Κακοκαιρία «Κλέων»: Καταφτάνει ο καύσωνας, μέχρι και 45άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

Κακοκαιρία «Κλέων»: Καταφτάνει ο καύσωνας, μέχρι και 45άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

👉Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση για την κακοκαιρία «Κλέων», τη στιγμή που οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα για τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από την προσεχή Τετάρτη (12.07.23) και για δέκα ολόκληρες ημέρες.

Μάλιστα, στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την ηγεσία του Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη και στελεχών από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων ενόψει της κακοκαιρίας «Κλέων». Από την πλευρά τους, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για καύσωνα διαρκείας, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο», «γράφοντας» ακόμη και 45 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί και έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.
Παρασκευή και Σάββατο οι πιο καυτές ημέρες

Την ίδια ώρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί πως οι πιο καυτές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωση του καιρού σημειώνει πως αυτό το θερμό κύμα είναι «προέκταση του ακραίου καύσωνα που πλήττει τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έρθει με το μέγιστο της ισχύς του στη χώρα μας».

Ο ίδιος τονίζει πως το μελτέμι που θα επικρατήσει στο Αιγαίο θα δροσίζει τα νησιά μας και τα ανατολικά ηπειρωτικά και συνιστά προσοχή καθώς αυτό αυξάνει αυτόματα τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τέλος, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως «από την Κυριακή τα περισσότερα σενάρια συγκλίνουν σε αργή αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης. Ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί αυτή η εξέλιξη παρόλα αυτά μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος».

Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ

Με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης για φέτος να μας χτυπά την πόρτα αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες.

Με τα προγνωστικά στοιχεία να εμφανίζουν μια σχετικά καλή προγνωσιμότητα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή περίπου, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής:

1. Το ισχυρό αυτό θερμό κύμα αποτελεί προέκταση του ακραίου καύσωνα που πλήττει τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έρθει με το μέγιστο της ισχύς του στη χώρα μας.

2. Το μέγιστο της έντασης αυτού του θερμού κύματος για τη χώρα μας εντοπίζεται το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο. Τα πιο ακραία προγνωστικά σενάρια θέλουν τον υδράργυρο σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές, δηλαδή περιοχές που βρίσκονται μακριά από την επίδραση της θάλασσας, να βρίσκεται σε τοπικό επίπεδο κοντά στους 43 με 44 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Μια πιο κοντά προς τον μέσο δρόμο όλων των υποσεναρίων τιμή είναι οι 41 με 42 βαθμοί σε τοπικό επίπεδο για τις βαθιά μεσημεριανές ώρες.

3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υδράργυρος σε μη αστικοποιημένες περιοχές θα βρίσκεται κοντά στους 23 με 27 βαθμούς κελσίου. Σε έντονα αστικοποιημένες περιοχές θα βρίσκεται στους 32 με 34 (π.χ λεκανοπέδιο της Αθήνας).

4. Στα θετικά της υπόθεσης είναι:

α. Οι θάλασσές μας δεν έχουν θερμανθεί αρκετά εξαιτίας και του έντονα άστατου καιρού του προηγούμενου διαστήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα αναπτύσσονται έντονες θαλάσσιες αύρες και άρα θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα βρίσκονται σε πολύ πιο υποφερτές καταστάσεις για τις μεσημβρινές ώρες. Δεν θα συμβαίνει το ίδιο όμως για τις βραδινές ώρες όπου η υγρασία θα κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση σε αυτές τις περιοχές. Το αντίθετο θα ισχύει για εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές όπου θα έχουμε δύσκολα μεσημέρια, καλύτερα όμως βράδια. Στο μέσο αυτών των δύο καταστάσεων θα βρίσκονται έντονα αστικοποιημένες περιοχές.

β. Το μελτεμάκι μέσα στο Αιγαίο (φυσικό κλιματιστικό) θα δροσίζει τα νησιά μας και τα ανατολικά ηπειρωτικά. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως αυξάνει και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

γ. Η διάρκεια αυτών των υψηλών θερμοκρασιών υπολογίζεται περίπου στις 72 ώρες (Πέμπτη – Σάββατο). Από Κύριακή τα περισσότερα σενάρια συγκλίνουν σε αργή αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης. Ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί αυτή η εξέλιξη παρόλα αυτά μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Κλείνοντας να σημειώσουμε κάτι το οποίο θα πρέπει να θυμόμαστε σε αυτά τα θερμά κύματα. Δεν παίζει τόσο ρόλο που θα τερματίσει η μέγιστη θερμοκρασία, αλλά πόσο χαμηλώνει η ελάχιστη. Οι 43 βαθμοί μπορεί να ακούγονται φοβιστικοί, οι 37 ή 38 όμως είναι περισσότερο κουραστικοί αν κρατάνε π.χ δύο εβδομάδες συνεχόμενα.

Είμαστε στον Ιούλιο όπου τέτοια θερμά κύματα τα αναμένουμε. Το θέμα είναι να μην κρατάνε πολύ και να ακολουθεί μια καλή ανάσα δροσιάς. Φαίνεται να το κερδίζουμε αυτό έστω και οριακά προς ώρας.

Υπομονή και να ακολουθούμε πάντα τις γνωστές συμβουλές που αφορούν τα θερμά κύματα.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κακοκαιρία «Κλέων»: Καταφτάνει ο καύσωνας, μέχρι και 45άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας
Κακοκαιρία «Κλέων»: Καταφτάνει ο καύσωνας, μέχρι και 45άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας
Κακοκαιρία «Κλέων»: Καταφτάνει ο καύσωνας, μέχρι και 45άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2023/07/a-477-1024x614.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/45.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/45.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content