Χρειάζεστε έναν ψυχολόγο ή στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;

Χρειάζεστε έναν ψυχολόγο ή στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;

👉Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε την προσέγγισή σας στην ψυχική ευεξία; Χρειάζεστε έναν ψυχολόγο ή στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;

Είτε πηγαίνετε σε ψυχοθεραπεία εδώ και χρόνια είτε μόλις αρχίζετε να σκέφτεστε να αναζητήσετε επαγγελματική καθοδήγηση λόγω μιας αλλαγής στη ζωή σας ή μιας κρίσης, ποτέ δεν βλάπτει να κάνετε μια παύση και να σκεφτείτε πού βρίσκεστε ψυχικά, πού θα θέλατε να βρίσκεστε και πώς θα φτάσετε εκεί.

Οι θεραπείες και οι στρατηγικές στις οποίες βασίζεστε εξακολουθούν να σας βοηθούν; Σημειώνετε πρόοδο με τον επαγγελματία ψυχικής υγείας με τον οποίο συνεργάζεστε επί του παρόντος; Μήπως στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;

Life Coaching VS Θεραπεία


Η θεραπεία, από την οποία υπάρχουν διάφοροι τύποι, θεωρείται γενικά ως μια θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται σε μια διάγνωση ψυχικής υγείας, όπως το άγχος, το στρες, η κατάθλιψη και η διαταραχή μετατραυματικού στρες. Δίνεται έμφαση στον εντοπισμό, την κατανόηση και την εύρεση λύσεων για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο θεραπευόμενος.

Αν και το coaching μπορεί να έχει στοιχεία θεραπείας και συχνά υπάρχει αλληλοκάλυψη, η γενική του παραδοχή είναι συχνά προληπτική, προσανατολισμένη στους στόχους και προσανατολισμένη στο μέλλον.Το coaching έχει πολύ περισσότερο μια προσέγγιση βασισμένη στη δύναμη. Είμαστε εδώ και τώρα. Δουλεύουμε πάνω σε σκέψεις, πεποιθήσεις και συναισθήματα που αναδύονται, ίσως από την παιδική ηλικία ή από τραύματα του παρελθόντος. Εστιάζουμε, όμως, πραγματικά σε αυτό που λειτουργεί, στο πού θέλουμε να φτάσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά.

Μια τέτοια προσέγγιση προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη με στρατηγικό και στοχευμένο τρόπο, αντί να ανακουφίζει βαθύτερες επιβαρύνσεις, να ξεδιπλώνει εμπειρίες του παρελθόντος και να διερευνά τα συναισθήματα.Το coaching προσφέρει χειροπιαστά βήματα για να προχωρήσετε στον μελλοντικό σας εαυτό, σε σχέση με τη θεραπεία, η οποία συχνά αφορά περισσότερο την επίλυση των προβλημάτων.

Η θεραπεία είναι πρωτίστως μια προσέγγιση προσανατολισμένη στην υγεία


Η θεραπεία περιλαμβάνει μια πιο διορατική και προσανατολισμένη στην υγεία προσέγγιση. Τείνει επίσης να έχει μια συναισθηματική συνιστώσα που απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση της κατά την εφαρμογή της. Στο coaching, υπάρχει αυτό το συναισθηματικό στοιχείο, αλλά περισσότερη καθοδήγηση παρά σύνδεση.

Η θεραπεία συχνά (αν και όχι πάντα) καλύπτεται από την ασφάλιση

Η παραδοσιακή θεραπεία θεωρείται ιατρική θεραπεία που συχνά καλύπτεται από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, ανάλογα με τον θεραπευτή. Τα επιμέρους κράτη ρυθμίζουν αυστηρά την απαιτούμενη εκπαίδευση. Η καριέρα ενός ασκούμενου θεραπευτή απαιτεί τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, ακολουθούμενο από αποδεδειγμένη επάρκεια στην ύλη με τη συμμετοχή σε εθνικές εξετάσεις και την ολοκλήρωση ενός εκτεταμένου προγράμματος πρακτικής άσκησης.

