Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων: Όλη η αλήθεια για τον Codex Alimentarius που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (“Διατροφικός Κώδικας" - ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων: Όλη η αλήθεια για τον Codex Alimentarius που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (“Διατροφικός Κώδικας" - ΒΙΝΤΕΟ)

👉Στο video μιλάει ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους και αναφέρει τα ακόλουθα:

“Κάθε μέρα περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αρρωσταίνουν τρώγοντας μη ασφαλές τρόφιμα, πολλοί από αυτούς είναι παιδιά. Πάνω από 200 ασθένειες από διάροια μέχρι καρκίνος προκαλούνται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με βακτήρια, ιούς, παράσιτα και χημικά. Σήμερα την Ημέρα Παγκόσμιας Ασφάλειας Τροφίμων, αναγνωρίζουμε τον σοβαρό ρόλο που οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας έχουν στη διατήρηση προδιαγραφών τροφίμων, θρεπτικών συστατικών και ποιότητας, για να προστατεύσουν την υγεία και την ευζωία.“

Και συνεχίζει λέγοντας ότι: “Αυτή τη χρονιά γιορτάζουμε 60 χρόνια από τον Codex Alimentarius που καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, ως ένας διεθνές “σώμα” καθορισμού προτύπων για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, για να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να προωθήσει δίκαιες εμπορικές πρακτικές για τα τρόφιμα. Τα συστήματα τροφών αλλάζουν γρήγορα και η ασφάλεια τροφίμων αντιμετωπίζει αυξημένες προκλήσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης του πληθυσμού, νέων τεχνολογιών, παγκοσμιοποίησης και της βιομηχανοποίησης.“


Codex Alimentarius: Τί κρύβεται πίσω από τον “Διατροφικό Κώδικα”;

Τι κρύβεται πίσω από το διαβόητο διατροφικό κώδικα Codex Alimentarius. Codex Alimentarius: Τί κρύβεται πίσω από τον “Διατροφικό Κώδικα”;

Έως τώρα είχατε το δικό σας βιολογικό κήπο και τρώγατε τα οργανικά σας φρέσκα προϊόντα; Έστω ψωνίζετε από καταστήματα ή λαϊκές υγιεινά προϊόντα; Κάντε το όσο ακόμα μπορείτε. Ο alimentarius… έρχεται !!!

Τρώγοντας… έρχεται η όρεξη στα διάφορα υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων, τα οποία ύστερα από την οικονομική (σ.σ και υγειονομική πλέον) υποδούλωση των λαών έχουν βάλει στόχο τον έλεγχο και της τροφής τους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο διεθνής έλεγχος των τροφίμων επιτυγχάνεται μέσω του διαβόητου Codex Alimentarius, του παγκόσμιου διατροφικού κώδικα.

Αν και ο Codex Alimentarius λειτουργεί υπό τη σκεπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και συγχρηματοδοτείται από τα κράτη-μέλη του, ελάχιστη γνώση έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις για όσα μελετούν και αποφασίζουν οι διάφορες επιτροπές του Κώδικα σχετικά με τη διατροφή του πλανήτη.

Οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο είτε της διατροφής είτε του φαρμάκου επιχειρούν, διαμέσου υπερεθνικών θεσμικών υποχείριών τους, να ελέγξουν πλήρως τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνει η παγκόσμια κοινότητα.

Βιομηχανία τροφίμων: Λόμπι πολυεθνικών αποφασίζει τι θα τρως

Ήδη στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης καταγγέλλεται η απαγόρευση καλλιέργειας πατενταρισμένων σπόρων από ιδιώτες και η αντικατάσταση όλων των φυσικών ειδών με μεταλλαγμένα, ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε εθνική και ατομική αυτονομία και σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η τροφή.

Αρκετοί Έλληνες επιστήμονες, εξάλλου, φοβούνται πως πολύ γρήγορα και στη χώρα μας δεν θα μπορούμε να είμαστε κύριοι των φρούτων και των λαχανικών που παράγουμε.

