Σταύρος Πλουμιστός: 10 λόγοι για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή

Σταύρος Πλουμιστός: 10 λόγοι για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή

👉Το να ζητάς συγχώρεση είναι πράγματι κάτι περισσότερο από απλή συγγνώμη. Έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την ψυχή σας και να επιφέρει προσωπική ανάπτυξη και μεταμόρφωση. Όταν ζητάτε συγχώρεση, όχι μόνο αναγνωρίζετε τα λάθη σας αλλά αναλαμβάνετε και την ευθύνη για τον πόνο ή τη βλάβη που έχετε προκαλέσει.

Αναζητώντας συγχώρεση, επιδεικνύετε ταπεινότητα, ενσυναίσθηση και γνήσια επιθυμία να επανορθώσετε. Δείχνει ότι εκτιμάτε την ευημερία και τα συναισθήματα του ατόμου που έχετε αδικήσει και είστε πρόθυμοι να υπερβείτε τα απλά λόγια για να θεραπεύσετε τη σχέση.

Το να ζητάς συγχώρεση απαιτεί ενδοσκόπηση και αυτοστοχασμό. Σας ωθεί να αντιμετωπίσετε τα δικά σας ελαττώματα και αδυναμίες, ενθαρρύνοντας την προσωπική ανάπτυξη και τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας. Είναι μια πράξη αυτοβελτίωσης και μια δέσμευση να μαθαίνεις από τα λάθη σου.

Επιπλέον, το να ζητάς συγχώρεση καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Σας επιτρέπει να μπείτε στη θέση του άλλου, να αναγνωρίσετε τον πόνο του και να επικυρώσετε τα συναισθήματά του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναπτύσσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ενσυναίσθησης και μια βαθύτερη σύνδεση με τη δική σας ανθρωπιά.


Τελικά, η αναζήτηση συγχώρεσης είναι ένας ισχυρός τρόπος συμφιλίωσης και αποκατάστασης σχέσεων. Έχει τη δυνατότητα να επιδιορθώσει τους σπασμένους δεσμούς, να προωθήσει την κατανόηση και να διευκολύνει τη θεραπεία και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη, συγχώρεση και ανατροφή μιας πιο συμπονετικής και συμπονετικής ψυχής.

Το να ζητάς συγχώρεση υπερβαίνει μια απλή συγγνώμη, διότι όπως τονίζω συχνά, είναι μια μεταμορφωτική πράξη που ανεβάζει την ψυχή σας προάγοντας την προσωπική ανάπτυξη, την ενσυναίσθηση και τη θεραπεία. Αναζητώντας συγχώρεση, ξεκινάτε ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και συμβάλλετε στην οικοδόμηση ισχυρότερων, πιο συμπονετικών δεσμών με τους άλλους.

Το να ζητάς συγχώρεση είναι μια ευγενής και ισχυρή πράξη. Όταν αναγνωρίζουμε ότι κάναμε ένα λάθος και ζητάμε συγχώρεση, δείχνουμε ενσυναίσθηση για εκείνους που έχουμε πληγώσει και εκφράζουμε την προθυμία μας να επιδιορθώσουμε το κακό που προκαλέσαμε.

Περιλαμβάνει επίσης ταπεινοφροσύνη, καθώς αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και βάζουμε στην άκρη τον εγωισμό μας. Είναι σημάδι συναισθηματικής ωριμότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Δείχνει ότι είμαστε ικανοί να σκεφτόμαστε τις πράξεις μας, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να επιδιώκουμε να βελτιωθούμε.

Ζητώντας συγχώρεση, ανοίγουμε την πόρτα της συμφιλίωσης και της θεραπείας. Αποκαθιστά τις διαλυμένες σχέσεις, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και ξαναχτίζει τους δεσμούς με τους άλλους. Είναι επίσης ένας τρόπος να απελευθερώσουμε το δικό μας συναισθηματικό φορτίο, γιατί το να ζητάμε συγχώρεση μας επιτρέπει να αφήσουμε το αίσθημα της ενοχής και μας δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου.

Στα σεμινάρια Αφύπνισης & Αυτοβελτίωσης που πραγματοποιώ, αναφέρω 10 λόγους για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή:

1. Καλοσύνη
Όταν ζητάμε συγχώρεση, στέλνουμε το μήνυμα ότι η αληθινή μας ουσία δεν ορίζεται από τις αποτυχίες μας, αλλά μάλλον από την εγγενή μας καλοσύνη, παρά τα λάθη που έχουμε κάνει. Η ικανότητα να μετανοούμε και να αναγνωρίζουμε τη σημασία του να ζητάμε συγχώρεση απαιτεί μια φύση φροντίδας.

