Σταύρος Πλουμιστός: Χωρίς αλήθεια, δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση ή συμφιλίωση και η αυτοθεραπεία

Σταύρος Πλουμιστός: Χωρίς αλήθεια, δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση ή συμφιλίωση και η αυτοθεραπεία

👉Ζούμε σε μια εποχή που δεν συγχωρεί, ωστόσο το να συγχωρείς σημαίνει να απελευθερώνεσαι από τον θυμό. Το να ζητάς συγχώρεση είναι μια ευγενής και ισχυρή πράξη. Όταν αναγνωρίζουμε ότι κάναμε ένα λάθος και ζητάμε συγχώρεση, δείχνουμε ενσυναίσθηση για εκείνους που έχουμε πληγώσει και εκφράζουμε την προθυμία μας να επιδιορθώσουμε το κακό που προκαλέσαμε.

Περιλαμβάνει επίσης ταπεινοφροσύνη, καθώς αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και βάζουμε στην άκρη τον εγωισμό μας. Είναι σημάδι συναισθηματικής ωριμότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Δείχνει ότι είμαστε ικανοί να σκεφτόμαστε τις πράξεις μας, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να επιδιώκουμε να βελτιωθούμε.

Ζητώντας συγχώρεση, ανοίγουμε την πόρτα της συμφιλίωσης και της θεραπείας. Αποκαθιστά τις διαλυμένες σχέσεις, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και ξαναχτίζει τους δεσμούς με τους άλλους. Είναι επίσης ένας τρόπος να απελευθερώσουμε το δικό μας συναισθηματικό φορτίο, γιατί το να ζητάμε συγχώρεση μας επιτρέπει να αφήσουμε το αίσθημα της ενοχής και μας δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου.


Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους το να ζητάς συγχώρεση ανεβάζει την ψυχή:

1. Καλοσύνη
Όταν ζητάμε συγχώρεση, στέλνουμε το μήνυμα ότι η αληθινή μας ουσία δεν ορίζεται από τις αποτυχίες μας, αλλά μάλλον από την εγγενή μας καλοσύνη, παρά τα λάθη που έχουμε κάνει. Η ικανότητα να μετανοούμε και να αναγνωρίζουμε τη σημασία του να ζητάμε συγχώρεση απαιτεί μια φύση φροντίδας.

2. Αυτοεκτίμηση
Το να ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από κάποιον ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας γιατί προσθέτει θετικές αξίες στην αυτοαντίληψη και την εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας.

Όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ζητάμε συγγνώμη, επιδεικνύουμε μεγάλη συναισθηματική ωριμότητα και προθυμία να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας.

3. Προσωπικότητα
Η αναγνώριση ενός σφάλματος απαιτεί μεγάλη δύναμη χαρακτήρα. Η παραδοχή λαθών και ακόμη και η συγγνώμη είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδείξεις μιας αξιοσημείωτης και αξιοθαύμαστης προσωπικότητας.

4. Ανακούφιση ψυχής
Όταν ζητάμε συγγνώμη από κάποιον, απελευθερώνουμε ένα τεράστιο φορτίο που βάραινε την καρδιά μας και εισπνέουμε θετική ενέργεια στο σύμπαν, που φέρνει μεγάλη θετικότητα στη ζωή μας.

Μας δίνει μια αίσθηση ανακούφισης και ανάλαφρης καρδιάς, καθώς έχουμε αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη μας και εκφράσαμε την προθυμία μας να διορθώσουμε το κακό που προκλήθηκε.

5. Κατανόηση
Συχνά, το να σβήνουμε τα λάθη μας και να ζητάμε συγχώρεση είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουμε τα κίνητρά μας στους άλλους και να επιτύχουμε αληθινή συγχώρεση.

6. Ειλικρίνεια
Μερικές φορές ένα απλό αίτημα για συγχώρεση είναι αρκετό για να επιλύσει ένα άλυτο ζήτημα, ή ακόμα και να θεραπεύσει μια διαλυμένη σχέση. Μας επιτρέπει να ελευθερωθούμε και να προχωρήσουμε, χωρίς ενοχές ή ανησυχία.