Πατέντες στα τρόφιμα: Ένα φρικιαστικό σενάριο γίνεται πραγματικότητα

Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», οι διάφορες Επιτροπές του Codex Alimentarius εργάζονται συνεχώς. Στις αρχές Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στην Πόλη του Μεξικού η αρμόδια Επιτροπή για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με τη συμμετοχή 40 κρατών-μελών, η οποία ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, και με την ομογενοποίηση της συσκευασίας και διάθεσης προϊόντων όπως το αβοκάντο, το ρόδι και τα φρούτα του πάθους.

Τα φυσικά προϊόντα στο απόσπασμα

Η ιστορία άρχισε από τα συμπληρώματα διατροφής και άλλα φυσικά θεραπευτικά προϊόντα, τα οποία περιέχουν υψηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων.

Αυτά λειτουργούν προληπτικά όσον αφορά σε ασθένειες, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες τοξίνες και δηλητήρια από τον Κώδικα, με σκοπό να μειωθούν κατά πολύ οι επιτρεπόμενες δόσεις τους και να ενισχυθούν οι πωλήσεις των χημικών προϊόντων των φαρμακευτικών εταιρειών.

Σε άλλο επίπεδο, περιθωριοποιούνται τρόφιμα τα οποία καταπολεμούν αλλεργίες ή την υπέρταση μόνο και μόνο επειδή δεν διαθέτουν την… εκλεκτή πιστοποίηση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει σχηματιστεί μια «θετική» λίστα μόλις 18 επιτρεπόμενων θρεπτικών στοιχείων και ό,τι δεν περιλαμβάνεται σε αυτή λογίζεται ως απαγορευμένο, ενώ κάθε είδος τροφής θα πρέπει να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία.

Κώδικας Alimentarius: Ξέρετε Αν Τρώτε Ακτινοβολημένα Προϊόντα;

Αντιθέτως, προκρίνονται οι γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί, κοινώς τα μεταλλαγμένα, όπως οι αυξητικές ορμόνες, καθώς και τα υποκλινικά αντιβιοτικά στα βοοειδή και άλλα συνθετικά πρόσθετα τροφίμων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για την ανθρώπινη υγεία.

Την ίδια στιγμή, επιτρέπονται υψηλά επίπεδα της καρκινογόνους αφλατοξίνης στο γάλα, καθώς και επικίνδυνων εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Με βάση επίσης τον Κώδικα, οι σπόροι πρέπει να είναι πιστοποιημένοι και να χορηγούνται από εταιρείες.

ΠΡΟΣΟΧΉ: Η μεθοδευμένη εξαφάνιση των φυσικών σπόρων

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Codex Alimentarius δεν είναι νομοθεσία, αλλά διεθνές όργανο το οποίο δημιουργήθηκε το 1961 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αναπτύξει πρότυπα, κώδικες πρακτικής και κατευθυντήριες γραμμές για όλη τη διατροφική αλυσίδα, με σκοπό, υποτίθεται, την προστασία της υγείας των καταναλωτών και την εξασφάλιση ορθών πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων.

Η βιοτεχνολογία, τα φυτοφάρμακα, τα πρόσθετα τροφίμων, οι μολυσματικές ουσίες είναι μερικά μόνο από τα θέματα που συζητούνται στις συνεδριάσεις των Επιτροπών του Κώδικα.

Πριν από κάθε συνεδρίαση του Codex Alimentarius πραγματοποιείται σύσκεψη στο Συμβούλιο της ΕΕ με τη συμμετοχή όλων των κρατών-μελών ώστε να διαμορφώνεται κοινή ευρωπαϊκή θέση στα υπό συζήτηση ή υπό υιοθέτηση κείμενα εργασίας, η οποία πρέπει να είναι, πάντως, σύμφωνη με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία.

Από ελληνικής πλευράς, εθνικό σημείο επαφής με τον Codex Alimentarius είναι ο ΕΦΕΤ.

Κύριοι στόχοι του ελληνικού φορέα είναι η διάχυση της πληροφορίας και η έγκαιρη ενημέρωση των εταίρων σε εθνικό επίπεδο, η διαμόρφωση εθνικής θέσης μέσω συντονιστικών συσκέψεων όλων των αρμοδίων φορέων και η δημόσια διαβούλευση των κειμένων εργασίας των Επιτροπών του Codex.

