Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS

Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS

👉Τα «BRICS+» θα ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος στην ετήσια διάσκεψη κορυφής των ηγετών τους στις 22-24 Αυγούστου κάτι που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ανατροπή στην παγκόσμια οικονομία από το 1971 με άμεσο αντίκτυπο στο δολάριο.

Το νέο νόμισμα των BRICS+ θα συνδεθεί με τον χρυσό – γεγονός το οποίο ανταποκρίνεται στις δυνάμεις των μελών των BRICS, Ρωσίας και Κίνας.

υτές οι χώρες είναι οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού στον κόσμο και κατατάσσονται στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα μεταξύ των 100 χωρών με αποθέματα χρυσού.

Το δολάριο, το ευρώ και η στερλίνα θα μπορούσαν όλα να υποφέρουν από απώλεια εμπιστοσύνης ταυτόχρονα.

Εάν ο χρυσός πάει από 2.000 δολ. σε 10.000 δολ. ανά ουγγιά, αυτό θα σημάνει υποτίμηση του δολαρίου ώς και 80%: από 0,0005 ουγγιές ανά δολάριο σε 0,0001 ουγγιές ανά δολάριο.

Αυτό θα προκαλούσε κατάρρευση της εμπιστοσύνης. Όλα αυτά τα νομίσματα θα καταρρεύσουν ταυτόχρονα.

Η μοναδική αντικειμενική μέτρηση για την ισχύ του δολαρίου είναι η τιμή του χρυσού σε δολάρια ανά βάρος, καθώς το κίτρινο μέταλλο δεν είναι νόμισμα της κεντρικής τράπεζας.

1. Η ισχύς του δολαρίου μπορεί να μετρηθεί σωστά μόνο σε χρυσό.
2. Ο χρυσός είναι χρήμα αλλά είναι και εμπόρευμα.
3. Τα BRICS είναι φτωχά σε δολάρια αλλά πλούσια σε εμπορεύματα.
4. Ένα νέο νόμισμα BRICS+ θα συνδεθεί με τον χρυσό.
Έτσι, η κατάρρευση του δολαρίου σημαίνει υψηλότερο πληθωρισμό και πολύ υψηλότερη τιμή σε δολάρια για τον χρυσό.

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές άλλων εμπορευμάτων θα αυξηθούν σταδιακά.

Η έκρηξη των εμπορευμάτων ευνοεί γενικά τους BRICS.

Αυτή η δυναμική θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του δολαρίου από το επερχόμενο νόμισμα των BRICS+ ως κυρίαρχο νόμισμα πληρωμών πιο γρήγορα από ό,τι αναμένουν οι περισσότεροι λόγω της σχέσης με τον χρυσό.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα σοκ για το διεθνές νομισματικό σύστημα. Οι επιπτώσεις στην αγορά θα ανατρέψουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις κεφαλαιαγορές για τα επόμενα χρόνια.

Και εν προκειμένω γεννάται το εξής ερώτημα: Δεδομένου ότι η τιμή του χρυσού είναι πραγματικά συνάρτηση της αγοράς χρυσού σε χαρτί και επομένως υπόκειται σε χειραγώγηση –και σημαντική αστάθεια– δεν θα ήταν απαραίτητο για ένα νόμισμα με υποστήριξη χρυσού να καθοριστεί ο χρυσός σε μια συγκεκριμένη τιμή, όπως είχε καθοριστεί στα 20,67 $ υπό τον κλασικό κανόνα του χρυσού;
Διαφορετικά, θα του έλειπε η σταθερότητα που απαιτεί ένα νόμισμα.

Οι ΗΠΑ προφανώς δεν θέλουν ένα αντίπαλο νομισματικό μπλοκ, ειδικά ένα με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα, και θα έχουν κάθε κίνητρο να προβούν σε νομισματικό σαμποτάζ.

Οι μεγάλες δυτικές τράπεζες, θα μπορούσαν να κάνουν τα πάντα για να μειώσουν τις τιμές του χρυσού.

Πράγματι, δεν γίνεται να υπάρξουν δύο παράλληλες αγορές χρυσού, η μία καθορισμένη σε μια συγκεκριμένη τιμή που αναγνωρίζουν οι BRICS και η άλλη με συνεχείς διακυμάνσεις.