Η ανανέωση της άδειας άσκησης επαγγέλματος θεραπευτή απαιτεί ένα ελάχιστο ποσό εκπαιδευτικών μονάδων. Η αυστηρή εκπαίδευση και η τυποποιημένη εποπτεία που απαιτείται για τους θεραπευτές καθιστά αυτό το είδος επαγγελματία ψυχικής υγείας μια διαπιστευμένη πηγή ψυχικής υγείας. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι θεραπευτές είναι κάτι που μπορεί να παρέχει διαβεβαιώσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες ότι αυτό για το οποίο πληρώνουν μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική βοήθεια για τον πελάτη που ασφαλίζουν. Με αυτό, οι ασθενείς οδηγούνται τις περισσότερες φορές σε συνεργασία με πιστοποιημένους θεραπευτές.

Τύποι θεραπείας

Η θεραπεία είναι ένας γενικός όρος κάτω από τον οποίο υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι, συχνά προσαρμοσμένοι στις ανάγκες κάθε συγκεκριμένου ασθενούς.

Υπάρχουν διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στον τομέα της συμβουλευτικής, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η ψυχοδυναμική, η ανθρωπιστική και η γνωστική προσέγγιση, με την κάθε μία να έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο αντιμετώπισης, ερμηνείας και θεραπείας των εκάστοτε θεμάτων. Με τον ψυχοδυναμικό προσανατολισμό διερευνά κανείς την εσωτερική σύγκρουση, καθώς αυτή σχετίζεται με το παρελθόν του. Οι ανθρωπιστικές προσεγγίσεις δίνουν έμφαση στην ικανότητα των ίδιων των πελατών να είναι ικανοί να αλλάξουν με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του θεραπευτή τους. Οι γνωστικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζουν τα υποτιθέμενα μοτίβα σκέψης που οδηγούν σε προκλητικά συναισθήματα και εσωτερικές διαμάχες.

Αλλά ακόμη και με αυτή την πληθώρα διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών, η θεραπεία δεν θα είναι η καλύτερη προσέγγιση για ορισμένα άτομα. Η ενασχόληση με το παρελθόν ή με τα προβλήματά τους μπορεί να αφήσει τα άτομα να στροβιλίζονται και να σκέφτονται υπερβολικά, αντί να ενεργούν και να δημιουργούν θετικές αλλαγές. Σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει το coaching.

Το coaching σας βοηθά να θέσετε και να επιτύχετε στόχους


Το coaching προσφέρει ώθηση για να προχωρήσετε στη ζωή σας προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Οι ασθενείς προωθούνται στο επόμενο στάδιο της ζωής τους μέσω της κριτικής σκέψης και της περίεργης αμφισβήτησης.

Οι coaches αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων κάθε μέρα, επειδή αυτό που κάνουμε είναι να επιτρέπουν στους ανθρώπους να αρχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους. Επιτρέπουν στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους, αυτό που τους φέρνει θετικές πηγές ενέργειας, αυτό που τους κάνει να ζωντανεύουν. Τους προσφέρουμε την ευκαιρία να ξεφύγουν από το δρόμο τους, να σβήσουν την αρνητικότητα που συσσωρεύεται εδώ και τόσο καιρό και να μπορέσουν να ξεκινήσουν να δημιουργούν τη ζωή που θέλουν.

Οι coaches δεν καλύπτονται από την ασφάλιση, αλλά εξακολουθούν να έχουν ειδική εκπαίδευση και πιστοποιητικά

Ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας δεν καλύπτουν το coaching, το να γίνει κάποιος πιστοποιημένος life coach απαιτεί επίσης κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση. Ωστόσο, συχνά λαμβάνει μια κακή φήμη εξαιτίας των πολλών μη πιστοποιημένων, αυτοαποκαλούμενων life coaches εκεί έξω -κάτι που είναι ιδιαίτερα εύκολο να πέσει κανείς θύμα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Τύποι προπονητών

Υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά είδη προπονητών που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Πιθανόν να έχετε ακούσει για career coaches, relationship coaches, fitness coaches, executive coaches και γενικά life coaches για παρακίνηση, υπευθυνότητα και υποστήριξη.

