Σταύρος Πλουμιστός: "Όταν το ανακαλύψεις αυτό, αποκτάς μεγάλη δύναμη...."

Σταύρος Πλουμιστός: "Όταν το ανακαλύψεις αυτό, αποκτάς μεγάλη δύναμη...."

👉Η σχέση μεταξύ των σκέψεων και της πραγματικότητάς μας είναι το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί το 93% των ανθρώπων. Πίσω από αυτή τη συνειδητοποίηση υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια: ότι οι σκέψεις είναι σε βαθιά σύνδεση με τη ζωή, τόσο όπως τη βλέπουμε όσο και όπως εκδηλώνεται.

Έχω μιλήσει επανειλημμένα για το γεγονός ότι η σκέψη δημιουργεί την πραγματικότητα, αλλά σε ποιο βαθμό; Και γιατί δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι αυτό που συμβαίνει εμείς το δημιουργήσαμε (ή μας προσέλκυσε);

Όταν ήμουν είκοσι χρονών αναρωτιόμουν τι ρόλο είχα στη ζωή που ζούσα και αναρωτήθηκα: Αυτό είναι όλο; Έχω τη δύναμη να αλλάξω τη ζωή μου; Πώς μπορώ να λύσω τα προβλήματά μου; Και πάντα ένιωθα μια μικρή φωνή μέσα μου να μου λέει ότι υπάρχει κάτι που ακόμα δεν ήξερα και δεν καταλάβαινα. Έπρεπε να το ψάξω και να το βρω. Δεν ήθελα να νιώθω πια θύμα, αλλά και πάλι δεν καταλάβαινα τον ρόλο μου ως συν-δημιουργού, δεν είχα ανακαλύψει την πίστη!

Μέχρι να καταλάβουμε την αληθινή δύναμη μέσα μας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά πόσο εκπληκτική είναι η ύπαρξη μας! Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, είμαστε οι συγγραφείς και οι δημιουργοί της ζωής μας. Όταν το ανακαλύψεις αυτό, αποκτάς μεγάλη δύναμη, αρχίζεις να αναπτύσσεις την επίγνωσή σου και όλα αποκτούν άλλο νόημα.


Η ζωή μας, όπως μας φαίνεται, είναι ο καρπός του μυαλού μας. Πράγματι, μέσω των σκέψεων δίνουμε σχήμα σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικό σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης.

Όχι μόνο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα με βάση το ποιοι είμαστε , αλλά καθώς αλλάζει η επίγνωσή μας, αλλάζουν και οι σκέψεις μας και κατά συνέπεια και η πραγματικότητά μας .

Ως λογική συνέπεια μιας αλλαγής στη συνείδηση, όχι μόνο αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εξωτερικά, αλλά και η ζωή μας κυριολεκτικά μεταμορφώνεται: δηλαδή οι άνθρωποι, τα γεγονότα και όλα όσα βιώνουμε αλλάζουν. Έτσι, ακόμα και τα προβλήματα που είχαμε μεταμορφώνονται σε σχέση με την αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας και την εσωτερική μας «δόνηση».

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις συχνότητες» – για να μιλήσουμε με πιο επιστημονικούς όρους.
Στην πραγματικότητα, η πραγματικότητα έχει απήχηση με αυτό που είμαστε και επομένως οι άνθρωποι, τα γεγονότα και γενικά όλα όσα βιώνουμε είναι συνέπεια των σκέψεών μας και αυτού που είμαστε βαθιά.

Η εξωτερική πραγματικότητα είναι ένας καθρέφτης (ειδικά οι σχέσεις και οι ανθρώπινες σχέσεις) αυτού που έχουμε μέσα μας. Για να το θέσω με ψυχολογικούς όρους: η ζωή είναι η συνέπεια του ασυνείδητου μας (το οποίο φαίνεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των σκέψεών μας).
Το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι, οι περισσότεροι από αυτούς που πραγματικά είμαστε είναι βυθισμένοι και το αγνοούμε.

Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε μόνοι σας ότι δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πώς οι σκέψεις μας επηρεάζουν την ύπαρξή μας… εκτός αν κάνουμε μια δουλειά με τον εαυτό μας!

Έτσι, αφού γνωρίζουμε αυτή τη σχέση (σκέψη-πραγματικότητα) μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια να διερευνήσουμε (και ενδεχομένως να διορθώσουμε) τους μηχανισμούς, τα πρότυπα, τις πεποιθήσεις, τις ασυνείδητες σκέψεις μας. (Για αυτό υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και κλάδοι : από την ψυχολογία μέχρι τη θεραπεία voice healing)

Όπως μας διδάσκουν οι σοφοί, η δράση μέσα μας δημιουργεί αλλαγές έξω, οπότε αν θέλουμε να επιτύχουμε μια μεταμόρφωση στην εξωτερική πραγματικότητα, πρέπει πρώτα να μεταμορφώσουμε την εσωτερική, ξεκινώντας από το μυαλό μας.

Ακόμη και φωτισμένοι δάσκαλοι έλεγαν πάντα ότι όλα συμβαίνουν στο μυαλό και επομένως όλα μπορούν να μεταμορφωθούν από το μυαλό .

Για να ανακτήσουμε λοιπόν τη δύναμή μας, πρέπει να μάθουμε να κυβερνάμε το μυαλό και τις σκέψεις μας.

Για να το πούμε όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: «ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με το ίδιο σχέδιο σκέψης που το δημιούργησε» .

Για να αλλάξουμε λοιπόν μια συγκεκριμένη κατάσταση στη ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε τις σκέψεις που τη δημιούργησαν, δηλαδή να φτάσουμε σε μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης. Με άλλα λόγια, πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίησή μας .

Όπως λέει και το μότο του Ολιστικού Οράματος:
«Αν αλλάξεις εσύ, αλλάζει ο κόσμος».

Για να αλλάξουμε λοιπόν οποιαδήποτε πτυχή της ζωής μας, πρέπει να αλλάξουμε «κάτι» μέσα μας.
Πώς γίνεται όμως;


Πρώτα απ 'όλα, να χρησιμοποιούμε καλά το μυαλό, να προσπαθούμε να μην δίνουμε ενέργεια σε αρνητικές σκέψεις, να δίνουμε προσοχή σε όλα τα ασυνείδητα πρότυπα και μηχανισμούς που μας καθορίζουν.

Σήμερα, η δύναμη του μυαλού και των σκέψεων είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, αλλά συχνά φαίνεται να το ξεχνάμε.

Πρέπει να κατανοήσουμε ξεκάθαρα ότι αυτό που συμβαίνει μέσα μας (σκέψεις και συναισθήματα) καθορίζει τι συμβαίνει έξω, όχι μόνο με αναφορά στους ανθρώπους ή τις καταστάσεις στις οποίες ζούμε, αλλά και με σεβασμό στην υγεία μας .

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να προσέχουμε τι συμβαίνει μέσα μας και να μην τροφοδοτούμε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Αν θέλετε αποδείξεις για τη δύναμη των σκέψεων και των λέξεων, μπορείτε να δοκιμάσετε το πείραμα με το ρύζι του Masaru Emoto (το οποίο δοκιμάσαμε και αποδείξαμε) για να δείτε άμεσα τι συμβαίνει με τα μάτια σας!

Η πρόσκληση είναι να σκεφτείτε θετικά, να κάνετε θετικές ενέργειες, να χτίστε μια θετική ζωή και να μάθετε ποιος πραγματικά είστε!

13 πνευματικά εμπόδια που αν ξεφορτωθείς, η ζωή σου θα αλλάξει

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής είναι το να πορευόμαστε με οδηγό το φως, τη γαλήνη της ψυχής και την ηρεμία του μυαλού στο μονοπάτι μας.

Η κατάσταση της ψυχικής μας υγείας επηρεάζει άμεσα τις σκέψεις και τις αντιδράσεις μας στις καταστάσεις της ζωής.

