Σταύρος Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί

Σταύρος Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί

👉Όλοι έχουν αισθανθεί νευρικοί ή ενθουσιασμένοι στην αρχή μιας νέας σχέσης. Αλλά καθώς η αγάπη μεγαλώνει, κατακλυζόμαστε από ερωτήσεις για το μέλλον και άλλα θέματα.

Αλλά αυτές οι αμφιβολίες προέρχονται από διαίσθηση ή από φόβο; Και πώς να ξεχωρίσετε μεταξύ των δύο;

Ο φόβος και η διαίσθηση είναι εκεί για να μας καθοδηγήσουν στη ζωή μας.

Μας καθοδηγούν στις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε βοηθώντας μας στις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η διαίσθηση μας δίνει δύο επιλογές «ναι» και «όχι», ενώ ο φόβος μας δίνει μόνο την επιλογή «όχι».

Η διαίσθηση εμφανίζεται ως αναλαμπή μόνο στην παρούσα στιγμή, συνήθως ως σωματική αίσθηση ή «τσούξιμο». Εξαφανίζεται όσο γρήγορα έφτασε και δεν προσφέρει συγκεκριμένη απάντηση, είναι εκεί για να σας καθησυχάσει.

Σου έρχεται και ο φόβος, αλλά είναι πολύ πιο βάναυσος.

Είναι επώδυνο, σκληρό, επαναλαμβανόμενο και λεπτομερές . Ο φόβος φέρνει το παρελθόν στην επιφάνεια και θολώνει το μέλλον μας. Ενεργοποιεί την αμυγδαλή του εγκεφάλου, η οποία είναι ένας αισθητήρας που μας βοηθά να παραμένουμε ασφαλείς.

Η ενεργοποίηση της αμυγδαλής μας οδηγεί σε τρεις αντιδραστικές επιλογές: μάχη, φυγή ή αποκλεισμός. Περιορίζει επίσης τη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό όπου λαμβάνει χώρα όλος ο λογικός συλλογισμός, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλη την ικανότητα του εγκεφάλου μας για να ανταποκριθούμε διαισθητικά.

Ο φόβος ενεργοποιεί επίσης το συμπαθητικό νευρικό σύστημα που απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη , η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διαστέλλουν τις κόρες των ματιών και μας προετοιμάζουν για μάχη.

Ο φόβος μας κάνει να τρέμουμε και να ανησυχούμε εξαιτίας αυτών των ορμονικών αντιδράσεων.

Εξαιτίας αυτού, αδυνατούμε να σκεφτούμε ήρεμα και λογικά.

Ο φόβος είναι σημαντικός γιατί μας κρατά ασφαλείς, αλλά τις περισσότερες φορές οι φόβοι μας απειλούν τη ζωή μας αντί να μας βοηθήσουν . Το πρόβλημα είναι ότι συχνά μπερδεύουμε τον φόβο με τη διαίσθηση, και εκεί είναι πραγματικά επικίνδυνο.

Για να διοχετεύσετε τη διαίσθησή σας αντί του φόβου, πρέπει να ηρεμήσετε την αμυγδαλή σας με διάφορα μέσα όπως ύπνο, άσκηση ή voice healing.

Εδώ είναι 3 πράγματα που πρέπει να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε την αμυγδαλή σας:

1. Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Το οξυγόνο βοηθά στην ηρεμία της αμυγδαλής , στέλνοντάς της το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί. Αυτό μας απελευθερώνει από τον προμετωπιαίο φλοιό και ανακτούμε μια αίσθηση ασφάλειας.

2. Να είστε αισιόδοξοι

Με το να είστε αισιόδοξοι, θα μειώσετε την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη και θα ηρεμήσετε την αμυγδαλή. Οι άνθρωποι που είναι αισιόδοξοι είναι πιο δημιουργικοί και μπορούν να λύσουν προβλήματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Προσπαθήστε να αποκτήσετε τη συνήθεια να παραμένετε θετικοί.

