Η γερμανική Deutsche Bank και οι αμερικανικές BofA και Moody’s προειδοποιούν για μεγάλη πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών

Η γερμανική Deutsche Bank και οι αμερικανικές BofA και Moody’s προειδοποιούν για μεγάλη πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών

👉Η γερμανική Deutsche Bank και οι αμερικανικές BofA και Moody’s προειδοποιούν για μεγάλη πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών καθώς λόγω της συνεχούς αύξησης των επιτοκίων θα σκάσουν όλες οι χρηματοπιστωτικές «φούσκες».

Αυτό θα είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της πιο επιθετικής νομισματικής σύσφιξης της τελευταίας δεκαετίας εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.

Το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 300 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022!
Σύμφωνα δε με τους αναλυτές της τράπεζας Jim Reid και Steve Caprio, οι εταιρικές χρεοκοπίες αναμένεται να γίνουν… κανονικότητα καθώς εισερχόμαστε σε έναν μοναδικά ακραίο κύκλο αθετήσεων πληρωμών λόγω της υπερμόχλευσης και των επιτοκιακών αυξήσεων.

«Οι δείκτες μας εκπέμπουν σήμα πως έρχεται τσουνάμι χρεοκοπιών. Η πιο αυστηρή πολιτική της Fed και της ΕΚΤ την τελευταία 15ετία, σε συνδυασμό με την υψηλή μόχλευση των εταιρειών, τεντώνουν τα περιθώρια.

Και από τεχνικής απόψεως, ο δείκτης πιστωτικού κύκλου παράγει το πιο ανησυχητικό σήμα μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2012, εξαρουμένης της περιόδου κατά την οποία ξέσπασε η πανδημία Covid 19».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα της Deutsche Bank, οι χρεοκοπίες θα κορυφωθούν περί τα τέλη του 2024 (αύξηση 9% στις αθετήσεις).

Χάριν συγκρίσεως, αξίζει να επισημανθεί πως το ποσοστό αφερεγγυότητας στις ΗΠΑ το 2021 ήταν 0,5% και το 2022 1,3%.

Οι εταιρείες παρουσιάζουν υπερδανεισμό… Και οι παγκόσμιες πιστωτικές αγορές αντλούν περισσότερα έσοδά από τον κλάδο των κατασκευών και την πώληση φυσικών αγαθών παρά από την πραγματική οικονομία, γενικότερα.

Παράλληλα, το κόστος εργασίας είναι πιθανό να παραμείνει σταθερό, λόγω της συρρίκνωσης του εργατικού δυνομικού λόγω δημογραφικού προβλήματος και της επιθυμίας των καταναλωτών να ανακτήσουν σχεδόν 2 χρόνια αρνητικής αύξησης των πραγματικών μισθών».

Η Bank of America προβλέπει επίσης κύμα χρεοκοπιών.

Σύμφωνα με την ανάλυσή της, οι χρεοκοπίες θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εάν η οικονομία των ΗΠΑ εισέλθει σε πλήρη ύφεση.

Εν τω μεταξύ, η Moody’s αναμένει ότι οι χρεοκοπίες για το εταιρικό χρέος που αξιολογείται ως κερδοσκοπικό θα αυξηθούν παγκοσμίως κατά 4,6% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από 2,9% τον Μάρτιο.

«Βλέπουμε ήδη μια αύξηση στις εταιρικές χρεοκοπίες.

Περισσότερες εταιρείες παγκοσμίως χρεοκόπησαν το α’ τρίμηνο του 2023 από ό,τι σε οποιοδήποτε τρίμηνο από τα τέλη του 2020 κατά την κορύφωση των κυβερνητικών περιορισμών λόγω COVID.

Η Moody’s ανέφερε ότι 33 εταιρείες που αξιολογεί αθέτησαν τα χρέη τους το πρώτο τρίμηνο με 15 από αυτές να πραγματοποιούνται τον Μάρτιο του 2023.

Οι κεντρικές τράπεζες ανατίναξαν αυτή τη γιγαντιαία φούσκα χρέους που ίδιες δημιούργησαν έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες χαμηλών επιτοκίων και πρωτοφανούς νομισματικής χαλάρωσης.

Υπενθυμίζεται πως έσπρωξαν τα επιτόκια στο μηδέν, στον απόηχο της Μεγάλης Ύφεσης, ενώ ορισμένες, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, είχαν αρνητικά επιτόκια.

Παρά τις προσπάθειες της Fed να εξομαλύνει τα επιτόκια στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2010, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν το πέτυχε ενώ αναγκάστηκε να τα μειώσει εκ νέου λόγω κλονισμού της οικονομίας πριν από την COVID.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κεντρικές τράπεζες χαλάρωσαν σε διπλάσιο βαθμό τις πολιτικές τους.

Επιδίωξή τους ήταν να δώσουν κίνητρα για δανεισμό ώστε να κινηθεί η οικονομία… Και ο στόχος επετεύχθη. Αλλά με επιπτώσεις.

Το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 300 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022 σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global!

Αυτό ισοδυναμεί με μόχλευση 349% έναντι του παγκόσμιου ΑΕΠ και επιβάρυνση 37.500 δολαρίων για κάθε άτομο στον κόσμο.

Από το 2000, το μη χρηματοοικονομικό εταιρικό χρέος σε όλη την Αμερική και την Ευρώπη έχει αυξηθεί από 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 38,1 τρισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 200%.

Μετά τη συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους, που είναι στα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε υπερβολικό δανεισμό προκειμένου να αναπληρώσει τα ταμειακά αποθέματα που ξόδεψε ενώ η κυβέρνηση αντιμετώπιζε το εν λόγω ζήτημα.

Σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πιθανότατα θα χρειαστεί να πουλήσει περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε έντοκα γραμμάτια εντός έξι έως οκτώ εβδομάδων από τη συμφωνία ανώτατου ορίου χρέους μόνο για να αναπληρώσει τα μετρητά που δαπανήθηκαν.

Σε καθαρή βάση, σύμφωνα με την JP Morgan, το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει πιθανότατα να πουλήσει ομόλογα ύψους 1,1 τρισεκ. δολαρίων τους επόμενους 12 μήνες.

Η αγορά μπορεί να είναι σε θέση να απορροφήσει όλο αυτό το «χαρτί», αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο ενώ οι ομολογιακές εκδόσεις θα αφαιμάζουν τη ρευστότητα από την αγορά.

Αυτή η κρίση ρευστότητας θα εξαπλωθεί και στην αγορά εταιρικών ομολόγων.

Οι τιμές των μη κρατικών χρεογράφων θα μειωθούν ραγδαία προκειμένου να ανταγωνιστούν τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου.

Αυτό σημαίνει ότι το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί για όλους, κάτι το οποίο θα καταστήσει δυσκολότερη την αναχρηματοδότηση για τις εταιρείες με υπερμόχλευση.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,817,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,903,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η γερμανική Deutsche Bank και οι αμερικανικές BofA και Moody’s προειδοποιούν για μεγάλη πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών
Η γερμανική Deutsche Bank και οι αμερικανικές BofA και Moody’s προειδοποιούν για μεγάλη πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών
Η γερμανική Deutsche Bank και οι αμερικανικές BofA και Moody’s προειδοποιούν για μεγάλη πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών
https://www.kinima-ypervasi.gr/wp-content/uploads/2022/12/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%87.jpg
https://i.ytimg.com/vi/TyqaBat-eEc/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/deutsche-bank-bofa-moodys.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/deutsche-bank-bofa-moodys.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content