Ένας προπονητής μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε σε τι θέλετε να επικεντρωθείτε και πώς να κάνετε την πρόοδο που θέλετε να κάνετε. Θα θέλατε να αναζητήσετε δύο πράγματα. Πρώτον, τον τομέα στον οποίο μπορεί να έχετε τις περισσότερες προκλήσεις. Και δεύτερον, τον τομέα όπου έχετε πραγματικά ισχυρές επιθυμίες. Το θέμα είναι να εντοπίσετε τις βασικές σας επιθυμίες και στη συνέχεια να πάρετε αποφάσεις προς αυτές.

Με πολλούς τρόπους, το coaching σας βοηθά να γράψετε ένα εγχειρίδιο ή να δημιουργήσετε έναν χάρτη με πρακτικά βήματα προς ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό σας.

Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται τόσο από το coaching όσο και από τη θεραπεία

Η επούλωση του τραύματος είναι συχνά απαραίτητη- η κατανόηση και η διαχείριση των συναισθημάτων σας είναι ζωτικής σημασίας- και η εκμάθηση του τρόπου χειρισμού του στρες και η οικοδόμηση ανθεκτικότητας είναι σημαντική για όλους- και μερικές φορές αυτοί οι δύο τομείς αυτοβελτίωσης μπορούν να συνεργαστούν.

Το ωραίο είναι ότι οι προπονητές και οι θεραπευτές μπορούν να συνεργαστούν για να βοηθήσουν στην υποστήριξη του πελάτη – δεν χρειάζεται να είναι ο ένας ή ο άλλος. Αν υπάρχει βαθύτερη συναισθηματική εργασία ή αυτοπραγμάτωση που πρέπει να συμβεί, ή αν χρειάζεται παρακολούθηση ή φαρμακευτική αγωγή, ένας θεραπευτής μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, ενώ οι coaches μπορούν να τον υποστηρίξουν καθημερινά.

Οι coaches συχνά συνιστούν θεραπεία στους ασθενείς τους όταν αντιμετωπίζουν βαθιά τραύματα, κατάθλιψη, άγχος και άλλα ψυχικά ζητήματα. Ενώ οι coaches μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το έργο καθημερινά, η δουλειά τους δεν περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων (δηλαδή όπως ο ψυχίατρος) ή και την παροχή θεραπείας για προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μπορεί επίσης να ωφεληθείτε από έναν αδειούχο θεραπευτή με εμπειρία στο coaching – ή το αντίστροφο – ο οποίος μπορεί να καλύψει αυτές τις δύο ανάγκες: να ξεδιπλώσει τον εσωτερικό εαυτό και να εργαστεί για να κάνει ανταλλαγές και αποφάσεις εξωτερικά (δύο ανάγκες που συχνά είναι πολύ αλληλένδετες και εξαρτώνται η μία από την άλλη).

Με πολλούς τρόπους, οι προπονητές βοηθούν στην οικοδόμηση της ψυχικής ικανότητας. Μπορεί να σας προσφέρει ένα σχέδιο και να σας δώσει τη δυνατότητα να επιτύχετε σημαντικούς στόχους βήμα προς βήμα.

Το διάβασα στο flowmagazine.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Χρειάζεστε έναν ψυχολόγο ή στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;
Χρειάζεστε έναν ψυχολόγο ή στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;
Χρειάζεστε έναν ψυχολόγο ή στην πραγματικότητα θα σας ωφελούσε ένας coach;
https://img.grouponcdn.com/bynder/Dm1seqp5VoNBKsBbJhiov9zGf5p/Dm-2048x1229/v1/c870x524.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/coach.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/coach.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content