3. Μάθετε να είστε ευγνώμονες

Η ευγνωμοσύνη μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο που μας εισβάλλει καθημερινά. Κάντε μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα. Αυτό θα κατευνάσει σταδιακά τους φόβους σας.

Για να διοχετεύσετε τη διαίσθησή σας, κάντε τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, χρησιμοποιήστε τη δημιουργική σας λειτουργία και κάντε πράγματα που σας βοηθούν να αισθάνεστε δυνατός, σίγουρος και ασφαλής.

Αυτή η αλλαγή θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια για να γίνει σωστή. Αλλά συνεχίστε να βάζετε τον εαυτό σας σε μια δεκτική κατάσταση, ώστε να μπορείτε να νιώσετε καθαρά τη διαίσθησή σας.


Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί

Και τα δύο συναισθήματα ασκούν σημαντική επιρροή στις πράξεις μας, ωστόσο προέρχονται από διαφορετικές γωνίες της ψυχής μας. Το ερώτημα που συχνά φαίνεται μεγάλο είναι αν ο φόβος ή η διαίσθηση πρέπει να αναλάβουν τα ηνία όταν βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ζωής.

Ο φόβος, βαθιά ριζωμένος στην ανθρώπινη εμπειρία, ήταν ένας πρωταρχικός μηχανισμός επιβίωσης από αμνημονεύτων χρόνων. Είναι η ενστικτώδης απάντηση στις αντιληπτές απειλές, που ενεργοποιεί την απάντηση μάχης ή φυγής που είναι κωδικοποιημένη στην εξελικτική μας ιστορία. Ενόψει του επικείμενου κινδύνου, ο φόβος χρησιμεύει ως φρουρός, ειδοποιώντας μας για πιθανή βλάβη και κινητοποιώντας το σώμα μας για γρήγορη δράση.

Ωστόσο, ο φόβος είναι ένα πολύπλοκο και διαφοροποιημένο συναίσθημα που εκτείνεται πέρα ​​από τις άμεσες φυσικές απειλές. Συχνά εκδηλώνεται ως άγχος, αμφιβολία ή φόβος, χρωματίζοντας τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο και επηρεάζοντας τη λήψη αποφάσεων. Ενώ ο φόβος μπορεί να είναι πολύτιμος σύμμαχος, διασφαλίζοντας την ασφάλειά μας σε επικίνδυνες καταστάσεις, μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί σε επιβλητικό τύραννο, παραλύοντάς μας με παράλογες ανησυχίες και εμποδίζοντάς μας να αγκαλιάσουμε ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Μία από τις βασικές προκλήσεις είναι η διάκριση μεταξύ του λογικού φόβου, που μας προστατεύει από πραγματικούς κινδύνους, και του παράλογου φόβου, που μας κρατά δέσμιους στη φυλακή των δικών μας αγωνιών. Ο ορθολογικός φόβος παρακινεί την προσοχή και τη σύνεση, ενθαρρύνοντάς μας να κάνουμε συνειδητές επιλογές. Αντίθετα, ο παράλογος φόβος υψώνει εμπόδια, εμποδίζοντάς μας να μπούμε στο άγνωστο, πνίγοντας την προσωπική ανάπτυξη και εμποδίζοντας την επιδίωξη των φιλοδοξιών μας.

Η διαίσθηση, που συχνά περιγράφεται ως μια λεπτή εσωτερική γνώση, λειτουργεί στο βασίλειο του υποσυνείδητου. Είναι ο ήρεμος ψίθυρος που μας ωθεί προς ορισμένες επιλογές χωρίς την ανάγκη ρητής συλλογιστικής. Η διαίσθηση δεν δεσμεύεται από τη λογική. Αντίθετα, αντλεί από μια δεξαμενή συσσωρευμένων εμπειριών, συναισθημάτων και αντιλήψεων που διαφεύγουν της συνειδητής επίγνωσης.