Πολλές φορές όμως δυστυχώς επικρατούν κάποιες άχρηστες ιδέες και συμπεριφορές στην καθημερινότητά μας οι οποίες δεν μας οφελούν καθόλου, αποτελούν ένα είδος πνευματικών εμποδίων τα οποία μας τραβούν προς τα πίσω, δε μας αφήνουν να απολαύσουμε την ουσία της ζωής και δεν ενισχύουν την διαδικασία της εξέλιξης και βελτίωσης του εαυτού μας προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με τον Βούδα, αν συνειδητοποιήσεις πόσο τέλειος είναι ο κόσμος και ξεχάσεις τις ψεύτικες αλλοιώσεις που εσύ προκαλείς στον κόσμο αυτό, τότε θα σηκώσεις το κεφάλι πάνω και θα αρχίσεις να γελάς από χαρά με τον ουρανό.

Έτσι αν οι άνθρωποι αποδεσμευτούν από διαδικασίες και συμπεριφορές που δεν τους χρησιμεύουν σε τίποτα τότε σίγουρα η ζωή τους θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, το πιο όμορφο και το πιο γαλήνιο.

Ακολουθούν 13 πνευματικά εμπόδια τα οποία αν καταφέρετε με γενναιότητα να αποβάλλετε από τη ζωή σας, τότε τα φτερά θα σας θα ανοίξουν, οι ορίζοντες σας θα διευρυνθούν και και η στροφή προς το καλύτερο θα είναι 180 μοίρες ορατή και αισθητή.

1. Ξεφορτώσου την προσκόλληση με την ύλη:

Το να έχεις μία εμμονική επιθυμία να αποκτάς όλο και περισσότερα υλικά αγαθά μπορεί να αποτελέσει την πηγή μίας μακροχρόνιας δυστυχίας μέσα σου. Η επιθυμία είναι η ρίζα της βαθιάς λύπης πόσο μάλλον αν βασίζεται στην απόκτηση υλικών αγαθών και καταναλωτικών προϊόντων.

2. Ξεφορτώσου τις ενοχές:

Το να είσαι συνέχεια ενοχικός δε σε οφελεί καθόλου και σε απομακρύνει από τη θετικότητα που είναι καλό να υπάρχει στη ζωή σου. Οι ενοχές δε δίνουν ποτέ τη λύση στο πρόβλημα και την απάντηση στην ερώτηση.

3. Ξεφορτώσου την έντονη αυτοκριτική:

Η αυτοκριτική σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό πράγμα. Όταν όμως φτάνεις στο σημείο να κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου ακόμα και για τα λάθη της συμπεριφοράς άλλων, αυτό αποτελεί εμπόδιο στην παραγωγικότητά σου και την ηρεμία του μυαλού σου.

4. Ξεφορτώσου την προκατάληψη:

Ένα προκατειλημμένο μυαλό απέναντι σε καταστάσεις και ανθρώπους στενεύει την όραση και δημιουργεί παρωπίδες οι οποίες δε σε αφήνουν να δεις την πραγματικότητα όπως έχει. Αντίθετα αυτό που βλέπεις είναι μία αλλοιωμένη εκδοχή της, που πατάει πάνω στις απόψεις και τα πιστεύω που δημιουργούν την προκατάληψη.

5. Ξεφορτώσου την αρνητική σκέψη:

Η αρνητικότητα στη σκέψη προκαλεί μία μαύρη αύρα η οποία δε αφήνει κανένα περιθώριο στην αισιοδοξία. Ο αρνητισμός έλκει και προκαλεί μόνο αρνητικά γεγονότα, ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή.Οπότε ξεφορτώσου και άρχισε να τη βλέπεις πιο θετικά..

6. Ξεφορτώσου τη συνεχόμενη σκέψη:

Όταν σκέφτεσαι συνέχεια ξεφεύγεις από το παρών και την παρούσα πραγματικότητα. Η συνεχόμενη σκέψη δημιουργεί άγχος, παραπληροφόρηση του μυαλού και δυστυχία. Δε σε αφήνει να ζήσεις τη κάθε στιγμή της ζωής σου καθώς εγκλωβίζεσαι στη δίνη μιας συνεχόμενης και αδιάκοπης σκέψης.