Με άλλα λόγια, μπορεί ένα εμπορικό μπλοκ να υιοθετήσει ένα νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό ελλείψει μιας ενημερωμένης έκδοσης του κλασικού κανόνα χρυσού με σταθερή τιμή;

Διαφορετικά, η αστάθεια που εισάγεται από την αγορά συναλλάγματος θα καθιστούσε το υποκείμενο εμπόρευμα ακατάλληλο ως νόμισμα, το οποίο προορίζεται να είναι σταθερό.

Η «τιμή» του χρυσού μπορεί να εκφράζεται σε δολάρια, ευρώ ή… BRICS+.

Φυσικά, θα υπάρχουν διαφορετικές απόλυτες τιμές σε κάθε νόμισμα, αλλά αυτό θα είναι συνάρτηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και όχι των διαφορετικών τιμών για τον χρυσό.

Το νόμισμα BRICS+ θα αποτιμάται σε μονάδες χρυσού κατά βάρος.

Ένα παράδειγμα θα ήταν το 1,00 BRICS = 1 oz. χρυσός.

Στη σημερινή αγορά, αυτό θα έκανε 1.00 BRICS = 1.950 δολάριο — αλλά αυτό δεν είναι μια δόκιμη ισοτιμία.

Έτσι το νόμισμα BRICS θα έχει σταθερή αξία σε χρυσό.

Ταυτόχρονα, το δολάριο θα έχει κυμαινόμενη αξία σε χρυσό όπως έχει από το 1971.

Αυτό σημαίνει ότι η διασταυρούμενη ισοτιμία BRICS/USD θα κυμανθεί με βάση την αξία του χρυσού που θα μετράται σε κάθε νόμισμα.

Θα είστε σε θέση να υπολογίσετε την αξία του νομίσματος BRICS σε δολάρια.

Εάν η τιμή του χρυσού σε δολάρια αυξηθεί, η αξία του 1,00 BRICS θα ανέβει έναντι του δολαρίου.

Εάν η τιμή του χρυσού σε δολάριο μειωθεί, η αξία του 1,00 BRICS θα μειωθεί έναντι του δολαρίου.

Εάν είμαι μέλος των BRICS, μπορεί να θέλω να αυξηθεί η τιμή του χρυσού σε δολάρια, ώστε να μπορώ να αγοράσω προϊόντα και υπηρεσίες στις ΗΠΑ φθηνά.

Αντίθετα, αν είμαι μέλος των BRICS και εξαγωγέας εμπορευμάτων, μπορεί να θέλω να πέσει η τιμή του χρυσού σε δολάρια, ώστε τα μέρη με δολάρια να αγοράζουν περισσότερα από τα εμπορεύματά μου.

Σύμφωνα με αναλυτές, πιθανόν να επιδιώξουν για τον χρυσό μια υψηλή τιμή εκφρασμένη σε δολάρια προκειμένου να κάνουν το νόμισμά BRICS πιο πολύτιμο.

Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του πλούτου τους και θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη στο δολάριο.

Στην πραγματικότητα, το νόμισμα BRICS και ο φυσικός χρυσός θα είναι συνδεδεμένα και αμετάβλητα.

Εάν ο χρυσός φτάσει στις 3.000 δολάρια ανά ουγγιά, στην πραγματικότητα θα καταρρεύσει το δολάριο.

Το δολάριο αναμένεται να χάσει αξία μετρούμενη σε χρυσό ή νόμισμα BRICS.

Θα χάσει επίσης αξία λόγω του πληθωρισμού που προκύπτει από τη χαμηλότερη τιμή.

Θα χρειαστούν περισσότερα δολάρια για να αγοραστούν εισαγόμενα αγαθά ή να κάνουν οι Αμερικανοί διακοπές στο εξωτερικό.

Η μεταφορά χρημάτων σε μετοχές, ομόλογα ή λογαριασμούς ταμιευτηρίου δεν θα προστατεύσει κανέναν, επειδή όλα είναι εκφρασμένα σε δολάρια…
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS
Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS
Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2023/06/23/BRICS-consider-new-currency-to-rival-the-US-Dollar.webp
https://i.ytimg.com/vi/uw3IGv2tuMw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/brics.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/brics.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content