Σταύρος Πλουμιστός: Ζωή έξω από το παρών δεν υπάρχει..

Σταύρος Πλουμιστός: Ζωή έξω από το παρών δεν υπάρχει..

👉Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος προχωρά συνεχώς, η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που πραγματικά υπάρχει. Το παρελθόν δεν είναι παρά μια συλλογή αναμνήσεων και το μέλλον δεν είναι παρά μια προβολή των ελπίδων και των προσδοκιών μας. Ενώ μπορεί να σκεφτόμαστε και να αναλογιζόμαστε το παρελθόν ή να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε για το μέλλον, η μόνη πραγματικότητα που μπορούμε πραγματικά να βιώσουμε είναι το παρόν.

Η έννοια της ζωής που υπάρχει έξω από το παρόν είναι ένα φιλοσοφικό και υπαρξιακό ερώτημα που προβληματίζει την ανθρωπότητα για αιώνες. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μια ύπαρξη πέρα ​​από την παρούσα στιγμή, είτε έχει τη μορφή μεταθανάτιας ζωής, παράλληλων συμπάντων ή εναλλακτικών διαστάσεων. Ωστόσο, από λογική και επιστημονική άποψη, υπάρχουν λίγα στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς.


Η αντίληψή μας για το χρόνο περιορίζεται στην παρούσα στιγμή. Βιώνουμε τη ζωή σε μια συνεχή ροή γεγονότων, με κάθε δευτερόλεπτο που περνά να γίνεται το νέο παρόν. Το παρελθόν γίνεται μια συλλογή από αναμνήσεις αποθηκευμένες στο μυαλό μας, ενώ το μέλλον παραμένει αβέβαιο και υπόκειται σε αλλαγές. Η ύπαρξή μας είναι περίπλοκα συνδεδεμένη με το παρόν, καθώς είναι η μόνη στιγμή κατά την οποία μπορούμε να δράσουμε, να σκεφτούμε και να αισθανθούμε.

Επιπλέον, οι νόμοι της φυσικής, όπως τους αντιλαμβανόμαστε, υπαγορεύουν ότι ο χρόνος προχωρά απαρέγκλιτα. Το βέλος του χρόνου δείχνει προς μια κατεύθυνση, από το παρελθόν στο μέλλον. Ενώ μπορούμε να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε από το παρελθόν και να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον με βάση την κατανόησή μας για την αιτία και το αποτέλεσμα, τελικά δεσμευόμαστε από τους περιορισμούς της παρούσας στιγμής.

Η ιδέα μιας μετά θάνατον ζωής ή ύπαρξης πέρα ​​από το παρόν έχει συχνά τις ρίζες της σε θρησκευτικές ή πνευματικές πεποιθήσεις. Πολλές θρησκείες διδάσκουν ότι υπάρχει ένα ανώτερο βασίλειο ή μια αιώνια ύπαρξη που μας περιμένει μετά το θάνατο. Ενώ αυτές οι πεποιθήσεις παρέχουν παρηγοριά και παρηγοριά σε πολλούς, είναι θέματα πίστης και όχι εμπειρικής απόδειξης. Από επιστημονική άποψη, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη μιας μεταθανάτιας ζωής ή μιας ύπαρξης εκτός του παρόντος.

Ομοίως, οι θεωρίες για παράλληλα σύμπαντα ή εναλλακτικές διαστάσεις είναι συναρπαστικές και συχνά διερευνώνται σε έργα μυθοπλασίας. Ωστόσο, αυτές οι ιδέες παραμένουν εικασιακές και δεν εμπίπτουν στη σφαίρα της επιστημονικής παρατήρησης ή επαλήθευσης. Ενώ μπορεί να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία μας και να προσφέρουν δυνατότητες για εξερεύνηση, δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί ή διαψευστεί από εμπειρικά στοιχεία.


Όπως διδάσκω στα σεμινάρια μου, στις ομιλίες και στα βίντεο μου, η ζωή έξω από το παρόν είναι μια έννοια που παραμένει άπιαστη και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υποκειμενικές πεποιθήσεις και φιλοσοφικές σκέψεις. Από επιστημονική άποψη, η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε, και οποιαδήποτε ύπαρξη πέρα ​​από αυτήν παραμένει στην καλύτερη περίπτωση εικαστική. Η εστίασή μας πρέπει να είναι να αγκαλιάσουμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το παρόν, καθώς είναι η μόνη πραγματικότητα για την οποία μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Η αφύπνιση ομως είναι το να βγούμε από αυτό το περιορισμένο πεδίο της συνειδητότητας. Να βγούμε από το παρελθόν και το μέλλον, την πλάνη και το διαχωρισμό, την “ιστορία μας”, και να έρθουμε στην αλήθεια της ζωής όπως υπάρχει στο παρόν. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από το παρόν. Δεν γίνεται να ζεις έξω από το παρόν. Μόνο στο παρόν μπορείς να αναπνέεις ή να τρως. Είναι αδύνατο να ζεις έξω από το παρόν. Κι όμως αυτό κάνουμε όλοι μας. Χανόμαστε μέσα στις σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον, την “ιστορία μας”, και νομίζουμε ότι η αλήθεια για τη ζωή είναι αυτό που λένε οι σκέψεις.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Ζωή έξω από το παρών δεν υπάρχει..
Σταύρος Πλουμιστός: Ζωή έξω από το παρών δεν υπάρχει..
Σταύρος Πλουμιστός: Ζωή έξω από το παρών δεν υπάρχει..
https://img.livestrong.com/715x/clsd/getty/8756c74f9bdb407eb3dde3d51574b54a
https://i.ytimg.com/vi/duwBgK_lA6E/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content