7. Ξεφορτώσου την αναζήτηση της έγκρισης των άλλων:

Όταν αναζητάς την έγκριση των άλλων αυτό σε κάνει να φαίνεσαι μικρός στα μάτια τους. Φρόντισε να είσαι ο εαυτός σου και σε όποιον αρέσεις. Σε αυτούς που θα αρέσεις είναι και αυτοί που αξίζουν για σένα.

8. Ξεφορτώσου την κακία προς τους άλλους:

Το να κρατάς πικρία και μίσος απέναντι σε άλλους έχεις ως συνέπεια να εδραιώνει δυσάρεστα συναισθήματα που μαυρίζουν την ψυχή και μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνια μέχρι και προβλήματα στην υγεία. Ξεφορτώσου τα έτσι ώστε να απελευθερωθείς από το κακό που προκαλούν.

9. Ξεφορτώσου την αναβλητικότητα.

H αναβλητικότητα σε φέρνει όλο ένα και πιο κοντά στο ποτέ. Ο άνθρωπος που αναβάλει συνεχώς δε θα καταφέρει τίποτα. Κάνε χθες αυτό που είπες θα κάνεις σήμερα, και δες τη ζωή και την ψυχολογία σου να βελτιώνεται.

10. Ξεφορτώσου το παρελθόν.

Μην αφήνεις τις αναμνήσεις του παρελθόντος να στοιχειώνουν το παρών σου και να διαμορφώνουν το μέλλον σου. Ότι έγινε έγινε.. Άστο πίσω σου και συνέχισε προς το καλύτερο.


11. Ξεφορτώσου τις κακές παρέες.

Αν κάνεις παρέα με 9 επιτυχημένους ανθρώπους, εσύ θα είσαι ο δέκατος. Αν από την άλλη κάνεις παρέα με 9 αποτυχημένους πάλι εσύ θα είσαι ο δέκατος όπως έλεγε σοφά η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Διάλεξε λοιπόν τις παρέες σου έξυπνα και ξεφορτώσου αυτές που δε σου προσφέρουν κανένα καλό.

12. Ξεφορτώσου να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά.

Μη παίρνεις προσωπικά τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο άλλος φανερώνει την ποιότητα του χαρακτήρα και δεν έχει να κάνει με εσένα.

13. Ξεφορτώσου τις κακές συνήθειες.

Ίσως και το πιο σημαντικό. Όταν κόβεις συνήθειες που κάνουν κακό στην σωματική και ψυχική υγεία θα δεις προφανής και άμεσες αλλαγές στην ποιότητα της ζωής σου. Το σώμα σου θα έχει ευεξία, οι πράξεις σου θα είναι πιο παραγωγικές και η αυτοπεποίθηση που θα αποκτήσεις θα σου δώσει τη γαλήνη που θα ποτίσει τη ψυχή σου.

Ξεκίνα λοιπόν σιγά σιγά και με συγκέντρωση. Επικεντρώσου κάθε φορά στο να ξεφορτωθείς ένα ένα αυτά τα πνευματικά εμπόδια. Δες τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Κοίτα τον ουρανό και γέλα από χαρά και ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που εσύ είσαι.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες στο https://www.ploumistos.com/
Για ηχητικές συνεδρίες εξ΄αποστάσεως Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Διαλογισμού και Ίασης επισκεφτείτε το https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: "Όταν το ανακαλύψεις αυτό, αποκτάς μεγάλη δύναμη...."
Σταύρος Πλουμιστός: "Όταν το ανακαλύψεις αυτό, αποκτάς μεγάλη δύναμη...."
Σταύρος Πλουμιστός: "Όταν το ανακαλύψεις αυτό, αποκτάς μεγάλη δύναμη...."
https://cdn.tinybuddha.com/wp-content/uploads/2012/09/Sad-woman.jpg
https://i.ytimg.com/vi/dx6eZp5DY1w/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_70.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_70.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content