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί μια σειρά τυπικώς ή ουσιαστικώς αναγκαίων πιστοποιήσεων, οι οποίες «φωτογραφίζουν» τα συμφέροντα των ισχυρών παικτών στον τομέα του φαρμάκου και της διατροφής εις βάρος των μικρομεσαίων και οι οποίες έχουν υιοθετήσει αρχές του Codex Alimentarius.

Η ισχυρότερη πιστοποίηση παγκοσμίως θεωρείται το ISO 22.000, στο οποίο υπολογίζεται πως έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 10.000 ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως οι μεγαλύτερες, αν και δεν έχει δημιουργηθεί σχετικό μητρώο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός, σημειώνει στα «Επίκαιρα» πως ο Codex Alimentarius δεν συνεισφέρει στην ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων, αλλά στόχος του είναι η προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών.

Διατροφικός Κώδικας ή Codex Alimentarius

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν ακούσει καν για την ύπαρξη του. Και όμως, αυτές οι δύο λέξεις κρύβουν ίσως τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει διατρέξει μέχρι σήμερα το ανθρώπινο γένος!

Ο κώδικας διατροφής (ή κώδικας τροφίμων) είναι ένα κοινό πρόγραμμα του FAO (Οργάνωση για τη Διατροφή και την Γεωργία των Ηνωμένων Εθνών) και του WHO (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), το οποίο καθορίζει τα πρότυπα υγείας τροφίμων για το διεθνές εμπόριο στα τρόφιμα.

Από το 1994 και την έναρξη ισχύος των συμφωνιών του ΠΟΥ για τα υγειονομικά και φυτοϋγειονομικά μέτρα (συμφωνία SPS) και για τα τεχνικά εμπόδια στο εμπόριο (συμφωνία TBT), η νομική σχετικότητα των προτύπων κωδίκων έχει αυξηθεί. Με αυτές τις δύο συμφωνίες ο Κώδικας Διατροφής χρησιμοποιείται ως βάση για την αξιολόγηση των εθνικών μέτρων και των κανονισμών.

Οι εμπνευστές του Κώδικα Διατροφής ισχυρίζονται ότι αποστολή του Κώδικα είναι να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να εξασφαλίσει δίκαιες πρακτικές στο διεθνές εμπόριο τροφίμων, ειδικότερα με τον καθορισμό των προτύπων, που καθορίζονται στον κώδικα διατροφής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την είσοδό της στην Επιτροπή αυτή στις 17 Νοεμβρίου 2003, αποδέχεται πλέον ότι οι οδηγίες και οι συστάσεις του Κώδικα δεσμεύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη στον τομέα των προτύπων τροφίμων.

Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο για τους πραγματικούς σκοπούς του «Κώδικα Διατροφής» διαγράφουν ένα εφιαλτικό μέλλον για όλους μας.

Για να βγάλετε καλύτερα τα συμπεράσματά ο Αναστάσιος Κοβάτσης Δρ Χημικός-Βιοχημικός και Δρ Ιατρός-Τοξικολόγος, καθηγητής της Βιοχημείας και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, μας παραθέτει επιλεκτικά μερικά από τα στοιχεία που αναφέρει η ιατρός Ράιμα Λέιμποου, η οποία είναι επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Ιδρύματος Φυσικών Θεραπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αύστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα στη σύγχρονη – Οργουελική – εκδοχή του δεν είναι άλλος από τον καταδικασμένο από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης πρόεδρο της κολοσσιαίας Γερμανικής εταιρίας I.G. Farben, Fritz der Meer.

Άνοδος-Πτώση και Ανάσταση της I.G. Farben. Μέρος 1ο

Ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, «εμπνεύστηκε» και το περίφημο λογότυπο «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), το οποίο «κοσμούσε» την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Η εταιρία του der Meer παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer).
Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ.»

