Πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε δεκάδες ανθρώπους

Πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε δεκάδες ανθρώπους

👉Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία – αλλά πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε δεκάδες ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, η περιβόητη Blackrock Neurotech, με έδρα το Salt Lake City, ισχυρίζεται πως θα έχει την μεγάλη φιλοδοξία να θεραπεύσει την σωματική παράλυση, την τύφλωση, την κώφωση και την κατάθλιψη .

Το τσιπ – γνωστό ως NeuroPort Array – επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν ρομποτικά χέρια και αναπηρικά καροτσάκια, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια και ακόμη και να αισθάνονται πράγματα που πριν δεν μπορούσαν.

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας σχεδόν 100 μικροβελόνες που προσκολλώνται στον εγκέφαλο και διαβάζουν ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από τις σκέψεις κάποιου. Γύρω στα 50 άτομα το έχουν λάβει μέχρι στιγμής.

Η συσκευή εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο το 2004. Οι ηγέτες της εταιρείας ελπίζουν να την φέρουν στην αγορά σύντομα, με πρόσχημα την Υγεία. Υπάρχει ωστόσο και η αντίθετη άποψη, η οποία προειδοποιεί πως τα τσιπ του εγκεφάλου θα δοθούν για ευρεία χρήση και σε υγιείς ανθρώπους, με την υπόσχεση να βελτιώσουν τις σωματικές τους ικανότητες αλλά πραγματικό σκοπό τον καταναγκασμό κει τον έλεγχο μέσω της ανάγνωσης και του επηρεασμού σκέψεων.

Το NeuroPort Array αναπτύχθηκε από την Blackrok Neurotech που εδρεύει στο Salt Lake City. Η συσκευή μπορεί να διαβάσει τα σήματα του εγκεφάλου ενός ατόμου και να τα χρησιμοποιήσει για να ελέγξει έναν ρομποτικό βραχίονα, να πληκτρολογήσει ή να εκτελέσει άλλες λειτουργίες. Κάποιοι ελπίζουν ότι η άνοδος αυτών των συσκευών θα συμβάλλει στην θεραπεία της παράλυσης και άλλων καταστάσεων, χωρίς να τους απασχολούν ποιοι χειρίζονται την εν λόγω τεχνολογία, η οποία πράγματι μπορεί να συμβάλλει στην σωματική Υγεία, αρκεί εκείνοι που την χειρίζονται να μην έχουν… πονηρούς σκοπούς.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ έχει επίσης ξεκινήσει παρόμοια σχέδια με την Neurolink για μια εμφυτεύσιμη συσκευή που ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει παρόμοιες ομάδες.

Τα αρχικά σχέδια του Μασκ αποτράπηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές νωρίτερα αυτό το έτος, οι οποίες απέρριψαν την προσπάθεια να δοκιμάσουν το εμφύτευμά του σε ανθρώπους.

Ωστόσο, αυτό που συνέβη μάλλον είναι πως οι Αρχές ήθελαν να εμποδίσουν τον Έλον Μασκ και να βοηθήσουν δικά τους παιδιά: «Είμαστε η μόνη εταιρεία με εμφυτεύματα BCI απευθείας εγκεφάλου σε ανθρώπους», είπε ο Marcus Gerhardt, συνιδρυτής της Blackrock, στην DailyMail.

«Οι εμφυτεύσιμες συστοιχίες έδωσαν την δυνατότητα στους ανθρώπους να συνδέονται απευθείας με υπολογιστές, να ελέγχουν ρομποτικά χέρια και αναπηρικά καροτσάκια, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, ακόμη και να ανακτούν την αίσθηση – μόνο με τα εγκεφαλικά τους σήματα.

Η τεχνολογία της Blackrock χρησιμοποιεί ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που έχει 96 συστοιχίες — μικρά τσιπ εγκεφάλου σε σχήμα βελόνας που μπορούν να διαβάζουν και να διεγείρουν ηλεκτρικά σήματα.

Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην επιφάνεια του εγκεφάλου. Πολλαπλές συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν στον εγκέφαλο του ίδιου ατόμου.

Μετά την εμφύτευση, το τσιπ ανιχνεύει ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από τις σκέψεις του χρήστη», σημειώνει το ρεπορτάζ.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε δεκάδες ανθρώπους
Πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε δεκάδες ανθρώπους
Πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε δεκάδες ανθρώπους
https://www.handelsblatt.com/images/hirn-computer-schnittstelle/27205902/2-format2020.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content