Εκφράζοντας ειλικρινά το αίτημά μας για συγχώρεση, προσφέρουμε στον άλλον την ευκαιρία να μοιραστεί τα συναισθήματά του, να αδειάσει την καρδιά του και να βρει κοινό έδαφος. Είναι μια πράξη συμφιλίωσης που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση των συγκρούσεων και την αποκατάσταση της αρμονίας.

7. Θάρρος 
Η παραδοχή των λαθών είναι ένα δύσκολο αλλά αξιοθαύμαστο έργο. Η απερισκεψία αφήνει κακή εντύπωση και οι αγανακτισμένοι άνθρωποι τείνουν να μας αποκλείουν. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά η αναγνώριση αυτών των αποτυχιών είναι σημάδι ωριμότητας και ευθύνης.

8. Εμπιστοσύνη
Όταν κάνουμε λάθη και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας, μεταφέρουμε στους άλλους ότι πρόθεσή μας δεν ήταν να αποτύχουμε και ότι φιλοδοξούμε να προοδεύσουμε. Οικοδομεί εμπιστοσύνη επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να κάνουμε το σωστό.


9. Ωριμότητα
Το να ζητάς συγχώρεση σημαίνει να ξεπερνάς τις ενοχές και να ενεργείς με συνέπεια, μια στάση που προορίζεται για ώριμους ανθρώπους.

10. Ταπεινοφροσύνη
Το να ξεπεράσουμε την υπερηφάνεια και την αλαζονεία για να πιστέψουμε στο αλάθητο μας υπερβαίνει την απλή δικαιοσύνη, σημαίνει να δείξουμε ταπεινότητα αναγνωρίζοντας τη σημασία των συναισθημάτων των άλλων σε αυτόν τον κόσμο.

Και όποιες δικαιολογίες και αν δημιουργήσουμε για να αποφύγουμε να ζητήσουμε συγχώρεση. Κανένα από αυτά δεν αξίζει τον κόπο. Κάντε το κομμάτι σας!

Αν ο άλλος δεν σε συγχωρήσει ή μετανιώσει για όσα σου έκανε, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί τουλάχιστον θα έχεις μπει σε συγχρονισμό με το σύμπαν, αφήνοντας τους αγγέλους που σε βοηθούν πιο χαρούμενοι και περήφανοι για το άτομο που είσαι.

Η συγχώρεση μπορεί να ανοίξει την πόρτα στη συμφιλίωση και τη θεραπεία απελευθερώνοντας τα άτομα από το βάρος των αρνητικών συναισθημάτων, ενισχύοντας την κατανόηση και δημιουργώντας ευκαιρίες για προσωπική και πνευματική ανάπτυξη. 

Η συγχώρεση είναι βαθιά θεραπευτική 

Η συγχώρεση έχει βαθιές επιπτώσεις στην ψυχική και συναισθηματική ευημερία κάποιου. Σύμφωνα με τις κλινικές εθελοντικές δοκιμές που έγιναν με την μεθοδολογία μου Voice Healing (εδώ) μπορεί να μειώσει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, οδηγώντας σε βελτίωση της συνολικής υγείας.