Στο σημείο αυτό πρέπει να καταλάβουμε το εξής. Η Επιτροπή αυτή παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι Εμπορική Επιτροπή και όχι Υγειονομική.

«Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η τυραννία μέσω του υγειονομικού ελέγχου είναι πολύ παλιά και είναι η πιο καλά κρυμμένη ιστορία

Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Ε.Ε.

Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των Ναπολεόντειων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.»

Το λόμπι πίσω από τις αποφάσεις ΕΕ και ΟΗΕ για την υγεία μας

Όπως εξηγεί η δρ. Ράιμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, η εφαρμογή του Κώδικα έγινε υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή!

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον, και θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

«● Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες / δηλητήρια».

● Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Η ακτινοβόληση στην επεξεργασία των τροφίμων: Υπέρ και κατά

●Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει «ευεργετικές» ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα

Στο σημείο αυτό παραθέτω τα στοιχεία που δίνει ο Αμερικανός ιατρός Στάνλεϊ Μόντειθ ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί και μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες και αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό»

“Σύμπτωση”: Codex Alimentarius και φθόριο πως συνδέονται με Άουσβιτς και Monsanto-Bayer

●Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. οι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.»

“Σύμπτωση”: «Φρένο» στη συνταγογράφηση σκευασμάτων Βιταμίνης D, μαγνησίου και σιδήρου

● Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε).

Τέτοιου είδους πληροφόρηση ενδέχεται να θεωρηθεί συγκεκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και ίσως να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις για την εμπλεκόμενη χώρα.

● Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της Μονσάντο.

Monsanto-ΤΕΧΝΗΤΗ Αυξητική Ορμόνη Βοοειδών (rBGH): Επιπτώσεις σε ζώα και ανθρώπους

● Όλα τα ζώα που θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή θα υποβάλλονται σε αγωγή με ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες.

Λέον Μάρσαλ: Επιτακτική ανάγκη η εκτροφή ζώων χωρίς αντιβιοτικά

● Θα επανεισαχθεί η χρήση στη διατροφή επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων συμπεριλαμβανομένων και επτά από τα θεωρούμενα ως δώδεκα χειρότερα (όπως π.χ. το DDT, το εξαχλωροβενζόλιο, το αλντρίν και το τοξαφαίνιο), η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ).

Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι στο εξής καμία χώρα δεν θα έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή και να προβεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τροφίμων που περιέχουν τα παραπάνω – χαρακτηρισμένα ως εξαιρετικά επικίνδυνα, με μόνιμες επιπτώσεις – χημικά, καθώς αυτό θα σήμαινε παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου, οδηγώντας σε εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις.

● Ο Κώδικας θα επιτρέπει τη συσσώρευση σε επικίνδυνα και τοξικά επίπεδα της αφλατοξίνης (0,5 ppm) στο γάλα, Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία (από τις μη σχετιζόμενες με ραδιενεργό ακτινοβολία), η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές που έχουν αναπτύξει μύκητες (μούχλα) κατά την αποθήκευση τους.

Καρκινογόνες Αφλατοξίνες, Μύκητες, Μούχλα και τρόφιμα: Συμβουλές προστασίας

● Η χρήση αυξητικών ορμονών και αντιβιοτικών θα καταστεί υποχρεωτική σε όλα τα είδη ζώων, πτηνών, πουλερικών και ψαριών που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή.

Θα επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εισαγωγή άγνωστων και δυνητικά θανάσιμων γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σε ζώα, ψάρια και πτηνά. Θα επιτραπούν αυξημένα επίπεδα σε κατάλοιπα από – γνωστά για τις τοξικές τους επιπτώσεις σε ανθρώπους και ζώα – εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα.»

Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η δρ. Ράιμα, βιταμίνες, μέταλλα, ακόμα και βότανα (όπως η εξαιρετικά ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα Εχινάκια) πρόκειται να απαγορευτούν κατά αντίστοιχο τρόπο με τις ναρκωτικές ουσίες, αν οι πολίτες δεν αντισταθούν στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου Διατροφικού Κώδικα.

