Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος: «Ιμβριώτισσα Παναγιά Ταξειδιανή»

Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος: «Ιμβριώτισσα Παναγιά Ταξειδιανή»

👉Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις ξανά! Αποτελούν τον πρώτο θεσμός που καθιέρωσε, αμέσως μετά την ίδρυσή του τον Ιούνιο του 2014, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».Ξεκίνησαν διότι εκτιμήθηκε ότι η δράση αυτή μπορεί να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Α΄ Δεκαπενθήμερου του Αυγούστουμια ευχάριστη και ψυχικά ωφέλιμη εικόνα στους κατοίκους του Βόλου, της Μαγνησιώτικης υπαίθρου και της περιοχής της Αγιάς Λαρίσης, αλλά και στους πολυπληθείς επισκέπτες του καλοκαιριού.

Την Ακολουθία των Ιερών Παρακλήσεων, όπου χοροστατεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, ακολουθούν συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου, για όλους τους πολίτες (και αυτούς που δεν παρακολούθησαν την Ιερά Παράκληση), στους προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σκοπός των εκδηλώσεων, να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τοπικά μουσικά σχήματα, κυρίως, αλλά και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες με τραγούδια και μουσικές που έχουν αναφορά στην Παναγιά μας.

Ο στόχος της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ», ήταν οι εκδηλώσεις αυτές, να αγκαλιαστούν και από όλους τους ανθρώπους. Έτσι μετά την παρέλευση σχεδόν δέκα ετών, μπορούμε με βεβαιότητα να αναφέρουμε ότι επετεύχθη απόλυτα.

Τα προηγούμενα χρόνια διοργανώθηκαν πάνω από εξήντα (60) εκδηλώσεις πολιτισμού, σε διαφορετικές επί το πλείστων περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα σε μουσικά σχήματα της περιοχής μας να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να ψυχαγωγήσουν κατοίκους και παραθεριστές της περιφέρειάς μας.
Κάθε φορά που τα πράγματα παρεκκλίνουν από ότι ο καθένας θεωρεί υγιές και σωστό για τη ζωή του, αλλά και όποτε νιώθουμε δέος και πληρότητα για όλα όσα ο βίος μας περιλαμβάνει, επικαλούμαστε τη Χάρη της Παναγιάς μας. Γιατί η αγκαλιά της είναι πάντα το καταφύγιο για τα όμορφα και τα άσχημα, τα εύκολα και τα πιο απαιτητικά. “Μάνα” όλου του κόσμου χωρίς να ξεχωρίζει κανένα από τα παιδιά της τα οποία προσδοκούν το χάδι και την εύνοιά της με προσευχές, κεράκι, τάματα και απόλυτη αφοσίωση.

Καθώς ετοιμαζόμαστε να κατευοδώσουμε την Παναγιά μας στο μεγάλο Της ταξίδι προς την αγκαλιά του Υιού της και Θεού μας, ταξιδεύουμε κι εμείς στα μονοπάτια της δημοτικής μας παράδοσης κι αφουγκραζόμαστε την ευσέβεια και τον σεβασμό του λαού μας προς την Κυρία Θεοτόκο.
Συνοδοιπόρος του λαού ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεχίζει τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις».
Τραγούδια από κάθε γωνία της πατρίδας μας γίνονται δρόμος συνάντησης με την μητρική Της αγάπη. Μελωδίες του βουνού, του κάμπου και της θάλασσας γίνονται χάδι ουράνιας παρηγοριάς και μεσιτείας, που μόνον εκείνη ξέρει να χαρίζει.

Φέτος, στις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις, όπως και στη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», τιμούμε ένα νησί που γεύτηκε θάνατο, αλλά ξαναβρίσκει τη ζωή. Η Ίμβρος, γενέτειρα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που πριν ένα περίπου μήνα επισκέφτηκε την Μαγνησία, μας ανοίγει ένα παράθυρο στα έθιμα και τη βασανισμένη της ιστορία και μας καλεί να μοιραστούμε με τους ηρωικούς και ξενιτεμένους της κατοίκους την αγάπη τους και την προσευχή τους προς για την Παναγιά για ένα νέο ξεκίνημα.