Σε αντίθεση με τον φόβο, που συχνά εκδηλώνεται ως δυνατή και επείγουσα φωνή, η διαίσθηση είναι ένας ήπιος οδηγός που μας καλεί να αναλύσουμε τα σημάδια κάτω από την επιφάνεια των σκέψεών μας. Μπορεί να εκδηλωθεί ως συναίσθημα, προαίσθηση ή ανεξήγητη αίσθηση βεβαιότητας. Η διαίσθηση είναι μια αποθήκη ιδεών που μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανείς, αλλά φέρουν ένα βάθος σοφίας που προέρχεται από το σύνολο των βιωμένων μας εμπειριών.

Ωστόσο, η πρόκληση με τη διαίσθηση έγκειται στον αινιγματικό της χαρακτήρα. Οι σκεπτικιστές μπορεί να το απορρίψουν ως απλή ιδιοτροπία ή παραλογισμό, αποδίδοντας την επιρροή του στην τύχη και όχι σε μια έμφυτη δεξαμενή γνώσης. Σε έναν κόσμο που συχνά δίνει προτεραιότητα στον ορθολογισμό και τα αποδεικτικά στοιχεία, η εμπιστοσύνη στις ήσυχες μουρμούρες της διαίσθησης απαιτεί ένα άλμα πίστης.

Η επίτευξη μιας αρμονικής ισορροπίας μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων είναι απαραίτητη για τη λήψη αποφάσεων που ευθυγραμμίζονται με τον αυθεντικό μας εαυτό και μας ωθούν μπροστά στο μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξης.

Ο φόβος, όταν αξιοποιείται με σύνεση, μπορεί να χρησιμεύσει ως σοφή συμβουλή. Μας ωθεί να αξιολογήσουμε τους κινδύνους, να κάνουμε προσεκτικές επιλογές και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τη ζημιά. Ωστόσο, όταν ο φόβος γίνεται κυρίαρχη δύναμη, μεταμορφώνεται σε εμπόδιο, δημιουργώντας φραγμούς που εμποδίζουν την πρόοδο και περιορίζουν τις δυνατότητές μας. Η αναγνώριση της διαφοράς μεταξύ του λογικού και του παράλογου φόβου μας δίνει τη δυνατότητα να αγκαλιάσουμε τον πρώτο ενώ αμφισβητούμε τον δεύτερο.

Από την άλλη πλευρά, η διαίσθηση μάς προσκαλεί να αξιοποιήσουμε τα βαθύτερα ένστικτα της ύπαρξής μας, αποκτώντας πρόσβαση σε μια πηγή ενόρασης που μπορεί να διαφεύγει από τη συνειδητή ανάλυση. Η καλλιέργεια μιας σύνδεσης με τη διαίσθησή μας απαιτεί να βελτιώσουμε την αυτογνωσία μας και να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τα διακριτικά σήματα που μεταδίδει. Μειώνοντας το θόρυβο των εξωτερικών επιρροών και συντονίζοντας την εσωτερική σοφία που προσφέρει η διαίσθηση, ανοίγουμε τον εαυτό μας σε μια δεξαμενή αναξιοποίητης καθοδήγησης.

Η αρμονική ενσωμάτωση του φόβου και της διαίσθησης περιλαμβάνει την αναγνώριση του ρόλου που παίζει το καθένα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αντί να τους βλέπουμε ως αντιπάλους, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον φόβο ως άγρυπνο προστάτη και τη διαίσθηση ως σοφό έμπιστο. Όταν αντιμετωπίζουμε μια απόφαση, μπορούμε να αξιολογήσουμε την παρουσία του φόβου, να διακρίνουμε την πηγή του και να αξιολογήσουμε εάν ευθυγραμμίζεται με λογικές ανησυχίες ή πηγάζει από αβάσιμες ανησυχίες.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να συντονιστούμε με τους ψίθυρους της διαίσθησης, καλλιεργώντας μια δεκτική νοοτροπία που επιτρέπει την ανάδυση ενοράσεων πέρα ​​από τη σφαίρα του συνειδητού συλλογισμού. Αυτός ο χορός απαιτεί υπομονή, εξάσκηση και προθυμία να αγκαλιάσεις την ταλαιπωρία της αβεβαιότητας.