Ποιο συγκεκριμένα διαπίστωσα σε δείγμα 235 ατόμων που έκαναν Voice Healing και προσωπική καθοδήγηση μαζί μου: 
  • Η συγχώρεση επιτρέπει στα άτομα να απελευθερώσουν αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, η αγανάκτηση και η πικρία. Αυτή η απελευθέρωση μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική ανακούφιση και μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης που αλλάζει το νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου.
  • Η απομάκρυνση της μνησικακίας και η συγχώρεση μπορούν να μειώσουν το στρες και το άγχος που συχνά συνοδεύουν ανεπίλυτες συγκρούσεις και παράπονα πάνω από το 80%. Έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία (εδώ)
  • Η συγχώρεση μπορεί να επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες σχέσεις και να προωθήσει πιο υγιείς αλληλεπιδράσεις με τους άλλους. Οδηγεί σε αυξημένη ενσυναίσθηση, κατανόηση και καλύτερη επικοινωνία.
  • Η διαδικασία της συγχώρεσης μέσω της προσωπικής καθοδήγησης ενίσχυσε στο τετραπλάσιο τον αυτοστοχασμό και την προσωπική ανάπτυξη. Μας έδωσε 100% αυξημένη αυτογνωσία, ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη.
  • Συνολικά επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η συγχώρεση μπορεί να έχει οφέλη για τη σωματική υγεία, όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση του στρες που σχετίζεται με τη συγχώρεση.
  • Η συγχώρεση όταν αναλύετε ως συναίσθημα, είναι ένα σημαντικό συστατικό της θεραπείας από τραυματικές εμπειρίες. Αν και μπορεί να μην σβήσει τελείως το τραύμα, η συγχώρεση μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να ανακτήσουν την αίσθηση του ελέγχου και να μειώσουν τον συναισθηματικό αντίκτυπο του τραύματος.
  • Για όλους τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στην καταγραφή μου, η συγχώρεση ήταν μια πνευματική ή ηθική πράξη. Ευθυγραμμίστηκαν σχεδόν όλοι με τις αξίες της συμπόνιας, του ελέους και της ενσυναίσθησης και αισθάνθηκαν να συμβάλει σε μια αίσθηση πνευματικής ολοκλήρωσης.
  • Το να συγχωρείς τον εαυτό σου για λάθη του παρελθόντος ή τύψεις είναι μια μορφή αυτοσυμπόνιας. Μπορεί να ανακουφίσει τις ενοχές και την αυτοκατηγορία, οδηγώντας σε βελτιωμένη αυτοεκτίμηση και γενική ευημερία.
  • Κρατώντας μνησικακίες ή λάθος αποφάσεις του παρελθόντος, τα άτομα ήταν αγκυροβολημένα στο παρελθόν. Η συγχώρεση επίτρεψε στους ανθρώπους να προχωρήσουν μπροστά, χωρίς να επιβαρύνονται από το βάρος των παλιών παραπόνων.
  • Στις διαπροσωπικές συγκρούσεις, η συγχώρεση ήταν ένα κρίσιμο βήμα προς την επίλυση. Άνοιξε την πόρτα στον εποικοδομητικό διάλογο και την επίλυση προβλημάτων.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγχώρεση είναι μια προσωπική διαδικασία και μπορεί να μην είναι πάντα εύκολη ή άμεση. Οι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται χρόνο και υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους και να αποφασίσουν να συγχωρήσουν. Επιπλέον, η συγχώρεση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ξεχνάς ή συγχωρείς τις πράξεις που οδήγησαν στην ανάγκη για συγχώρεση. Είναι μια επιλογή να αφήσετε τα αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με αυτές τις ενέργειες, που μπορούν να οδηγήσουν σε άμεση θεραπεία αλλά και πνευματική ανάπτυξη.

Χωρίς αλήθεια, δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση ή συμφιλίωση. Πρέπει να φέρουμε την αλήθεια στο φως. Να θυμάστε ότι το άτομο που συγχωρεί έχει μέσα του Θεό. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,819,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,904,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Χωρίς αλήθεια, δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση ή συμφιλίωση και η αυτοθεραπεία
Σταύρος Πλουμιστός: Χωρίς αλήθεια, δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση ή συμφιλίωση και η αυτοθεραπεία
Σταύρος Πλουμιστός: Χωρίς αλήθεια, δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση ή συμφιλίωση και η αυτοθεραπεία
https://www.templeton.org/wp-content/uploads/2022/02/The-Science-of-Forgiveness-1-scaled.jpg
https://i.ytimg.com/vi/eE7bDYNOxI0/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content