Η πολυβασανισμένη Ίμβρος γυρεύει τη δύναμη να αναστηθεί κι έρχεται η Παναγιά να κάνει τον θάνατο αυτού του πολυβασανισμένου τόπου “κοίμηση” και αρχή ενός καινούργιου ξεκινήματος.
Η Ιμβριακή Ελληνορθόδοξη μειονότητα προσπαθεί να βρει ξανά το βηματισμό της για μια ειρηνική, ομαλή ζωή στο νησί της.

Στις 15 Αυγούστου το νησί τιμά την Αγία Μητέρα, κάνοντας ένα πέρασμα από τα γνωστότερα αλλά και αφανή σημεία λατρείας προς το πρόσωπο Της.

Η Ίμβρος είναι ένας τόπος όπου τα προσκυνήματα προς τιμήν της Παναγίας είναι πολλά. Φιλοτεχνημένα με περίσσεια τέχνη, με μεράκι και, κυρίως, πίστη ως υπέρτατο δομικό λίθο, αποτελούν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού ξενιτεμένων Ιμβριωτών όλο το χρόνο με κορύφωση παραμονές και ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δεκάδες ναοί και ξωκκλήσια στην Ίμβρο είναι αφιερωμένα στην Παναγιά και γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο.


Τον Δεκαπενταύγουστο, ένα βραχύβιο θαύμα συντελείται στην Ίμβρο, καθώς συρρέουν Ίμβριοι απ’ όλο τον κόσμο για να αναβιώσουν τις αρχαίες παραδόσεις. Επίκεντρο των εορτασμών είναι το χωριό Αγρίδια, όπου αναβιώνουν δύο πασίγνωστα έθιμα του Ιμβριακού Δεκαπενταύγουστου: η θυσία των ταύρων και η παρασκευή της περίφημης Κουρκούτας, σούπας από πλιγούρι.

Στις φετινές μας Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις προς τη Μητέρα όλων μας, την Παναγιά, ας είναι η Ίμβρος στο νου και στην καρδιά μας.

Θα έχουμε και φέτος την συνεργασία και τη συμπαράσταση των κατά τόπους θρησκευτικών και πολιτιστικών φορέων, προπάντων, όμως, του Ηλία Λιαμή και του Δημήτρη Καραβασίλη, η συμμετοχή των οποίων έγινε σχεδόν απαιτητή από τις διάφορες περιοχές.

Όμως, φέτος ένα ακόμη καινούργιο στοιχείο προστίθεται. Διάγοντας το Θεματικό Έτος Πολιτισμού για τα «Γιορτάσια στων Μαγνήτων τις Κοινότητες», με αφορμή το «Πάσχα του καλοκαιριού», αναπαριστούμε στην Άλλη Μεριά, με τον Σύλλογο Σοφαδιτών Μαγνησίας, παραδοσιακές γιορτές του τόπου καταγωγής των.

Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων, που και πάλι έχει την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων,αλλά και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αφών Δεληγιώργη, ξεκινά την Τρίτη 1η Αυγούστου από τον Άγιο Στέφανο.

Θα ακολουθήσει η Βελίκα Αγιάς, η πληγείσα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές Νέα Αγχίαλος, και η Μηλίνα. Όπως κάθε χρόνο θα ολοκληρώσουν την πανήγυρι του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Βόλου, συνέχεια στην Άλλη Μεριά, στα Κάτω Λεχώνια, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στην αυλή της Παναγίας στη Μακρινίτσα, στον Λαύκο, για να ολοκληρωθούν, όπως κάθε χρόνο, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου, στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,267,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1260,ΒΙΝΤΕΟ,840,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1564,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος: «Ιμβριώτισσα Παναγιά Ταξειδιανή»
Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος: «Ιμβριώτισσα Παναγιά Ταξειδιανή»
Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος: «Ιμβριώτισσα Παναγιά Ταξειδιανή»
https://imd.gr/wp-content/uploads/2023/07/%CE%A4-poster_augoustiatikes2023-659x1024.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/2023_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/2023_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content