Για να δείξετε τον αντίκτυπο του φόβου και της διαίσθησης στη λήψη αποφάσεων, εξετάστε δύο αντίθετα σενάρια, το ένα καθοδηγείται από τον φόβο και το άλλο καθοδηγείται από τη διαίσθηση.

Στο σενάριο του φόβου, μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα άτομο μια ευκαιρία σταδιοδρομίας που απαιτεί μετεγκατάσταση σε μια άγνωστη πόλη. Μπορεί να εμφανιστούν λογικοί φόβοι για το ξερίζωμα της ζωής κάποιου, το να αφήσει πίσω ένα οικείο σύστημα υποστήριξης και να πλοηγηθεί στις προκλήσεις ενός νέου περιβάλλοντος. Ενώ ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες είναι έγκυρες και δικαιολογούν προσεκτική εξέταση, το να επιτρέπετε σε παράλογους φόβους να κυριαρχούν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμένη ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Στο σενάριο που καθοδηγείται από τη διαίσθηση, ένα άλλο άτομο μπορεί να βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι σε μια μακροχρόνια σχέση. Παρά την απουσία συγκεκριμένων στοιχείων ή λογικών λόγων, μια βαθιά εσωτερική γνώση τους ωθεί να αναγνωρίσουν ότι η σχέση δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με τον αυθεντικό εαυτό τους. Η εμπιστοσύνη αυτής της διαισθητικής αίσθησης μπορεί να οδηγήσει στη δύσκολη αλλά τελικά ικανοποιητική απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και προσωπικής εξέλιξης.

Αυτές οι εκδοχές υπογραμμίζουν τον κεντρικό ρόλο που παίζει ο φόβος και η διαίσθηση στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των αποφάσεών μας. Ενώ ο φόβος, όταν είναι λογικός, μπορεί να μας καθοδηγήσει να κάνουμε συνειδητές επιλογές, ο ανεξέλεγκτος φόβος μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες. Η διαίσθηση, όταν την εμπιστευόμαστε και την καλλιεργούμε, μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια που ευθυγραμμίζονται με τον αληθινό μας εαυτό, ενισχύοντας την εκπλήρωση και την ανάπτυξη.


Αγκαλιάζοντας τη Σοφία μέσα μας

Στη συμφωνία της ζωής, ο φόβος και η διαίσθηση συνθέτουν δύο ξεχωριστές μελωδίες, που η καθεμία συμβάλλει στον πλούτο των εμπειριών μας. Αντί να υποκύψουμε στις επιταγές του φόβου ή να απορρίψουμε τις λεπτές αποχρώσεις της διαίσθησης, η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε στα σταυροδρόμια της ζωής με σοφία και αυθεντικότητα.

Η αναγνώριση του φόβου ως προστατευτικού συμμάχου μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογούμε τους κινδύνους, να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να προστατεύουμε την ευημερία μας. Ταυτόχρονα, η αναγνώριση των ψίθυρων της διαίσθησης μας προσκαλεί να αξιοποιήσουμε μια πηγή εσωτερικής σοφίας που ξεπερνά τα όρια της λογικής. Είναι μέσα από την αρμονική ενσωμάτωση αυτών των δυνάμεων που βρίσκουμε τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, κάνοντας επιλογές που αντηχούν στον αυθεντικό μας εαυτό και μας ωθούν προς ένα μέλλον εμποτισμένο με σκοπό και εκπλήρωση. Στο χορό μεταξύ φόβου και διαίσθησης, ας βρούμε την ισορροπία μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί
Σταύρος Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί
Σταύρος Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί
https://design.org/wp-content/uploads/2020/11/The-Power-of-Intuition.png
https://i.ytimg.com/vi/g-Jx14BU_UM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content