Έρευνα από το Εργαστήριο Στατιστικής Βιοφυσικής στην Ελβετία: Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με εξωγήινους;

Έρευνα από το Εργαστήριο Στατιστικής Βιοφυσικής στην Ελβετία: Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με εξωγήινους;

👉Έρευνα από το Εργαστήριο Στατιστικής Βιοφυσικής στην École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) στην Ελβετία διατύπωσε τη θεωρία γιατί δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα κάθε φορά που προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή, με τους εξωγήινους.

«Ψάχνουμε μόνο για 60 χρόνια», δήλωσε ο βιοφυσικός Claudio Grimaldi στο EPFL συζητώντας για την έρευνά του.

Ο Grimaldi υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή όσο κι εμείς μαζί τους, αλλά δεδομένου του πόσο καιρό καταβάλλουμε προσπάθειες για να έρθουμε σε επαφή και της θέσης μας σε σχέση με πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς, η υπομονή μπορεί να είναι σύμμαχος της ανθρωπότητας στην αναζήτηση άλλων μορφών ζωής.

Η θεωρία του Grimaldi

«Η Γη θα μπορούσε απλώς να βρίσκεται σε μια φούσκα που απλά τυχαίνει να μην έχει ραδιοκύματα που εκπέμπονται από εξωγήινη ζωή», ανέφερε ο επιστήμονας.


Η έρευνα του Grimaldi ανέλυσε τα 60 χρόνια ραδιοφωνικής σιωπής μεταξύ των ανθρώπων και ενδεχομένως άλλων μορφών ζωής, υποδηλώνοντας ότι η ανθρωπότητα «χρησιμοποιεί ανιχνευτές που δεν είναι αρκετά ευαίσθητοι» για να λάβει μηνύματα, και τα ραδιοτηλεσκόπιά μας μπορεί να μην είναι στραμμένα προς τη σωστή κατεύθυνση για να λάβουν τυχόν μηνύματα.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε για πορώδη υλικά όπως τα σφουγγάρια.«Μπορείτε να φανταστείτε ότι η στερεή ύλη του σφουγγαριού αντιπροσωπεύει ηλεκτρομαγνητικά σήματα που ακτινοβολούν σφαιρικά από έναν πλανήτη που φιλοξενεί εξωγήινη ζωή στο Διάστημα», δήλωσε ο Grimaldi.

«Αν είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε μια κενή περιοχή εδώ και εξήντα χρόνια, το μοντέλο μας υποδηλώνει ότι υπάρχουν λιγότερες από μία έως πέντε ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές ανά αιώνα οπουδήποτε στον γαλαξία μας. Αυτό θα τις καθιστούσε περίπου τόσο σπάνιες όσο τα σουπερνόβα στον γαλαξία μας».

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα είναι ένας τύπος ενέργειας που ταξιδεύει στο διάστημα ως ένα κυμαινόμενο ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο -και μπορεί να πάρει τη μορφή ραδιοκυμάτων, μικροκυμάτων, ακτίνων Χ, ορατού φωτός, υπέρυθρης ακτινοβολίας, υπεριώδους ακτινοβολίας και ακτίνων γάμμα.

«Η Γη σε σιωπηλή φούσκα»

Ο επιστήμονας θεωρεί ότι η Γη έχει τοποθετηθεί σε μια σιωπηλή φούσκα, ή «πόρο», από τότε που ξεκινήσαμε τις προσπάθειες να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινες οντότητες.

Στην καλύτερη περίπτωση, ο Grimaldi πιστεύει ότι θα πρέπει να περιμένουμε 60 χρόνια για να φτάσουν αυτά τα σήματα στους πλανήτες μας, αλλά σημείωσε ότι ο χρόνος που μπορεί να χρειαστεί θα μπορούσε να είναι περίπου 2000 χρόνια -σημειώνοντας ότι τα ραδιοτηλεσκόπια της Γης θα πρέπει ακόμη να γίνουν πιο προηγμένα και να στραφούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός ότι η ανθρωπότητα έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινη ζωή, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των αναφορών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σε όλο τον κόσμο.

Το Πεντάγωνο και τα UFO

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που τραβήχτηκαν πέρυσι από ένα αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Μέση Ανατολή και έδειχναν ένα σφαιρικό αντικείμενο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον ουρανό πάνω από μια ενεργή στρατιωτική ζώνη.

Τον Μάρτιο, το Πεντάγωνο πρότεινε σε ένα έγγραφο ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να επισκεφθούν το ηλιακό μας σύστημα και να απελευθερώσουν μικρότερους ανιχνευτές όπως οι αποστολές της NASA κατά τη μελέτη άλλων πλανητών.Πιο συγκεκριμένα, τα πλάνα που κυκλοφόρησαν το 2017 από τη συνάντηση του πρώην πιλότου του Ναυτικού των ΗΠΑ πλωτάρχη David Fravor με το «λευκό Tic Tac» UFO το 2004 στα ανοικτά των ακτών της νότιας Καλιφόρνιας έχουν μπερδέψει πολλούς – με το Πεντάγωνο να το αποκαλεί «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» (UAP).

Ο αείμνηστος φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ έκανε τις πιο αξιοσημείωτες εικασίες για τους κινδύνους που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα αν έρθουμε σε επαφή με εξωγήινη ζωή.

«Αρκεί να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να δούμε πώς η ευφυής ζωή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε. Φαντάζομαι ότι μπορεί να υπάρχουν σε τεράστια σκάφη, έχοντας καταναλώσει όλους τους πόρους από τον πλανήτη τους. Τέτοιοι εξελιγμένοι εξωγήινοι θα γίνονταν ίσως νομάδες, αναζητώντας να κατακτήσουν και να αποικίσουν όποιους πλανήτες μπορούν να φτάσουν», είχε πει ο Χόκινγκ.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1072,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1240,ΒΙΝΤΕΟ,808,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1535,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6349,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρευνα από το Εργαστήριο Στατιστικής Βιοφυσικής στην Ελβετία: Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με εξωγήινους;
Έρευνα από το Εργαστήριο Στατιστικής Βιοφυσικής στην Ελβετία: Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με εξωγήινους;
Έρευνα από το Εργαστήριο Στατιστικής Βιοφυσικής στην Ελβετία: Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με εξωγήινους;
https://actu.epfl.ch/image/90964/1108x622.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_60.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_60.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content