Στ. Πλουμιστός: Καλλιεργώντας τη νοημοσύνη της καρδιάς - Η καρδιά γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας

Στ. Πλουμιστός: Καλλιεργώντας τη νοημοσύνη της καρδιάς - Η καρδιά γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας

👉Η νοημοσύνη της καρδιάς αγνοούνταν για πολύ καιρό. Αυτό που έχουμε μάθει για τη σοφία της καρδιάς ωστόσο τα τελευταία χρόνια από το Heart Math Institute και από έρευνες ψυχολόγων, νευροβιολόγων και από επανεμφανιζόμενες διδασκαλίες σοφίας από το αρχαίο παρελθόν μας, πρέπει να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους να κοιτάξουν την καρδιά με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Για όσους δεν είναι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν την έμφυτη νοημοσύνη τους-αυτή είναι η διαίσθηση τους- το να συντονιστούν με την καρδιά τους για να απαντήσουν τα πιο βαθιά και δύσκολα ζητήματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους δυσκολεύουν ίσως φαίνεται γελοία. Γιατί να ρωτήσετε την καρδιά αν πρέπει να μείνετε σε μια σχέση που είναι δύσκολη ή ακόμα και αν πρέπει να κάνετε μια ιατρική εξέταση;



Μπορεί να φαίνεται αδιάφορο ή και ανικανοποίητο να κάνετε τέτοιες ερωτήσεις στην καρδιά σας, αλλά έχει μια σοφία που δεν έχει ο νους. Να γιατί:

Η καρδιά δεν στέλνει πληροφορίες περασμένες από το φίλτρο του εγωισμού.

Η καρδιά γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας (πατήστε τον σύνδεσμο). Η νοημοσύνη της δεν ενδιαφέρεται για τα εγωιστικά σας κατασκευάσματα. Η καρδιά μιλά απλώς από ένα εντελώς ουδέτερο μέρος.

Τι μαθήματα θα μάθετε αν ακολουθήσετε την καρδιά σας;

Μπορείτε να την σκεφτείτε σαν ένα καλό φίλο που θέλει το καλύτερο για σας και δεν τον ενδιαφέρει να φανεί καλός στα μάτια σας.

Όταν σκεφτόμαστε την ευφυΐα, το μυαλό μας παίρνει συχνά το επίκεντρο. Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο ζωτικό όργανο στο σώμα μας που διαθέτει τη δική του αξιοσημείωτη ευφυΐα: η καρδιά. Πέρα από την κύρια λειτουργία της άντλησης αίματος, οι αναδυόμενες έρευνες δείχνουν ότι η καρδιά διαθέτει μια έμφυτη νοημοσύνη που μπορεί να επηρεάσει τη συνολική μας ευημερία και να μας καθοδηγήσει στη λήψη σοφών αποφάσεων. Αξιοποιώντας τη σοφία της καρδιάς, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας. 

Παρακάτω σας εξηγώ την έννοια της νοημοσύνης της καρδιάς και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμή της για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Η σύνδεση καρδιάς-εγκεφάλου 
(πατήστε τον σύνδεσμο):

Για αιώνες, η καρδιά έχει συνδεθεί με τα συναισθήματα και τη διαίσθηση. Ενώ συχνά θεωρούνταν μεταφορικό, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν αποκαλύψει μια συναρπαστική σύνδεση μεταξύ της καρδιάς και του εγκεφάλου. Αυτή η σύνδεση διευκολύνεται από ένα περίπλοκο δίκτυο νεύρων και νευροδιαβιβαστών, που σχηματίζουν μια οδό επικοινωνίας γνωστή ως άξονας καρδιάς-εγκεφάλου. Μέσω αυτού του άξονα, η καρδιά και ο εγκέφαλος ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες, επηρεάζοντας ο ένας τη λειτουργία του άλλου.

Διαίσθηση και λήψη αποφάσεων:

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της νοημοσύνης της καρδιάς είναι ο ρόλος της στη λήψη αποφάσεων. Ενώ ο εγκέφαλος είναι γνωστός για τις λογικές και αναλυτικές του διαδικασίες, η καρδιά προσθέτει μια διαισθητική διάσταση στις επιλογές μας. Έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο HeartMath έδειξε ότι η καρδιά διαθέτει το δικό της περίπλοκο νευρικό σύστημα, ικανό να επεξεργάζεται πληροφορίες και να στέλνει σήματα στον εγκέφαλο. Αυτά τα σήματα μπορούν να επηρεάσουν τις αντιλήψεις, τα συναισθήματά μας και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Η νοημοσύνη της καρδιάς παρέχει μια πολύτιμη πηγή διαισθητικής καθοδήγησης, που συχνά αναφέρεται ως «νοημοσύνη της καρδιάς» ή «σοφία της καρδιάς». Όταν μαθαίνουμε να ακούμε τις καρδιές μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη διαισθητική σοφία, που οδηγεί σε καλύτερη λήψη αποφάσεων και σε βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας.