Η χορήγηση τροφής αποστραγγισμένης από κάθε είδους θρεπτικές ουσίες, βομβαρδισμένης με ακτινοβολία και γεμάτης με τοξίνες, ορμόνες και φυτοφάρμακα-εντομοκτόνα, είναι πραγματικά ο ταχύτερος και πλέον επωφελής οικονομικά τρόπος για τη δημιουργία ενός κύματος κρουσμάτων από ασθένειες, για τις οποίες η πλέον ενδεδειγμένη δράση είναι η επίσης τοξική φαρμακευτική αγωγή.

Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα

Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία περίμενε την επικείμενη εναρμόνιση όλων των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με τον Codex Alimentarius (Κόντεξ Αλιμεντάριους) για χρόνια…»

Η δρ. Ράιμα, έχει ήδη καταθέσει αγωγές εναντίον της Αμερικανικής Κυβέρνησης και αντιμάχεται την εφαρμογή του Κώδικα σε κάθε χώρα όπου πραγματοποιούνται οι τακτικές συνεδριάσεις της επιτροπής, ενημερώνοντας κοινό και εκλεγμένους αντιπροσώπους για τις ολέθριες επιπτώσεις.

Όπως φάνηκε και από τα εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα της διεθνούς αντίστασης στα ίδια συμφέροντα, σχετικά με την επιβολή των μεταλλαγμένων τροφίμων στη σύγχρονη διατροφή, οι μεγάλες πολυεθνικές των τροφίμων, φαρμάκων, γεωργικών και χημικών προϊόντων δεν είναι ανίκητες.

Εμείς τώρα τι κάνουμε; Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να ανησυχούμε και οφείλουμε ως πολίτες να είμαστε σε εγρήγορση για να μην περάσουν τα σχέδια τέτοιων νοσηρών εγκεφάλων.

Διαφορετικά μπορεί να ζήσουμε την στιγμή που θα δούμε να συλλαμβάνουν μια γιαγιά γιατί είπε στα εγγόνια της ότι η Μαλοτήρα κάνει καλό στο στομάχι…

Υπερβολές θα σκεφτείτε! Μακάρι νά ‘χετε δίκιο!

Αν και βλέπω σήμερα πως κατάντησαν τη χώρα μου, βλέπω την τραγωδία και τις παρενέργειες της φυσικής καταστροφής στην Ιαπωνία, βλέπω να σκοτώνονται οι άνθρωποι δίπλα μας για τον «μαύρο χρυσό» και σκέφτομαι, αυτά δεν είναι υπερβολές τάχα;

“Τροφή-Φάρμακο”: Και που να είχε δει τα τελευταία δύο χρόνια ο άνθρωπος, όπου στο όνομα της προστασίας (με τον σταυρό στο χέρι), αποφασίζονται και διατάσσονται μέτρα ανεξαρτήτου εάν όντως προστατεύουν ή οφελούν!

Εάν τα παραπάνω σας φαίνονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας καλό θα ήταν να ερευνήσετε περαιτέρω, γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή…

Που να ήξεραν οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον “διατροφικό κώδικα”, ότι υπάρχουν και ακόμη χειρότερα! Πριν μόλις δύο χρόνια, εάν μας έλεγαν όλα όσα έχουν πλέον συμβεί, θα τους περνούσαμε για τρελούς!

Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω εάν όλα τα παραπάνω είναι τα χειρότερα, γιατί σε μία τέτοια προοπτική ενδέχεται αρκετοί να αντιδράσουμε και ίσως στο τέλος και να ανατρέψουμε τα όποια σχέδια.
Τί γίνεται όμως για αυτά που εφαρμόζονται ύπουλα κάτω από τις… μύτες μας;

Για παράδειγμα, πρώτα αχρήστευσαν το αληθινό κρέας, γεμίζοντας τα έρμα τα ζωντανά φάρμακα και χημικά και κάνοντας τους τον βίο αβίωτο, ενώ ταυτόχρονα βγαίνουν αρνητικές μελέτες συνεχώς για την κατανάλωσή τους. Ναι, χαίρω πολύ, εάν αυτό που τρώμε και μελετάτε ήταν σωστό κρέας θα ίσχυαν τα ίδια; Αν ναι, η ανθρωπότητα θα πρέπει να είχε πεθάνει εδώ και χιλιάδες χρόνια: Τα κρέατα του εμπορίου είναι επικίνδυνα για την υγεία σου

