Στ. Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί

Στ. Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί

👉Όλοι έχουν αισθανθεί νευρικοί ή ενθουσιασμένοι στην αρχή μιας νέας σχέσης. Αλλά καθώς η αγάπη μεγαλώνει, κατακλυζόμαστε από ερωτήσεις για το μέλλον και άλλα θέματα.

Αλλά αυτές οι αμφιβολίες προέρχονται από διαίσθηση ή από φόβο; Και πώς να ξεχωρίσετε μεταξύ των δύο;

Ο φόβος και η διαίσθηση είναι εκεί για να μας καθοδηγήσουν στη ζωή μας.

Μας καθοδηγούν στις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε βοηθώντας μας στις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η διαίσθηση μας δίνει δύο επιλογές «ναι» και «όχι», ενώ ο φόβος μας δίνει μόνο την επιλογή «όχι».

Η διαίσθηση εμφανίζεται ως αναλαμπή μόνο στην παρούσα στιγμή, συνήθως ως σωματική αίσθηση ή «τσούξιμο». Εξαφανίζεται όσο γρήγορα έφτασε και δεν προσφέρει συγκεκριμένη απάντηση, είναι εκεί για να σας καθησυχάσει.

Σου έρχεται και ο φόβος, αλλά είναι πολύ πιο βάναυσος.

Είναι επώδυνο, σκληρό, επαναλαμβανόμενο και λεπτομερές . Ο φόβος φέρνει το παρελθόν στην επιφάνεια και θολώνει το μέλλον μας. Ενεργοποιεί την αμυγδαλή του εγκεφάλου, η οποία είναι ένας αισθητήρας που μας βοηθά να παραμένουμε ασφαλείς.

Η ενεργοποίηση της αμυγδαλής μας οδηγεί σε τρεις αντιδραστικές επιλογές: μάχη, φυγή ή αποκλεισμός. Περιορίζει επίσης τη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό όπου λαμβάνει χώρα όλος ο λογικός συλλογισμός, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλη την ικανότητα του εγκεφάλου μας για να ανταποκριθούμε διαισθητικά.

Ο φόβος ενεργοποιεί επίσης το συμπαθητικό νευρικό σύστημα που απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη , η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διαστέλλουν τις κόρες των ματιών και μας προετοιμάζουν για μάχη.

Ο φόβος μας κάνει να τρέμουμε και να ανησυχούμε εξαιτίας αυτών των ορμονικών αντιδράσεων.

Εξαιτίας αυτού, αδυνατούμε να σκεφτούμε ήρεμα και λογικά.

Ο φόβος είναι σημαντικός γιατί μας κρατά ασφαλείς, αλλά τις περισσότερες φορές οι φόβοι μας απειλούν τη ζωή μας αντί να μας βοηθήσουν . Το πρόβλημα είναι ότι συχνά μπερδεύουμε τον φόβο με τη διαίσθηση, και εκεί είναι πραγματικά επικίνδυνο.

Για να διοχετεύσετε τη διαίσθησή σας αντί του φόβου, πρέπει να ηρεμήσετε την αμυγδαλή σας με διάφορα μέσα όπως ύπνο, άσκηση ή voice healing.

Εδώ είναι 3 πράγματα που πρέπει να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε την αμυγδαλή σας:

1. Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Το οξυγόνο βοηθά στην ηρεμία της αμυγδαλής , στέλνοντάς της το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί. Αυτό μας απελευθερώνει από τον προμετωπιαίο φλοιό και ανακτούμε μια αίσθηση ασφάλειας.

2. Να είστε αισιόδοξοι

Με το να είστε αισιόδοξοι, θα μειώσετε την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη και θα ηρεμήσετε την αμυγδαλή. Οι άνθρωποι που είναι αισιόδοξοι είναι πιο δημιουργικοί και μπορούν να λύσουν προβλήματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Προσπαθήστε να αποκτήσετε τη συνήθεια να παραμένετε θετικοί.


3. Μάθετε να είστε ευγνώμονες

Η ευγνωμοσύνη μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο που μας εισβάλλει καθημερινά. Κάντε μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα. Αυτό θα κατευνάσει σταδιακά τους φόβους σας.

Για να διοχετεύσετε τη διαίσθησή σας, κάντε τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, χρησιμοποιήστε τη δημιουργική σας λειτουργία και κάντε πράγματα που σας βοηθούν να αισθάνεστε δυνατός, σίγουρος και ασφαλής.

Αυτή η αλλαγή θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια για να γίνει σωστή. Αλλά συνεχίστε να βάζετε τον εαυτό σας σε μια δεκτική κατάσταση, ώστε να μπορείτε να νιώσετε καθαρά τη διαίσθησή σας.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες στο www.ploumistos.com
Για ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Διαλογισμού και Ίασης επισκεφτείτε το https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,567,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2199,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,210,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,968,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,224,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1104,ΒΙΝΤΕΟ,674,ΒΟΛΟΣ,130,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1866,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,302,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2164,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,143,Θεσσαλία,1318,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,125,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1404,Κόσμος,10342,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,63,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,897,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1732,Πολιτική,6961,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6308,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,95,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1328,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3416,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,107,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,127,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,831,Eco-News,2996,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί
Στ. Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί
Στ. Πλουμιστός: Πώς να καταλάβετε αν είναι ο φόβος ή η διαίσθηση που σας καθοδηγεί
https://design.org/wp-content/uploads/2020/11/The-Power-of-Intuition.png
https://i.ytimg.com/vi/g-Jx14BU_UM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content