111 ΠΜ – εκρήξεις πυρομαχικών: Η ώρα της απόδοσης ευθυνών - Ξεκινούν επιθεωρήσεις και ασκήσεις σε όλα τα στρατόπεδα

111 ΠΜ – εκρήξεις πυρομαχικών: Η ώρα της απόδοσης ευθυνών - Ξεκινούν επιθεωρήσεις και ασκήσεις σε όλα τα στρατόπεδα

👉Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επιχείρηση για την εκκαθάριση του περιμετρικού χώρου της αποθήκης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111 ΠΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία παραδόθηκε χθες στις φλόγες, προκαλώντας απανωτές εκρήξεις που έσπειραν τον πανικό και τον φόβο στους κατοίκους στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, άνδρες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων του Στρατού Ξηράς (ΤΕΝΞ) «χτενίζουν» την περιοχή σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την κατεστραμμένη αποθήκη. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση των πυροτεχνουργών της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεστραμμένη αποθήκη.

Μόλις ο χώρος θεωρηθεί απολύτως ασφαλής αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία αποτίμησης της ζημιάς που έχει προκληθεί στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως σας έχει ενημερώσει το OnAlert από τη φωτιά στην αποθήκη έχουν καταστραφεί βόμβες διασποράς και κατευθυνόμενα βλήματα αέρος αέρος και αέρος έδαφος που χρησιμοποιούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 50.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων για τυχόν ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν για την απώλεια των πυρομαχικών. Σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή από το ΓΕΑ στο αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο οποίο υπάγεται η 111 ΠΜ, για τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθούν αν είχαν τηρηθεί τα πρωτόκολλα που αφορούν στα μέτρα πυροπροστασίας από τη διοίκηση της αποθήκης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας η ΕΔΕ έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν είχαν δημιουργηθεί οι απαιτούμενες ζώνες πυροπροστασίας και αν ο χώρος στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της 111 ΠΜ είχε καθαρισθεί.

Επίσης άλλο ένα ζήτημα που θα διερευνήσει η ΕΔΕ είναι αν μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη Μαγνησία και ενόσω η φωτιά κατευθυνόταν προς τις αποθήκες που βρίσκονται εκτός του αεροδρομίου της 111 ΠΜ υπήρχε η δυνατότητα μεταστάθμευσης των πυρομαχικών. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για την ασφαλή μεταφορά των πυρομαχικών και του οπλισμού των μαχητικών αεροσκαφών θα απαιτούνταν αρκετές ημέρες.

Οι ίδιοι επιτελείς θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο η διοίκηση της αποθήκης να μην είχε τηρήσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούν στην πυρασφάλεια του στρατοπέδου. Ωστόσο το γεγονός ότι τα πυρομαχικά καταστράφηκαν από τη πυρκαγιά από μόνο του συνιστά μείζον ζήτημα.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια για κατεπείγουσα έρευνα και απόδοση ευθυνών καθώς και η προφορική εντολή του προς στο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο να εποπτεύσει την ΕΔΕ δείχνει ότι πιθανώς «θα πέσουν κεφάλια» στη Πολεμική Αεροπορία. Εκ των πραγμάτων η έρευνα επικεντρώνεται στις ευθύνες του διοικητή της αποθήκης, αλλά και του διοικητή της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Άγνωστο παραμένει αν οι ευθύνες αποδοθούν σε υψηλότερα επίπεδα, με δεδομένο ότι την 111 ΠΜ είχε επιθεωρήσει λίγες ημέρες πριν τη πυρκαγιά ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις καθώς πέραν των επιχειρησιακών ζητημάτων υπάρχει και το πολιτικό κόστος που προκαλεί η είδηση ότι χάθηκαν σημαντικά πυρομαχικά για την Πολεμική Αεροπορία.

Πηγή: OnAlert/Κώστας Αλατζάς


Μετά την «εμπόλεμη ζώνη» στην Νέα Αγχίαλο ξεκινούν επιθεωρήσεις και ασκήσεις σε όλα τα στρατόπεδα

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας, σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίσθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής Κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Αντικείμενο των επισκέψεων είναι οι επιτόπιοι έλεγχοι, η διεξαγωγή ασκήσεων πυρασφάλειας και η εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια προσωπικού και μέσων, όπως και η εφαρμογη των σχεδίων ασφαλείας σε όλες τις Μονάδες της χώρας.

Για τα ζητήματα πυρασφάλειας πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιναυάρχου Φραγκίσκου Λελούδα και των αρμοδίων των Γενικών Επιτελείων.

Πηγή: Dnews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 111 ΠΜ – εκρήξεις πυρομαχικών: Η ώρα της απόδοσης ευθυνών - Ξεκινούν επιθεωρήσεις και ασκήσεις σε όλα τα στρατόπεδα
111 ΠΜ – εκρήξεις πυρομαχικών: Η ώρα της απόδοσης ευθυνών - Ξεκινούν επιθεωρήσεις και ασκήσεις σε όλα τα στρατόπεδα
111 ΠΜ – εκρήξεις πυρομαχικών: Η ώρα της απόδοσης ευθυνών - Ξεκινούν επιθεωρήσεις και ασκήσεις σε όλα τα στρατόπεδα
https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2023/07/5938900-1024x682.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/111_28.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/111_28.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content