2. Αυτοεκτίμηση

Το να ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από κάποιον ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας γιατί προσθέτει θετικές αξίες στην αυτοαντίληψη και την εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας.

Όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ζητάμε συγγνώμη, επιδεικνύουμε μεγάλη συναισθηματική ωριμότητα και προθυμία να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας.

3. Προσωπικότητα
Η αναγνώριση ενός σφάλματος απαιτεί μεγάλη δύναμη χαρακτήρα. Η παραδοχή λαθών και ακόμη και η συγγνώμη είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδείξεις μιας αξιοσημείωτης και αξιοθαύμαστης προσωπικότητας.

4. Ανακούφιση ψυχής
Όταν ζητάμε συγγνώμη από κάποιον, απελευθερώνουμε ένα τεράστιο φορτίο που βάραινε την καρδιά μας και εισπνέουμε θετική ενέργεια στο σύμπαν, που φέρνει μεγάλη θετικότητα στη ζωή μας.

Μας δίνει μια αίσθηση ανακούφισης και ανάλαφρης καρδιάς, καθώς έχουμε αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη μας και εκφράσαμε την προθυμία μας να διορθώσουμε το κακό που προκλήθηκε.

5. Κατανόηση
Συχνά, το να σβήνουμε τα λάθη μας και να ζητάμε συγχώρεση είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουμε τα κίνητρά μας στους άλλους και να επιτύχουμε αληθινή συγχώρεση.

6. Ειλικρίνεια
Μερικές φορές ένα απλό αίτημα για συγχώρεση είναι αρκετό για να επιλύσει ένα άλυτο ζήτημα, ή ακόμα και να θεραπεύσει μια διαλυμένη σχέση. Μας επιτρέπει να ελευθερωθούμε και να προχωρήσουμε, χωρίς ενοχές ή ανησυχία.

Εκφράζοντας ειλικρινά το αίτημά μας για συγχώρεση, προσφέρουμε στον άλλον την ευκαιρία να μοιραστεί τα συναισθήματά του, να αδειάσει την καρδιά του και να βρει κοινό έδαφος. Είναι μια πράξη συμφιλίωσης που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση των συγκρούσεων και την αποκατάσταση της αρμονίας.

7. Θαρραλέα
Η παραδοχή των λαθών είναι ένα δύσκολο αλλά αξιοθαύμαστο έργο. Η απερισκεψία αφήνει κακή εντύπωση και οι αγανακτισμένοι άνθρωποι τείνουν να μας αποκλείουν. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά η αναγνώριση αυτών των αποτυχιών είναι σημάδι ωριμότητας και ευθύνης.

8. Εμπιστοσύνη
Όταν κάνουμε λάθη και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας, μεταφέρουμε στους άλλους ότι πρόθεσή μας δεν ήταν να αποτύχουμε και ότι φιλοδοξούμε να προοδεύσουμε. Οικοδομεί εμπιστοσύνη επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να κάνουμε το σωστό.


9. Ωριμότητα
Το να ζητάς συγχώρεση σημαίνει να ξεπερνάς τις ενοχές και να ενεργείς με συνέπεια, μια στάση που προορίζεται για ώριμους ανθρώπους.

10. Ταπεινοφροσύνη
Το να ξεπεράσουμε την υπερηφάνεια και την αλαζονεία για να πιστέψουμε στο αλάθητο μας υπερβαίνει την απλή δικαιοσύνη, σημαίνει να δείξουμε ταπεινότητα αναγνωρίζοντας τη σημασία των συναισθημάτων των άλλων σε αυτόν τον κόσμο.

Και όποιες δικαιολογίες και αν δημιουργήσουμε για να αποφύγουμε να ζητήσουμε συγχώρεση. Κανένα από αυτά δεν αξίζει τον κόπο. Κάντε το κομμάτι σας!

Αν ο άλλος δεν σε συγχωρήσει ή μετανιώσει για όσα σου έκανε, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί τουλάχιστον θα έχεις μπει σε συγχρονισμό με το σύμπαν, αφήνοντας τους αγγέλους που σε βοηθούν πιο χαρούμενοι και περήφανοι για το άτομο που είσαι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: 10 λόγοι για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή
Σταύρος Πλουμιστός: 10 λόγοι για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή
Σταύρος Πλουμιστός: 10 λόγοι για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή
https://www.mormonmatters.org/wp-content/uploads/2018/06/reconciliation.jpg
https://i.ytimg.com/vi/TZzWngeM1hY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/10_12.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/10_12.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content