιστημονικής ανακάλυψης, η πρωτοποριακή έρευνα της Κιουρί για τη ραδιενέργεια της κέρδισε δύο βραβεία Νόμπελ. Η ακλόνητη δέσμευσή της στο έργο της έδειξε ότι με πάθος, επιμονή και ακλόνητη πίστη στον εαυτό του, ακόμη και τα πιο ακατόρθωτα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Η εξερεύνηση του διαστήματος θεωρείται εδώ και καιρό ο τομέας των εθνικών κυβερνήσεων και των εγκατεστημένων διαστημικών υπηρεσιών. Ωστόσο, η SpaceX, με επικεφαλής τον οραματιστή επιχειρηματία Έλον Μασκ, τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή την ιδέα. Παρά τον σκεπτικισμό και τους αρνητές, η SpaceX επέμενε στην αποστολή της να φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια. Μέσω της αδυσώπητης καινοτομίας, πέτυχαν αξιοσημείωτα ορόσημα, όπως η προσγείωση επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων και η εκτόξευση δορυφόρων σε τροχιά με ένα κλάσμα του κόστους. Το θράσος τους όχι μόνο ώθησε τις δυνατότητες εξερεύνησης του διαστήματος αλλά επαναπροσδιόρισε αυτό που κάποτε θεωρούνταν αδύνατο.

Τα παραπάνω παραδείγματα χρησιμεύουν ως απόδειξη της δύναμης της προσπάθειας, ακόμη και μπροστά σε φαινομενικά ανυπέρβλητες πιθανότητες. Είτε αψηφά τη βαρύτητα, καταρρίπτει αρχεία, αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες ή φέρνει επανάσταση σε βιομηχανίες, η ιστορία είναι γεμάτη με ιστορίες ατόμων και οργανισμών που έχουν θριαμβεύσει επί της αδυναμίας. 

Είναι σε αυτές τις στιγμές αμφιβολίας που το ανθρώπινο πνεύμα λάμπει περισσότερο, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι περιορισμοί μας συχνά επιβάλλονται από τον εαυτό μας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα όνειρο που φαίνεται απρόσιτο ή έναν στόχο που φαίνεται αδύνατος, θυμηθείτε τα λόγια αυτών των πρωτοπόρων: Αν σας φαίνεται αδύνατο, δοκιμάστε το. Μπορεί απλώς να ανακαλύψετε ότι το αδύνατο ήταν απλώς ένα σκαλοπάτι στο μονοπάτι προς το μεγαλείο.

Η κατάργηση των περιορισμών μας που επιβάλλονται από τον εαυτό μας

Ως άνθρωποι, διαθέτουμε τεράστιες δυνατότητες και την ικανότητα να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα. Ωστόσο, πολύ συχνά, βρισκόμαστε περιορισμένοι από περιορισμούς που επιβάλλονται από τον εαυτό μας. Αυτοί οι περιορισμοί γεννιούνται από τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις αρνητικές πεποιθήσεις μας για τον εαυτό μας και για το τι μπορούμε να πετύχουμε.

Προσδιορισμός αυτο-επιβαλλόμενων περιορισμών:

Το πρώτο βήμα για την άρση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό σας είναι να τους εντοπίσετε και να τους συνειδητοποιήσετε. Αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να εκδηλωθούν ως αρνητική αυτοσυζήτηση, πεποιθήσεις ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί ή αξίζουμε επιτυχία ή φόβος αποτυχίας και απόρριψης. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας αυτούς τους περιορισμούς, μπορούμε να αρχίσουμε να αμφισβητούμε την εγκυρότητά τους και να αμφισβητούμε τους λόγους πίσω από αυτούς.

Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας:

Οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνουν την πραγματικότητά μας. Εάν πιστεύουμε ότι είμαστε περιορισμένοι στις ικανότητές μας ή προορισμένοι να αποτύχουμε, αυτή η πεποίθηση γίνεται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ωστόσο, επιλέγοντας συνειδητά να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας, μπορούμε να μεταμορφώσουμε την αντίληψή μας για τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας. Απαιτεί την αντικατάσταση των περιοριστικών πεποιθήσεων με αυτές που ενδυναμώνουν, την καλλιέργεια της αυτοσυμπόνιας και την υιοθέτηση μιας νοοτροπίας ανάπτυξης που βλέπει τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Έξοδος από τις Ζώνες Άνεσης:

Οι ζώνες άνεσής μας είναι εκεί που ευδοκιμούν οι αυτοεπιβαλλόμενοι περιορισμοί μας. Είναι οικεία, ασφαλή, αλλά και αποπνικτικά. Για να ξεπεράσουμε αυτούς τους περιορισμούς, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να βγούμε έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να αγκαλιάσουμε την ταλαιπωρία που έρχεται με την προσωπική ανάπτυξη. Μπορεί να περιλαμβάνει την ανάληψη κινδύνων, τη δοκιμή νέων εμπειριών ή την επιδίωξη στόχων που στην αρχή φαίνονται τρομακτικοί. Περνώντας τις ζώνες άνεσής μας, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και ανακαλύπτουμε νέες σφαίρες δυνατοτήτων.

Αγκαλιάζοντας την αποτυχία ως σκαλοπάτι:

Η αποτυχία συχνά θεωρείται ως επιβεβαίωση των περιορισμών μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας για την αποτυχία. Αντί να τη βλέπουμε ως αδιέξοδο, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε την αποτυχία ως πολύτιμη εμπειρία μάθησης και ως σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Κάθε οπισθοδρόμηση παρουσιάζει μια ευκαιρία να αναπτυχθούμε, να προσαρμοστούμε και να βελτιώσουμε την προσέγγισή μας. Αγκαλιάζοντας την αποτυχία, απελευθερωνόμαστε από τον φόβο που μας κρατά πίσω και αναπτύσσουμε ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις.

Καλλιέργεια υποστηρικτικού περιβάλλοντος:

Το να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ένα υποστηρικτικό δίκτυο ατόμων που πιστεύουν στις δυνατότητές μας είναι απαραίτητο για την άρση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό μας. Αναζητώντας μέντορες, προπονητές ή ομοϊδεάτες συνομηλίκους που μας εμπνέουν και μας ανεβάζουν, δημιουργούμε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την ανάπτυξή μας και ενισχύει την πίστη μας σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε. Η ενθάρρυνση και η καθοδήγησή τους μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να παρέχουμε πολύτιμες ιδέες και προοπτικές.


Η δύναμη της προσπάθειας

Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τον εαυτό μας είναι τα δεσμά που μας εμποδίζουν να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας. Αναγνωρίζοντας και αμφισβητώντας αυτούς τους περιορισμούς, ανοίγουμε τον εαυτό μας σε έναν κόσμο δυνατοτήτων και προσωπικής ανάπτυξης μέσω της προσπάθειας. Απαιτεί μια αλλαγή νοοτροπίας, να βγούμε από τις ζώνες άνεσής μας, να υιοθετήσουμε την αποτυχία ως ευκαιρία μάθησης και να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με μια υποστηρικτική κοινότητα. Καθώς αφαιρούμε αυτούς τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τον εαυτό μας, ανακαλύπτουμε τις τεράστιες δεξαμενές δύναμης, ανθεκτικότητας και ταλέντου μέσα μας, δίνοντάς μας τη δύναμη να ζήσουμε μια ζωή με πληρότητα, επιτυχία και ατελείωτες δυνατότητες.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Η κατάργηση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό μας
Στ. Πλουμιστός: Η κατάργηση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό μας
Στ. Πλουμιστός: Η κατάργηση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό μας
https://cdn.powerofpositivity.com/wp-content/uploads/2021/07/7-Self-imposed-Limitations-That-Hold-You-Back-in-Life-1200x900.jpg
https://i.ytimg.com/vi/TZzWngeM1hY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_60.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_60.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content