Η δύναμη της επιλογής είναι το «βάλσαμο» για τον ανθρώπινο πόνο!

Η δύναμη της επιλογής είναι το «βάλσαμο» για τον ανθρώπινο πόνο!

👉Στο επίκεντρο του ανθρώπινου πόνου βρίσκεται η αίσθηση του εγκλωβισμού και μια καταιγίδα συναισθημάτων που πέφτει ανελέητα. Όταν βρίσκεστε σε αυτόν τον κλειστό και ατελείωτο βρόγχο, το νόημα της ζωής σας μπορεί να δεχτεί ένα χτύπημα, ξεφουσκώνοντας σας στην πορεία. Χωρίς το κίνητρο να αλλάξετε, μπορεί απλώς να στέκεστε και να παρατηρείτε τα βάσανά σας, περιμένοντας να περάσουν ή ευχόμενοι να φύγουν. Για τόσους πολλούς ανθρώπους, αυτό το μαρτύριο μοιάζει ατελείωτο και η ελπίδα είναι αόρατη και αδύνατο να προσληφθεί.

Πώς διαχειρίζεστε τη ζωή όταν την αισθάνεστε άδεια, δεν έχει λάμψη και είναι γεμάτη με οδύνη που δεν μπορείτε να απελευθερώσετε; Ένας βασικός στόχος είναι να αλλάξετε την αφήγησή σας μέχρι να δείτε ότι έχετε επιλογές που προηγουμένως ήταν αόρατες. Ο μηχανισμός πίσω από αυτή την αλλαγή της αφήγησης δεν είναι προφανής, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εμπλακείτε στη διαδικασία.

Ξεκινήστε ένα νέο κεφάλαιο

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε τόση δύναμη όση σας έχει δώσει η ζωή. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να συγγράψετε μια διαφορετική πραγματικότητα; Η αίσθηση της δικής μας δύναμης συχνά προέρχεται από το πόσα χρήματα, επιρροή ή κοσμική επιτυχία είχαμε. Αυτά τα προηγούμενα αποτελέσματα απολιθώνουν τις δυνατότητές μας.

Το μέλλον γίνεται αυτοκαθοριζόμενο όταν δεχόμαστε το παρελθόν ως ορισμό του μέλλοντός μας ή όταν το παρελθόν κυριαρχεί σε κάθε μελλοντική στιγμή. Αυτό ονομάζεται “χρονική αποσύνθεση “
1.και είναι αρκετά συνηθισμένο όταν κάποιος βιώνει τραύμα, αλλά είναι μια επανένταξη που πρέπει να επιδιώξουμε. Για να συγγράψετε τη δική σας ζωή, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στο οποίο το παρελθόν σας θα έχει ελάχιστη αρνητική επίδραση στην αυτοαντίληψή σας.

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό το νέο κεφάλαιο;

Μιλώντας μεταφορικά, γυρίζετε σελίδα από το σημερινό σας μαρτύριο και προχωράτε προς ένα πιο ευτυχισμένο τέλος. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να γράψετε αυτή την ιστορία. Βοηθάει να το υπενθυμίζετε στον εαυτό σας με αυτο-ομιλίες όπως: “Δεν χρειάζομαι πλέον αυτό το μαρτύριο να με καθορίζει” και “Ορίζομαι από αυτό που θα δημιουργήσω και όχι από την παθητικότητα του παρελθόντος μου”.

2. Αυτό απαιτεί αυτοκριτική καθώς και αυτοσεβασμό. 
κριτική μπορεί να έρθει ως εξής: “Έκανα λάθος να ζω στο παρελθόν και να επιβάλλω αυτό το πρότυπο στο μέλλον μου”.

Μόλις κάνετε αυτή τη μετατόπιση, πώς ξεκινάτε;

Οι συγγραφείς, από τη φύση τους, είναι δημιουργικοί. Πρέπει να εγκαταλείψετε την πραγματικότητα όπως την βιώνετε και να αφοσιωθείτε στη δημιουργικότητά σας. Οι δυνατότητες είναι ουσιαστικά φανταστικές μέχρι να γίνουν πραγματικές. Ωστόσο, όπως τα σχέδια ενός αρχιτέκτονα, είναι μια αναγκαία μυθοπλασία για τη νέα ζωή που χτίζετε. Μην παρασύρεστε από την πραγματικότητα. Να θυμάστε ότι το σχέδιό σας για μια νέα ζωή απαιτεί ένα προσχέδιο που μπορείτε να χτίσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φανταστούν μια διαφορετική ζωή, αλλά συγκρατούνται από αυτό επειδή είναι αναγκασμένοι να τη συνδέσουν με την τρέχουσα πραγματικότητά τους. Η φαντασία είναι ο πραγματικός σας πλούτος, επειδή μπορείτε να χτίσετε τα πάντα με αυτήν. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μερικές φορές δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και αντίληψης
3, και όταν κατέχετε τη φαντασία σας και δεσμεύεστε σε αυτό που θέλετε, αυτή η διάκριση γίνεται ακόμη πιο δυσδιάκριτη. Θα αρχίσετε να ενσαρκώνετε αυτές τις δυνατότητες.



Γιατί να φανταστείτε;

Η νοητική απεικόνιση είναι ένας ενισχυτής κινήτρων
4. Επιπλέον, σας βοηθά να δημιουργήσετε επιλογές και να νιώσετε πιο συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τον στόχο σας
5. Στον εγκέφαλο, μια διαδικασία μαστορέματος βοηθά να συνδυάσετε παλιές ιδέες για να δημιουργήσετε νέες
6. Φιλτράροντας το παρελθόν

Τα κέντρα μνήμης του εγκεφάλου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το τι μπορείτε να φανταστείτε7. Επομένως, αν τα κυκλώματα αυτόματης συνήθειας σας ανακαλούν κυρίως τον πόνο του παρελθόντος, η εύρεση οποιασδήποτε ελπιδοφόρας πορείας προς το μέλλον θα είναι δύσκολη.

Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι η συλλογή θετικών και αρνητικών εμπειριών. Στη συνέχεια, στη θετική στήλη (νίκες), απαριθμήστε ή σκεφτείτε πώς αυτό μπορεί να συμβάλει στις μελλοντικές σας νίκες. Στη στήλη “απώλειες”, απαριθμήστε ή αναλογιστείτε τι μάθατε και τι δεν θα επαναλάβετε. Σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να κάνετε ακόμη και το αντίθετο.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η δύναμη της επιλογής είναι το «βάλσαμο» για τον ανθρώπινο πόνο!
Η δύναμη της επιλογής είναι το «βάλσαμο» για τον ανθρώπινο πόνο!
Η δύναμη της επιλογής είναι το «βάλσαμο» για τον ανθρώπινο πόνο!
https://www.proionta-tis-fisis.com/wp-content/uploads/2015/08/to-mathima-tis-dinamis.jpg
https://i.ytimg.com/vi/WB0NPoRpqe0/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content