Καλλιεργώντας τη νοημοσύνη της καρδιάς:

Για να αξιοποιήσουμε την έμφυτη νοημοσύνη της καρδιάς, είναι απαραίτητο να καλλιεργήσουμε μια αίσθηση συνειδητοποίησης και σύνδεσης με τις δικές μας καρδιές. Ακολουθούν μερικές πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε την τροφοδοσία εντός:

Διαλογισμός με επίκεντρο την καρδιά: Ασχοληθείτε με πρακτικές διαλογισμού που εστιάζουν στο κέντρο της καρδιάς. Ξεκινήστε καθίζοντας σε έναν ήσυχο χώρο, τοποθετώντας το χέρι σας πάνω από την καρδιά σας και στρέφοντας την προσοχή σας προς τα μέσα. Αναπνεύστε βαθιά, επιτρέποντας στην αναπνοή σας να συγχρονιστεί με τον ρυθμό της καρδιάς σας. Καθώς το κάνετε αυτό, παρατηρήστε τυχόν αισθήσεις, συναισθήματα ή ιδέες που προκύπτουν.

Συναισθηματική Επίγνωση: Δώστε προσοχή στα συναισθήματά σας και πώς εκδηλώνονται στο σώμα σας. Η καρδιά είναι περίπλοκα συνδεδεμένη με τις συναισθηματικές μας εμπειρίες. Με την επίγνωση των συναισθημάτων μας και την αποδοχή τους χωρίς κρίση, μπορούμε να αναπτύξουμε μια βαθύτερη σύνδεση με την καρδιά μας και να μάθουμε να περιηγούμαστε στη ζωή με μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη.

Λήψη αποφάσεων με γνώμονα την καρδιά: Όταν αντιμετωπίζετε σημαντικές επιλογές, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συντονιστείτε στην καρδιά σας. Ηρεμήστε το μυαλό και αναρωτηθείτε, "Τι μου λέει η καρδιά μου;" Παρατηρήστε τυχόν συναισθήματα, αισθήσεις ή διαισθητικές ιδέες που προκύπτουν. Η εμπιστοσύνη στη σοφία της καρδιάς σας μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που ευθυγραμμίζονται με τον αυθεντικό εαυτό σας.


Οφέλη της καρδιακής νοημοσύνης (πατήστε τον σύνδεσμο):

Αξιοποιώντας την έμφυτη νοημοσύνη της καρδιάς, μπορούμε να βιώσουμε πολλά οφέλη στη ζωή μας:

Βελτιωμένη ευεξία: Η νοημοσύνη της καρδιάς είναι στενά συνδεδεμένη με τη συνολική μας ευεξία. Καλλιεργώντας πρακτικές με επίκεντρο την καρδιά, μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, να προωθήσουμε τη συναισθηματική ισορροπία και να βελτιώσουμε τη σωματική μας υγεία.

Βελτιωμένες σχέσεις: Το να ακούμε τις καρδιές μας μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με τους άλλους σε βαθύτερο επίπεδο. Ενισχύει την ικανότητά μας να συμπάσχουμε, να επικοινωνούμε αυθεντικά και να καλλιεργούμε ουσιαστικές σχέσεις.

Αυξημένη διαίσθηση: Η σοφία της καρδιάς μας παρέχει μια διαισθητική πυξίδα που μπορεί να μας καθοδηγήσει στην πλοήγηση στις προκλήσεις της ζωής. Τιμώντας τη διαίσθησή μας, μπορούμε να κάνουμε επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές μας επιθυμίες και αξίες.

Στα σεμινάρια πνευματικής αφύπνισης που κάνω, εξηγώ, την νοημοσύνη της καρδιάς που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τη μηχανική της λειτουργία. Αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας την έμφυτη σοφία της καρδιάς, μπορούμε να βιώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη και πληρέστερη ύπαρξη. Η καλλιέργεια της νοημοσύνης της καρδιάς μέσω πρακτικών όπως ο διαλογισμός, οι ασκήσεις που ανοίγουν την καρδιά και η ενεργητική ακρόαση μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε σοφότερες αποφάσεις, να αγκαλιάζουμε τα συναισθήματά μας και να καλλιεργούμε ουσιαστικές συνδέσεις. Ας αγκαλιάσουμε τη νοημοσύνη της καρδιάς μας και ας ξεκλειδώσουμε τη βαθιά δύναμη μέσα μας.

Σταύρος Πλουμιστός
Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση πολύ πιο γρήγορα.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
www.voicehealing.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Καλλιεργώντας τη νοημοσύνη της καρδιάς - Η καρδιά γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας
Στ. Πλουμιστός: Καλλιεργώντας τη νοημοσύνη της καρδιάς - Η καρδιά γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας
Στ. Πλουμιστός: Καλλιεργώντας τη νοημοσύνη της καρδιάς - Η καρδιά γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας
https://cdn.pixabay.com/photo/2019/12/09/06/25/heart-4682756_1280.jpg
https://i.ytimg.com/vi/stJ1qcNyLJQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content