Στην συνέχεια υποκίνησαν και μερίδα ανθρώπων (εν αγνοία τους οι περισσότεροι) με τις κατάλληλες ευαισθησίες και έρχονται τώρα να δρέψουν τους κόπους τους: Vegan~Οι δύο όψεις του βιγκανισμού και οι αρνητικές προεκτάσεις

και τέλος επειδή κόπτονται, ειδικά τώρα τελευταία, για την υγεία μας, θα φροντίσουν να τρώμε από τα… καλλίτερα: Συνθετική καλλιέργεια κρέατος: Λύση στην επισιτιστική κρίση ή τεράστια παγίδα;
Και εάν σας φαίνεται μακρινό, θα πρέπει να ξέρετε πως ήδη Εγκρίθηκε το Τεχνητό κρέας: Από το εργαστήριο στην αγορά

Φαίνεται πλέον πως ξεκινάει ανοιχτός πόλεμος σε κάποια τρόφιμα https://www.rt.com/news/550321-hungary-slams-eu-anti-meat-push/

και αυτό είναι απλώς η αρχή, γιατί ήδη βλέπουμε διάσπαρτα άρθρα και ειδήσεις για την “απαράμιλλη” διατροφική αξία εντόμων και σκουληκιών. Όταν δείτε ότι πληθαίνουν αυτού του είδους οι… ειδήσεις (και οι μελέτες φυσικά, γιατί πρέπει να είναι και επιστημονικοφανές), τότε να ξέρετε ότι ΉΔΗ θα έχουν έτοιμο το επόμενο… στάδιο διατροφής μας Τα είχαμε όλα θα μας ταΐζουν και έντομα με τις ευλογίες της ΕΕ

ΔΕΝ είναι τα ζώα ή τα ζωικά προϊόντα το πρόβλημα. Είναι ο τρόπος χρήσης στον οποίο σαφώς και είμαι εναντίων και ο οποίος αποσκοπεί σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και στόχους που πλέον γίνονται φανεροί.

Σε λίγο που θα εκτυπώνουμε ΌΛΑ τα τρόφιμα ΚΑΙ τα λαχανικά, ακόμη και αυτά που θεωρούνται υγιεινά σήμερα, τότε θα γίνει αντιληπτό το παιχνίδι στο οποίο συμμετέχετε άθελά σας όλοι όσοι στηρίζετε την μη χρήση ζωικών προϊόντων. Γατί τότε θα τρώμε ακόμη και “περίπου φρούτα” και “περίπου λαχανικά”, 3D Printing: Το μέλλον του φαγητού είναι η εκτύπωση ή φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα το πως χρησιμοποιούνται τα ζώα και το πως ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να χρησιμοποιούνται!

Σαφώς θα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ ΚΡΈΑΤΟΣ!! Και μάλιστα εάν υπάρχει η δυνατότητα, να τρώμε Ό,ΤΙ παράγουμε!!

ΝΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΤΈΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΆΡΤΗΣΗ!! ΕΚΕΊ ΠΑΊΖΕΤΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ!!!

Δείτε τώρα όλη την αλήθεια από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο για το τι είναι στην πραγματικότητα ο Codex Alimentarius:

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων: Όλη η αλήθεια για τον Codex Alimentarius που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (“Διατροφικός Κώδικας" - ΒΙΝΤΕΟ)
Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων: Όλη η αλήθεια για τον Codex Alimentarius που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (“Διατροφικός Κώδικας" - ΒΙΝΤΕΟ)
Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων: Όλη η αλήθεια για τον Codex Alimentarius που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (“Διατροφικός Κώδικας" - ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.newsbeast.gr/image/s870x/webp/file/files/1/2012/10/11/metallagmena.jpg
https://i.ytimg.com/vi/PpWADa6icQw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/codex-alimentarius.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/codex-alimentarius.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content